Kern :

Rijko 1 – Spartacus/NDN 1 : 12-11      
Rijko 1 – Appels 1 : 17-10                                            
Als de nood het hoogst is, is vaak de redding nabij. Het water stond ons op twee speeldagen van het einde tot aan de lippen, maar voor de 2de maal op rij in één seizoen (eerst vanwege de zaalspurt en nu op het veld) hebben we dit nogmaals met een fenomenale eindspurt om U tegen te zeggen recht getrokken. We geven nu met opgeheven hoofd de barragematch fakkel door aan Appels dat zich tegen KBCJ zal moeten bevestigen om eveneens in HKlasse1 hun verblijf te verlengen. We beëindigen alzo deze missie op een niet te versmaden 5de plaats in het klassement met een uitermate goed gevoel en voor het moreel is dit een flinke opsteker richting volgend seizoen. Oef, het behoud heeft ons een pakske zweetdruppels gekost, ze werden schitterend besteedt om het ultieme behoud te verzekeren. Proficiat aan iedereen die weerom het praktisch onmogelijke naar daadwerkelijkheid brachten. Ook de coachen Bjorn en Glenn hebben moeilijke momenten beleeft langs de lijn doch zijn met bravoure geslaagd in hun opzet deze gehandicapte ploeg, door divers kwetsurenleed, over de degradatiedrempel te loodsen. Nogmaals mijn felicitaties!!                                                         

Reserve : Rijko B – Spartacus/NDN B : 12-6       Rijko B – Appels B : 17-10                                    
Ook hier een 4 op 4 in hun laatste twee confrontaties. Knap hoe afwerkend onze reserve weer vlot over hun tegenstanders heen walsten. Het leverde hun een 3de plaats in het eindklassement op waar Catba (net zoals in Hoofdklasse 1) zich kroonde tot kampioen.                 

C ploeg : Rijko C – Sparatcus/NDN C : 16-11      Rijko C – Appels C : Vrij                                            
Verdiende 3de plaats voor onze C’tjes die menig maal geen spelgelegenheid kregen door de onbeschikbaarheid van C teams uit onze reeks.  

Gewestelijke : Rijko 3 gewestelijke – Hoboken2000/Mercurius : 15-7  Nog even de puntjes op de ï geplaatst tijdens hun laatste wedstrijd van het veldseizoen. AKC/Luma 3 was in deze reeks oppermachtig en is de verdiende kampioen, doch onze Rijko’ers, de binken uit onze glorietijd van eventjes terug, versierden verdienstelijk een 3de plaats in de ranking.                       

Jeugd :

U19 A : Floriant A – Rijko A : 10-12                  Sikopi A – Rijko A : 12-15                                        
Knappe 1ste plaats voor U19 A die niet minder dan een 6 op 6 behaalden in promoleague 1A.              
Een aantal spelers en speelsters sluiten met een overheerlijk gevoel hun carrière af bij de U19 met deze trofee. Het moet hun moreel sterken om volgend seizoen de overstap naar de seniorenreeksen te maken waar ze mijns inziens voluit hun kans mogen gaan om hun plaats zo hoog mogelijk af te dwingen. Mag ik dan eveneens de loftrompet even bespelen om coach Rudi Robaye te huldigen in het behaalde resultaat, zijn verdienste op gebied van vakkundig korfbaldoorzicht heeft dit prima resultaat mede bepaald. Procifiat!!!                               

U19 B : Rijko B – AgoAalst/Bornem : 2-15                   Appels – Rijko B : 6-9                                           
Deze ploeg kreeg af te rekenen met onvolledigheden inzake opstelling. Doch wanneer men de diensten van hogerop spelende U19-ers kan benutten is hier ook geen kruid tegen gewassen en daardoor plegen zij op de valreep een hold-up op de 1set plaats. Knap werk en hoopvol voor jullie toekomst. Tom De Bruyn mag zich eveneens roemen voor zijn niet altijd makkelijke taak als coach langs de    lijn.                                                                                                    

U16 : Promoleague A : Met nog 3 wedstrijden te gaan in 2 weeks was dit mogelijk een maatje teveel. Men verkeerde nog in pole-position maar moest 2x zijn meerdere erkennen in Ganda.
weg de 1ste plaats die nu net werd afgesnoept door AgoAalst. Men herpakte zich welswaar tegen Temse doch men kwam één puntje tekort voor die gegeerde 1ste plaats                                                                                Ganda – Rijko : 8-7        Rijko – Ganda 9-10               Rijko – Temse : 17-4                                               

U14 A : Rijko A – AgoAalst A  :  7-5                              Rijko A – Scaldis A : 11-7                                       
Nog een kampioen in spé die met een 6 op 6 een knappe reeks neerzette om zich tot kampioen in deze reeks te kronen. Na de tornooiwinst met Pasen op Vobako zag je deze groep alleen maar groeien en door hun niet begrenst vertrouwen hebben zij dit resultaat behaald. Guy Pallemaerts mag zich eveneens op de borst slaan voor deze ultiem bewerkte ommekeer.                                                                                                                                                   
U14 B : Verde A – Rijko B : n.m.     Rijko B – Leuven : 4-11     Voorwaarts – Rijko B : 19-9                    

U14 C : Hoboken2000/Mercurius B – Rijko C : 17-2                 Rijko C – Hoevenen B : 4-10          

U14 D : Limes/Rijko D – Hoevenen/Kapellen : 9-6                                                                                       

U12 A  : Rijko A - Leuven : 2-8       Temse A – Rijko A : 5-4      Rijko A – AgoAalst A : 11-9                 
Men prijkte met knappe korfbalresultaten voor het ingaan van de laatste speelrondes alsnog op een 1ste plaats. Er wordt wel vaak van een drama gesproken, maar dit is nog meer understatement voor wat onze U12A overkwam in de ontknoping van deze veldcompetitie. Leuven ging zelfs nog in het verlies op AgoAalst en alzo kwamen onze u12-ers slechts één puntje tekort op hun 1ste plaats in stand te houden. De ontreddering na afloop is in dit geval best te begrijpen. We puren de moed om volgend seizoen voor de oppergaai te gaan.                  

U12 B : Rijko B – Appels B : 5-6      Rijko B – Floriant B : 4-7                                                              

U12 C : Rijko C – Meeuwen : 1-6    Rijko C – Hoevenen B : 2-16                              

Eugeen