Voor die zekerheid hadden we de overwinning bij ASKC moeten behalen. Wij blijven, zeg wel vriend en vijand verbazen. Een alom geroemde krimi schrijver had deze wedstrijd niet beter kunnen samenvatten noch beschrijven.
Het werd een triller van formaat tot het laatste fluitsignaal. In vorige wedstrijden liet Rijko in de aanhef zich steeds van zijn beste zijde bewonderen en kwam menigmaal op voorsprong, die we dan nadien stelselmatig lieten wegebben. Vandaag een gans anders scenario, het was ASKC dat de wet dicteerde en heer en meester was inzake afwerking gedurende de 1ste speelhelft.

 

 


Ook zij waren er op gevlast de punten in eigen huis te houden om uit de kelder van de ranking opwaarts te klimmen. Het werd een kansloze eerste periode waarop we moesten toezien hoe ASKC zelfs tot 9-3 uitliep vooraleer Rijko tot het besef kwam dat aan deze situatie best een kentering zou komen. Echt, dat hadden we zo niet zien aankomen en was verre van ingecalculeerd. De enige tegen prikken kwamen op naam van Sander Marijnissen die de stip op Cedric Eelen omzet, Loes Rönne en Nick Michielsen. Het noodsignaal weerklonk en gestaag begon Rijko te knabbelen aan deze immense voorsprong. Hiervoor konden we rekenen op Marie Vanden Langenbergh 2x, Loes Rönne en Nick Michielsen die stand naar 10-7 brengen. Is dit een onoverbrugbare kloof, wel niet, want Rijko knokt zich terug in de wedstrijd via een vrijeworp die Loes Rönne omzet, Nick Michielsen en shots van Loes Rönne, Sander Marijnissen en Marie Vanden Langenbergh, die ons terugbrengen tot een 11-10 stand. Even malconcentratie door druk vermindering in onze defensie en hopla we gaan terug tegen een drie korven kloof aanzien. Nogmaals een stip op Cedric Eelen die Sander Marijnissen omzet, een korf van Tim Baetens en Nick Michielsen brengt Rijko op gelijk 13-13. En wat daarop volgt is een ongeziene act op korfbalgebied. We nemen een eerste maal de leiding over door een stip op Kato Brosens die Sander Marijnissen feilloos omzet, 13-14. De magie kiest vervolgens Rijko’s zijde doordat de ingekomen Ben Van Looveren met twee prachtshots Rijko de 14-16 aanbiedt. Echter de adrenaline langs onze kant kunnen we niet onder controle krijgen en domweg moeten we twee stippen toestaan die ASKC benut om de stand op 16-16 te zetten. Zijn we pedalen nu helemaal kwijt?, zodat ASKC hiervan optimaal profiteert om terug op voorsprong te komen, 17-16. We mogen de korfballers uit Schoten de volledige puntenbuit niet gunnen en daarom benut Stijn Vander Auwera de stip op Nick Michielsen. ASKC geeft zich niet gewonnen en versiert alsnog een weggeefstip die hen op 18-17 brengt. Het angstzweet breekt uit langs Rijko zijde, het zal toch niet waar zijn, zeker!! Kato Brosens met een formidabele actie dient zich een vrije worp toe die Loes Rönne knap binnen legt en de eindstand naar 18-18 brengt.  Ik heb geen weet of de coaches en de spelers(sters) zelve zich kunnen verzoenen met dit gelijkspel. Wel, als je de evolutie van de ganse wedstrijd bekijkt, dan zeg ik volmondig, ik kan leven met deze 18-18 uitslag. Volgende week op Hoevenen moet een dag worden van diepe reflectie hoe het nu verder moet om aan een barragewedstrijd te ontsnappen. Want neem van mij aan, een goede start is oh zo belangrijk in zo’n match van de waarheid.                                 

ASKC res – Rijko res : 17-11                         
ASKC C – Rijko C : 10-9                           

Eugeen