Log in
DocitConsult our website sponsor

1ste thuiswedstrijd op de 2de speeldag van de veldcompetitie, we kregen een ambitieus Meeuwen voor de voeten geschoven. Een team dat als enig doel heeft zo snel mogelijk terug naar de Top League te promoveren. Dat we dat aangevoeld hebben, ja zekers! Een forse nederlaag werd ons niet onthouden.  Aan de sfeer om en rond de Rijko terreinen zal het zeker niet gelegen hebben, de supportersclan maakte desondanks de domper er een gezellige avond van. Rijko nam een gretige start, maar de ervaring van de Meeuwen haalde uiteindelijk de bovenhand. Achteraf bekeken hielden we er een dubbel gevoel aan over, we waren met een duidelijk plan gestart, we zakten nadien te fel in en we lieten te veel ruimte in de defensieve linies, we hadden het op bepaalde momenten kalmer en beter moeten uitspelen. Dat is niet gebeurd en voornamelijk in de tweede helft is de Rivierenhofploeg nog beduidend beter gaan ballen. Het is een leerschool voor het jonge nieuwe team, hoorde ik links en rechts beamen, onze foutendetails zijn blijvende ergernis, we moeten gaan beseffen in de fases waarin we kwetsbaar zijn dat we ons strakker moeten positioneren om meer weerwerk te bieden. Tegen een team als Meeuwen met al hun kwaliteiten, kom je dan serieus in de problemen.  Kortom zij werkten hun kansen wel af tegen een hoog percentage, wij niet! Dat hoort nou éénmaal bij het korfbal, verder hoef je niet te zoeken!     

                                                                                                                                          

Beste leden,

Ook dit jaar gaan we weer zwerfvuil ophalen en zorgen we ervoor dat Veussel een stuk properder wordt/blijft.
Volgende data kan je reeds in je agenda noteren, ook papa's/mama's/grootouders/... zijn van harte welkom om een handje te komen toesteken, hoe meer helpers, hoe sneller de klus is geklaard!!!

Wie wordt wanneer verwacht :

zaterdag 23/09/2023 : Alle teams vanaf U13 tot recreanten

zaterdag 25/11/2023 : Kern en U15 

zaterdag 23/03/2024 : Recreanten en U17

zaterdag 01/06/2024 : Gewestelijke en U13

We spreken zoals steeds af om 09.00uur achteraan op de parking van Zwarte Leeuw.

Opbrengsten zijn integraal voor afbetaling van de kantine en onze kunstgrasvelden.

Tot zwerfvuils

Het zwerfvuilteam

Ps :  we zijn nog op zoek naar een verantwoordelijke die de coördinatie op zich wil nemen.
Tijdsbesteding : 4 zaterdagvoormiddagen/jaar en telkens doorgeven aan de gemeente 
hoeveel afval er werd opgehaald. Interesse in deze taak, stuur gerust een mail naar vrijwilligers@rijko-korfbal.be

Zondag 27/8, vandaag blazen we dan de veldcompetitie in gang voor onze kern. Een echte test case staat ons te wachten. Wedstrijd tegen Riviera/Deurne is meer dan gewone oefen pot. Een oefenwedstrijd blijft wat het is, kansen om dingen uit te proberen alom, navolgend kunnen we de balans opmaken om een constante te creëren in ons korfbal spel. Uiteraard heeft de “fun” zijn limieten. Doseren hoeft vandaag niet, voluit 70 minuten er voor gaan, boenk erop toeslaan. Maar zover staan wij nog niet. Dramatiseren is zinloos, hoe onbehagelijk ook het gevoel na de nederlaag aanvoelt.                                                                       

