Log in

De aanval blijkt nog steeds de beste verdediging. Neerlandia kwam gehandicapt aan de start door ziekte, kwetsuur en andere omstandigheden. Toch doet dit gegeven niets af aan de Rijko suprematie waarbij de Gentenaars zich volkomen moesten neerleggen. In deze zaal competitie hebben onze fanions nog geen enkele wedstrijd gespeeld met zo’n dominantie. Wat je ook doet, als de passie er is dan komt het logischer wijze goed. De Power Play van bij het 1ste fluitsignaal gedemonstreerd geeft Neerlandia geen schijn van kans om enig serieus weerwerk te bieden. De tegenstanders werden gewoonweg versmacht door al dat offensief geweld. Doch door het hoge tempo, wat men de ganse spelduur aanhield, kwamen enkele onnauwkeurigheden aan het licht. Namelijk de korte kansen die te weinig benut werden door overhaast binnen te willen prikken.  Het resulteerde dat de stand aan de rust slechts een 10-2 aangaf.

Vooreerst een hartelijke dank van het ganse team aan de deelnemers die voor het jaarlijks wederkerend evenement intekenden. Toch moeten we ervaren dat dit prachtig initiatief jaar na jaar een lager aantal deelnemers hoeft op te tekenen. Ooit begonnen we met ruim een 200 ingeschrevenen. Elk jaar, niettegenstaande het aangebodene tegen een democratische prijs, klokken we af in neerwaartse wijze. Vandaag slechts een 126 eters, 96 in de 1ste shift en amper een 30 tal voor de 2de shift. Nu is het steeds de bedoeling geweest Rijko een steuntje in de rug te geven op financieel gebied. Want ondanks de inspanningen die het resto team levert, het weinig winst oplevert en dat kan enkel wanneer er meer gegadigden het evenement intens mede beleven. Iedereen die heeft genoten is met de duim opwaarts huiswaarts gegaan alvorens de kantine te verlaten. Misschien moeten we uitkijken naar een andere visie of moeten we dit hardnekkig blijven doorvoeren? Mogelijk kunnen jullie ons helpen en ons de nodige info verschaffen wat er mank loopt, de datum, het aanbod, de variatie? Laat het ons weten, omdat het zonde zou wezen indien we dit noodgedwongen moesten afvoeren. Wees gerust zo ver zijn we nog niet maar we denken er wel samen met jullie over na het evenement verder op de kalender te plaatsen, met jullie waardevolle info, in een andere visie. Laat ons weten! Toch wil ik iedereen bedanken die hun bereidwillige medewerking hebben verleent om deze editie weerom tot een geslaagd event te laten verlopen. Eveneens een woord van dank aan Rudy Robaye die het ontbijt-brunch buffet sponsorde met verscheidene producten van zijn korfbalmindede werkgever.                                                                                                      

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Neerlandia 1 : 27-9     
Rijko res. – Neerlandia res : 5-0 ff       
Rijko C : Vrij           
Rijko 1 heeft zijn steile klim in het klassement ingezet en is nu belandt op een veiligere plaats zodat men de toekomstige confrontaties met Verde en Hoboken 2000 in alle rust optimaal kan voorbereiden. Zoals men tegen Neerlandia tekeer ging, voor zulk dominant korfbal neem ik mijn pet af en rest me alleen nog, hopelijk blijft het niet bij deze ééndagsbevlieging!    
Rijko res was deze speeldag wel de pineut door het forfait van Neerlandia res. Niet spelen, op de bank of in de tribune toekijken hoe Rijko 1 hun tegenstrever over de knie legde. Zij hadden nu hun doelsaldo rianter kunnen uitbouwen tegenover Verder res. Met slechts een 5-0 forfaitscore heerst er weinig tevredenheid. Echter onze bonus, plus 70 tegenover Verde plus 54, is onaangetast gebleven omdat Verde een zege op Ganda met slechts vijf korven verschil kon afsluiten.                                                                                                                             

Gewestelijke :

Rijko 3 – Beveren Waas : 24-5  Deze moedige korfballers van over het water, zijn onvoldoende technisch en fysiek gewapend om het op te nemen tegen Rijko 3 dat speels en dartel vandaag het spelletje van kat en muis kon spelen.

