Log in
DocitConsult our website sponsor

Het begint weer te kriebelen, bijna augustus, het korfbalseizoen start weer op! Wil je ook een keer komen korfballen of wil je terug starten, iedereen is van harte welkom. Breng ook gerust je vriendjes en vriendinnetjes mee, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Zin om mee te doen, stuur even een berichtje naar rijko@korfbal.be en we informeren je verder!
Of wil je al meer info www.rijko-korfbal.be
 
#togetherforrijkokorfbal#nieuwseizoen2023-2024
 

Ons 4e duo tornooi kon weer onder prachtige weersomstandigheden (voor sommige iets te warm) plaatsvinden.

50 duo’s waren ingeschreven, zelfs last minute hebben we nog een ploeg bijgevoegd!

Om 11:00 gingen we van start met de eerste ronde in alle reeksen, na vele wedstrijdjes ( 2 x 5’) kwamen we in de namiddag aan de kwartfinale (enkel voor U17 – ouder -competitiespeler), halve finales en uiteindelijk DE FINALES.

De finales werden gespeeld naar 10 doelpunten met 2 verschil!

Bij de U9 waren 3 ploegjes ingeschreven die samen in de reeks met U11 speelden.

Hier was geen halve finale maar enkel een “grote finale” die ging tussen EENDJES (Renée Van Dael en Justine Mariën)  en GETTE GEKKIE SPAGHETTI ( Ties Van Riel en Gerben Lagatie)

Uitslag : 5 – 10 voor de Gette Gekkie Spaghetti

Inderdaad drie maal applaus voor de verdienste van wat onze kernspelers en hun entourage dit veldseizoen weer voor elkaar brachten, namelijk de 1ste prijs op het ereschavotje, TITEL! 

Applaus N° 1 : Voor het ganse Rijko collectief van de kernspelers(sters) die dit huzarenstukje nogmaals voor mekaar brachten. Na enkele eerder moeizame zeges tegen opponenten als Blauw-Wit en Edegemse met telkens ééntje meer resultaat, waren de laatste partijen uitmuntend overtuigend te noemen en zetten alzo de kers op de taart van een roemrijk veldseizoen. De promotie naar promo league is hierdoor een feit, Proficiat!!                             

Applaus N° 2 : Voor T1 Glenn en T2 Yves die met hun ruime korfbalkennis onze Rijko-ers veelal op het juiste spoor zetten. Training en coaching is zowaar niet altijd een lachertje te noemen. Op het juiste moment ingrijpen en het team gunstig leiden is hier hun verdienste.

Applaus N° 3 : Voor onze suppo’s die steeds de weg vonden naar het Rijko terrein, bij mate in uitwedstrijden om hun fanions blijmoedig aan te sporen tot overtreffende prestaties.     Het geheel van zulke momenten zullen we koesteren en kaderen in onze Rijko historiek. Dat enkele legends  uit onze kern (Dorthe-Sander en Nick) hun korfbalcarrière verder zetten bij Rijko 2 geeft een wrang gevoel, doch er staat opvolging klaar om over te nemen. De liefde kent geen grenzen en zo volgt Kato haar vriend naar Catba, een feit waar we haar met tegenzin laten gaan. Veel succes alvast en altijd welkom terug!                                                                      

Spartacus A – Rijko A : 17-23
Aanval : Tim (5) – Cedric (-) – Lotte (1) – Jesse (2)
Defensie : Nick (5+1stip) – Sander (2+1stip) – Axelle (1) – Dorthe (1)
Wissels : Kato (3) – Janne S (1)- Ben (-) – Luna (-) – Jarne B (-) – Stijn (-) – Dorien (-)                                                                                    

