Onze U12 kregen de kans in hun halve finale iets recht te zetten tegen favoriet Vobako. Als underdog gestart speelden zij een formidabele partij die ei zo na het mooiste moment uit hun prille korfbalcarrière had kunnen zijn. Echter deze dag van glorie hebben onze Rijko’ers niet mogen beleven, de zege naar een finaleplaats die binnen handbereik lag, ontglipte hen alsnog na een miraculeuze remonte van Vobako. Rijko heeft het beste van zichzelf gegeven en we mogen terecht fier en trots zijn op de prestatie die men vandaag in Herentals heeft neergezet. We hebben hierdoor Rijko’s jeugdwerking op de kaart geplaatst met een gunstig perspectief, meerdere halve- en finaleplaatsen toekomst gericht op ons palmares bij te schrijven. Eveneens subliem hoe Rijko zich als club profileerde met een supportersschare die massaal naar Herentals waren afgezakt. We zagen een complete Blauw-Witte tribune die voor de nodige ondersteuning zorgde. De neutrale toeschouwers waren onder de indruk van zoveel Veussels geweld bij een jeugdwedstrijd, wat een schitterend vertoon!                                                                                                 
Jammer dat het slechts nipt niet lukte om te winnen van Vobako. Het is sneu (vanuit onze bril kijkende) dat onze Kempische buur in de eindfase alsnog met de zege aan de haal gaat. Toch vind ik Rijko U12 een meer dan leuk korfballend geheel waarin talent schuil gaat, maar in zulke beklijvende wedstrijden nog net wat tekort komt door gebrek aan ervaring. Wel één van de ploegen waar je nu al evolutie kan bij opmerken die een brede opener zijn naar volgend seizoen toe.                                                                            
Als we de wedstrijd zelve onder de loep nemen dan begint Rijko erg gestresseerd aan de partij. Het vak dat men aanvallend uitspeelt met titularissen Kaat, Lies, Ward en Chiel kan zijn normale korfdraai niet vinden door ondermaats passenspel en veel balverlies als gevolg. Hierdoor komt onze defensie met Lene, Jins, Jelte en Daan onder druk te staan zodat Vobako handiger gebruik makend van hun shots uitloopt naar 2-0. Rijko leek nu ietwat onder de indruk en komt qua samenspel in deze ouverture niet voor. Tegen de gang van het spel in brengt Jelte met een slimme inloop ons naderbij en Jins met korte kans de gelijke stand op     2-2, meteen de ruststand. Na het water en de peptalk zijn zenuwen en stress verdwenen en starten we terug met gelijke kansen. Vobako is echter bij de pinken en neemt het voortouw door de 4-2 te scoren. Rijko laat het niet begaan, Daan met korte kans onder de korf en Jins op inloop zetten de bordjes na 5 minuten op 4-4. Lieten onze toppers het de 1ste helft op gebied van speeldoelpunten enigszins afweten, dan ontpopten ze zich plots als ware korfbal helden. Onze rakkers knutselen enkele snedige acties over verschillende spelers(sters) in elkaar wat resulteert naar een 6-9 voorsprong. Hiervoor tekenden Jarco (wissel met Jelte), Chiel en Daan op inloop, een feilloze vrije worp van Lien en shot van Jins. De tiende treffer lukt Daan jammer genoeg niet, uitdraaier op vrije worp. Gedurende deze periode van de 2de helft is en was Rijko de sterkste ploeg. Hier werden enkele knappe staaltjes van hun korfbal mogelijkheden/talent op de vloer gelegd. Maar Vobako voelt nattigheid en neemt gepast een Time-Out, die onmiddellijk zijn effect heeft op het verdere spelverloop. Met nog slechts zeven minuten te gaan knabbelt Vobako stelselmatig zijn achterstand weg en komen terug tot op 8-9. Rijko kan deze ommekeer en de aanvalsdrift van de tegenstrever nog moeilijk inperken, toch prikt Jarco net op tijd de 8-10 binnen. Nu en niet meer later of te nooit, tijd voor een Time-Out langs Rijko zijde te nemen en eventueel wisssel(s) door te voeren, om de remonte lam te leggen en de druk op te vangen. Men laat het aan zich voorbij gaan, Vobako laat zijn prooi niet meer los en legt er nog een drietal in onze korf, eindstand 11-10.           
Een Upper-Cut van jewelste, er zijn geen andere woorden voor om deze teleurstelling te verwerken na het laatste fluitsignaal. Dit is zo een beklijvend moment dat ik niet snel zal vergeten!

Eugeen