De wil om op kop te blijven was er voor de wedstrijd, we wilden onze opmars verder zetten. Dit verlengstuk is er niet gekomen in eigen zaal, het werd een zure nederlaag. Dat nefaste resultaat lag deels bij onszelf, want na de opener van Cedric Eelen gingen we plots een zeer eigenwijs korfbal spelen, namelijk het 10 passenspel dat bij de jeugd wel erg in trek is maar bij shotklok een onvoldoende meekrijgt. De coach moest deze lijdensweg mee ondergaan en werd er haast gek van. Een Time Out was de mogelijke reddingsboei die hij voorhanden had.  Inmiddels was Verde reeds uitgelopen naar een 2-5 tussenstand, mede doordat we drie stippen tegen kregen, enkel gepareerd door een stip op Jesse Peeters die Stijn Vander Auwera omzet. Na deze kleine onderbreking was het gevolg dat Rijko plots wel het korfbal op de vloer kon toveren als van weleer. Niet minder dan zes korven op rij werden gescoord zodat de stand overhelt naar 8-6 in het voordeel van Rijko.


Te beginnen met een stip op Nick Michielsen weder omgezet door Stijn Vander Auwera, nadien Sander Marijnissen 1x, Jesse Peeters 2x en Cedric Eelen 2x brengen deze ommezwaai voor mekaar. Toch moeten we voor de rust het gelijk 9-9 toestaan omdat Verde ook terug het gaatje in de korf heeft gevonden. Voor Rijko kan enkel Jesse Peeters de 9 op het scorebord krijgen. Nog even grijpen we Verde bij de keel via een stip op Nick Michielsen die Stijn Vander Auwera nogmaals feilloos omzet. Wat volgt is een ware hold-up gepleegd door Verde op onze spelers. We weten dat eens de machine aanslaat bij Verde dat hun afwerking niet meer stopt. Het is afzien gedurende de twintigtal minuten die volgen, omdat er teveel afval is bij de onzen en onze heuse afwerking van de 1ste helft, tijdens de pauze in de koelkast is achtergebleven. Deze ondermaatse vertoning leidt tot een eindscore van 13-20. We stonden erbij en keken ernaar. Toch kunnen Jesse Peeters 2x en Tim Baetens deze onverwachte pil nog enigszins verzachten met hun tegenprikken. Volgende week in de zogenaamde “Hel van de Kempen” moet het beslist beter! Vobako is in deze zaalcompetitie niet bijster goed van start gegaan, dus een scalpje op Tielenheide is langs Rijko zijde dan ook welgekomen.                                                                     

Rijko reserve – Verde reserve : 14-17 Tegen de koploper van het klassement moest Rijko met heel zijn hebben en houwen er tegenaan om deze ploeg uit koers te slaan. Het is een team dat ons niet zo ligt dat is in het verleden reeds meermaals bewezen, maar als underdog kan het reserveteam altijd een tikkeltje meer presteren, zie vorige week op Ganda. Doch het zal ons niet elke week lukken en zo moeten we bij de start het korfbal/afwerking meesterschap van de groene mannekens van het Kiel ondergaan. Al snel kijken we tegen een achterstand van 3-7 aan. Stef Neefs, Loes Rönne, Ben Van Looveren zorgden voor het weerwerk. We rechten de ruggen en slaan beetje bij beetje terug tot we de rust ingaan met een 8-10. Alles blijft nog mogelijk voor de ommekeer, een stip op Tokke Vande Kerckhoven doet de hoop weer opflakkeren maar deze illusie hoeven we algauw op te bergen doordat Verde makkelijk kan tegenscoren, 9-12. En toch is het vuur bij onze spelers niet gedoofd, Stef Neefs zet een stip om en Loes Rönne 2x brengt ons gelijk, 12-12. Het zit niet mee omdat Verde een furieus slotoffensief uit de handen schudt en alzo de eindstand naar 14-17 doet overhellen. Nog te vermelden dat Tim Baetens met doorloper en een onderhandse van Stef Neefs het eind resultaat mede bepalen.                                                                                                                            

Rijko C – Verde C : 10-10 Jammer, een voor de hand liggende zege glipt ons door de vingers in de laatste seconden van deze partij. Te prijzen dat deze wedstrijd werd gespeeld met drie spelers(sters) van Rijko’s gewestelijke.                                                                                                     

U19 A : Rijko A – AKC B : 19-13 Schitterende partij van onze Rijko getalenteerde groep. AKC kon er tijdens en na afloop niet mee lachen en bewezen hier via hun supporters een slechte verliezer te zijn. Een beetje meer respect voor het vertoonde spel is hier wel op zijn plaats.    

Eugeen