Log in
DocitConsult our website sponsor

Bekerwedstrijd Rijko – Vobako : 17-23                                                                                                       

Rijko heeft nood aan een referentiematch om het geloof in eigen kunnen weer aan te wakkeren. Dat kan misschien vanavond met het treffen tegen Vobako worden. Rijko hunkert naar een herrijzenis tegen deze opponent. De recente competitienederlaag is doorgespoeld en de gemoedstoestand van het Rijko team is Oke! Vooral mentaal oplapwerk was aan de orde zodat we de hoop mogen koesteren op een boeiende pot korfbal te aanschouwen. Geen simpele opdracht dus, er zullen inspanningen moeten geleverd worden en karakter tonen de volle 70 min. lang wil men het tij doen keren. Tot dat besef zijn onze fanions al lang gekomen. En zie bij aanvang van deze partij dat we knap weerwerk neerzetten met zelfs de nodige afwerking er bovenop. Hiervoor gaven Ben, Cedric, Dorien en Axelle aanvallend present. Ben zorgde voor de opener met shot en stip, Kaat Verh. en Axelle brengen ons op een 4-1 voorsprong, gesteund door een beresterke Cedric. Vobako voelt nattigheid en zet hun killermachine in werking, de 4-5 was in de maak, Axelle zorgde voor de 5-5 stand. We doen niet onder voor onze buren, Tim en Ben verzilveren de 6-6 en 7-6. We zijn nu half de eerste time en tot dusver ballen we vlot mee, doch ondanks de praktisch perfecte druk op hun aanvallers, scoren zij met enkele hoogstandjes en scherpte een zeven op rij, 7-13. Onze inspiratie is weerom even zoek door telkens een te vlugge balrecuperatie van Vobako die de overzijde voedt. Onze enthousiaste jongelingen doen hun best, maar de laatste pass of perfecte aanspeel komt er niet altijd uit. Het gaat vaak om details en momenteel wordt elk foutje afgestraft met een score. We moeten er terug organisatie in krijgen, een time out is nu aangewezen. Het helpt, Axelle en Tim maken er gretig gebruik van en zetten de stand op 9-14, meteen ook de ruststand.

Op zondagvoormiddag 17/09/23 maakten de U87A zich klaar voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

We werden om 11u verwacht voor de aanvang. Onder de sirenes van de plaatselijke brandweer werden we verwelkomt.

Spelers van dienst: Griet, Grietje, Tin, Liesbeth, Nathasja, Kris, Tom, Jeroen en Marc.

De eerste korf was voor Rijko met een doorloper van Griet. Vosko maakte snel gelijk met een shot en opnieuw met een shot kwam Vosko op voorsprong. 2-1

Beide ploegen kregen kansen, maar konden ze niet echt verzilveren. Tot Jeroen met een shot van ver gelijk maakte. 2-2. Een strafworp op Nathasja wordt helaas gemist.

Opnieuw ging de bal van ’t ene vak naar ’t andere, maar scoren zat er niet in. Kris bleek dit beu te zijn en nam, zonder dat er een rebound stond, toch een shot van ver. De trainer zegt steeds dat je geen shot mag doen als er geen rebound staat…. tenzij je scoort. Voila, hij scoort: 2-3.
De heren van Vosko halen hun verre shotcapaciteiten boven en kunnen nog 2x prikken in de eerste helft. 4-3.

De tweede helft gaat verder op ’t zelfde elan. Beide ploegen krijgen kansen, er worden er geen verzilverd.

Helaas moeten we de wedstrijd dan even stilleggen nadat de bal de enige niet-ingetapete vinger van Tin verkeerd raakt. ’t Ziet er serieus uit, dus toch maar meer hulp zoeken dan alleen een ijszakje. Gelukkig was het opendeur bij de brandweer om de hoek en konden we daar terecht bij de eerste hulp post van het rode kruis. Tin was in goeie handen dus wij konden de wedstrijd verder zetten.
Met een shot van ver kan Jeroen de gelijkmaker scoren.  Griet laat nog even zien hoe je een strafworp “afdwingt” en hoe je die dan ook moet afmaken. 4-5
Vosko prikt onmiddellijk tegen en zet opnieuw een gelijkspel op het scorebord. Dju!
De heren van Vosko hebben en goei shot en kunnen toch weer opnieuw voor komen. 6-5. Veel tijd is er niet meer en beide ploegen zetten nog een tandje bij. Jeroen maakt gelijk van ver. 6-6

Vosko scoort met een korte kans, en Grietje laat zien dat Rijko dat ook kan. 7-7. Met een shot zet Marc de 7-8 op het bord. Nu is het echt niet meer lang, helaas kan Vosko toch opnieuw scoren en staat het weer gelijk. Rijko krijgt nog een laatste aanval, maar kan deze helaas niet meer verzilveren. 8-8

Jammer dat we niet meer kansen konden verzilveren want we konden toch wel een aantal mooie aanvallen uitwerken.

