Log in
DocitConsult our website sponsor

A: Bjorn (Tom) – Wesley (Jerry) – Heidi – Liesbeth (Tin)

V: Sam (Jeroen L.) – Kristof (Dirk) – Nathasja – Kris (Stefan)

Op zaterdagmiddag 4 mei, onder een lekker lentezonnetje, stond er een wedstrijd tegen KCOV op het programma.

Sinds een paar weken hebben we enkele nieuwe aanwinsten die vol overgave de kleuren van Rijko alle eer willen aandoen.

Het waren de bezoekers die snel op 0-2 kwamen.

Tijd om de mouwen op te stropen en met een ver shot van Kris werd de nul van het bord geveegd.

Ondanks stevig weerwerk en vele pogingen die meer verdienden werd elk klein foutje onherroepelijk  afgestraft en zo werd de ruststand 1-5.

Tijd om uit een ander vaatje te tappen.

Na enkele minuten in zijn eerste wedstrijd was het Jeroen L. die met een schot zijn eerste korf in een wedstrijd scoorde, 2-5 en zoals het een goede traditie betaamt gaat dat gepaard met een traktatie voor de ploeg.

2-6 KCOV, waarna we via een strafworp de kans kregen om wat dichter te komen, helaas werd deze net als zo vele kansen die we reeds lieten optekenen gemist.

Heidi kon na een mooi staaltje samenspel de 3-6 binnen leggen.

KCOV liep uit tot 3-8.

Stefan met een schot 4-8 en nog een misser op strafworp van onze tegenstander.

Een plezante wedstrijd en onze nieuwelingen hebben het er goed vanaf gebracht.

Dit alles onder de goed leidende scheidsrechter, bedankt Johan, van ons allemaal.

26: Kris

Het weer zat mee en ook de sfeer was goed. We begonnen de eerste helft met Stefanie, Liesbeth, Tom en Kristof in de aanval. De verdediging werd verzekerd door Nathasja, Heidi, Dirk en Stefan. Johan, onze vaste waarde, leidde het spel opnieuw in goede banen.

Catba had nog een dame tekort in de verdediging. Kris kon nog wel wat extra opwarming gebruiken en dus werd er al voor de start van de wedstrijd van shirts gewisseld. Op de bank hadden we Sam, Griet en onze twee nieuwste spelers: Wesley en Jerry.

Het bleek geen gemakkelijke wedstrijd te worden. Ondanks dat Liesbeth zich letterlijk smeet, lukte het Catba en Kris toch om mee te spelen en moest onze verdediging meermaals de bal terugbrengen. Tom wist als eerste de korf te vinden. Hij scoorde met een korte kans na een rebound, daarna nogmaals met een shot.

Na deze twee doelpunten werd er gewisseld van vak en functie. Hoewel er veel kansen waren voor beide partijen, lukte het niet om te scoren. Kwam het door een gebrek aan afwerking of misschien toch door de felle wind? Uiteindelijk was het Stefan die met een shot onze voorsprong verder uitbouwde tot 3-0.

Catba kon zich vervolgens herpakken. Gedeeltelijk dankzij een moment van zwakte in de verdediging van Rijko waarbij een doorloper niet tijdig door ondergetekende werd afgeblokt. Korte tijd later konden ze opnieuw scoren en bleef er van die grote voorsprong niet veel meer over. Voor sommigen kwam het fluitsignaal dan ook als een opluchting.

Korfbal wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Het is een geweldige sport die teamwork, balvaardigheid en strategisch denken combineert. Het is dan ook fantastisch om te zien dat de recreantenploeg van Rijko steeds meer mensen aantrekt. Zo maken nu ook Wesley en Jerry deel uit van onze ploeg. Misschien nog ietwat zenuwachtig, maar duidelijk met veel energie kwamen zij in actie voor hun eerste echte wedstrijd. Catba had tijdens de rust toch in de eigen rangen een heer bereid gevonden om als dame te spelen en zo kon ook Kris weer in zijn eigen shirt meespelen.

Al snel kon Sam zich laten gelden met een shot van achter de korf. Die snelle actie bracht het vak van Sam, Wes, Stefanie en Griet in verdediging. Nathasja, Heidi, Kris en Jerry moesten het nu waarmaken in de aanval. Een setup die het grootste deel van de tweede helft hetzelfde zou blijven.

Bij momenten was Catba onze verdediging bijna te snel af. Onze dames, Stefanie en Griet, wisten vaak de bal te onderscheppen. Gelukkig waren Sam zijn schoenen intussen geleverd en kon hij het tempo verder opdrijven. Wes had duidelijke instructies gekregen om vol in te zetten op verdediging. Met succes maakte hij het zo telkens moeilijk voor zijn aanvaller.

