Log in

De oefenwedstrijden volgen zich in versneld tempo op, de derde reeds in één week tijd. Komt daarbij, zaterdag een ludieke team building in het trampoline park van Extra Time te Hoboken. Een geslaagde speelse manier om het team nog hechter met elkaar te verbinden. Echter al dat gespring en gehuppel had mijn inziens nog wat naweeën in de beentjes achtergelaten.

De horroruitslag van zondag tegen Scaldis heeft beslist nagezinderd. Rouwig zijn we daarvan niet. Men heeft de conclusies er uit getrokken, geleerd en snel de knop omgedraaid naar de juiste frequentie. Gevolg de oefenwedstrijden op het knappe Catba kunstgrasveld werden glansrijk met winst afgerond.

Scaldis coach Frensch wil zijn troepen in staat van paraatheid brengen tegen de competitie start, voor hen reeds over twee weken, voor Rijko zelfs een week
later. Scaldis is bijgevolg een goed test voor onze fanions.

Zowel de Rijko jeugdteams en de kern blazen eerstdaags verzamelen om hun eerste stappen te zetten op onze verschroeide grasmat van stro. Kortom, de oefenstonden aan te vatten onder de vleugels van hun respectievelijke trainers en hoofd coachen. De U14 trokken als eersten onder leiding van Joris Bruyns, Guy Pallemaerts, Tim Baetens en Tim Michielsen de nieuwe seizoencampagne op gang. Zij mochten reeds op een ruime opkomst terugblikken, 18 van de 35 eenheden ondanks de vakantieperiode en dat klinkt als tevreden. Veel goesting en enthousiasme bij de spelers(sters), dat merk je meteen op. Een mooie start op het Rijko terrein, dat van nu af aan weer massaal blauw kleurt. U14 beschikt over drie teams, een A en B team dat aantreedt in nationale en een C team in één der nevenreeksen. Loes Rönne en Els Van den Eijnden zullen iets later aanpikken en de grote groep bijstaan.                                     

U19 A en B, dit seizoen onder de leiding van Rudi Robaye en Tom De Bruyn, is wat betreft het A team een ploeg naar waar zal opgekeken worden. De groep die keurig werd bijeen gehouden staat voor een uitdaging om het gedurende dit korfbalseizoen wel degelijk waar te maken. Laten we op een mooie manier beginnen zodat iedereen er nog beter van wordt. Zij worden nu klaargestoomd om voor de aflossing te zorgen in de kern, één der volgende speel kalenders. Domper evenwel is dat de 19 koppige groep over slechts 5 kwalitatieve jongens beschikt en dat er in dat segment liefst niet teveel mag mislopen. De sfeer en de juiste rol verdeling in de vakken, zullen een bepalende factor uitmaken. Na de uitermate en geslaagde resultaten van vorig seizoen, afgerond met ereplaatsen, moeten zij hun gretigheid en honger naar successen blijven tonen. Rudi heeft zekers zijn strategie hiervoor klaarstaan.                                                                                                               

De U16 onder leiding van Thomas Verboven starten ietsje later. Een 13 spelers(sters) maken het geheel uit en ook deze zullen aantreden in een nationale reeks.                                                     
U12 A en B beschikken over 24 eenheden. Zij zullen verder gevormd worden door Suzan Goetschalckx, Vanessa Martens en Nathan Herthogs. De A’s zullen hun wedstrijden spelen in een A reeks, de B’s in een nevenreeks.                                                                                                    
In de breedte lijkt het dat Rijko er wel zal staan in de voorbereiding. Opmerkelijk is tevens dat Rijko voor het eerst met de diverse leeftijdscategorieën in alle nationale reeksen zal vertegenwoordigd zijn. Van nu af aan heeft Rijko alles om uit te groeien tot een club met opvolging en voornamelijk zorg voor spelvreugde onder de bekwame en kundige leiding van hun trainers coachen. En dan beschikken we nog over aanstormend talent bij de U10 – U8 en U6. Hierover later meer, omdat deze pas beginnen met hun oefenstonden half augustus.         
De kern mag ik niet over het hoofd zien. Bjorn Vanacker T1 en Glenn Ruts T2 staan voor een enorme uitdaging de groep naar hun hand te zetten om de nu komende maanden er alsnog een feestje van te maken. Hopelijk blijft het kwaliteitsverlies, door stopzetting en kwetsuur, beperkt. Nu de promotie bewerkstelligd is, hebben we de neiging om terug naar boven te kijken. Zij die vooraf zich beperkten tot dienstbare rol en vrede namen met de voldoening dat er gescoord werd door hun pas of inbreng,  zullen zich moeten omscholen tot een meer afwerkende. Dan pas zal de waardering door iedereen blijken en naar gunstige resultaten leiden die Rijko in Hoofdklasse 1 veld moeten houden.  Wil je onze kern aan het werk zien, dat kan op zondag 5 augustus op onze vertrouwde terreinen. De B’s (reserve) spelen om 13u30 en de A’s navolgend, beide nemen het op tegen Scaldis B en A. Suppo’s op post!                                                                                                                   