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Minerva : 17-14 Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Een eerder mak Rijko kon gedurende het eerste kwartier geen vuist maken om Minerva af te stoppen. Mogelijk zat het geluk en de meeval in het besluiten aan hunne zijde ook voor 100% mee. Nochtans opende Dorien de score, waarop Elise nog voor de 2-3 aansluittreffer zorgde alvorens Minerva een rake bekogeling op onze korf inzette en uitliep naar 2-7. Van de schrik bekomen korfden Elise en Axelle alsnog de 4-7, maar Minerva bleef scoren tot het aan de rust om een 4-10 te verzilveren. Na de pauze viel Minerva compleet stil qua afwerking en Rijko kreeg meer defensieve vat op Minerva’s éénzijdige spel. Zo milderden Pieter, Lennert en Kato 2x tot 8-11 en voelde Rijko zich op dat moment baas om Minerva het vuur aan de schenen te leggen. Men duwde door tot het moment van de ommekeer naar een 15-13 voorsprong. Pieter, Joppe, Elise, Axelle, Lennert, Kato en Nathan gaven hun tegenstrever lik op stuk. Nog even een tegenkorf maar we lieten ons niet meer ringeloren, Dorien en Kato met haar vierde korf plaatsen het orgelpunt. Hard werken voor elkaar zo raap je steeds de 2 punten bij mekaar!                                                                                                                                     
U19 B : Rijko B – Technico : 2-21  Een zoete wraak voor het gelijkspel dat in de heenmatch gingen halen. Kortom een partij om heel snel te vergeten, waar Rijko nooit enig serieus weerwerk kon bieden.                                                                                                                               
U16 : Rijko – Neerlandia : 4-10  In deze partij nam Neerlandia meteen het voortouw om deze niet meer uit handen te geven. De koploper bevestigde nogmaals zijn status.                                     
U14 A : AKC/Luma – Rijko A : 8-5                                                                                                                         
U14 B : Rijko B – Ago Aalst B : 8-7  Dit werd een knotsgekke wedstrijd waar Ago eerst tot 0-3 uitliep vooraleer Rijko zich in de debatten ging mengen, zich eindelijk ging roeren en zo met een 5-3 het tij deed keren. Hiermede was nog niet alles gezegd, zelfs een 7-3 bleek niet voldoende om de wedstrijd onder controle te houden. Op gebied van combinatie spel en de soms mindere passing liep het bijna fout. Toch kon men de zege thuis houden door ultiem de 8-7 te scoren. V                                                                       
U12 A : Vrij  
U12 B : Rijko B – Verde : 3 -9   
Rijko C : Vrij    
Rijko D : Rijko – Neerlandia : 6-2    

Eugeen

Als je gelooft dat je kunt en gaat winnen, dan wil je winnen en zal je ook winnen. Met deze opdracht voor ogen werd de A selectie op de zaalvloer geplaatst. En zeer voornaam, we gooien ditmaal geen punten meer te grabbel, zie de heenwedstrijd waar Rijko na een 9-18 toch nog een gelijkspel moest toestaan. Maar Rijko kende een uitstekende korfbalzondag op Ganda. Het boekte niet alleen een volwassen zege van Rijko 1, maar zag ook de C ploeg en B reserve met winst aan de haal gaan. T1 en T2 kunnen nu fier zijn op hun respectievelijke ploegen, want de voorbije weken hebben we flink wat punten gesprokkeld en zijn we ons subliem naar boven aan het werken. We hebben hiermede bewezen dat we nog lang niet afgeschreven zijn. Vertrouwen is nu getankt met deze verhoopte zege. Deze ingesteldheid moeten we proberen aan te houden, te beginnen met de komende opdracht thuis tegen Neerlandia. Ook die wedstrijd moeten we absoluut winnen om in alle rust en zonder paniek korfbal het verblijf in Hoofdklasse 1 te consolideren.              

Kern :

Ganda 1 – Rijko 1 : 14-16    
Ganda res - Rijko res : 8-29    
Ganda C – Rijko C : 10-13      Rijko 1 heeft de missie redding met bravoure ingezet. De verwachtingen werden ditmaal volledig ingelost en met een knappe zege beklonken. Het optimisme in de groep leent zich ertoe dat men vol vertrouwen de komende confrontatie thuis tegen Neerlandia tegemoet ziet. Ik besluit met : het is niet in het verleden dat Rijko de richting van de  toekomst zal vinden. Verstandig  en zorgzaam korfballen is nu aan de orde.                                                
Rijko reserve blies als een wervelwind Ganda res van de speelvloer. Een schitterend combinatie korfbal gekruid met een flinke afwerking bepaalden het ruime eindresultaat.       

Rijko C : moest het opnemen tegen het tot op heden ongeslagen Ganda. Van een verrassing gesproken die kan tellen om Ganda het nakijken te geven en hun de vooropgestelde zege af te snoepen.                                                                                                                                             

Gewestelijke :

Hoboken2000/mercurius 3 – Rijko 3 : 11-10  Nipt verlies tegen de koploper in deze reeks. Doch men kan terugblikken op een verweer dat meer had mogen opleveren.             

Jeugd :

U19 A : Vobako B – Rijko A : 14-12  Schandalig hoe men een wedstrijd naar zijn hand kan zetten als clubscheids, zonder daarvoor enige sanctie op te lopen. Een zich overtreffend Rijko A speelde een knappe partij tot men 8-11 leidde. Wat nadien gebeurde is wansmakelijk te noemen en getuigd van verregaand favoriseren voor de Vobako kleuren. Foei, mijnheer de scheids!                            

