“Geduld is een schone deugd”, wordt er vaak gezegd. Maar ook dat kent zijn grenzen. Het werd hoog tijd dat het totaal project kunstgrasvelden stilaan vorm begint te krijgen. Want zeg nu zelf, het voorbije seizoen werden er veldwedstrijden afgewerkt op een erbarmelijke staat van het terrein, een club als Rijko onwaardig. De kunstgrasvelden hadden er eigenlijk één seizoen eerder moeten liggen, maar door diverse omstandigheden haalden we dit tijdstip niet. De ondergrondstructuur ligt er al en is klaar om de groene matten uit te rollen. De verwachtingen zijn hoog gespannen om dit nieuwe gloriemoment in de historiek van Rijko op te nemen. Deze uitbouw is zo betekenisvol dat het een nieuwe mijlpaal is dat de toekomst van Rijko garandeert. Dus nog even geduld en dan zet Rijko nogmaals een serieuze stap voorwaarts in het korfbaljargon. Op zo’n prachtige speelvelden met liefde je sport te beoefenen, te mogen ballen in unieke omstandigheden, kan niet anders dan zorgen voor een nieuw elan, een nieuwe wind die door de spelersrangen blaast om dit aangeboden geschenk ten volle te dragen. Uiteraard hoeven we tal van sponsors nogmaals te bedanken om de nodige gelden bijeen te brengen, want enkel door hun bereidwillige steun kon het totale kostenplaatje van dit project in eigen beheer worden gerealiseerd.                                  
Afspraak op 31 augustus voor de feestelijke inhuldiging van de vernieuwde accommodatie!!

Hoe luidt de opdracht naar volgend seizoen toe? Het behoud in hoofdklasse 1 heeft iedereen een boost en enorme voldoening gegeven. Het bewijs is geleverd dat we ook terug kunnen knokken wanneer de nood het hoogst is. Nooit gingen de kopjes omlaag, we zagen steeds de wil aanwezig om te winnen. De ‘fighting spirit’ eigen aan de Kempische onverzettelijkheid die ons groot maakte en het ploeggevoel hebben Rijko 1 over de meet getrokken. De knappe eindrush, na enkele glansprestaties waren voldoende om het degradatiespook af te wenden. Laat ons bij aanvang van het nieuwe seizoen hetzelfde doen en vanaf nu terug het Rijko van weleer worden. Het voorbije speeljaar werden we gecounterd door tal van kwetsuren die dan vak aanpassingen vereisten waardoor het spelpeil menigmaal niet tot zijn volle ontplooiing kwam. Terug op sterkte van start gaan met mogelijk enkele jongeren die hun talenten gaan tonen, hieruit moeten onze fanions het nodige vertrouwen putten voor de komende confrontaties. De stijgers vanuit hoofdklasse 2, Blauw-Wit en KCBJ zijn teams in volle expansie, aan onderschatting moet er zeker niet gedaan worden. De andere reeksgenoten zijn alle zeer weerbare ploegen die een stevige competitie voorspellen. Winst en zeges, het zal ons zeker niet op een presenteerblaadje worden aangereikt, er zal moeten geknokt worden vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal.                                                                              
Ook vanwege onze supporters verwachten we de nodige steun, zij bewezen meerdere keren dat zij voor de nodige ambiance kunnen zorgen en onze spelers naar een hoger niveau brengen. Doch op verplaatsing moeten we vaak onderdoen voor het plaatselijk geweld van toeters en bellen. Doe een de moeite om ook daar naar af te zakken! Dankbaarheid vanwege onze fanions zal hun geschenk zijn wanneer men huiswaarts keert met de punten rijker.

Eugeen.