Log in

Zaterdag 27/11/2021 – De Valk

Zaterdag avond moesten onze fanions weer vol aan de bak. De overwinning pakken betekent een fantastische start in de zaalcompetitie met 6 op 6. Vorige week op Ganda werd het tegen de verwachtingen in nog spannend in de tweede helft en heeft onze A-ploeg de winst pas in de laatste minuten veilig kunnen stellen. Hoe verloopt de wedstrijd nu? Even spannend of lukte het deze keer wel zonder bibberen en beven? Eén ding is zeker; met Spartacus ben je nooit klaar.

Na enkele minuten is het al meteen duidelijk, onze fanions willen het liever niet spannend maken en ze gaan na een blits start meteen naar 6-0. Sander en Dorthe zorgen voor de eerste korven, beide met een korte kans. De andere dames zorgen er meteen voor dat ze ook mee op het scorebord staan: Kato en Axelle, allebei met een shot en Jesse met een shot en een vrijworp. Spartacus begint nu ook de korf te vinden, maar we blijven zelf mooie kansen bij elkaar ballen en scoren. Het wordt 11 – 4 na een omdraaibal van Sander, shot van Dorthe, shot van Axelle, nog een omdraaibal van Sander en ook Lennert prikt er ééntje van dichtbij binnen. Spartacus schiet wakker en straft de fouten in onze verdediging genadeloos af. Bij de les blijven is de boodschap. Het wordt 12-7 na een doorloper van Kato. Wat heel mooi is om te zien, is dat we goede kansen blijven creëren en dat de bal ook vlotjes binnen gegooid wordt. Wat minder mooi is om te zien, is dat we in verdediging dezelfde fouten blijven maken en Spartacus toelaten om korte kansen te creëren en te scoren. Voor de rust scoort Sander zijn 4de van de avond, Cedric zet zich ook op het scorebord met een shot en ook Jesse en Axelle schieten nog een keer binnen. Kato sluit de eerste helft af met een strafworp: 17-11 is de ruststand.

Dames: Liesbeth – Tinne – Brenda – Griet V – Heidi – Leen
Heren: Marc – Gert – Dirk – Kris – Thomas - Jeroen


Ondanks dat corona stokken in de wielen probeert te steken zijn we er toch in geslaagd de match van de
recreanten te laten doorgaan. Dit tot grote opluchting van beide ploegen.
Na een studieronde van enkele minuten met wat kansen aan beide kanten was het Hoevenen dat zijn
vizier op scherp zette en alzo uitliep tot 0-3.
Gert milderde met een korte kans tot 1-3.
Bij Hoevenen bleven ze goed bij shot en met enkele verre schoten gingen we rusten bij een 1 – 6
achterstand.
Waar veel ploegen in de touwen zouden hangen werd duidelijk dat de kracht van deze ploeg in een
sterke bank zit.
Na de 1-7 was het eindelijk de beurt aan Rijko. Thomas met een shot, Liesbeth met haar eerste korf in
een wedstrijd , en Jeroen met zijn ver shot brachten de stand op 4 – 7.
De tijd begon te dringen met nog een korf van Hoevenen waarna Thomas met een shot de eindstand op
het bord bracht 5 – 8.
Met een traktatie van Liesbeth omdat ze haar eerste korf in een wedstrijd scoorde en een stuk vlaai
kijken we terug op een plezante wedstrijd.
Johan bedankt om de match in goede banen te leiden, Andries om de score bij te houden en Gert om
aan te vullen.

