Log in

Onze kern en jeugdploegen oefenen er duchtig op los om aan de zaalstart te verschijnen onder optimale omstandigheden. Vanaf volgend weekend op naar de zaal in het vertrouwde De Valk waar we het merendeel van onze tijd tijdens de wintermaanden zullen doorbrengen. De kern 1ste en reserve speelden deze week nog twee oefenwedstrijden. Tegen Technico kon je nog spreken van overtuigend was het zeker niet. Vandaag gaf Rijko Minerva partij waarvan getuige het een eerste helft gedreven met knappe combinaties uitpakte. Men liet ons zien en geloven dat we terug naar top niveau groeien, tot grote tevredenheid van de coachen. We namen snel het heft in handen en balden een voorsprong van 8-5 bij elkaar waarbij Minerva wel even moest slikken.

De laatste grote test voor de zaal is traditioneel voorbehouden voor de Beker van Antwerpen. In het verleden een onderonsje tussen Antwerpse ploegen maar nu zien we, zoals in het hele korfbalbestel een verbreding met Vobako en Rijko als exponenten op U14 vlak. Een tornooi als deze is steeds een prima waardemeter, want 5 van de 6 deelnemende U14’ers behoren in de zaal tot de top 8. Jammer dat de KBKB op zijn website hiervan geen berichtgeving weergeeft. Hoopvol kon je dan het Korfbalforum raadplegen, dat steeds up to date verslag uitbracht, echter sedert de punt van het potlood is gebroken, vanuit die zijde is het ook muisstil geworden. Dit is geen propaganda voor onze sport naar een ruimer publieke belangstelling toe. Gewoonweg schandalig! Gelukkig kon ik Guy Pallemaerts overtuigen een relaas van Rijko U14 me te laten geworden, zie hiernavolgend wat hij schreef :                         
Ik had vooraf voor het behaalde resultaat willen tekenen. Een schitterende 3de plaats als eindresultaat was misschien het hoogst haalbare wanneer we de concurrentie even van naderbij aanschouwden. We gingen met volle moed van start tegen het in gestalte kleinere Borgerhout/GroenWit. We konden direct een 0-2 uit de mouw schudden, maar het 2de aanvalsvak bleef haperen. Pas in de 2de helft werd er tegen gescoord, maar we zorgden ervoor dat we steeds een stapje voor bleven, eindstand 3-4 gewonnen. Voor de 2de wedstrijd wisten we dat we uit een heel ander vaatje moesten tappen. Vobako is nu éénmaal een te duchten tegenstrever en toch gingen we weer knap van start en konden tot aan de rust telkens bijbenen. Na de pauze moesten we vooral conditioneel onderdoen, eindstand 5-11 in het voordeel van de latere finalist Vobako. Verrassend was wel dat Kwik voor de 5de plaats onderuit ging tegen Borgerhout/GRWit. Hierdoor moesten we het opnemen tegen Boeckenberg dat een gelijklopende speelstijl hanteert. Rijko start zeer sterk, zodat we gingen rusten met een 3-5 voorsprong. De 2de helft werd het nog zeer spannend en bezorgde ons klamme handjes tot de laatste minuut, 6-7. Een slimme Time-out gevolgd door het genade shot van Tiemen bracht ons de zege, meteen goed voor een knappe 3de plaats. Gewoonweg een schitterende prestatie neergezet. De finale tussen AKC en Vobako was een hoogstaand kijkstuk, uiteindelijk gewonnen door de maturiteit van het sterk spelend AKC/Luma, 7-6.         

Verslag van Guy, uitgeschreven door Eugeen.

Het zaalseizoen staat weer voor de deur. Ben je geen RIJKO-lid maar wel frequent bezoeker van de wedstrijden van de senioren en de diverse jeugdteams? Schaf dan snel je abonnement aan! 

Abonnementen

Ook dit jaar is het RIJKO abonnement weer verkrijgbaar. Deze kaart geeft je toegang tot alle thuiswedstrijden van Rijko (jeugd en senioren).

Abonnement 19 jaar en ouder : € 30,00
Abonnement 65+ : € 15,00

Je kunt je persoonlijke abonnement bestellen via de website www.rijko-korfbal.be Als je een abonnement hebt besteld en je bijdrage is voldaan, dan ligt deze bij je eerste bezoek bij een thuiswedstrijd bij de kassa voor je klaar.