Rijko U19 B : Vos Reinaert – Rijko B : 2 - 4                         

U16 : Sparta Ranst – Rijko : 13 -7                                                                                                           

U14 A : Rijko A – Temse A : 4-4                          

U14 B : Bornem – Rijko B : 14-5                                 

U12 A en U12 B  in dezelfde reeks uitkomend, stonden nogmaals tegenover elkaar. Door het kranige verweer van de B’s, kregen de A’s het niet cadeau. Deze hadden het niet onder de markt om hun leidersstatus te bevestigen. De B’s scoorden er vijf maar moesten toezien hoe de A’s er acht tegen prikten. Eindscore : 5-8.                                                                                       

Rijko 12 C : Meeuwen/ATBS – Rijko C : 3-3      

U12 D : Bornem – Rijko D : 17-4              

Eugeen                             

U19a : Rijko - Boeckenberg B - Catba - Voorwaarts B
U19b : Rijko - Joki - Kapellen - Putse B - Verde
U16 : Rijko - Technico - Boechout - Sparta Ranst
U14a : Rijko - Kwik A - Vobako A - Boeckenberg A
U14b : Rijko - Appels - Sikopi A - The Vikings A
U12a : Rijko - Hoboken Mercurius - ASKC - Floriant A
U12b : Rijko - Neerlandia - Ago Aalst A - Verde
U12c : Rijko - Leuven B - Sikopi C - Meeuwen/ATBS
U12d : Rijko - Spartacus B - Bornem - Riviera/Deurne

Onze fanions hadden zich keurig voorbereidt op de burenclash in Schoten via een extra oefenpartij tegen Kwik U19. Het perfecte plannetje dat de coachen wilden smeden is helaas niet gelukt. Konden we enige aanspraak op puntengewin, is af te wegen naargelang de partij in een beslissende fase trad, echter vele vraagtekens blijven. Bepaalde inschattingsfouten op  momenten van bijna praktische aansluitingstreffers, door het scheidsrechters duo genomen, lagen hiermede aan de basis. Zij stuwden ASKC hierdoor naar de zege en Rijko bleef met lege handen achter. En toch moeten we de partij ook durven bekijken uit een andere invalshoek. ASKC was voornamelijk in de 2de helft efficiënter en beslissender in de zone van de waarheid

Kern :

ASKC 1 – Rijko 1 : 25-20  Zure en pijnlijke nederlaag door omstandigheden buiten onze wil om en waarbij we nog lange tijd over kunnen nakaarten. Mogen we dan toch dat tikkeltje geluksfactor bij het leiden van een wedstrijd niet ervaren? Het blijft een hamvraag en een uiterst teer punt!                                                                                                                                         
ASKC res. – Rijko res. : 16-26                                      
ASKC C - Rijko C : 13-7                                           

Gewestelijke :

Rijko 3 – AKC 4 : 15-9                                                                                                     

Jeugd :

U19 A : Riviera/Deurne A – Rijko A : 12-10 De nummer drie tegen het Rijko op nummer twee in het klassement. Konden onze U19’ers hun huidige vorm consolideren en hun tweede plaats verstevigen op een zucht van het ongeslagen Vobako? Helaas niet, tot aan de rust met een 7-7 bedongen, was er nog geen vuiltje te bespeuren. Nadien bleven we hangen op een afwerkingspercentage dat men te matig mag noemen, slechts 3 korven tegen 5 voor Riviera/Deurne. Dat gegeven bepaalde de einduitslag zodat Rijko U19 A een tweede nederlaag moest incasseren.                                     
U19 B : Vrij                                                         
U16 : ASKC – Rijko : 7-8  Aan de rust stond een 4-4 op het scorebord. Nadien zag ik een furieus Rijko aan het werk dat uitliep naar 5-7 via Lotte, Janne en Caine. Door niet genoeg verdedigende druk te zetten op de ASKC aanvallers lieten we ons ringeloren zodat het plots terug gelijk stond 7-7. Nog slechts luttele seconden speeltijd resten op het moment dat Janne met een omdraai beweging de onverhoopte eindstand korf lukte, 7-8.                                
U14 A : Vobako A – Rijko A : 15-6                             
U14 B : Rijko B – Putse B : 2-12                                 
U12 A : ASKC A – Rijko A : 2-14  Een tam Rijko A speelde gedurende de 1ste helft volledig in de kaart van het zeer matige ASKC. Weinig tempo om ASKC uit verband te spelen, foutieve keuzes en éénzijdig spelvertoon lagen aan de basis dat er slechts een 2-5 aan de rust werd opgetekend. Hiervoor zorgden Stien 2x, Daan 1x, Lloris 1x en Kaat met stip. Na het water een volledig ander Rijko tussen de lijnen dat een onmondig ASKC niet meer in de wedstrijd liet komen. Kaat 3x, Jasper 2x, Lloris 1x, Chiel 1x, Stien 1x en Marthe 1x + 1 mooie afgekeurde?, legden de eindstand vast op 2-14. We lieten niet meer tegenscoren wat eveneens mag worden vermeld als noemenswaardig!                                                                                                    
U12 B : Ago Aalst A – Rijko B : 9-2 De jongens van Ago waren de baas en doeltreffender.      
U12 B : Hoboken2000/Mercurius A – Rijko B : 4-5 Een inhaalwedstrijd en de tweede in één zelfde weekend is dat niet te zwaar voor onze jongelingen? Beslist niet want men was goed gerecupereerd na de opdoffer in Aalst. Rijko maakte het de Hobokenaars uiterst moeilijk en beperkten hen tot slechts een viertal korven, knap. Wij zorgden op de limiet van affluiten voor een vijfde treffer van Mathijs en namen de winst mee naar huis.                                      

