Log in

De weergoden voorspelde regen, gelukkig konden we droog aan de wedstrijd starten. En bleef het ook bijna.

De scheids van dienst is Jarco waarvoor al onze dank, ondanks zijn examen heeft hij de wedstrijd in goede banen geleid.

Aanval: Heidi, Griet H, Stefan en Kris Verdediging: Tin, Loes, Tom en Kristof bank: Mark en Caily

Na een 5tal minuten kwamen we snel op voorsprong tegen een toch sterke tegenstander via een schot van Griet H. assist van Stefan.

Temse liet zich niet kennen en snel volgende de gelijkmaker, aan onze kant creëerde we el enkele kansen maar de wind (gedurende de hele wedstrijd) speelde ons parten.

Temse leek geen probleem te hebben met deze wind en scoorde al snel de 1-2 iets later gevolgd door een snelle actie onder de korf 1-3. Rijko probeerde wel met enkele shots en krachtinspanningen door enkele doorlopers te forceren, maar Temse hield ons uit de wedstrijd door voor rust nog de 1-4 te scoren.

Dat Temse sterk was dat wisten we al, we deden allemaal ons best om toch iets terug te kunnen doen waardoor we op 2-4 kwamen, Temse stak een tandje bij en snel werd het 2-6.

Met een paar wissels konden we op 3-6 geraken, Temse had ook nog een wissel doorgevoerd die snel wist te scoren 3-7. Het verdere verloop van de match was Temse te sterk en het stond 3-9. Op 10 min van het einde scoorde we nog een 4de een laatste korf aan onze zijde. Temse kreeg er nog 1 tje extra in 4-10, naast de lijn kreeg Stefan van een tegenstander een tipje om zijn heer op een dwaalspoor te brengen en via een snelle doorloper zo een strafworp bemachtigen die helaas door een plotse windvlaag net naast ging, Temse kreeg nog via een shot de 4-11 op het score bord.

Na deze faire plezante wedstrijd, konden we met zijn allen een boterhammetje eten die Griet voorzien had en onze kater doorspoelen.

Plezier en lachen dat heb ik mogen ondervinden onder douche ( men haar schuimt nog altijd).

Nr 17 Stefan

Rijko 1 – Ganda 1 : 17-12

Aanval : Jesse (4) – Axelle (1) – Ben (-) – Nathan (1)                                  
Defensie : Kato (7) – Janne S (-) – Nick (1) – Cedric (1+1stip)                                                     
Wissels : Lennert (1) – Dorien (-) – Tim (-)                                                                                                           

We willen al te graag niks meer van de voorbije zaalperiode horen, weliswaar daar uitgeteld doch we speelden meermaals verdienstelijk mee. Spijtig, maar we hebben toch in de Promo League gestaan en daar mag de Rijko kern terecht fier op zijn. Na een lange tussenperiode,  de overgang van zaal naar veld verwerkend, kijken we ernaar uit om op ons vertrouwde veld aan te treden en de sfeer in kantine te herbeleven. Bovendien hebben we op veld nog enkele troeven achter de hand met de 1ste plaats in de ranking binnen handbereik. Voor de opmaak naar de eerste confrontatie met Ganda, werkte Rijko kern een oefenwedstrijd af op en tegen Verde. Hier werd schitterend gepresteerd, beklonken met een zege van 14-17 voor Rijko A en 3-15 voor het B-team. Bevestiging dat het geloof in eigen kunnen is onaangetast. Vandaag, slechts één optie : de beuk erin! Geen punten onderweg laten liggen, de focus vol op de onderlinge confrontatie met leider Blauw-Wit.  Ganda op bezoek, blijft steeds een te duchten tegenstrever, verwachting is dat we Gentenaars puntenloos huiswaarts laten keren. De 1ste helft is gelijk opgaand met geruime tijd een lichte voorsprong voor Rijko, op slag van rust zien we stand keren naar 6-7 voor Ganda. De opstekende wind was hier de spelbreker zodat men steeds de goede zijde moest kiezen om doelgevaar te scheppen, dat pleit meestal in het voordeel van het defensieve compartiment. Onze dametjes lieten zich niet onbetuigd gedurende deze eerste periode, Jesse 2x, Kato 2x, Nathan en Nick zorgden voor deze ietwat ondermaatse ruststand.

Laatste wedstrijd in de zaal. We tekenden present met 10 spelers: 6 heren en 4 dames. Er stond heel wat op het spel, de tribunes waren namelijk gevuld met oud-recreanten die graag wilden zien hoe hun voormalige ploeggenoten het er tegenwoordig vanaf brachten. Uiteraard een hele eer om voor hen te mogen spelen. Als geen ander weten zij hoe een wedstrijd er bij de recreanten aan toe gaat. Voor ons hét moment om te tonen dat de recreanten-ploeg van Rijko er nog steeds staat!

Heidi, Natasja, Kris en Marc startten als aanval. In de verdediging hadden we Liesbeth, Griet, Tom en Kristof. Dirk en Jeroen hielden zich klaar om halfweg de eerste helft over te nemen. Al snel stonden we 2 punten achter, hoog tijd dus om ons te herpakken. Met een korte kans bracht Griet ons in de wedstrijd: 1-2. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, keer op keer slaagde Sikopi erin om door onze verdediging te breken. Gelukkig wisten zowel Kris als Tom met een korte kans te scoren en scoorde ook Liesbeth met een ver – echt heel ver – shot. Hierdoor stond de stand vlak voor de rust op 4-6. In de laatste seconden van de eerste helft kreeg Griet een strafworp toegekend, waarna we met 5-6 de rust in gingen.