CLUB 50

Als lid van CLUB50 heb je volgende voordelen :

- GRATIS toegang tot alle thuiswedstrijden van RIJKO

- Prijs leden bij deelname aan activiteiten

- Ontvangst van de digitale doorloper

- U kan zelf mee bepalen wat er met uw bijdrage van €50 gebeurd binnen de werking van de club

Hoe zat het ook alweer voor de leden en supporters zonder abonnement?

Vrije toegang: voor alle Rijko leden en ereleden van Rijko geldt dat ze vrij toegang hebben tot al de thuiswedstrijden. Voor sponsoren en CLUB 50 geldt hetzelfde, op vertoon van hun sponsorpas.

Losse toegangskaarten: bij iedere thuiswedstrijd zijn er kaartjes te koop aan de kassa voor de mensen die geen lid zijn van RIJKO.


Deze prijzen zijn :

Hoofdklasse 1 (A+B+C) : €6,00 (65+ €4,00)

Jeugd U19A : €5,00 (65+ €2,50)

Overige jeugd : €2,50 (65+ €2,50)
Jeugd <U10, gewestelijke en recreanten : GRATIS

Combitickets per dag : hoogste ticketwaarde +1,50€

We wensen alle supporters leuke en sportieve korfbalwedstrijden toe, maar denk tijdens het supporteren ook aan RESPECT en FAIR PLAY naar de eigen spelers, tegenstander en scheidsrechters toe!

BEDANKT!!!!!!!

Zondag 12 november kan je GRATIS kennismaken met de Rijko kern, die zich voorbereidt op de nakende zaalcompetitie via een oefenpartij tegen buur Technico KC in De Valk, afgooi om 14 uur. Een oproep naar onze jeugd en trouwe suppo’s toe om massaal aanwezig te zijn en de tribunes volledig te bevolken. Eens komen kijken hoe het gesteld is met de vorm van Rijko’s kern is zondag een unieke gelegenheid die iedere fan wordt geboden. Een speciale oproep naar onze jeugd om van het echte korfbalspel op hoger niveau iets op steken, want wat je met je ogen steelt, kan je mogelijk bruikbaar nuttigen en omzetten in je individuele spelvernieuwing.   
Hopelijk verdwijnt deze oproep niet in dovemans oren en gaan we Technico eens overtroeven met een grote publieke belangstelling. Tot dan….                                             

Eugeen

Ole zag het daglicht op 19/12/1978 op de materniteit van Poperinge en bracht zijn jeugd door in het dorpje Vlamertinge (bij Ieper). Sportief, van preminiem tot cadet speelde hij voetbal in de club van zijn gelijknamige dorp. Hij was er rechtsback, maar eigenlijk meer rechtsbank. Het grote licht knipperde hij aan via zijn studies Biochemie aan de KUL te Leuven. Is beroepsmatig bedrijvig als wetenschapper/hoofdonderzoeker bij Janssen Pharma in Beerse. De functie die hij binnenst Rijko waarneemt is Voorzitter van het Jeugdcomité. Deze intelligente boy is iemand met visie en doorzettingsvermogen om samen met zijn team van medewerkers het comité in goede banen te leiden. Want je kan vele ideeën spuien, je hebt een team nodig om dit gedachtengoed in de praktijk om te zetten. Daarom prijst hij meer dan eens de kwalitatieve inbreng van de 7man sterke ploeg. Ik citeer verder even de namen : Annick Van Impe, Griet Heylen, Ilke Van Echelpoel, Miel Nuyts, Tom Van Haver en Philip Janssen brengen een karrevracht zoden aan de dijk.

De geplande oefenwedstrijden dienen louter om vertrouwen te tanken voor de strijd die zich gaat ontplooien in de nakende zaalcompetitie. Deze laat nog een drietal weken op zich wachten, maar begint eigenlijk al aanstaande week met de voorbereiding. Zowat alle spelers hebben meer en meer het vernieuwde spelsysteem onder de knie. In de voorafgaande veld competitie waren we elke keer fors aanwezig, op de duur ga je winnen als ware het telkens een makkie en swingt je over de tegenstrever heen. Hebben we er nu zo meer plezier aan beleefd, dat is de hamvraag? Het heeft Rijko tot op heden wellicht een extra boost gegeven.             