Rijko is niet van plan om de huidige trend en vormcurve een halte toe te roepen. Ondanks dat het coronavirus geen genade kent en eveneens twee vaste kernwaarden Ben en Stijn besmette, gingen we weliswaar gehandicapt de Gentenaars bekampen. Rijko treft Ganda KC  aldus niet op een goed moment, steeds een taaie tegenstrever. De opwinding vooraf was stevig merkbaar in onze Rijko rangen, mogelijkheden om normale vervangingen door te voeren eerder schaars. Een vrank en vrije aanpak in de strijd om de punten huiswaarts te nemen was de enige optie. De eerste 15 minuten van helft 1, waren het de Rijko girls die het grote verschil maakten, superieur in combinatie samenspel, prima aangespeeld door onze heren, scoorden ze een achttal korven. Dorthe nam ditmaal het leeuwenaandeel tot zich met drie doelpunten, Jesse tweemaal een vrije worp omgezet en een shot, Kato eveneens goed voor twee een stip en een shot, plus Axelle, zo prijkte een fraaie 4-8 stand op het scorebord. Geen van onze heren had tot dusver gescoord, maar ze talmden niet en lieten zich niet onbetuigd in het verdere verhaal, Nick en Lennert op stip dikten aan, 5-10. Dorthe tekende voor een vierde en Jesse voor haar derde, 6-12. Onzuiverheden en lichte foutjes werden resoluut door de scheids in vrije worpen bestraft, zo kan Ganda ook een vuist maken en komen terug tot op 10-13. Nick had tussendoor nog een goaltje meegepikt. Met de rust in zicht zetten we de stand op 10-15, Kato en Jesse op vrije worp schenken ons die riantere voorsprong.

De manier waarop Rijko 1 zich naar de 1 ste zaalzege korfbalde was zowaar nog mooier dan het resultaat. Ik kan er niet aan voorbijgaan, de sleutelrollen waren ditmaal weggelegd voor Axelle Franssen en Ben Van Looveren. Zij namen op sublieme wijze het voortouw qua afwerking, elk met 6 treffers achter hun naam, en deden het tij gepast keren na de eerder povere ruststand, 6-6. Uiteraard bejubelen we mede de vakgenoten die hun de gelegenheid gaven om die scores te realiseren. Zekers als je 2 de helft even onder de loep neemt, dan kan je stellen, dat we een groots en geweldig Rijko 1 aan het werk zagen! De mooiste visitekaart dat het hedendaagse korfbal zich kan wensen. Toch hadden we het tijdens de 1 ste helft niet onder de markt met het Blauw-Witte achttal. De verbetenheid waarop ze onze fanions bekampten was fel en stevig. Na de 1 ste korf van Axelle, moest Rijko toezien hoe na foutenlast van onzentwege, de tegenpartij uitliep naar 1-3. Na een afgekeurde inlegger van Lennert ging het eerder moeizaam en stroef om bij te benen. Hierin lukten Stijn op stip en Axelle op vrije worp wonderwel 3-3. Het gaat vervolgens gelijk op tot 5-5, na korven van Ben en Axelle. Talrijke uitgespeelde kansen worden langs beide zijden niet in doelpunten omgezet, ook de stip op Sander wordt gemist. Onze opgang wordt gefnuikt door een plotse
knal van een blauwe-witte dame en eveneens wordt ons een zuivere stip weerhouden. Toch zet Jesse in het zicht van de rust de 6-6 gelijk op het bord.

We kunnen het niet genoeg onderstrepen, zaterdag 13 november is het zover, dan gaat na een onderbreking van bijna twee jaar, de zaalcompetitie eindelijk terug van start. We hopen samen met de talrijke korfbalsporters dat Covid 19, ondanks de nieuwe nefaste besmetting cijfers, geen roet in het korfbaleten gooit zodat we een normale zaalcompetitie kunnen afwerken. Onze kern begint direct tegen het niet te onderschatten Blauw-Wit, altijd een moeilijke opdracht. Het vertrouwen in het team is gewettigd via de geplande oefensessies en we hopen dat die Rijko’s fanions voldoende hebben kunnen voorbereiden, zodat we niet vanaf wedstrijd 1 op achtervolgen zijn aangewezen. We zullen het met z’en allen bekijken en beleven een etmaal verder. Hiervoor moeten we ook onze ganse supportersclan motiveren om vanaf zaterdag aanstaande de Rijko kernteams en andere jeugdteam naar de zege te schreeuwen. We rekenen volop op jullie steun!     

                                                                              

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com