Log in

Beste korfbalvrienden,

Over 5 dagen is het zover en onderneemt Kurt Verhoeven, papa van 4 korfballende dochters, een enorme sportprestatie, namelijk 500 km fietsen ten voordele van Rijko. Reeds een 40-tal fietsers zullen 1 of meer ronden meefietsen zodat het geen eenzame tocht zal zijn.
Je kan Kurt de gehele tijd live volgen via volgende link https://gar.mn/gVQkoZ . Op deze manier kan je op tijd naar Rijko komen om hem aan te moedigen tijdens één van zijn doortochten. We verwachten hem donderdag 13 mei rond 16.00uur aan de finish. Het zou fijn zijn als ons terras dan vol supporters zit om hem te verwelkomen!

Tijdens de fietstocht zal het terras op Rijko geopend zijn op woensdag 12 mei van 19.00uur tot 21.45uur en op donderdag 13 mei van 08.00uur tot 18.00uur. We zijn nog steeds op zoek naar helpende handen voor donderdag, de openstaande plekjes kan je hier vinden
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=45231

Meefietsen kan ook nog steeds, we sluiten de inschrijvingen af op maandag 10 mei. Wil je op een andere manier steunen; dat kan natuurlijk ook nog. Er zijn nog enkele lokale biermanden in het aanbod (OP=OP) of anders kan je een zelf te bepalen sponsorbedrag overmaken.

Inschrijven via www.rijko-korfbal.be

We danken ook onze lokale bedrijven als partner van dit event :

Tom Verdyck elektriciteitswerken
Kine Dierik Schryvers
Graafwerken en afbraakwerken Johan Sysmans
Bart Van Gestel centrale verwarming, sanitair, airco
D&P Inox staal en metaalwerken met specialisatie in Inox
GVB tegelwerken
Belfius Bank
LevHel op maat gemaakt sportkledij

Supporters zijn van harte welkom op 12 en 13 mei, maar we volgen natuurlijk steeds de huidige coronamaatregelen!

We danken vanuit Rijko Kurt Verhoeven alvast voor dit prachtige initiatief en we zijn ervan overtuigd dat hij de 500 km tot een goed einde zal brengen.

Sportieve korfbalgroeten

#togetherforrijkokorfbal

Joris Bruyns
Voorzitter RijkoKurt Verhoeven, papa van 4 korfballende dochters, heeft het prachtige initiatief genomen om 500km te fietsen TVV Rijko korfbal. De fietshappening zal plaatsvinden op 12/13 mei.
Kurt zal de start nemen op 12 mei om 20.00uur, om rond de klok van 16:00uur op 13 mei zijn fiets te parkeren voor nen lekkere Trappist. Doel is om in totaal 7 rondes afleggen van +- 73km over Kempense wegen, meefietsen is steeds mogelijk, inschrijven verplicht!. Vertrek is steeds voorzien @Rijko korfbal, Kruispad 4 te Rijkevorsel. Het aantal deelnemers zal afhankelijk zijn van de coronaprotocollen.

De kantine zal indien toegelaten geopend zijn om een massa supporters te verwelkomen voor een hapje en drankje.
 
U kan deze prachtige sportprestatie financieel ondersteunen op verschillende manieren :
- meefietsen | 7 tijdssloten | max. 9 deelnemers/ronde | vrije gift
- € sponsoren | ronde
- aankoop lokaal bierpakket | afhalen 12/13 mei
- bedrijfssponsoring | 100€ excl BTW
 
Klik door naar www.rijko-korfbal.be en maak je keuze!
 
In naam van RIJKO KC willen we alvast Kurt van harte bedanken voor dit prachtige initiatief.
#togetherforrijkokorfbal
 

Best korfbalvrienden,

De coronacrisis zorgt voorlopig dat we blijvende inspanningen moeten leveren als samenleving om hier samen door te komen. Wij zijn blij te vernemen dat onze clubs momenteel hard werken om het beste te maken van de mogelijkheden die er zijn. Zo kan onze jongste jeugd nog coronaproof op de clubs terecht voor een aanbod. Uit een recente bevraging, bleek meer dan de helft van onze clubs aan de slag te zijn met deze leeftijdscategorie.

Competitie 2020-2021

Het laatste Overlegcomité van de overheden in ons land bracht echter voor amateursporters geen versoepelingen met zich mee. De Raad van Bestuur van de federatie kwam daaropvolgend digitaal samen om het vervolg van het seizoen 2020-2021 te bespreken. De horizon van versoepeling ligt niet voor het grijpen en we wensen enkel sport te organiseren op een verantwoorde manier. Daarom beslist de Raad van Bestuur om het veldseizoen 2020-2021 jeugd en senioren te annuleren zonder kampioenen, stijgers of dalers. Het geplande programma wordt dus niet terug opgestart.

Ondertussen kan er, binnen de geldende richtlijnen, op de clubs een beperkt aanbod opgestart worden voor de groep 12-18 jaar. Het Ministrieel Besluit werd hiervan gisteren gepubliceerd en gaat in vanaf 1 februari. De federatie zal hierover verder communiceren als de protocollen van Sport Vlaanderen zijn geüpdatet.

CTK -Talentontwikkeling

Aangezien het Overlegcomité nog geen duidelijkheid gebracht heeft over een eventuele versoepeling voor de amateursporters, lijkt het weinig waarschijnlijk dat er in de komende weken opnieuw onbeperkt gekorfbald zal kunnen worden.