U12 C : Rijko C – Sparta Ranst : 8-6                               
U12 D : Leuven C – Rijko D : 13-7   

Eugeen

 

Met het oog op de nakende wedstrijden tegen ASKC en Ganda, is deze oefenpartij een uitstekende gelegenheid om bepaalde zaken nog eens uit te proberen qua vak stelling, de pionnen in de juiste linie zetten of het geheel nog beter te automatiseren. Want de twee volgende missies zouden best met puntensprokkel in Rijko’s voordeel worden afgerond. Kwik U19 die in nationale de leiding delen met Boeckenberg is ook vandaag geen makkelijke klus. We spelen 3x20 min en bij aanvang zet Kwik fors door, zodat Rijko even naar adem moet happen alvorens weerwerk te bieden. Ben en Nick brengen de stand in evenwicht 2-2, vervolgens is het Kwik dat het spel naar zich toetrekt en uitloopt naar 7-4. Enkel Dorthe en Pieter met stip op Jenthe kunnen tegenprikken. Rijko speelt slordig op gebied van passing, neemt niet de nodige tijd van de 25sec shotklok en laat zich menigmaal uit verband spelen. We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Zo wordt de 1ste periode afgefloten met een 10-6. Pieter en Sander scoorden bij voor Rijko. Na de peptalk zien we een ander Rijko dat deze partij niet zomaar beschouwt als een oefenmatchke. We sluiten de 2de periode glansrijk af met een 5 tegen 3 score, zodat de stand er plots rooskleuriger uitziet, 13-11. Kwamen tot scoren Sander 3x, Stef met stip op Ruth en Ruth zelf. In de 3de periode probeert Kwik de partij te forceren en komen niet meer tot het samenspel van de 1ste periode, doch onze defensie geeft geen krimp meer en onderschept talrijke ballen. Onze aanval werd hierdoor goed bedient, maar hadden we beter bij de les geweest inzake afwerking dan had er nog meer ingezeten dan de einduitslag laat vermoeden, 16-17 winst. Hiervoor zorgden Nick 2x, Nona 2x, Ben 1x en Stef die de stip op Ruth omzet. Enige zorg is en blijft de afwerking van onze vele kansen, voornamelijk op doorlopers, vrijeworpen en korte kansen. Maar we kunnen dit wel relativeren indien we het volgende zondag beslist beter doen.     

Eugeen     

                                                                            

Het initiatief van het jeugdcomité, namelijk de Jeugdsupporterdag was nogmaals een schot in de roos. Massaal zorgde en bevolkte onze Rijko jeugd samen met hun ouders voor een nokvolle tribune. En deze steun konden onze fanions beregoed gebruiken om Spartacus een voetje te lichten. Het besef, dat alleen winst goed genoeg is om eindelijk terug tussen de mensen te staan liet praktisch niemand onbewogen. Rijko zette de partij in met een valse noot, want in deze spannende partij domineerde Spartacus de aanvangsfase compleet door uit te lopen naar 0-3. Rijko onderging, kon niet meteen een vuist maken maar was niet in paniek en reageerde via een doorloper van Jenthe Herthogs en korte kans van Loes Rönne.

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook
Verjaardagen

Volgende leden verjaren binnenkort. Vanwege gans RIJKO alvast van harte gefeliciteerd.

19/04
LOUISE GOVAERTS
21/04
ULRYKE HENDRIKS
26/04
LUCA VERDONCK
27/04
ESTHER VAN TICHELT
30/04
TOM DE BRUYN
04/05
ERIK PEETERS
04/05
STEF NEEFS
08/05
BO VAN STEENBERGEN
08/05
PATRICIA DE SCHAEPMEESTER
08/05
TOM VAN KERCKHOVEN

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com