Het duel in Hoevenen wordt geen gezondheidswandeling, kortom het wordt een lastige wedstrijd. Doch als Rijko het mes op de keel voelt rest ons enkel hier geen averij op te lopen en op karakter de partij ons toe te eigenen. Rijko werd de voorbije weken naar de onderste regionen van het klassement verbannen, het zag er op een bepaald moment zeer benard uit. Er zijn geen excuses meer, nu moet het gebeuren. En vooral het geloof in eigen kunnen dat hier een goed resultaat mogelijk is tilt de ploeg enkele treden hoger dan de tegenstrever.     
Marie Vanden Langenbergh scoort de opener maar een furieus Hoevenen zet Rijko even met de rug tegen de muur zodat men al snel een 4-1 voorsprong bijeen korft.


Het wildebrassen spel van hun heren dat we een poos hebben ondergaan kan Hoevenen niet vol houden zodat Rijko iets sluwer en leper terug in de wedstrijd komt door een stip op Nick Michielsen die Cedric Eelen omzet, shots van Sander Marijnissen en Dorthe Neefs, 4-4. Voluit voor de zege kunnen we geenszins doordrukken omdat er om en om wordt gescoord tot aan de rust, 11-11. Hiervoor tekenden Cedric Eelen 1x + 1 stip omgezet tegen Marie Vanden Langenbergh, Loes Rönne 2x, Jesse Peeters, Cedric Eelen, Sander Marijnissen. Rijko komt anders en met een pak vertrouwen uit de kleedkamer voor de2de helft. Hoewel de 1ste helft een beetje stroever is verlopen omdat geen van beide partijen elkaar iets teveel toegeven dan verloopt de 2de periode compleet in Rijko’s voordeel. We nemen een zeer goede start, waardoor de Polderploeg niet goed meer weet wat ze er mee aan moeten. Van nu af aan controleert Rijko de partij en zet het gebeuren naar hun hand. Dorthe Neefs, stip op Loes Rönne die Stijn Vander Auwera omzet, Marie Vanden Langenbergh, Cedric Eelen en Loes Rönne zelf brengen de stand naar 11-16. Ditmaal geven we deze knappe voorsprong niet meer af, we zijn echt volwassen aan het ballen tegenover een team dat rondloopt en speelt als kiekens zonder kop. Door slordig en overhaastig spel vinden ze elkaar alsmaar minder goed, is Hoevenen de pedalen kwijt, waarvan Rijko gretig gebruik van maakt om de score stelselmatig uit te diepen tot een eindstand van 20-27. Ik denk dat we ver in de tijd moeten teruggaan om het nog eens te beleven dat Rijko in de 2de helft 16 korven binnen prikt. Onze mensen die voor dit huzarenstukje zorgden zijn Nick Michielsen 3x, Dorthe Neefs, Jesse Peeters 2x, Loes Rönne, Stijn Vander Auwera, de ingevallen Kato Brosens en een formidabele Ben Looveren 2x die hiervoor slechts een 5 tal minuutjes nodig heeft. We mogen fier en trots zijn op wat we hier vandaag hebben gepresteerd. Laat het aangeboden vaatje jullie smaakvol binnen glippen! Even een blik werpen op deze laatste speeldag van de zaalcompetitie leert ons dat het vanaf plaats 5 nog alle kanten op kon. Doordat Rijko de winst pakte klimt men zelfs op naar een 4de plaats in het klassement. Appels zegevierde in KCBJ en heft zich ultiem naar de voorlaatste plaats ten nadele van ASKC dat pijnlijk de laatste plaats krijgt toegewezen na verlies tegen de nieuwe kampioen Ganda. Zij zakken nu definitief rechtstreeks naar Hoofdklasse 2.                   
De runner-up is in extremis Vobako geworden dat Verde het nakijken gaf. Hoe een dubbeltje op zijn kant soms naar de verkeerde kant kan vallen??

Hoevenen res – Rijko res : 8-13         

Gewestelijke : Vos Reinaert 2 – Rijko 2 : 4-12    

Eugeen