Echter, resultaten tot nu toe behaald zijn geen garantie voor de toekomst! De volgende zaal matchen is het van moeten. Het winnen wordt vaak uitgemaakt door details, zeker wanneer de ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn alsof ze op een zakdoek groot acteren. De verschil in afwerking zal zich evenzeer in de debatten mengen. Rijko opent met twee thuismatchen op rij. Eerste Top-affiche tegen ASKC belooft meteen een knaller van formaat. Deze match zal meteen een leuke ervaring worden inzake hoeverre we strijdvaardig staan tegenover deze opponent. Voor onze fans is er een enorme taak weggelegd om onze fanions een hart onder de riem te steken door uw massale en vocale aanwezigheid. We moeten er met z’n allen sowieso van genieten. Mits een opbeurend resultaat zullen onze fans er ook tegen Ganda een feest van maken. We kijken volle vertrouwen er naar uit!                                        

Eugeen

Reeds enkele jaren opeenvolgend lukt dit team erin zich te plaatsen voor de ultieme eindronde zijnde ½ finale en mogelijk effenen zij opnieuw het pad naar een finaleplaats.  Hoe komen zij tot zulk uitmuntend resultaat? De kundige begeleiding/coaching van Elke Van Looveren, bijgestaan door Lore Brosens/Jarne Daeleman/Suzanne Van Oosterwijck en Lennert Herthogs hebben hiermee veel te maken. Nochtans zijn het nog altijd de spelertjes die daarvan in de wedstrijd het bewijs moeten leveren. Ook tegen Temse gingen zij vol geestdrift te werk, de foutenlast door de bezoekers gepleegd zette deze onmiddellijk voor een voldongen feit met als gevolg toegekende strafworpen. De 1ste werd jammerlijk gemist, maar daar was Nore die het met inloper rechttrok. Een stip langs de overzijde zorgde voor de 1-1. Weerom een strafworp ditmaal op Jins, die ze niet kon omzetten, wel de rebound plukte en met een korte kans de 2-1 scoorde. Jelte in prima doen deed met inloper zijn duit in het zakje 3-1. Net voor de rust prikte Jins de 4-1 binnen. Het hek was nu van de dam en Rijko raasde door, bal onderscheppend, de aanval kreeg ruim ballen terug aangespeeld om nieuwe pogingen te ondernemen. Het defensief positiespel van Rijko kon menig supporter eveneens bekoren. Een stip op Nore die ze zelf omzet 5-1, gevolgd door een inloper van Jins 6-1. Lepe Jelte neemt nogmaals zijn mannetje te grazen op inloop 7-1. We denken dat de buit binnen is en verzuimen even onze verdedigende opdrachten en zo kan Temse de pil enigszins verzachten door twee maal tegen te scoren. Eindstand 7-3. Proficiat met het behaalde resultaat en nu de volgende stap naar grootser succes!   

Eugeen

 

Jeugd : Vooreerst de bekerwedstrijd van onze U19 tegen Voorwaarts. Rijko was zowaar reeds in de ¼ finale geraakt, doch moesten nu hun meerdere erkennen in een homogener en accurater afwerkend Voorwaarts. Zo eindigt het avontuur in de beker voor Rijko dat een 11-17 moest toestaan. Toch een proficiat om reeds zover te geraken.                                           

Competitie Jeugd : 

U19 A : ASKC – Rijko : 6-5 Niet makkelijke zege, maar moeilijk gaat ook!           
U19 B : Ganda – Rijko B : 12-5                     
U16 : Technico – Rijko : 5-5                                         
U14 A : Rijko A – Vobako B : 10 – 6            
U14 B : Sikopi – Rijko B : 12-5                                        
U12 A : En de verrassing van deze speeldag kwam inderdaad van onze U12A tegen Temse, een gedoodverfde favoriet voor het top 1 klassement in de reeks. Knap hoe jullie dit team even hebben genekt in hun race naar de hoofdranking. Het werd een uiterst spannende partij, ditmaal in het voordeel van Rijko beslecht, 4-3!! En men ging op het zege pad verder, want ook Floriant moest voor de bijl met een knappe eindscore van 1-8 voor Rijko A                                                   
U12 B : Rijko B – Boeckenberg A : 2-8          U12 C : Rijko C – Appels : 4-2                                       
U12 D : Rijko D : Rijko D – Minerva : 8-2                                                                                                 