In de tweede helft was het even zoeken, maar toen namen we zelf de wedstrijd in handen. Tom brengt de gelijkmaker met een korte kans van achter de korf: 6-6. Vervolgens zorgde Dirk voor een voorsprong met een shot, ook van achter de korf: 7-6. Marc scoorde daarna met een ver shot: 8-6. Jeroen maakte het feest compleet en bracht ons op een mooie voorsprong van 9-6. Sommigen dachten dat de winst al binnen was, maar Sikopi kwam terug in de wedstrijd en slaagde erin om het verschil weg te werken. Vanaf nu was het vechten voor elke kans. De laatste seconden tikten weg wanneer de bal opnieuw in het aanvalsvak kwam en Jeroen nog een verdienstelijke poging deed van aan de middellijn. De korf stond helaas toch nog net iets te dichtbij. Eindstand: 9-9, een resultaat waar we zeker tevreden mee zijn!

We willen onze tegenstanders van Sikopi bedanken voor een leuke en sportieve wedstrijd. Ook willen we onze supporters bedanken voor hun talrijke opkomst en de steun die ze ons hebben gegeven. Tot slot willen we scheidsrechter Johan bedanken voor het fluiten van deze wedstrijd en het in goede banen leiden van het spel.

Rijko 1 – Sikopi 1 : 17-20 Aanval : Tim (3+1stip) – Cedric (2) – Kato (2+1stip) – Axelle (1)   
Verdediging : Stijn (-) – Ben (2) – Dorthe (2) – Jesse (1).                                                       
Wissels: Nathan(2) – Jarne B (-) – Lennert (-) – Dorien (-) – Luna (-) – Janne S (-) – Lotte (-)   

De motivatie om af te zwaaien in schoonheid was zienderogen optimaal aanwezig bij de opwarming. De gedachte vooraf was van dien aard, wat Leuven kon vorige week op Sikopi, dat moeten ook wij aankunnen en dat schept sowieso hogere verwachtingen. Hiermede een groot compliment aan onze fanions om dit vertoon alsnog te brengen in hun laatste zaal wedstrijd van dit seizoen. Al bij al hebben we de Promo League schromelijk onderschat, dat is geen schuldig verzuim, echter we moesten ons te vaak neerleggen bij het dominante spel van onze tegenstrevers, resultaat deze minst leuke klassementsplaats. Vandaag tegen Sikopi zou het anders verlopen, de gedachte van een winnersmentaliteit in het kopje. Ondanks de snelle voorsprong van de Linkeroever ploeg naar 1-4, opener van Axelle, balden we stevig mede en komen terug in de wedstrijd bij 5-5, nadat de stip op Tim wordt omgezet, Dorthe, Ben met éénhandige inlegger en nogmaals Tim de gelijke stand bewerkstelligen. De 6-6 en de 7-7 schrijven we op naam Ben en Kato met vrije worp. De goed gevulde tribune suppo’s konden best genieten van Rijko’s vertoonde spel. We namen even de koord via Jesse op inloop 8-7, twee stippen aan de overzijde leiden Sikopi terug naar een 8-9 voorsprong.  Dorthe en Tim milderen voor de rust tot 10-11.

Rijko 1 – Minerva 1 : 16-29

Aanval : Jesse (-) – Dorthe (2) – Ben (3 + 1stip) – Stijn (3)      
Verdediging : Kato (2) – Axelle (-) – Sander (4) – Cedric (1) – wissel : Janne S (-)                                         

Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg werd de illusie gewekt,  mits een ultieme zege, het zaalavontuur in Promo League in schoonheid af te sluiten. Vooraf peilden we naar de verwachtingen, worden onze fanions nog ergens enthousiast van? Uit de gesprekken vingen we een volmondig “JA” op. Met de nodige bezieling kon een thuiszege tegen een eveneens laag geklasseerde tegenstrever ons mogelijk lukken. Het zou weliswaar moeizaam winnen worden, ook omdat Minerva de punten broodnodig had om uit de degradatiezone weg te komen. Mogen we het verwachte dan ook daadwerkelijk verwachten? Echter Rijko liet zich opnieuw verrassen door een wilskrachtig Minerva dat ons in de aanvangsfase meteen overblufte inzake afwerking, 0-4. Pas na 8 min spelbeeld kon Stijn zelfs 2x het gaatje vinden, 2-4. Het gemis aan scherpte bij Rijko stak weer de kop op, zodat een resem kansen onbenut bleven, via een vrije worp plaatste de tegenstrever de 2-5 op het bord. Rijko spartelt gepast tegen, Cedric, Stijn met inlegger en Sander, 5-6, brengen ons terug in de match. Rijko’s defensie baart ons team wekelijks zorgen, te naïef in het verdedigend compartiment? Het blijft zoeken naar het exacte weerwerk patroon om de tegenstander aan banden te leggen.  Verdedigend werk is eveneens een belangrijk onderdeel in het korfbalspel geheel, hierin moet meer energie en grinta getoond. Op een drafje zet Minerva een tussenspurt in dat leidt naar 5-9. Kato en Dorthe kunnen alsnog tegenprikken voor de ruststand werd bereikt met een 7-11 achter.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com