Eugeen             

                            

zondag 5 augustus 

14:00uur RIJKO reserven - Scaldis Reserven
15:30uur RIJKO - Scaldis

Woensdag 8 augustus

20:00uur Catba reserven - RIJKO reserven
21:15uur Catba - RIJKO

zondag 12 augustus

14:00uur Minerva reserven - RIJKO reserven
15:30uur Minerva - RIJKO

zondag 19 augustus

Try Out Spartacus

woensdag 22 augustus

20:00uur RIJKO reserven - ATBS reserven
21:15uur RIJKO - ATBS

zaterdag 25 augustus

oefenwedstrijd op Blauw Wit : uren volgen

Supporters op post! #togetherforrijkokorfbal

 

Hebben we er terug zin in? Wellicht kriebelt het al enige tijd om het voorbereidingsschema met de nodige spirit aan te vatten. Maand augustus staat steeds borg om na de stilstand en vakantie uitspattingen van anderhalve maand ons korfbalpeil weer op niveau te brengen. Hopelijk gooien late afwezigen de planning niet teveel overhoop. Want wie tijdens het trainings- en oefenprogramma niet kan meedoen, kan ook niet bewijzen dat hij/zij het kan! De afwezigheid van sterkhouders, die nog wat vakantie opnemen, betekent meteen dat er kansen zijn voor andere spelers(sters) om zich te tonen en zich in de kijker te spelen.          

In de euforie van titel en promotie van Hoofdklasse 2 naar Hoofdklasse 1, mogen we niet denken dat kunstje te herhalen. Toegeven, het wordt beslist moeilijker dan vorig seizoen, maar zekers niet onmogelijk. Consistentie in Rijko’s spel en resultaten zullen cruciaal zijn als we ons willen handhaven in deze reeks, waar het niveau toch weer een stukje hoger ligt. Indien de goede spirit, de motivatie, de grinta en de honger naar winst terug zijn, is de basis gelegd. Vervolgens zullen we zien waar we staan op fysiek, technisch en tactisch vlak. Deze opdrachten zijn dan weer voer voor onze T1 en T2, met name Bjorn Vanacker en de nieuw aangeworven assistent Glenn Ruts. Ik meen, dat laatstgenoemde, niet vies is van de pittige uitdaging die hem wacht. Rijko ambieert, door onze collectieve sterkte, nieuwe sportieve successen die moeten leiden tot een eervolle midden motor plaats in deze reeks. Geen valse bescheidenheid, we hebben er de spelers(sters) voor!                                                                                                                Aan alles is er een begin en een eind. Voor diegenen die hebben besloten te stoppen en een punt te plaatsen achter hun korfbalcarrière in de kern, is deze cirkel rond. Het ritueel van vele korfbaljaren in je leven, gooi je zomaar niet overboord. Je moest er soms heel wat voor opofferen maar wees eerlijk, je kreeg er ook veel vreugde voor terug. Daarom, doe nooit de deur helemaal achter je dicht. Mogelijk vindt je weldra nog altijd ruimte om een bijdrage te leveren aan het korfbal en in Rijko te geloven. Rijko is een fijne wereld om in op te groeien en er ook te blijven.                                                                                                              

