Voor de sfeer van de laatste thuiswedstrijd in De Valk had uitgerekend het jeugdcomité deze topnamiddag uitgetekend en geprogrammeerd. De oproep een bomvolle zaal te bevolken was niet in dove mansoren terecht gekomen. Gewoonweg een schitterend vertoon hoe de Rijko supporters zich als één Blauw-Wit legioen achter hun kernspelers schaarden. Eveneens de Vobako aanhang liet zich opmerken door in grote getallen aanwezig te zijn.  Meteen was dit de aanzet tot een burenduel op het scherp van de snede. Was men langs Rijko zijde ietwat euforisch gestemd door de zege op Verde, dan was de uitdaging van de week, dit gegeven eens 2x achter elkaar te doen, wat in de voorbije weken nog geen eens lukte. De luidruchtige aanhang langs beide zijden moest nog even geduld oefenen om de score te zien openen na pakweg 5 min. door Marie Van Den Langenbergh. Na het aftastend voorspel was het hek van de dam en ging men over tot de ware korfbalstrijd. 


Sander Marijnissen, zonder meer de man van de wedstrijd, zette Rijko terug op voorsprong, doch na het gelijk moesten we toekijken hoe Vobako zijn voorsprong uitdiepte naar 4-7. Sander Marijnissen en Jesse Peeters zorgden voor de tegentreffers. Opgeven, daar niet van en zo bikkelden we ons via Sander Marijnissen op stip en Stijn Vander Auwera terug in de wedstrijd, 6-7. De hoop op een snelle heropleving werd voor de rust de kop ingedrukt door 2 korven van Vobako, 6-9.    Na de pauze zet Sander Marijnissen zijn eigenste stip om, 7-9, maar dan worden we door het betere positiespel van de Oranjehemden even van het kastje naar de muur gespeeld, 7-11. In deze periode van de partij geven we op geen enkel moment de indruk Vobako aan te kunnen laat staan echt pijn te doen. Alom tegenwoordige Sander Marijnissen legt er nog ééntje in hun korf en Tim Baetens doet eindelijk waarvoor hij in de ploeg is gedropt, scoren 9-12. Helaas, moeten we navolgend een 5 puntenkloof slikken alvorens Rijko een remonte inzet via hoog spel. Vooraf hadden Nick Michielsen en Stijn Vander Auwera voor de tegenprik gezorgd, 11-16. En, die remonte die mocht er zijn en kon de goedkeuring van menig supporter meedragen. Een joelende tribune stuwde onze spelers(sters) vooruit zodat Dorthe Neefs, Tim Baetens, Kato Brosens, Loes Rönne op vrije worp, een stip op Tim Baetens omgezet door Stijn Vander Auwera, Rijko tot op één korf van gelijk brengen. Jammer, de tijdsklok tikt in ons nadeel, ondanks onze iets te late knappe terugkeer moeten we berusten zonder de verhoopte puntenoogst tegen onze buren. Zij nemen met een 16-17 eindresultaat de beoogde punten mee huiswaarts. Hoeven we ons nu “Down” te voelen, ik meen van niet. Waarom kunnen we nooit eens rekenen op dat tikkeltje geluk in de eindfase van een partij, waarop bijvoorbeeld het schot van Kato Brosens binnengaat in plaats van er uit draait? Het zal in de volgende twee wedstrijden, op ASKC en Hoevenen, moeten gebeuren om onszelf en de Rijko fans te plezieren de zaalcompetitie af te sluiten met het beoogde resultaat, behoud in Hoofdklasse 1. Blijven kiezen voor pakweg de werkkracht van onze mensen, omgezet in nogmaals een glansrijke collectieve prestatie, het levert sowieso de broodnodige punten op!   Nog even aanstippen de voortreffelijke leiding van Eddy Mertens, die solo de partij afwerkte.    

Rijko res – Vobako res : 11-20 Een klasrijk Vobako geeft Rijko na een blitz-start het nakijken tot een uitloper naar 1-7. Stef Neefs kon éénmaal tegenkorven. Eens dit verteert konden we via gelijk opgaand spel een viertal keer scoren via Tokke Van Kerckhoven, Nick Michielsen en 2x Axelle Fransen, echter Vobako deed het ons na, ruststand 5-11. Het homogener geheel van Vobako, voornamelijk langs afwerkende dameszijde, kende geen medelijden en zette rustig de score om in een 11-20 eindresultaat. De afwerkers van dienst in de 2de helft waren voor Rijko, Nick Michielsen 2x, Kato Brosens,Tokke Van Kerckhoven 2x en Stef Neefs.                   

Rijko C – Vobako C : 7-14                                                                                                                              

Gewestelijke :

Rijko 2 – Vobako 2 : 16-5 Weerom een glansrijke, schitterende, oogstrelende partij tegen de buren uit Lichtaart. Ditmaal geleidt door onze clubscheids Peter De Vos die de wedstrijd keurig afwerkte zonder voorkeur ofte kleurbril! Vobako had geen verhaal tegen dit Rijko 2 dat nogmaals kon rekenen op zijn glorierijke mensen van weleer. Dat deden Pieter Swaegers en Ruth Bevers op magistrale pas van Pieter als geen één, 2-0. Een tegenprik en nu even wachten op de 3-1 via Els Vanden Eijnden, de 4-1 van Pieter Swaegers ditmaal op steun van Ruth en de 5-1 van Ruth Bevers zelve. Onze honger naar meer is nog niet gestild, zodat Els Vanden Eijnden, Ruth Bevers, stip op Janne die ze zelf omzet en Joris Bruyns aandikken tot een ruststand van 9-2. Het doelpuntenfestival krijgt een verlengde in de 2de helft, Joris Bruyns 3x, Ruth Bevers 2x, Sandra De Prins en Senne Rönne zetten Vobako totaal KO!, 16-5. Indien de nood het hoogst wordt voor Rijko 1, misschien toch eens polsen voor een invalbeurt van één van deze klasbakken uit het gewestelijke team. Even vermelden de minder aangename  kwetsuur van Els Vanden Eijnden, die haar mogelijk enkele wedstrijden langs de kant zet.                                                                                                               

Eugeen