Log in
DocitConsult our website sponsor

Rijko A – Sikopi A : 12-17

Aanval : Ben (3)-Cedric (1+1S)-Axelle(1)-Dorien(1)
Defensie : Tim(2)-Lenne(1S)-Jesse (1)-KaatVerh.(-)- Wissels : Willem (1)


Rijko blijft azen op een eerste zege. Tegen Sikopi dat soms zeer wisselvallig acteert is dit mogelijk een nieuwe kans om onze eerste punten te pakken. Na wat we tegen Scaldis presteerden en toch op de valreep de zege aan de thuisploeg latend mogen we met opgeheven hoofd vandaag de confrontatie met de LO-pioniers veelbelovend aangaan. We wachten op het grote rendement in onze thuishaven, we moeten tot het gaatje gaan!
Inderdaad, de aanvangsfase was geheel in Rijko’s voordeel, met Axelle, Tim, stip op Lenne en Dorien met inlegger, 4-2. Vanaf dit moment speelden de Sikopi dames een uitstekende partij en legden onze girls aan banden in defensie. In het verder verloop van die eerste helft ontpopten zij zich eveneens tot afwerkers van dienst met liefst 8 treffers. Echter ook Rijko van zijn kant liet niet begaan, via Cedric, 2x Ben en Tim konden weerom juichen met de 8-7 voorsprong. Op slag van rust gaf een Sikopi dame ons een kleine nekslag door de 8-9 aan te tekenen. We gaan de 2 de helft aanvatten met veel grinta en goesting maar ook ongelukkige momenten.

Scaldis A – Rijko A : 20-18 

aanval : Tim (3+1S) – Lenne (1S) – Kaat Verh. (1+1S) – Jesse (1)
defensie: Ben (2) – Cedric (1S) – Dorien (-) – Axelle (6)
wissels : Janne S (1) – Luna (-)- Lobke                                                                                                                          

Zij zijn in hetzelfde bedje ziek en kennen identiek dezelfde problemen als Rijko. Het inpassen van een nieuwe lichting, na de stop van enkele hoofdrolspelers(sters), loopt evenmin van een leien dakje. Zo worden ze eveneens overklast en staan de O punten nog steeds achter hun clubnaam. Zowaar strijden we vandaag met gelijke wapens om de eerste zege binnen te halen. Riskeert Rijko een annus horribilis te beleven op Scaldis, of start vandaag voor Rijko de heropleving met een eerste zege? Een overwinning bij dit Scaldis zou de hemel weer doen opklaren. Een nederlaag daarentegen…. daar hielden we bij aanvang geen rekening mee. Speeldag zes wordt aldus een hele belangrijke, cruciaal welnee we zien wel hoe het afloopt. De prima prestatie tegen Meeuwen heeft onze fanions weer moed gegeven. Nu nog de punten, want daar gaat het om en niet om een uitschietertje. Het bouwproces langs Rijko zijde loopt ietwat vertraging op. Niet efficiënt genoeg, weggeefdoelpunten, soms een gebrek aan killersmentaliteit en te weinig kwaliteit om een wedstrijd af te maken. Het gegeven klopt in min of meerdere mate. Maar met de grinta en de inzet van de laatste wedstrijd tegen Meeuwen heeft Rijko getoond dat het de rug kan rechten. Net niet of net wel maakt een gigantisch verschil. Alleen is het voor ons spijtig genoeg te vaak net niet en dat wordt vertaald in het klassement. Vandaag willen we op onze waarde spelen, de wedstrijd domineren, afmaken en winnen, daar draait het om. Ik zou nadien in “Huisje Weltevree” graag klinken op onze eerste zege, of is dat teveel gevraagd? Nu naar de start van de wedstrijd zelve. De opener is voor Scaldis, aalvlug verzetten we de bakens via een stip op Tim, Axelle, Ben en nogmaals Tim naar 1-4. Prachtig hoe we Scaldis in deze aanvangsfase domineren. Echter de kentering laat niet te lang op zich wachten, Axelle kan nog wel de 2-5 aantekenen, alvorens Scaldis zich de 5-5 naar zich toetrekt. Heropleving via Axelle, 5-6, maar de oranjehemden laten niet verder begaan en zetten Rijko even schaakmat en lopen uit naar 8-6. Op slag van rust wordt de vrije worp van Axelle onbegrijpelijk afgekeurd, te vroeg gefloten, ze mag hernemen en zorgt zowaar voor de 8-7 aansluitingstreffer.

Meeuwen A – Rijko A : 27-15

Aanval : Tim (3) – Lenne (1) – Jesse (2+1S) – Kaat Verh. (1+2S)
Verdediging : Ben (1) – Cedric (1S) – Dorien (-) – Axelle (3)
Wissels : Janne S (-)

