Rijko kreeg leider Verde op bezoek, meteen een loodzware opdracht want zij zijn nog steeds in het bezit van het maximum van de punten. Trainer/coach T1 staat voor een lastige keuze omdat door tal van niet beschikbare kernspelers, gevolg van kwetsuren, hij zeer beperkt is in het schuiven van zijn pionnen. Maar Rijko is soms zo onberekenbaar met ups en downs, dat ze in eigen zaal altijd een tandje kunnen bijsteken. Gerust in een goede afloop is men nooit, maar als het team zijn mentale weerbaarheid weer kan tonen en vast beraden aan de afgooi verschijnt dan kan Rijko altijd iets forceren en staat de suppo’s een top kijkstuk te wachten. Men vliegt er met karakter dadelijk in, Jenthe Herthogs krijgt onmiddellijk een stip mee die Ruud Willemse omzet. Nick Michielsen korft de 2-1, waarna we de suprematie van Verde moeten ondergaan dat uitloopt naar 2-4.


Gedurende een kleine 10 tal minuten blijft de korf langs Rijko zijde onaangeroerd, maar dan zet Loes Rönne, 2x op vrije worp de bordjes gelijk. Stef Neefs lukt de 5-4 en we zijn vertrokken om een voorsprong bijeen te ballen die we niet meer afgeven tot aan de rust, 10-9. Loes Rönne met een stip, Ruud Willemse 3x omzetten van een toegekende stip op één van zijn vakgenoten en zichzelf en Nick Michielsen zorgden voor deze hoopvolle tussenstand. Verde komt gedrevener uit de kleedkamer en plaatst Rijko even met de rug tegen de muur en onder druk korven zij de 10-11. Weerom kan Ruud Willemse zijn stip omzetten, waarna Pieter Swaegers en Jenthe Herthogs met inloop Rijko terug de verdiende voorsprong opleveren. Navolgend worden onze inspanningen nogmaals beloond met een vrije worp en een stip door Loes Rönne benut, Jenthe Herthogs op inloop die ons een riante voorsprong van 16-13 verschaffen. Wissel Ben Van Looveren doet de tribune nogmaals juichen door zijn 17-15 binnen te knallen. Tot op dat moment mogen we heel fier zijn op de groep die Verde in bedwang kon houden. Doch we gaven jammer genoeg in het slot van de partij alle noest opgebouwde voorsprong nogmaals uit handen door ondoordacht de wedstrijd niet lam te leggen of rustig uit te spelen. Hiervan maakte Verde handig gebruik door alsnog 3x te korven en zo de eindstand naar 17-18 in hun voordeel over te hevelen. Een heuse domper als je bekijkt dat we lange tijd een optie namen op een stunt zege, doch de wedstrijd niet winnend hebben kunnen afsluiten. We kregen dus een nieuwe nederlaag te verwerken en iedere week wordt het weliswaar iets lastiger. Dit negatieve resultaat mag ons niet direct van de wijs brengen, temeer omdat ik vandaag Rijko als One Team heb zien acteren en met dat geloof in het kopje moeten we er ons hier snel overheen zetten.                                                                                                                               

Rijko C – VerdeC : 20-9  Als opwarmertje en voorsmaakje op de topper van onze fanions, werkte de C ploeg, jammer genoeg voor een lege tribune, een zeer genietbare partij af. Een vuriger Rijko pakte Verde meteen bij de strot en de trein was vertrokken door een pracht van een voorbeeld neer te zetten voor onze 1ste ploeg van hoe het wel moet! Kato lukt meteen de 2-0, gevolgd door Ruben 1x, Anthe 2x, Sander 2x+1stip, Tom De Bruyn 3x en nogmaals Kato 1x, wat de ruststand op een comfortabele 12-3 brengt. Na de pauze hebben we van onze strijdvaardigheid niets ingeboet en vlammen en verder op los. Senne 1x, Kato 1x, Tom De Bruyn 1x+1stip, Eveline 1x, Sander 1x+1stip en uiteindelijk Anthe 1x tekenen voor deze uitmuntende prestatie.

Rijko reserve – Verde reserve : 15-15  Twee koplopers in het klassement nemen het op tegen elkaar. Men kon spreken van bijwijlen een hevig partijtje korfbal dat Rijko voor de rust naar zijn hand zette. Tim Baetens 2x, Marie Van Den Langenbergh 1x, Stijn Vander Auwera 2x + 1stip, Jesse Peeters 1x en Tom Van Kerckhoven1x korfden de geruststellende 8-6 voorsprong bij mekaar. Na het water gaat Rijko op zijn elan vlot verder door korven van Jesse Peeters 4x, en Marie Van Den Langenberg 1x naar 13-10. Een keerpunt in de wedstrijd is in de maak mede door het veelvuldig vak wisselen van hun spelers, zodat ze terug aansluiting vinden tot 14-13. Enkel Tom Van Kerckhoven 1x en Jesse Peeters 1x gaven het reserve team nog de hoop de zege thuis te houden, door de 15-13 te korven. Doch het slot was Rijko niet bepaald goed gezind en ultiem moesten zij een gelijkspel toestaan 15-15.                                  

Eugeen