Rijko 1 – Minerva 1 : 16-29

Aanval : Jesse (-) – Dorthe (2) – Ben (3 + 1stip) – Stijn (3)      
Verdediging : Kato (2) – Axelle (-) – Sander (4) – Cedric (1) – wissel : Janne S (-)                                         

Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg werd de illusie gewekt,  mits een ultieme zege, het zaalavontuur in Promo League in schoonheid af te sluiten. Vooraf peilden we naar de verwachtingen, worden onze fanions nog ergens enthousiast van? Uit de gesprekken vingen we een volmondig “JA” op. Met de nodige bezieling kon een thuiszege tegen een eveneens laag geklasseerde tegenstrever ons mogelijk lukken. Het zou weliswaar moeizaam winnen worden, ook omdat Minerva de punten broodnodig had om uit de degradatiezone weg te komen. Mogen we het verwachte dan ook daadwerkelijk verwachten? Echter Rijko liet zich opnieuw verrassen door een wilskrachtig Minerva dat ons in de aanvangsfase meteen overblufte inzake afwerking, 0-4. Pas na 8 min spelbeeld kon Stijn zelfs 2x het gaatje vinden, 2-4. Het gemis aan scherpte bij Rijko stak weer de kop op, zodat een resem kansen onbenut bleven, via een vrije worp plaatste de tegenstrever de 2-5 op het bord. Rijko spartelt gepast tegen, Cedric, Stijn met inlegger en Sander, 5-6, brengen ons terug in de match. Rijko’s defensie baart ons team wekelijks zorgen, te naïef in het verdedigend compartiment? Het blijft zoeken naar het exacte weerwerk patroon om de tegenstander aan banden te leggen.  Verdedigend werk is eveneens een belangrijk onderdeel in het korfbalspel geheel, hierin moet meer energie en grinta getoond. Op een drafje zet Minerva een tussenspurt in dat leidt naar 5-9. Kato en Dorthe kunnen alsnog tegenprikken voor de ruststand werd bereikt met een 7-11 achter.


Na het water zakte Rijko nogmaals door de ondergrens in defensie, 10-16. Sander 2x en Ben scoorden de tegentreffers. Minerva lukte in een trefzekere periode een tussenstand naar 12-20. Kato en Dorthe namen de tegenkorven voor hun rekening. Met een stip op Ben en nogmaals Ben het is 14-20. Vervolgens, wat was dat zeg! De alarmbellen in het verdedigend compartiment gingen af, onze brandstof tank raakte steeds uitgeputter, met als gevolg Rijko wordt kansloos uitgeteld. Geen spitsen in de afwerking en zonder de perfecte aanvoer kan je niet scoren, bijgevolg geen hoger oplopende score langs Rijko zijde.  We stonden waarlijk de laatste 10 min in een schietkraam zoals op kermis, Minerva zette in het slot Rijko vlotjes opzij en zo gingen we kopje onder in eigen huis. De uiteindelijke eindstand is weliswaar overdreven te noemen, 16-29. Ben en Sander konden tussentijds ietwat milderen met hun twee korven. Tijd om klare wijn te schenken, we hebben geproefd van de Promo League na enkele ups maar teveel downs, Rijko zag bijwijlen sterretjes en kon vaak het evenwicht nauwelijks herstellen. Het teleurstellend zaalseizoen is voor Rijko dus “over and out”. Rest nog de laatste partij tegen Sikopi aanstaande zaterdag, allez ga er nog eens voor of wordt het alweer niks.   

Rijko reserve – Minerva reserve : 11-13  Niet scoren, is niet winnen. Zeg nu eerlijk, deze partij hadden we nooit mogen verliezen, lees weggeven. Het begin was voortreffelijk met openingsscores via Janne S, Tim en Dorien, 3-1. Minerva sloop op kousenvoeten naderbij tot 4-4, waarna Tim en Nick de 5-4 plaatsten. Toegeven we zijn plots weer te wisselvallig bezig en zo laten we Minerva het spel naar zich toe eigenen, met de nodige afwerking van hun heren er bovenop, 5-8, meteen de ruststand. Beterschap in zicht na de pauze? Het blijft bij een illusie, te weinig panache van onze dametjes aanvallend, een te makkelijke prooi in het defensieve weerwerk. Toch kan Nick op stip milderen en dan gebeurt er gedurende 11 min praktisch niets, Een periode van saai korfbalspel dient overbrugt, inmiddels is de stand naar 6-11 geëvolueerd. We schieten plots wakker, via een stip van Nick en shot van Lennert, schuiven we naderbij tot praktisch gelijk, 9-10. Een cadeau stip geeft Minerva terug vleugels, zo vergroot men terug de kloof, 9-12. Onze eindspurt via Janne S op vrij worp en Tim haalt weinig tot niets meer uit, eindstand 11-13. Mag ik het vernoemen, het verbaast me vandaag dat onze dametjes nauwelijks in het spel hun aanwezigheid hebben getoond. Hoog tijd om met een winnersmentaliteit, hoger ritme en de gepaste cadans een wedstrijd als deze aan te vatten.  

Catba C – Rijko C : 6-12 Proficiat aan de kampioen in deze reeks, Catba C.                    

Eugeen