Een serie van drie avondwedstrijden op zes dagen tijd begint door te wegen. Ter herinnering van dit drieluik, Rijko speelde tegen Vobako (Beker), Putse en vanavond op Meeuwen. Benieuwd wat Rijko in huis heeft? Ditmaal goed voor een prima 1 ste helft, waarin we ons niet laten overdonderen door een
bazige thuisploeg. Het vizier van de Meeuwen stond in de aanvangsfase nog niet op scherp en zo klampten we aan tot 3-2, via de opener van Jesse en Tim. Doch treffen zij vlugger raak dan onze fanions, het gaat naar 4-2. Een klein kwartiertje is het nu Rijko time, Axelle, Kaat doorsteek naar Lenne op vrije worp en Ben, zetten de 5-4 op het scorebord. De parkvogels moeten zich beperken tot heimelijke foutjes tegenover onze aanvallers, weinig of niet opgemerkt door het scheidsduo. We houden een goed overzicht in defensie en dat houdt hun happige aanvallers op afstand. Rijko heeft voldoende de bal en doet met die bal geen onaardige dingen. Ben scoort de 6-5, we naderen nogmaals tot op hun hielen, waarna we de 8-5 moeten toestaan. Uitgeteld zijn verre van, Kaat Verh op stip trekt ons terug bij, 8-6. Echter ook wij begaan fouten die de stand naar 10-8 doen overhellen. Inmiddels heeft Axelle nogmaals de korf gevonden 9-7 en Kaat Verh legt er ééntje binnen via vrije worp, 9-8. De 10-9 komt op naam van Axelle en zowaar scoort Jesse de 11-10. Tot hiertoe was het een partij van onzentwege die best gezien mocht worden. Maar met de rust in zicht kan Meeuwen doch de doorbraak versieren naar een riantere voorsprong, ruststand 15-10, dat ging even te snel, jammer.

 

Rijko1 : Kwaliteitsverschil bepaald de einduitslag.                                                      

Rijko 1 – Putse 1 : 11-25  Aanval : Willem (2)-Tim (-)-Janne S (2)-Jesse (1stip)                              
Defensie : Ben (3)- Cedric (1stip)-Axelle (-)-Dorien (-) – Wissels : Lenne (1) – Luna (1)                  

Een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd afwerken dag na dag is van het goede teveel voor deze lichting. Vrijdag tegen Vobako werden onze fanions nog geroemd, vandaag tegen koploper in de ranking Putse, verliep het gans anders en tegendraads. Putse opende snel de score tot 0-2. Wij gaan van start niet te nerveus, proberen hen te volgen in uitvoering en dat lukte wonderwel via Ben, Willem en Janne S tot 3-3. Putse is dan weer aan zet voor de 3-5. Janne S prikt tegen en ook Cedric zet zijn stip om, 5-6. Uiteindelijk plooien we toch, moeten een drie op een rij toestaan, 5-9 meteen de ruststand. Oorzaak hun aanvallen duren veel langer door het rebound overwicht met het reeds gekende gevolg, men kan niet alles blijven dichtlopen en opvangen. Rijko had in die tussentijdse periode iets behoedzamer en geduldiger moeten ballen om langer in balbezit te blijven, men leed te vlug balverlies doch we werden in de 1ste helft niet totaal overklast. Soms doen we het heel goed, maar even snel is het terug naar af. Dat maakt allemaal deel uit van de gehele opbouw die we samen afleggen. We tonen bijwijlen ook kwaliteit, maar zijn niet consistent genoeg. Na de pauze duwt Putse het gaspedaal dieper in en schakelt enkele versnellingen hoger. Rijko ondergaat vanaf nu het klasse en kwaliteitsverschil, dat brengt de stand in een mum van tijd naar 5-14. Ben en Jesse op stip belonen hun werkkracht met 2 treffers, 7-14. Putse klauwt terug en laat zijn prooi niet meer los tot er een 7-21 op het scorebord prijkt. We bekopen de geleverde inspanningen van de dag voordien, Willem korft nog nummer 8, maar voor Putse zijn we een speelbal dat leidt naar een 8-25 tussenstand. Tenslotte kunnen Lenne, Ben en Luna nog milderen zodat we eindigen op 11-25. Hebben we teveel respect getoond?, veel factoren gedurende de 2de helft die geen al te goede indruk gaven hebben dit in de hand gewerkt. Ik vergelijk het met een griepprik die te lang duurt en waarvoor coach Werner geen gepast medicijn vindt. Toch enkele lichtpunten vermelden, Ben speelde een knappe partij en ook een stevige Dorien zorgde voor gepast ingrijpen. Het enige doenbare is het zelf vertrouwen opkrikken dat kan al een stap in de goede richting beduiden. Geen twijfel dat dit goedkomt! Eveneens vermeldenswaardig de prima leiding van het scheids duo Tom en Maarten.

Rijko is er weerom in gelukt, dank zij een perfecte jeugdwerking, een talentvol geheel tussen de lijnen te krijgen. Zowel U13A en U13B versieren de koppositie met het maximum van de punten. Ik opteerde vandaag de U13A te aanschouwen. Zij kregen Scaldis als tegenstrever op het terrein. Al vlug bleek dat dit team geen dreiging zou vormen voor Rijko. Via een bliksem start opent Rune de score op inloop, vervolgens scoren Britt shot en Lise de 3-0 op inloop. Onze honger naar doelpunten is nog niet gestild, Tijl met omdraai inlegger, Lode, Ninte, Wout, Lise en nogmaals Ninte korven de 9-0 aan de rust bijeen. Wel, dat ging makkelijk tegen een onmondig Scaldis. Na de pauze trekt Rijko de lijn van de 1ste helft door, Scaldis laat zich makkelijk in de luren leggen, U13A kent geen genade met de oranjehemden, hun deur stond dikwijls wagenwijd open, zodat Ninte, Lode, Lise, Venne, Britt met stip en Wout de eindstand kunnen vastleggen op 15-2. Schitterende wedstrijd door de nodige energie te tonen op het gepaste moment, iedereen te betrekken in het samenspel dat leidde tot een praktisch perfecte korfbalpartij. Dit team beleeft nu een periode van sportieve hoog conjectuur en dat moeten ze zo blijven doen. Er zit lijn in hun collectief balspel, de beloning volgt dan op het gepresteerde en dat was compleet af! Coach Suzanne zal hier nog veel plezier aan beleven wanneer deze ploeg hoge ogen blijft gooien mits een dito afwerking. Succes verder!                                                                                                                

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com