Zodra korfballen terug mogelijk is, dan ligt de prioriteit bij de clubs en daarom heeft het CTK beslist dat het geen zin heeft om dan nog in de resterende periode voor de zomervakantie de talentontwikkeling U13 en U15 op te starten.

De zonale talentontwikkeling plannen we daarom terug te laten aanvangen bij de start van het nieuwe korfbalseizoen.

Met sportieve groet en stay safe,

David Van den Bosch

Secretaris-generaal KBKB

 

Tel. +32 (0)3 366 20 35

Mobiel: +32 (0)495 66 11 20

E-mail: david.van.den.bosch@korfbal.be

 

TOGETHER FOR KORFBALL

Koninklijke Belgische Korfbalbond - Vlaamse Liga vzw

Gabriël Vervoortstraat 4 – 2100 Deurne (België)

www.korfbal.be

Geen turnles meer op school, de sportclub dicht, dan maar hele dagen op de IPad en gamen à volonté. De opeenvolgende lockdowns hakken stevig in op de fysieke conditie van onze tieners. Minder dan één op de tien beweegt nog voldoende en dat baart de verscheidene experten zorgen. De 12 tot 18 jarigen gaan er fysiek het felst op achteruit door de beperkingen waar we al maanden mee leven. Bij kleine kinderen is de impact wel beperkt. Zij kunnen/mogen nog spelen en sporten op school en in hun respectievelijke clubs. Maar tieners liggen effectief stil, zij kunnen niet naar hun sportclub en op school zijn de lessen L.O. fel verminderd omdat ze afstandsonderwijs volgen. En het was al niet veel soeps bij de tieners dat bewegen. Amper 15% van hen haalde voor de coronacrisis de norm van wat je normaal per dag moet halen aan beweging. De norm ligt op zestig minuten per dag matig of intensief bewegen, maar is nu helemaal onhaalbaar voor zowat alle tieners. 

Een woelig 2020 is nog maar net achter de rug of 2021 heeft al nieuwe uitdagingen in petto. We worden gedwongen nog verder afscheid te nemen van onze sport, onze gevestigde hoop en droom op een nakende heropstart nogmaals aan diggelen. We zitten met zijn allen te wachten en te wachten en vragen ons af wat ieder van ons doet. Dan maar de link leggen naar het nieuwe normaal. Wat moeten we daaronder verstaan? Effe buiten en snel terug naar binnen gaan. Het nieuwe normaal is dan ook een nieuw verhaal. We moeten allen nog steeds goed oppassen, dat we ons niet te dikwijls verkassen, uit de opgelegde bubbel treden  op reis gaan en aan fun shopping doen, wat wil zeggen dat het op het randje weer naar de kl..... is de komende weken. Ons nieuw normaal waar halen ze het in Godsnaam vandaan?, precies of niets ons in de weg heeft gestaan. Die goeie oude tijd zijn we voorlopig zeker kwijt en het nieuwe normaal komt ervoor in de plaats, dan rest het afwachten hoe het ons verder zal vergaan? Vervelen doe ik me tot op heden zeker niet, toch vraag ik me af wanneer of waar we elkaar nog eens zullen zien. Dit doet sommige van onze clubleden wel wat verdriet, ik weet het ook niet. Het is alsof we in een escape room zijn opgesloten en vol vertrouwen vooruitkijken om hieraan te ontsnappen. Binnenkort kunnen we voor een Pfizer of Moderna inenting gaan, dus op dat punt zijn we in blijde verwachting. Zien wat zo’n spuit met dat virus doet, hopelijk werkt die goed, anders kunnen we ook nog naar de spoed! Maar ooit beste vrienden, komt de grote dag dat alles terug mag en sluiten deze vervelende periode definitief af. Uiteraard gaat het voor velen van ons veel te traag, we zijn al een jaar verloren en die tijd zijn we natuurlijk kwijt. Zo elkaar bijna een jaartje niet zien, doet bij sommige wonderen misschien, allen een jaartje ouder, grijzer en mogelijk ook wijzer! Terug gezellig op Rijko toeven, samen sporten en pintje pakken nadien, liefst zo snel mogelijk. Vingers kruisen! 

In Nederland denkt en oordeelt men anders over de korfbalsport, want uitstel is geen optie aldaar. Terwijl bij ons voorlopig geen sprake is van hervatting, kan het dus wel in Nederland, waar de coronacijfers alles behalve beter zijn dan bij ons. Hoe komt dat? Alle topsport competities, waaronder de korfbalsport behoort, hebben daar een uitzonderingsstatuut van de overheid gekregen om te kunnen heropstarten, onder strikte protocollen. Korfbalsport behoort immers tot de erkende topsporten en zijn in die mate ook rijkelijk gesubsidieerd.    In België liggen bijna alle zaalsporten lam wegens Covid19. Bij onze Noorderburen begint de ene na de andere zaalsport weer aan competitie. Eveneens het Nederlandse korfbal zit in de heropstartfase. Vanaf 16/1 is het daar terug voor echt en inmiddels werden de eerste zaal wedstrijden er afgewerkt. Wat Rijko betreft is het afwachten, eens het licht op groen zal aanklikken, wachten ons nieuwe uitdagingen op sportief vlak. Zullen we degelijk voorbereid zijn, hebben we de veerkracht van weleer nog in onzen body om er vol tegenaan te gaan? Een hoopvolle toekomst zal ons van antwoord dienen, das is zeker!                              

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com