Log in
DocitConsult our website sponsor

De zaal lonkt, net op tijd om de onvoorspelbare weersomstandigheden buiten te negeren.  Knus, sfeervol en gezellig om deze komende zaalcompetitie te beleven. Na in de voorronde veld een hele periode harken om overeind te blijven, is het nu uitkijken tot wat onze fanions in staat blijken te zijn in Hoofdklasse 1, de machtsverhoudingen liggen Rijko beter dan in de promo league, waar we nadrukkelijk vaak de suprematie van onze tegenstrevers moesten ondergaan. Blijven stilstaan en nadenken over het verleden, wat voorbij is helpt ons niets vooruit. Dus met vernieuwde ambitie de zaal in, geprikkeld laten zien of er een glansrol is weggelegd voor onze kernspelers(sters) in deze hoofd klasse 1. We moeten dan wel met het nodige vertrouwen de eerste partijen naar ons hand weten te zetten. Ik wil Rijko niet over benadrukken en eveneens niet in de positie van titelfavoriet manoeuvreren, maar wel een  vooraanstaande rol te laten spelen in het titeldebat, daar moeten we toe in staat zijn. Opgepast want er liggen boemannen op de loer om ons een voetje te lichten richting het ereschavotje.  Er is maar één optie voor het huidige team, dat is geduldig blijven, tot we terug klauwen als ooit tevoren. Tussen veld en zaal is het gebruikelijk dat KBKB een pauze inlast om de overgang te verwerken. Er worden dan oefenwedstrijden geprogrammeerd, aan onze spitsen afwerkers, die momenteel wel degelijk met zichzelf worstelen, om tegen de start klaar te staan en af te rekenen met hun doeltreffende vormcrisis. Tijdens de eerste oefensessie liep het niet van een leien dakje, zowel tegen Vobako A en Kwik U19 moesten we eervol het hoofd buigen. Voorlopig zette Rijko tot op heden een grijs resultaat neer waarmee het liever vandaag dan morgen komaf zou maken. Vandaag volgt een ultieme confrontatie met de realiteit, laatste oefenpartij tegen CatbaA vooraleer aan het echt serieuze werk van de zaalcompetitie te beginnen.                                                                                        

Rijko A – Catba A : 17-14 

Beginaanval : Lenne (1S)-Willem (5)-Luna (-)- Jesse (1+1S)                               
Begindefensie : Stijn (3)-Cedric (-) -Janne S (2)-Kaat Verhoeven (1+1S)
Wissels : Axelle(2)-Ben       

Onze start was verre van voortreffelijk te noemen, we stonden reeds te snel naar een 0-2 achterstand te kijken vooraleer we via Stijn en Kaat met stip konden scoren naar een 1ste gelijk 2-2. Onze Kato, nu in groene shirt bracht met haar 2de vrije worp Catba terug in koers. Willem pareerde met een inlegger, 3-3. Het spel is tot dusver gelijk opgaand, echter Catba is tijdens deze fase trefzekerder, het gaat in een ruk naar 4-7. Tegenscoren deed Lenne op stip. Willen we nog verder mee bikkelen dan moeten we ons heus gaan herpakken en dat gebeurde ook, Janne S, stip van Jesse, Stijn en de vrije worp van Kaat brachten Rijko voor de 3de maal gelijk, 8-8.

Laatste wedstrijd van het buitenseizoen werd …. een binnen tornooi!

De studs dus terug de kast in en de zaalschoenen opgezocht. Met slechts 9 spelers en 5 wedstrijden stond ons een stevige korfbaldag te wachten.

Dames: Tinne, Liesbeth, Heidi en Nathasja

Heren: Mark, Jeroen, Sam, Kris en Tom

 

1e tegenstander van de dag: Limes/Kapellen.
Een faire, vlotte wedstrijd met langs beide kanten voldoende kansen. Limes/Kapellen weet als eerste te scoren. Met een kort kans maakt Jeroen de gelijkmaker en tevens de eindstand 1-1.

 

2e wedstrijd : Temse-Rijko

Zoals we op voorhand al wel wisten een sterke tegenstander dus alle skills bovengehaald. Temse kan de score openen. 1-0. Met een strafworp kan Tom de gelijkmaker scoren 1-1.