 Eugeen

Hoofdklasse 1A : Catba, Hoboken/Mercurius, Verde, Ganda, Spartacus/NDN, Neerlandia, Appels, Rijko
Hoofdklasse 1B: Catba, Hoboken/Mercurius, Verde, Ganda, Spartacus/NDN, Neerlandia, Appels, Rijko
Hoofdklasse 1C: Catba, Hoboken/Mercurius, Verde, Ganda, Spartacus/NDN,  Appels, Rijko
1ste gewestelijke C : Rijko 2, Putse 2, Voorwaarts 3, AKC 3, Ganda 2, Verde 2, Hoboken/Mercurius 2
U19 A : Voorwaarts A, Floriant, Rijko A, Vobako B, ASKC A, Riviera/Deurne A, Ago Aalst
U19 B : Appels B, KCOV, Rijko B, Voorwaarts C, Vobako C
U16 : AKC/Luma B, Temse A, Rijko, KCBJ A, Leuven, Vobako B
U14 A : Rijko A, Temse A, Vobako B, ASKC, Kwik B, Voorwaarts, Verde A
U14 B : Putse A, Vobako A, Borgerhout/GW A, Leuven A, Catba, KCBJ, Rijko B
U14 C : Neerlandia/The Blue Ghosts, Kapellen, Sint-Gillis-Waas, Vosko, ATBS/Borgerhout/GW, Rijko C, Putse B
U12 A : Sikopi A, Vobako A, Rijko A, Neerlandia A, AKC/Luma, Catba
U12 B : Hoboken/Mercurius, Meeuwen, Rijko B, Verde, Hoevenen A, Joki/ASOC

Beste leden, supporters, sympatisanten,....

De korfbalvakantie zit er weer op, vanaf augustus starten de verschillende teams weer met hun trainingen :

Trainingsdata en oefenwedstrijden kan je steeds terugvinden via de ploegenpagina (www.rijko-korfbal.be), indien dit nog niet is aangevuld, gebeurt dit weldra.

Onderstaande data kan je reeds noteren :

START veldtrainingen: seizoen 2018-2019

U6: vrijdag 24 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op vrijdag, aanvang 18:15

U8: vrijdag 24 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks vrijdag, aanvang 18:15

U10: woensdag 15 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op woensdag en vrijdag, aanvang 18:15

U12: vrijdag 1 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op woensdag, aanvang 18:15 en vrijdag aanvang 18:15

U14: dinsdag 31 juli aanvang 18:15
Daarna wekelijks op dinsdag, aanvang 18:15 en donderdag of vrijdag aanvang 18:15
Planning kan soms licht afwijken, zie teampagina


U16: maandag 6 augustus aanvang 19:00, andere data augustus zie teampagina
Daarna wekelijks op dinsdag, aanvang 19:00 en donderdag aanvang 19:00

U19: woensdag 1 augustus, aanvang 19:15
Andere data augustus, zie teampagina

Kern: wens je te korfballen op hoog niveau met minimaal 2 trainingen en 1 wedstrijd per week? Stuur een mail naar rijko@korfbal.be!

Gewestelijke: donderdag 16 augustus, wens je wekelijks te trainen en een wedstrijd te spelen? Altijd welkom, aanvang 20:00, wekelijks op donderdag!

Recreanten: donderdag 16 augustus, heb je nog nooit gekorfbald of heb je zin om wekelijks op een recreatieve manier aan sport te doen? Altijd welkom, aanvang 20:00, wekelijks op donderdag!

Zin om ook te korfballen stuur een mail naar rijko@korfbal.be of vul het webformulier in via Lid Worden? IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Uren zijn onder voorbehoud van wijziging, check zeker regelmatig de desbetreffende teampagina

Rijko's bewegingsschool voor 2de en 3de kleuters gaat voor een 11de jaar en staat dit jaar onder leiding van Ole Lagatie!
We starten op zaterdag 15 september en de bewegingslesjes gaan
door in turnzaal 'De Wegwijzer' Leopoldstraat te Rijkevorsel. Dit steeds van 10 tot 11uur.
Er zijn 10 lessen voorzien, alle data kan je terugvinden via volgende link http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068

Tijdens de bewegingslessen worden kinderen in bewegingssituaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.
Dit zijn bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd.
De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Inschrijven kan via mail op bewegingsschool@hotmail.com

Een 2de sessie is voorzien in het voorjaar 2019!

Een lessenreeks kost 30€ inclusief verzekering bij de KBKB, inschrijvingsgeld kan je overmaken op rekening BE88 8600 1034 6141 met vermelding 'bewegingsschool + naam kind'

Let op! Er kunnen MAXIMAAL 30 KINDEREN MEEDOEN, dus snel inschrijven en betalen is de boodschap.

Samen maken we er weer een spetterend bewegingsjaar van.

