Kern :
Catba 1 – Rijko 1 : 21-12    
Catba res – Rijko res : 15-14      
Catba C – Rijko C : 12-8     

Gewestelijke :
Rijko 2  - Hoboken 2000/Mercurius : 15-7  Het levert een voorlopige 2de plaats op in het huidige klassement.

Jeugd :

Alle Rijko A teams stonden tot op heden op kop in hun respectievelijke klassement. Een unicum in onze annalen. Bleef dit zo na dit weekend, ja zeker want zowel U19 (2x zege), U16 als U14 A bleven ongeslagen. Zo kwamen weer de punten erbij op de teller. U12A, ook ongeslagen moest zijn wedstrijd tegen Leuven uit stellen naar vrijdag 10/5 omwille van de bekerfinales. De kalender is niet steeds in ons voordeel want de dag nadien moet men reeds terug de wei om Temse te bekampen. Hopelijk kunnen zij beide met lege handen huiswaarts sturen. Wie weet levert het een gedroomde finaleplaats op. We duimen mee!!                                 
U19 A : Vrijdagavond zou Rijko normaliter Floriant thuis partij geven. Inzet de 1ste plaats in de ranking. Het verzetten van het speelschema is niet altijd in het voordeel. De Gentenaren beslisten de rit naar de Kempen niet te maken en gaven een forfaitscore (5-0) cadeau.                                                                    
De daaropvolgende dag, zaterdag moest men het kneusje van de reeks proberen over de knie te leggen. Liep het ginds in de heenwedstrijd niet van leien dakje dan werd al vlug duidelijk dat Riviera/Deurne geen partij was waarover we ons  zorgden hoefden te maken. Een blitz start van onze U19’ers leverde al snel een 5-0 tussenstand op. Was men zich even voorbijgelopen, wie zal het zeggen? Wel kwamen we een tijdje tot stilstand inzake afwerking, doch we herstelden dit euvel alras door de ruststand op 8-2 te zetten. Afwerkers in deze 1ste helft waren Lennert 3x, Nathan 2x, Jarne 1x en Axelle 1x. Tijdens de 2de helft werden de gevraagde opdrachten grondiger uitgevoerd, zodat we er in die 2de helft er nog 11 korven bijlegden. Hier manifesteerden zich als afwerkers :  Jarne 1x, Axelle 2x,Nathan 3x, Fien 1x, Dorien 1x, Lennert die de stip op Tiemen omzet en Tiemen zelf die zijn invalbeurt bekroont met 2 knappe korven. Niettegenstaande de wind niet altijd de bondgenoot was van de schutters werd er toch een aanzienlijke score bereikt. Eindstand : 18-4.                       
U16 : Ago Aalst – Rijko : 6-6  Een eerste puntje dat verloren gaat.                                                       
U14 A : KCBJ A – Rijko A : 0-14                                                                                                                      
U14 C : RKC – Rijko C : 3-7 Een 1ste zege in deze eindronde veld. Knap gasten!                                           
U12 C : Limes/Rijko – Hoevenen : 9-6                                                                                                   
Ik knijp er vanaf 7/5 tot 22/5 even tussenuit. Bijgevolg geen verslagen en uitslagenschema. Ik heb er werk van gemaakt enkele mensen aan te zoeken om toch de slotwedstrijden van deze veldcompetitie te verslaan. Ik wettig de hoop dat dit voor goed gevolg zal wezen.   

Eugeen