Zaterdag aanstaande start voor Rijko de zaalcompetitie met de topper tegen ASKC. Vandaag werkte Rijko één van de oefensessies af tegen Technico. Vooraf hadden de trainers/coachen voor een gezellig en smaakvol ontbijt gezorgd, waarvoor dank. Nadien werd er ruim de tijd uitgetrokken voor een heuse brainstorming betreffende de ambities die we 14 weken lang wensen waar te maken. De beloftes daar rondom de tafel gedaan, waren verre van terug te vinden in de aanhef van de partij tegen Technico. Op papier een eerder makkelijke opdracht, maar we weten al langer dan vandaag dat onderschatting taboe is.


Gedurende de 1ste helft raakte Rijko moeilijk uit de omklemming van de Turnhoutse defensie. We kwamen wel tot kansen die enkele malen een voorsprong opleverden, echter deze werden telkenmale snel gepareerd. De rustpauze na de 1ste 20 minuten reële tijd, 6-6. Hiervoor zorgden volgende afwerkers, Ruth Bevers en Loes Rönne elk 1x, Cedric Eelen en Ben Van Looveren elk 2x. De 2de helft was waarlijk nog minder fraai dan de vorige, onze precisie shot kracht was echt ondermaats, zodat we enkel door drie stippen, 2x Ruth Bevers en 1x Cedric Eelen, om te zetten konden aanklampen tot 9-10. Intussen had Technico handig gebruik gemaakt van onze shot flauwte om die uitloop te forceren. Het behoudt van de zaalsouplesse, die we vorig seizoen zo met overmacht demonstreerden, was totaal zoek. Toch deed er zich een kentering voor in de 3de periode. Rijko hervond zichzelf, verzette de bakens en werkte terug op serieuze basis af. Nadat Nick Michielsen de gelijkstand op het bord had gekorfd, 10-10, gingen onze fanions erop en erover. Snel stelden we Technico voor een voldongen feit door naar 16-12 uit te lopen. Pieter Swaegers, Nick Michielsen en Ben Van Looveren elk 1x, Dorthe Neefs 2x en Loes Rönne 1x korfden deze ommekeer. Doch onze buren uit Turnhout gaven zich niet zo maar gewonnen en hun eindoffensief deed Rijko tot aan het eindsignaal nog danig zweten. Gelukkig zoemde de buzzer tijdig, zodat we met een teleurstellend  16-15 resultaat de kleedkamers konden opzoeken. Zulke prestatie zet iedereen aan tot nadenken. Hier moeten we ons snel overheen zetten! Tot slot danken we het handvol toeschouwers die meer dan voldoende zitjes konden uitkiezen om onze kern aan te moedigen. Zo’n grote club, mensen die wellicht de weg naar De Valk nog niet hebben gevonden, daar moet vanaf volgende  zaterdagavond verandering in komen door in grote getallen dan wel aanwezig te zijn. Onze fanions hebben uw hulp en steun broodnodig!                                                 

Eugeen             

Reserve : Die gingen er van meet af aan fors tegenaan door op een no-time een 5-1 op het scorebord te plaatsen. Isis Claessen 1x, Tim Baeten 2x en Tom Van Kerckhoven 1x+1stip op Anthe waren de afwerkers van dienst. Lore Brosens bracht de 6-2, waarna we defensief de teugels even lieten vieren, zodat een matig Technico nog tot 6-6 terugkwam. Genoeg toegestaan en niet het moment om verder geschenken uit te delen, zo dachten Anthe Heylen 2x, Tom Van Kerkckhoven en Senne Rönne elk 1x hierover, meteen de ruststand, 10-7. Na de pauze lieten we Technico nooit meer in de wedstrijd komen, met een knappe 17-12 zege beloonde het zichzelf voor het geleverde werk. De schutters die de 2de helft volmaakten, Tom Van Kerkckhoven 1+1stip, Senne Rönne, Tom De Bruyn, Tim Baeten elk 1x en Jesse Peeters 2x.

Jeugd : Inhaalwedstrijd U16 : Rijko – Neerlandia : 4-5                                                                             

Oefenpartijen : U12A : Kwik A – Rijko A : 8-6       
U19 : Rijko U19 – Rijko 3 gewest. : 13-16