Wat de overwinning van de hoop had moeten zijn werd een droevig sloteinde. We slaagden er niet in om de geruststellende twee punten thuis te oogsten. Als we de eerste helft even nader overlopen, dan zou men gerust kunnen stellen, de trein is hopelijk nu echt vertrokken. Met efficiënt en geduldig uitgespeelde mogelijkheden lukten we via hoogstaand korfbal een ruststand op het scorebord te plaatsen van 15-9.

 


Daartegen had Ganda op dat moment niet veel in te brengen. Rijko opende de score langs Pieter Swaegers, even gelijk, maar van dan af aan raasden onze fanions door naar die hierboven aangehaalde ruststand. Ben Van Looveren met liefst 5 treffers achter zijn naam, Dorthe Neefs 3, waarvan 2 uit vrij worp, Loes Rönne1x, Ruud Willemse 1 + 2stippen, Jenthe Herthogs 1x en Nick Michielsen met 1x sluit het rijtje. Doch een voetblessure van laatst genoemde gooit roet in het smakelijk en genietbaar vertoon. Rijko gaat verder op zijn elan om een knappe reeks neer te zetten en scoort via Dorthe Neefs 2x en Loes Rönne 1x het maximum verschil van 9 korven. Echter een keerpunt is in de maak, omdat sommige spelers de richtlijnen van de coachen niet meer uitvoeren en het vervolg oogde niet meer zo fris als tevoren. Alles kan natuurlijk in het korfbal, maar we moeten realistisch zijn en bekennen dat we het Ganda veel te gemakkelijk hebben gemaakt. Plots was men het noorden kwijt, speelde men niet meer het korfbal met het hoofd en lukte er nog te weinig om een rol van betekenis te spelen. Ganda voelde dat als geen ander aan en verraste Rijko volkomen met een hoge druk en fabuleuze afwerking die ons naar adem deed happen. De zo knappe opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de zon doordat Rijko zo paniekerig te keer ging dat in een mum van tijd Ganda kon bijbenen tot 21-20. Enkel Ben Van Looveren 1x en Eef Peeters 2x zorgden voor de tegentreffers.  Met nog een luttele tijd te gaan zou men zeggen nog geen vuiltje aan de lucht, we meren het schip zonder averij veilig in de haven, maar hoe is het mogelijk dat we die ultieme kans op een eerste zege ons laten ontglippen, gevolg toezien hoe een dolgelukkig Ganda de 21-21 aantekent en Rijko onderdompelt in een ware anti-climax. Hebben we dit nu aan onszelf te wijten, gedeeltelijk JA! Hoog tijd dat hetgeen men aanvoert en predikt langs de lijn ook wordt opgevolgd, denken jullie anders dat die  coachen daar staan voor Joker? Hoog tijd voor bezinning en ieder van ons zal nu toch even voor de spiegel moeten staan, want op die manier van doen gaan we dit seizoen nog veel punten te grabbel gooien. Vooraleer het te laat is, bedenk we hebben ons lot in eigen handen en wees ervan overtuigd het wordt nog serieus knokken iedere week!                                                                                                                           

Rijko reserve – Ganda reserve : 18-12.  Ons reserve toonde aan de suppo’s die de moed nog vonden om dit team aan te moedigen, hoe het wel moet. En dit van het begin tot het eind signaal. Geen pardon, noch compassie met het Ganda dat men tegenover zich kreeg. Ook niet het moment om nog meer geschenken uit te delen, moet men gedacht hebben. Zo veroordeelt men de Gentenaars van bij de start op achtervolgen en dikt de voorsprong gestaag aan tot een imposante zege van 18-12

Rijko C – Ganda C : 12-12                                                                                                          

Eugeen