Na de euforie van vorige week, na het behalen van de titel op HMKC, was deze einde seizoen wedstrijd ééntje dat alsnog moest afgewerkt worden en het liefst met een zege beklonken. Rijko 1 heeft nu ook de maat genomen van een eerder matig vertoon vanwege Spartacus. Onze fin-carrière legends vellen met hun klasse en doelpunten mee het verdict van de thuisploeg. Aanvankelijk stond er weinig tot niets meer op het spel, doch een prestigezege er bovenop zou mooi wezen. En zo zagen ook de suppo’s, talrijk opgekomen om hun krakken nog een laatste maal aan te moedigen, Rijko een voorsprong bijeen korven via 2x Jesse, Nick en Tim naar 1-4. Axelle deed ook haar duit in het zakje, vervolgens Tim 2x en Nick de voorsprong uitbouwden naar 5-8. Sander met inlegger, Tim, Dorthe en Nick brengen de rust stand op 8-12. De doelpuntenhonger is bij Tim en Nick 2x na de pauze nog niet gestild,9-15, nadat een pracht van een éénhandige korf van Cedric onbegrijpelijk werd afgekeurd. De verrassend aan de start verschenen Lotte maakte na een belovende prestatie de 10-16 op inloop. Tijd voor een resem wissels door te voeren, Kato eerder bij het reserveteam aan het werk werd in de ploeg gedropt. Nadat Sander zijn bijdrage nogmaals leverde prikte ook Kato binnen, 11-18 en zowaar match gespeeld. Een afronding van het klasse verschil tussen beide teams was de apotheose van deze laatste partij. Sander zette zijn stip om, Kato op vrije worp deed er nog ééntje bij, wissel Janne S liet zich evenmin onbetuigd, 13-21. Kato op inloop en een stip omgezet door Nick bepaalden mee de eindstand, 17-23. Dat Spartacus gedurende de wisselperiode bij Rijko mocht tegenprikken, moest men toeschrijven aan het lossen van de teugels bij onze fanions. Goed en wel, de zege was al lang een feit.

Spartacus reserve - Rijko reserve : 9-22 Wat een klasse verschil werd hier vertoond! Ik heb de wedstrijd niet zelve kunnen aanschouwen, pas terug uit verlof, maar dat er toekomst in Rijko’s rangen schuilt, is zonder meer een ontegensprekelijk feit.                       