Riviera/Deurne A – Rijko A : 28-16 Aanval: Jesse (1stip)-Kaat Verhoeven (3)-Lenne (1)-Tim (2) Verded: Axelle (1stip)-Stien(-)-Ben (3)-Cedric (3) Wissels: Willem (2)-Kaat Verdyck (-)-Luna(-)    Rijko neemt een valse start door een verkrampte beginfase en krijgen meteen de rekening gepresenteerd via hun gedreven dametjes, 4-0. Kaat Verh. op inloop kan milderen, 4-1. Riv. heren nemen nu de afwerking voor hun rekening, 7-2. Cedric heeft inmiddels zijn stip omgezet en Kaat Verh. haar inlopers kennen eveneens succes., 7-3. Kansen om de kloof te dichten waren er mits een secuurdere afwerking, die uitstekende momenten worden omgezet in doelpunten via Axelle met stip, Lenne in de rebound en Ben éénhandige inloop, 9-6. Maar het technisch vernuft van de thuisploeg inzake scorend vermogen, van een halve kans maken zij er een hele van op het scorebord, haalt de bovenhand. Enkele woelwaters in Riviera rangen antwoorden hierop direct met vier treffers op rij, 13-6. Wij missen nu de kracht om effectief terug te slaan. Cedric prikt er nog ééntje binnen, alvorens we gaan rusten bij een 15-7 stand.

Terug aan de slag, de competitie in de Promo League wordt zondag in gang gefloten. Een nieuwe uitdaging voor onze vernieuwde equipe staat hen te wachten. We openen met een uitmatch op Riviera en aan de hand van de voorbereidingen vertoont het team hier en daar nog enige hiaten. Werner T1, heeft al heel verschillende dingen uitgeprobeerd om dit team de nodige elan te geven. Hij heeft duidelijk niet gedacht dat de stap naar Rijko zo immens zou zijn. Hij moest aanvankelijk een weg vinden voor de ploeg en zijn spelers in de opbouw energiek te laten korfballen. Je merkt het match na match dat het goede richting uit gaat, maar dat de verwachtingen zijn nog niet volledig ingelost, zie vandaag op Spartacus waar we
de inschatting hoog legden. Nog wat bijsturen waar nodig is nu de boodschap.

Spartacus A – Rijko A : 12-18

Vandaag biedt de wedstrijd op H&M de ideale gelegenheid om de minder glorieuze match tegen Sikopi uit te wissen. Dat het geen walk-over zou worden zoals op het eind van vorig seizoen dat was vooraf geweten. We mochten ons aan meer intensief weerwerk verwachten van de thuisploeg. Ook vandaag krijgen onze youngsters nogmaals de kans om hun korfbal kunnen te bewijzen. Dus staat er een piepjong team  in de basis tegen een iets meer ervaren garde. De goesting om te knallen is er wel, nu nog de afwerking op een hoger peil brengen en klaar is kees. Aanvallend doen we het in de aanvangsfase met Lenne, Willem, Kaat Verh. en Jesse, verdedigend mogen Nathan, Jonas, Axelle en Stien hun opponenten een halt toe roepen. In het begin spelen beide teams ietwat onrustig, prima combinaties leiden niet tot scoren, zelfs een stip als opener wordt gemist. Dan balt H&M verstandiger en zo lopen ze uit naar 2-0. Axelle op een droge manier knalt de aansluitingstreffer binnen, 2-1. De bedreiging van thuisploeg blijft en dat leidt naar een 3-1. Stip op Jesse wordt keurig omgezet en Lenne met éénhandige inlegger, het staat terug gelijk 3-3. Jonas mag de 4-4 voor zijn rekening nemen, wissels doen hun intrede, Tim en Luna komen erin. Even een Rijko overheersende periode, via Kaat Verh. en Tim gaat het plots naar 4-6. Puik werk van onze defensie die het aanvallend compartiment van H&M weet in te dijken, ze krijgen nu geen bal meer door de korf. Daar profiteren onze fanions van om via Willem mooie éénhandige inlegger, Tim en Lenne de scorestand op 5-9 te brengen. Een stip wordt gemist en een pracht  van een tip-in door Willem had beter verdiend, zo gaan we rusten bij een 6-9.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com