Log in

Rijko 1 – Sikopi 1 : 17-20 Aanval : Tim (3+1stip) – Cedric (2) – Kato (2+1stip) – Axelle (1)   
Verdediging : Stijn (-) – Ben (2) – Dorthe (2) – Jesse (1).                                                       
Wissels: Nathan(2) – Jarne B (-) – Lennert (-) – Dorien (-) – Luna (-) – Janne S (-) – Lotte (-)   

De motivatie om af te zwaaien in schoonheid was zienderogen optimaal aanwezig bij de opwarming. De gedachte vooraf was van dien aard, wat Leuven kon vorige week op Sikopi, dat moeten ook wij aankunnen en dat schept sowieso hogere verwachtingen. Hiermede een groot compliment aan onze fanions om dit vertoon alsnog te brengen in hun laatste zaal wedstrijd van dit seizoen. Al bij al hebben we de Promo League schromelijk onderschat, dat is geen schuldig verzuim, echter we moesten ons te vaak neerleggen bij het dominante spel van onze tegenstrevers, resultaat deze minst leuke klassementsplaats. Vandaag tegen Sikopi zou het anders verlopen, de gedachte van een winnersmentaliteit in het kopje. Ondanks de snelle voorsprong van de Linkeroever ploeg naar 1-4, opener van Axelle, balden we stevig mede en komen terug in de wedstrijd bij 5-5, nadat de stip op Tim wordt omgezet, Dorthe, Ben met éénhandige inlegger en nogmaals Tim de gelijke stand bewerkstelligen. De 6-6 en de 7-7 schrijven we op naam Ben en Kato met vrije worp. De goed gevulde tribune suppo’s konden best genieten van Rijko’s vertoonde spel. We namen even de koord via Jesse op inloop 8-7, twee stippen aan de overzijde leiden Sikopi terug naar een 8-9 voorsprong.  Dorthe en Tim milderen voor de rust tot 10-11.

Rijko 1 – Minerva 1 : 16-29

Aanval : Jesse (-) – Dorthe (2) – Ben (3 + 1stip) – Stijn (3)      
Verdediging : Kato (2) – Axelle (-) – Sander (4) – Cedric (1) – wissel : Janne S (-)                                         

Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg werd de illusie gewekt,  mits een ultieme zege, het zaalavontuur in Promo League in schoonheid af te sluiten. Vooraf peilden we naar de verwachtingen, worden onze fanions nog ergens enthousiast van? Uit de gesprekken vingen we een volmondig “JA” op. Met de nodige bezieling kon een thuiszege tegen een eveneens laag geklasseerde tegenstrever ons mogelijk lukken. Het zou weliswaar moeizaam winnen worden, ook omdat Minerva de punten broodnodig had om uit de degradatiezone weg te komen. Mogen we het verwachte dan ook daadwerkelijk verwachten? Echter Rijko liet zich opnieuw verrassen door een wilskrachtig Minerva dat ons in de aanvangsfase meteen overblufte inzake afwerking, 0-4. Pas na 8 min spelbeeld kon Stijn zelfs 2x het gaatje vinden, 2-4. Het gemis aan scherpte bij Rijko stak weer de kop op, zodat een resem kansen onbenut bleven, via een vrije worp plaatste de tegenstrever de 2-5 op het bord. Rijko spartelt gepast tegen, Cedric, Stijn met inlegger en Sander, 5-6, brengen ons terug in de match. Rijko’s defensie baart ons team wekelijks zorgen, te naïef in het verdedigend compartiment? Het blijft zoeken naar het exacte weerwerk patroon om de tegenstander aan banden te leggen.  Verdedigend werk is eveneens een belangrijk onderdeel in het korfbalspel geheel, hierin moet meer energie en grinta getoond. Op een drafje zet Minerva een tussenspurt in dat leidt naar 5-9. Kato en Dorthe kunnen alsnog tegenprikken voor de ruststand werd bereikt met een 7-11 achter.

We speelden een thuismatch in de valk waar Griet ons op voorsprong brengt met een strafworp.

Appels komt al snel met een tegendoelpunt vanuit een shot. Nathasja brengt ons al snel op voorstand met een korte kans als doelpunt, Marc laat het doelsaldo verder uitlopen met een shot achter de korf.

Caine laat ons nog een beetje uitlopen en maakt er 4-1 van met een ver schot.

Appels komt helaas terug, met een korte kans maken ze er 4-2 van en scoren dan nog eens met een shot en wordt het 4-3.

We blijven druk uitoefenen en dat werpt zijn vruchten af , Marc maakt er 5-3 van met een korte kans van achter de korf ( dit hebben we geleerd op training ).

Caine breit er nog een puntje bij aan met een shot 6-3.

Appels gaat weer in de tegenaanval en maken er 6-4 en 6-5 van met telkens een shot.

Rijko komt terug en we scoren met een doorloper. 7-5

Appels brengt de stand op 7-6 met een shot en scoren nog met een korte kans achter de korf 7-7.

Rijko laat de moed niet zakken en Stefan bezorgt Rijko de thuisoverwinning met een shot en zo wordt het 8-7

Op naar de laatste thuismatch in de valk,  nu zaterdag tegen Sikopi.

 

Tin

Ben je actief als jeugdtrainer of wil je jeugdtrainer worden, grijp nu je kans en volg de opleiding Multimove en Sportsnackbegeleider vlak bij huis.

 

Inschrijven voor de 2 modules kan via onderstaande linken :

Module 1  : online (zelfstudie)

https://www.sport.vlaanderen/VTS-Opleiding?activiteitId=110096&opleidingId=1488

Module 2 : theorie en praktijk (fysiek)

https://www.sport.vlaanderen/VTS-Opleiding?activiteitId=117464&opleidingId=1488

Let op! Vooraleer kan worden ingeschreven voor module 2 (die live doorgaat in Rijkevorsel) dienen de deelnemers module 1 te hebben afgewerkt

 

 

Goed uitgerust en met net genoeg dames en heren kwamen we met veel korfbalgoesting aan in Herselt. Liesbeth, Heidi, Ingrid, Nathasja, Kristof, Marc, Tom en Stefan zullen de blauw-witte kleuren van de Rijko U87A verdedigen, Kris coacht vanop de bank. Geen reservespelers, dus met z’n allen netjes opwarmen. Kwestie van geen blessures op te lopen.

Eerst wedstrijd: Catba - Rijko

Rijko begint met veel enthousiasme aan de wedstrijd, maar daar komt na 2 minuten abrupt een einde aan als Tom een “elastiekje” voelt springen in zijn kuit. Tornooi gedaan voor hem en wij op zoek naar een invaller. Gelukkig wilde Nick van KC blijf jong Invallen waardoor we toch verder konden. De bal wordt goed rondgespeeld en ook verdedigend laten we ons niet kennen! De kansen gaan gelijk op, maar toch is het Catba die als eerste weet te scoren met een shot. Al snel kunnen we de gelijkmaker prikken via een shot van Stefan. Heidi zorgt voor een voorsprong met een shot van ver. Catba weet uiteindelijk gelijk te komen met een doorloper. 2-2 is ook de eindstand.Volgens het officiële blad was het 3-3, maar daar hebben wij dan toch ergens 2 korven gemist… haha

Aansluitend volgde te 2-palen competitie.

In een hoekje van de zaal, met een breedte van amper 2 m was het voor beide teams wennen aan de beperkte ruimte en ging er eigenlijk niks in de korf.
Nadat Catba de score opende kon Rijko niet achterblijven natuurlijk. Eindscore 4-3.

2e wedstrijd: Mixx – Rijko

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com