Senioren : Rijko 1 – KCOV 1 : 29-10 lees verslag elders. 
Rijko reserve : Rijko – KCOV : 5-0 FF           
Rijko C : Rijko C – The Vikings : 5-0 FF                                                                                                    
Gewestelijke : Rijko 3 – Voorwaarts 4 : 15-10 Oogstrelende partij gebracht door twee teams die van korfbal wanten weten. Dan is het voor de scheids ook aangenaam zulk een partij te mogen leiden. Rijko was ongenadig in de 1ste helft en gunde het Voorwaarts niet ook maar even de neus aan het venster te steken. Dit team, met aardig wat korfballers, die ooit op een hoger niveau speelden, tussen de lijnen moest nu eerbiedig buigen voor Rijko’s overmacht op gebied van afwerking. Kurt Van Dael met 4 treffers en alom tegenwoordig stak er met hoofd en schouder bovenuit. Misschien kunnen zijn discipelen eens langs de lijn postvatten.

Eugeen

Als je de eindstand 29-10 onder ogen neemt, zou je denken dat het een makkie werd. Echter we waren in de aanhef ietwat afwezig om de partij van meet af aan reeds in zijn plooi te leggen. Het was even schrikken toen een gedrevener KCOV na een twaalf tal minuten een score van 1-4 op het bord wist te plaatsten. Het vertoonde kon op weinig begrip rekenen van de coach. Een schakelmoment met als boodschap, ik wil zien dat we dit bleke moment van ons afspelen en als ploeg samen nog iets willen bereiken, maakte de kopjes terug fris om de match naar onze hand te zetten.

 

Respect
Wedstrijden
25/01/2018 18:00-19:30
Kwik B - U14A
26/01/2018 19:15-19:15
SPARTA RANST - U16
27/01/2018 12:00-16:00
U10 - HOEVENEN - LEUVEN - TEMSE1&2
27/01/2018 16:45-16:45
VOBAKO B-U19A
28/01/2018 10:00-10:00
U12B-U12A
28/01/2018 10:30-10:30
MEEUWEN/ATBS-U12C
28/01/2018 11:00-11:00
VOS REINAERT-U19B
28/01/2018 11:00-11:00
U14A-TEMSE A
28/01/2018 11:15-11:15
BORNEM-U12D
28/01/2018 11:30-11:30
HOBOKEN/MERCURIUS 5-RIJKO 3
28/01/2018 12:30-12:30
BORNEM-U14B
28/01/2018 13:55-13:55
GANDA C-RIJKO 2
28/01/2018 15:40-15:40
GANDA A-RIJKO
28/01/2018 17:10-17:10
GANDA B-RIJKO RES
03/02/2018 10:00-12:00
U8 - KDR
Twitter

Foto's
Volg ons op Facebook
Volgende evenementen
04/02/2018 09:00-14:00
ontbijt - lunchbuffet
10/03/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U19 en kern
17/03/2018 19:00-21:00
Spaghettifeest met playbackshow
13/04/2018 20:30-23:30
Jaarlijks Algemene Vergadering
05/05/2018 19:00-23:00
Quiz
26/05/2018
26ste aardbeientornooi
02/06/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U14 en Rijko 3
Verjaardagen

Volgende leden verjaren binnenkort. Vanwege gans RIJKO alvast van harte gefeliciteerd.

22/01
SANDRA DE PRINS
23/01
VICTOR HEYLEN
25/01
ROOS VAN DAEL
25/01
LOBKE OOMS
25/01
MILAZ HAJ MOUSA
26/01
WOUT HUYBRECHTS
27/01
NICK MICHIELSEN
27/01
JOPPE BROSENS
01/02
LIEN TILBURGS
03/02
HEIDI SIMONS

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com