Wij bouwen mooi op, creëren veel kansen, maar krijgen de bal helaas niet in de korf, Temse lukt het scoren wel en kan uitlopen tot 4-1. Rijko geeft niet op en blijft goed verdedigen en heel mooie acties opzetten. We worden beloond met een shot van Sam. 4-2. Vlak voor het eindsignaal kan Temse ook nog scoren met een ver shot. Eindstand 5-2

 

3e wedstrijd: Sikopi-Rijko

Opnieuw spelen we mooi korfbal, de aanvallen worden goed voorbereid en de verdediging doet wat het moet doen. Helaas blijkt ook Sikopi een maatje te sterk en kijken we na de 1e helft tegen een 3-0 aan.

Voor Jeroen was het de laatste wedstrijd van de dag, de werkplicht roept, maar kan niet vertrekken zonder nog een korf te maken. 3-1. Sikopi prikt onmiddellijk tegen en legt zo de eindstand vast op 4-1.

 

4e wedstrijd: Rijko ATBS/ASKC

Met de nog 8 aanwezige Rijkospelers moeten we vol gaan voor de laatste 2 wedstrijden. Rijko opent de score met een shot van Sam. ATBS/ASKC laat zich niet van de kaart brengen en maakt de gelijkmaker. Tom kan ons toch opnieuw doen uitlopen met een shot en een strafworp (2e van de dag!) 3-1. Rustig blijven, we hebben nog niet gewonnen…. ATBS/ASKC prikt nog een keertje tegen. 3-2. Met nog slechts 1 minuutje op de tijdsklok moeten we ons verstand erbij houden en een stevige verdediging houden. Goei teamwerk zorgt voor goeie resultaten. Sam besluit dat er nog wel een korfke bij kan. 4-2 is de eindstand.

 

5e en laatste wedstrijd: Catba-Rijko

De vermoeidheid begint stilaan binnen te sluipen, maar nog steeds heel gemotiveerd beginnen we aan de laatste van de dag. Opnieuw bouwen we mooi op, maar krijgen we de bal niet in de korf. Bij Catba lukt dit wel en het wordt 3-0. We laten onze hoofden niet zakken en blijven proberen. Dit loont met een 3-1 en later ook de 3-2. Nog maar heel even op de teller, lukt het nog om nog een keertje te scoren en met een gelijkspel te eindigen? Helaas gaat de bal niet in de korf en is het eindsignaal er sneller dan we willen. 3-2 is de eindescore.

De prijsuitreiking hebben we helaas gemist, Rijko was aan het douchen!

We hebben mooi korfbal gespeeld, netjes opgebouwd en een sterke teamgeest getoond. Als het over teamgeest gaat waren we wel veruit de groep met de meeste lol, echt heel veel gelachen, ook tussen de wedstrijden door: masseurs met hete zalfkes, spiegels en een “blote” kont, vingers tapen tijdens de wedstrijd, ijs leggen, braces aan en braces uit, …. ’t Was er allemaal.

We hebben de dag afgesloten met lekkere taart die we kregen van Sikopi, waarvoor dank!

Ook zijn we verblijdt te vernemen dat niet enkel de grote rijko-familie, maar ook andere teams onze verslagen lezen!

Moe maar voldaan terug richting Rijkevorsel. Daar nemen we een weekje rust, terwijl onze jeugd op jeugdstage vertrekt, om daarna weer met hernieuwde energie te beginnen aan het zaalseizoen.
Tot in de zaal!

Nathasja

De overheerlijke truffels zijn er weer. Familie, vrienden, buren,.... iedereen wil deze lekkernij aan de feesttafel hebben, dus Rijko'ers laat jullie gaan en laat iedereen meegenieten van al dit lekkers!

Vorig jaar noteerden we een topverkoop van 325kg. 262 doosjes van 250gr, 367 doosjes van 500gr en 76 dozen van 1kg. 
Doen we dit jaar beter? Zeeeeeekers!