Tot in september

Team bewegingsschool Rijko

 

Beste ouders en sympatisanten van Rijko,

 
Als vaste supporter van Rijko bent U wekelijk langs de lijn te vinden om iw kind, kleinkind, man/vrouw,.... aan te moedigen!

Weet dat Rijko heden ook een Club van 50 heeft waar U kan tot toetreden!

De afgelopen jaren investeerden we dankzij de Club van 50 in extra sportmateriaal voor de jeugd, diepvries en werktafel inox voor de keuken, bijdrage voor het kunstgrasveld, extra schabben voor de sportzakken
in de kleedkamers, sfeerverlichting in de kantine,....... Deze zaken werden door de leden van de CLUB 50 zelf gekozen!

Als lid van de club van 50 ontvangt U ook tal van extra's :

Extra’s voor deze leden :

  • ontvangst van nieuwsbrief per e-mail.
  • ontvangst van 1 zaalabonnement , gratis toegang tot alle thuiswedstrijden in de zaal, waarde €30
  • steeds de ledenprijs betalen bij activiteiten.

Wenst U ook lid te worden, klik op volgende link en U wordt doorverwezen naar het inschrijvingsformulier.
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Wat is de ‘Club van 50’ ?

De ‘Club van 50’ bestaat uit vijftig deelnemers die jaarlijks € 50,-- ter beschikking stellen van de club. 

De leden van deze club kiezen jaarlijks zelf een doel waarbij er voor de leden van korfbalvereniging Rijko iets verwezenlijkt wordt (bijv. nieuw meubilair, extra ballen, elektronisch scorebord, speeltuig…).
Verwezenlijkingen van de afgelopen jaren : extra sportmateriaal, ballen, inox tafel voor de keuken, sfeerverlichting, barkrukken,......
 

Het bedrag van € 50,-- wordt op een aparte rekening geboekt en zal buiten de begroting van de club blijven. Rekeningnummer IBAN BE42 8637 0163 3954, BIC SPAABE22, deze rekening zal echter wel onder toezicht van de penningmeester beheerd worden.


Wie kan er lid worden van de ‘Club van 50’ ?
Iedereen die de leeftijd van 18 jaar (of ouder) heeft.

Het is mogelijk om individueel of als koppel deel te nemen. 

Bij meer dan 50 inschrijvingen zal er worden bekeken of de club uitgebreid zal worden en/of  er een tweede ‘Club van 50’ inschrijvers wordt opgericht.


Hoe word ik lid van de ‘Club van 50’ ?

Inschrijven kan via volgende link waar je een deelnemingsformulier kan invullen : http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Vervolgens schrijf je € 50,-- over op volgend rekeningnummer IBAN BE42 8637 0163 3954, BIC SPAABE22, met vermelding van Club van 50 + naam van het lid.

Duur van het lidmaatschap van de ‘Club van 50’ ?

Het lidmaatschap duurt 1 jaar, telkens van 1 juli t/m 30 juni.
Inschrijven kan GEDURENDE HET GANSE JAAR!

Betalen voor 1 juli.
Lidmaatschap beëindigen voor 31 mei.

Hoe worden de leden van de ‘Club van 50’ geïnformeerd ?

De leden worden via e-mail en/of de website (nieuwsbrief) op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Diegenen die geen e-mail hebben zullen schriftelijk op de hoogte worden gehouden.

Hoe wordt het bestedingsdoel bepaald ?
Jaarlijks zal er in juni een bijeenkomst georganiseerd worden waar alle deelnemers van de ‘Club van 50’ voor uitgenodigd zullen worden.
Ruim voor deze bijeenkomst zal er aan alle deelnemers gevraagd worden om een bestedingsdoel aan te geven. Vervolgens zal er een rangschikking opgemaakt worden van de 3 meest voorkomende doelen.
Op de bijeenkomst in september zal dan door de leden gestemd  worden op deze 3 doelen, om zo te bepalen welk doel dat jaar uitgevoerd gaat worden.
Mocht er echter een jaar zijn dat men geen doel kan aangeven, dan zal het jaarbedrag blijven staan voor het volgende jaar. 

Extra’s voor deze leden :

  • maandelijks ontvangst van nieuwsbrief per e-mail.
  • ontvangst van 1 zaalabonnement , gratis toegang tot alle wedstrijden.
  • steeds de ledenprijs betalen bij activiteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de organisatoren; 

Bruyns Joris 
bruyns.joris@gmail.com 

Of stuur een e-mail naar rijko@korfbal.be

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com