In onze aanval zagen we snelle acties, maar het lukte niet om dicht genoeg bij de korf te komen en de kansen af te werken. Een opvallend moment deed zich voor toen Jerry bijna zijn eerste korf scoorde. Zijn poging leidde tot een mix van emoties op de bank, variërend van euforie tot teleurstelling. De supporters waren vol spanning terwijl de bal richting het doel vloog, maar helaas miste hij net de korf.

Uiteindelijk was het de ervaren Heidi die de overwinning veilig stelde voor Rijko. Met een subliem shot bracht ze de score naar 5-3, wat tevens de eindstand van de wedstrijd bleef.

Onze dank gaat uit naar Johan voor zijn rol als scheidsrechter. Zijn ervaring droeg mee bij aan een positieve sfeer tijdens de wedstrijd. Ook dank aan Loes voor het voorzien van de boterhammen. Dit moment van samenzijn biedt een kans voor spelers en supporters om elkaar beter te leren kennen. We hopen dat ook andere clubs dit voorbeeld zullen volgen. Het zou geweldig zijn om te zien dat dit soort gemeenschapsgevoel zich verspreidt binnen de korfbalgemeenschap, waarbij het samenzijn na de wedstrijd net zo belangrijk wordt als de wedstrijd zelf.

Wegens lichamelijke ongemakken ben ik enige tijd na de zaal afwezig gebleven op Rijko.       
Na de hoogdag die Axelle (9treffers) samen met haar teamgenoten beleefde op Minerva en die vervelende nul eindelijk weg is gewerkt, haalde Rijko opgelucht adem en was men niet uitgeteld om een verlengd verblijf in de promo league te bevestigen. Hiervoor diende men wel Scaldis van een zege te weerhouden. Rijko stevende mentaal als één collectief geheel op zijn doel af. Extra stimulans voor onze fanions, het Rijko suppo legioen keek in grote getallen mee hoe de partij evolueerde, dus veel volk en met zo’n sfeer aan de zijlijn, daar doe het toch voor als korfballer. We zullen weliswaar vol aan de bak moeten tegen de Great Old, die hetzelfde doel nastreven.                                                                                                                           

Rijko 1 – Scaldis 1 : 15-16 


Aanval : Lennert(-)-Cedric(1Stip)-Jesse(2VW+1)-Kaat Verhoeven(5)   
Verdediging : Willem(-)-Stijn(-)-Axelle(2)-Kaat Verdyck(-)
Wissels : Lenne(2)-Ben(1)-JanneS(1)    

Het eerste aanval vak brengt meteen waar we op gerekend hadden, de 2-0 via Cedric stip en Kaat Verh. op inloop. Na de vak wissel kon de volgende aanval onvoldoende doordrukken om het verschil uit te bouwen. Tot hiertoe hadden we de partij onder controle, lieten bij momenten ook goede dingen zien maar de afwerking bleef achterwege. Inmiddels was Scaldis overgeschakeld op zwaar verdedigend werk, bijzonder op onze dames. Dat precisie werk loonde en bemoeilijkte ons samenspel in die mate dat veel passingwerk in de ijlte verloren ging. Ons beschermen tegen de soms venijnige overtredingen liet het scheids duo terzijde en onbestraft. Het verder toelaten hiervan maakt een match kapot, mijne heren! Scaldis met enkele rake tegentreffers profiteerde om de stand in evenwicht te brengen, 2-2. Na die tegendoelpunten veranderde plots alles. Onze heren bleven qua efficiëntie ondermaats acteren en konden de korf moeilijk beroeren. Toch konden Jesse op vrije worp, Kaat Verh. op inloop+shot en Axelle een gaatje vinden om de ruststand naar 6-5 zetten.

 

Beste korfbalvrienden,

Dit jaar zijn we weer toe aan ons 5de duotornooi. Het concept is ondertussen welbekend. Zoek je een teamgenoot en schrijf je in. Strijd samen tegen de anderen, wie worden de beste schutters van Rijko!

Er zijn diverse categoriën voorzien, ook niet korfballers, ouders, vrienden,... zijn weer van harte welkom.
Na het duotornooi wordt er ook weer voorzien in iets lekkers. 

Inschrijven maar! klik hier en schrijf je team in!

Pieter, Rudi en Ruud

Hoi Rijko'ers en fanietieke supporters,

De Rijkosupporterssjaal is vanaf heden te bestellen via de webshop. Dus aarzel niet en schaf dit item aan om
onze korfballers fanatiek mee aan te moedigen.

#togetherforrijkokorfbal#rijkoletsgo

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook
Sport Vlaanderen

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com