Eugeen    

HMKC A – Rijko A
Zondag 7 mei 2023


Zondag wat het weer van datte… Onze fanions kunnen kampioen spelen! Whaaaaaa! Op de voorlaatste speeldag maken ze dus al kans om de titel binnen te rijven. Nog één keer alles op alles zetten en de 2 punten pakken op Hoboken. Nog één keer winnen en we zijn zeker van de eerste plek in Hoofdklasse 1. De opdracht is duidelijk. Oké, let’s go!
We zouden liegen als we zeggen dat er geen spanning in de lucht hangt… Zien we daar toch een angstzweetdruppeltje op het hoofd van onze voorzitter? Of heeft dat eerder met de toch wel verraderlijke warmte te maken? De zenuwen staan gespannen, de gezichten full focus. De talrijk opgekomen supporters zorgen voor de nodige steun en na de laatste peptalk en instructies van de trainers beginnen we er aan.
De eerste minuten vinden zowel HMKC als wij vrij vlot de korf. Het wordt 4-4 via een shot Nick, Axelle, Cédric en Dorthe. Is het al tijd voor een eerste tussensprintje? Jazeker! Daar zorgen afwerkers van dienst Dorthe, Cedric en Axelle opnieuw voor. Ook Sander doet zijn duit in het zakje. Het staat 4-8. Ook al staat er een kloof op het scorebord, we kunnen nog niet op onze lauweren rusten. Blijven doorzetten is nu de boodschap, maar het scoren gaat niet super vlot. Cedric maakt er 5-9 van en voor de rust scoren ook Jesse, Nick en Axelle nog een keer. Ruststand 7-12. Op zich een geruststellende voorsprong, al weet je ook dat in korfbal alles weer snel kan veranderen. Het is zaak van gefocust te blijven, steady te blijven verdedigen en geen onnodige fouten maken. Aanvallend moeten we met vertrouwen naar de korf gooien en de juiste kansen nemen. Sander heeft dat na het water meteen begrepen en legt een korte kans binnen. En dan is de trein vertrokken. We kunnen veel ballen snel recupereren in verdediging en dankzij reboundoverwicht in aanval kunnen we steeds blijven ballen naar goede kansen. Op een drafje gaan we naar 7-18 via Nick, 2 x Dorthe en 2 x Sander. We kunnen de titel al ruiken… De ploeg staat met veel vertrouwen te ballen en komt niet meer in gevaar. HMKC kan nog slechts 2 x scoren in de tweede helft (mooie verdedigende prestatie!) en wij leggen er nog 7 extra in de korf. Jesse met een korte kans en een shot, Dorthe met een strafworp (vingertjes in de lucht!! ;-)) en Nick met een shot. De ingevallen Lotte scoort nog een prachtig shot, Nick gooit net voor zijn wissel nog een shotje binnen en Ben besluit de wedstrijd met een shot. Eindstand 9 – 25 en het feest kan losbarsten! De titel in Hoofdklasse 1 is binnen, volgend jaar staan we weer in Promoleague. Whoop whoop!!
Dit is absoluut een teamprestatie. In eerste instantie enorm sterk werk van onze spelersgroep en trainers die hier elke week hard voor werken. Maar heel de equipe is belangrijk geweest. Een dikke dankjewel aan Brigitte, onze verzorgster, Christine die er steeds voor zorgt dat de wedstrijdtenues proper gewassen (en opgevouwen ;-)) zijn, ploegverantwoordelijken Andries, Christine en Joris, Eugeen als vaste verslaggever (behalve bij titelwedstrijden blijkbaar :-D), het Rijko-bestuur en natuurlijk onze supporters!
En hoe bedanken we beter dan met het enige echte Rijko applaus?!
Een klein applaus voor het ganse Rijko Team (klap)!
Een iets groter applaus voor het ganse Rijko Team (klap klap)!
Een mega groot applaus voor het ganse Rijko Team (klap klap klap)!
Hoehoehoe!
Proficiat! Dubbel en dik verdiend! Volgend seizoen knallen in promoleague kleppers!
Voor de volledigheid:
Nick (5) – Cedric (3) – Kato – Dorthe (5)
Lennert – Sander (4) – Axelle (3) – Jesse (3)
Ben (1) – Nathan – Jarne – Stijn – Lotte (1) – Lise – Dorien – Janne

Lise (4) – Dorien (1) – Ben (3) – Stijn (2)
Janne (4) – Lotte (3) – Nathan (1) – Jarne (1)
Luna – Laura - Joppe - Andries


In aanloop naar de titelmatch, gaf onze B-ploeg al het beste van zichzelf. Een overwinning zou een goede aanloop zijn naar de A-wedstrijd en natuurlijk ook een mooie opsteker voor onze B-ploeg. Het begin van de match gaat gelijk op. We gaan naar 4-5 via Lise (2x), Lotte, Ben en Jarne. Dorien maakt er met een doorloper 4-6 van, maar de voorsprong kunnen we niet vasthouden. Zowel wij als HMKC kunnen geen kloof maken en telkens wordt er meteen tegen gescoord, aan beide kanten. Ben, Lotte, Stijn, Janne en nog eens Ben zorgen allen met een shot voor de ruststand 11-11. De break heeft de ploeg duidelijk deugd gedaan, want na de rust lukt het wel om afstand te nemen. Janne zorgt met een shot en een strafworp voor 2 korven voorsprong. Lise, opnieuw Janne, Lotte en Stijn zetten de 13-17 op het bord. Nathan gooit nog een vrijworp binnen waardoor het 14-18 wordt. Klus geklaard? HMKC komt nog even opzetten, maar Lise maakt er met een shot 16-19 van. Nog één korf van HMKC en de eindstand is 17-19.

 

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com