Komende zaterdag spelen we om 14u thuis tegen Sikopi.

Nathasja

A: Stien(5), Laura - Lies(1), Andries(2), Jarne B(1)
V: Marie(2), Lien(1) - Floor, Joppe(1)- Jo,
Jarne D(3)
Het matchbegin werd gekenmerkt door slordig korfbal van beide ploegen.
Was de oorzaak het veld, het warme weer? De score werd geopend door Boomse.
De gelijkmaker van Stien en een eerste time out brachten de nodige verbeteringen waarna door korven van Marie, Lien en 2x Stien Rijko kon uitlopen tot 1-5. Boomse kon milderen tot 3-5 waarna Stien de ruststand op 3-6 bracht.
Het begin van de tweede helft verliep evenwichtiger. Andries, Joppe, Jarne B, Jarne D zorgden voor een tussenstand halverwege de tweede helft van 7-11. Tijd voor de nodige wissels Laura, Lien , Joppe werden vervangen en bij Boomse was het nu enkel de schade beperken.
Jarne D 2x, Lies en Andries zorgden voor de 7-16 eindstand. Knappe partij van Rijko 2 met veel kansen.

Uw verslaggever ter plaatse

Vobako A – Rijko A : 27-10                                                                                                                  

Dat is dan genieten, maar wordt niet door iedereen op gejuich onthaald wanneer je in tropische temperaturen een korfbalwedstrijd hoeft af te werken. We kunnen de partij omschrijven met hoogtepunten en dieptepunten, te bekijken voor wie je supporterde.         
Al snel liepen we achter de feiten aan, Vobako korfde ijlvlug een 3-0 voorsprong bij elkaar. Rijko moest foutenlast toestaan om dit stormachtig begin in te perken, ze versierden drie stippen op rij, er werd hiervan geen enkele omgezet. Het beste langs Rijko zijde beleefden aan minuut 15, Tim zorgde voor de eerste tegenprik, Willem deed het hem na met shot en vrije worp bal, 3-3. Even wekte het de illusie dat Rijko’s weerwerk was ingezet. Prompt nam de thuisploeg terug over, onze korte kansen bleven onbenut, die van Vobako gingen er wel makkelijker in, het resulteerde naar een 9-3 voorsprong. We missen eveneens een stip, net voor de rust kan wissel Ben de 10-4 korven.

ATBS – Rijko : 15-33 met voorgift is de eindstand 19-33


Een unieke mogelijkheid werd ons geboden door de gunstige loting in de Beker van België, op en tegen ATBS. Een team dat twee klasse lager speelt in de veldcompetitie dan Rijko, reden dat we vier doelpunten voorgift moeten toestaan. Opnieuw ons heruitvinden was de boodschap in deze partij. We lopen weliswaar snel uit naar 0-3, doch vergeten ons kansrijke spel te belonen met een resem aan korfmogelijkheden. Hier trekt ATBS zich aan op en we laten hen vervolgens veel te lang mee ballen vooraleer we echt het verschil doordrukken. Pas na de 5-9 stomen we door, we zijn reeds 25 min. onderweg. Rijko denkt nu nog enkel aan schieten en het samenspel wordt te vaak overgeslagen. Plots nemen we partij serieus in handen en lopen met nog een tiental minuten voor rust uit tot 6-15. Na de pauze kleuren we de wedstrijd in ons voordeel. Met zes korven op een rij, doen we deur dicht voor een moedig ATBS, 7-21. We blijven hongerig richting de gele korf, zodat we gestadig aandikken tot de eindstand, 15-33. Onze meiden goed voor 19 treffers legden de partij in de juiste plooi, Janne en Kaat elk met 7 eenheden waren hierin out standing. Opdracht volbracht, doch laten op bepaalde momenten teveel toe zodat de thuisploeg soms tijds gelijke tred kon houden door nu en dan een treffer aan te tekenen. Een 15-tal tegenscores is mijn inziens van het goede teveel.


Onze doelpuntenmakers op een rijtje : Cedric (2+1stip) – Lenne (3) – Willem (4) – Tim(-) - Janne S (7) – Kaat Verh. (6+1stip) – Luna (1) – Jesse (1) Wissels : Caine (-) – Jo (1stip) – Stijn (3) – Stien (2) – Lobke (-) – Axelle (1) Eugeen

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com