Bestellen kan via elk Rijko lid of via www.rijko-korfbal.be of scan de QR code

Afhaling van dit lekkers is voorzien op 12 en 13 december. Details kan je terugvinden in de bevestigingsmail na de bestelling.

#togetherforrijkokorfbal

Rijko A – Minerva A : 14-22

Aanval : Tim(1+1S)-Willem(1+1S)-Kaat Verhoeven(1)-Jesse(2)   
Defensie : Cedric(1+1S)-Ben(2+1S)-Axelle(-)-Dorien(-)
Wissels: Janne S (2)                                      

Deze inhaalwedstrijd werd betwist onder helse weersomstandigheden, de nattigheid die beide teams moesten trotseren waren mede bepalend voor het resultaat en daar sprong Minerva beter mee om. Rijko nam nochtans een behoorlijke start via Kaat Verh., Ben en Willem die Rijko in de running hielden tot 3-3. Nadat Minerva flink doorduwde mede door foutjes van onzentwege, die genadeloos werden afgestraft, liepen ze uit naar 3-7. Het zat vervolgens compleet tegen wanneer de tegenpartij opnieuw een stevige tik uitdeelde naar 4-11, enkel Cedric had een tegentreffer gelukt. Naar de rust toe konden we milderen via stip op Ben en Jesse, 6-12. Kunnen we en gaan we alsnog de knop omdraaien in de 2de helft?

Vandaag moesten we in het hol van de leeuw gaan spelen. Op verplaatsing bij Catba. Meestal een geladen wedstrijd bij de ex-ploeg van Stefa(a)n. Want wij hebben 2 jaar geleden hun sterspeler naar Rijko gehaald.

We starten met Liesbeth, Heidi, Kris en Stefan in de aanval (Sam zal na 10 min wisselen) en met Cailey, Nathasja, Marc en Tom in de verdediging (hier zal christophe na 10 min wisselen). Een voltallige ploeg met zelfs nog reserve op de bank, leuk dat er zo veel spelers bij zijn.

Onder een stralende zon en 23°C vangen we de wedstrijd aan. Heidi breekt al snel de ban met een doorloper, 0-1. De wedstrijd blijft voortdurend in evenwicht maar toch valt er aan de overkant de 1-1 en wat later de 2-1. Na verschillende pogingen van Cailey valt er juist voor het eindsignaal dan toch de 2-2 binnen. Yes, eindelijk horen we ze roepen. Jammerlijk genoeg wordt deze afgefloten voor verdedigd en direct erna valt ook het fluitsignaal voor einde eerste helft.
Tijdens de rust hebben we een tactische bespreking. De tactiek was, we zijn goed bezig, blijven proberen, ze gaan wel vallen. Of toch iets in die trend…
Vanop de bank roepen we bij het begin van de 2de helft nog naar Cailey, de volgende gaat erin. En de galm van het roepen was nog niet verwijderd of ze scoorde weeral een mooie korf. Nog voor we konden juichen werd ook deze weer afgekeurd voor verdedigd. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten, en scoorde kort erna een mooi afstandsschot die eindelijk wel op het scorebord terecht kwam, 2-2. We waren in de eerste minuut van de 2de helft.
Catba was zeker nog niet uitgeteld, en komen op 3-2, waarna Sam met een ver schot de bordjes terug gelijk hangt. Na de 4-3 van Catba Scoorde Marc ook al een ver schot en bracht Sam ons daarna op voorsprong met een vrijworp, 4-5. Nu moeten we deze proberen vast te houden.
Na een zeer discutabel kort schot van Catba (volgens iedereen verdedigd, maar de scheidsrechter vond na vele verdedigende fouten tegen Rijko, om nu voor Catba deze niet af te fluiten), en komt het scorebord zo op 5-5. En scoorde ze ook nog in de slotminuut de 6-5.

Jammer van een verloren match, maar het was met zeer veel inzet en met vele en mooie doelkansen. Al bij al was het alsnog een zeer faire match. Na de match hebben de doorzichtige boterhammen goed gesmaakt en maken we ons klaar voor volgend weekend om thuis te winnen van de tot vandaag nog onbekende tegenstander.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com