Log in
DocitConsult our website sponsor

Deze thuismatch tegen Sikopi konden we met een mooie voltallige ploeg starten, 7 dames en 6 heren. De match was nog maar anderhalve minuut bezig toen een dame van Sikopi zich blesseerde aan haar knie. Ons Liesbeth was zo groothartig om bij de tegenpartij in te vallen, aangezien zij slechts met 8 spelers waren en dus geen reservespelers op de bank hadden.

We startten de match goed en kwamen vrij snel 3-0 op voorsprong met een doorloper van Tom en Stefan en een ver shot van Kris. Na een tegendoelpunt kon Loes met een ver shot de score op 4-1 brengen. Daarna kon Sikopi dichterbij komen tot 4-3. Sien kon een korte kans benutten waardoor we 5-3 voorstonden bij de rust. Het was Sien haar eerste goal als recreant, ze mocht de traditie in ere houden en daarom dus trakteren na de match. Schol Sien, op nog veel goals bij de recreanten van Rijko!

Na de rust lukte het ons helaas niet meer om te scoren, waar dit bij Sikopi wel nog een aantal keer lukte. Het bleef lange tijd 5-5 maar uiteindelijk moesten we ons helaas gewonnen geven met 5-7 achterstand.

Conclusie: We hebben dat goed gedaan, het was een tof en fair, maar toch pittig matchke.

Dank aan scheidsrechter Johan om alles weer in goede banen te willen leiden!

We vertrokken met 11 spelers richting Heist op den Berg , voor het nationaal indoor tornooi voor recreanten.

Onze eerst match van de dag was tegen Akc Lima

Kris, Mark, Heidi en Tin startte in de aanval met Stefan als reserve.

Kristof, Tom, Nathasja en Stefanie namen de Verdedeging op zich en bjorn nam de wissel op zich.

We starten de wedstrijd met volle moed , maar deze verloren we met 4-3

Onze korven werden gemaakt door Mark met een kort shot , Heidi nam de 2°korf op zich met een shot en dit op haar verjaardag, als afsluiter scoorde Kristof nog met een ver schot. Na een pauze van iets meer dan  1 uurtje was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Temse. We begonnen sterk aan de 2°wedstrijd maar deze verloren we met 2-5;De korven werden gemaakt door Heidi en Mark.

Na een rustpauze was het tijd voor onze derde en laatste wedstrijd van de dag tegen Leuven. We begonnen sterk maar konden niet verhinderen dat Leuven op voorsprong kwam. Stefanie opende de score met een strafworp  en kort daarna scoorde Leuven weer. Nathasja scoorde met een doorloper. Leuven maakte er 3-2 van en Stefan scoorde weer met een strafworp, Leuven legde de eindscore vast met een 4°korf. Eindstand  4-3

Tussen onze wedstrijden door vulden we andere ploegen nog aan omdat ze dames en heren tekort kwamen .

Al bij al was het een geslaagd tornooi voor ons team. We hebben mooie wedstrijden gespeeld en kunnen trots zijn op onze prestaties. Daarnaast was er ook veel teamspirit en hebben we veel plezier gehad. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie tornooi!.

Als slot willen we alle teams nog van harte bedanken dat we met de fairplay beker naar huis konden gaan. Dit was de kers op de taart van onze dag en denk ik wel de mooiste trofee die je mag ontvangen als Team !!!! Dikke merci

Rijko 1 – Ganda 1 : 14-17
Aanval : Willem (-) – Lenne (3) – Jesse (3) – Axelle (1)
Verdediging : Cedric (-) – Lennert (-) – Kaat Verhoeven (3) – Janne S (3)
Wissels : Ben (1) – Tim (-)

Inderdaad vanavond is de wil en het geloof aanwezig om de volle buit mee te graaien. Een zege tegen Ganda zou het zure verlies van één punt op Verde, vorige wedstrijd, wat kunnen goedmaken. Al kan het resultaat van vanavond mogelijk richtinggevend zijn voor de kansen van onze fanions om mede te debatteren in de titelstrijd. De opdracht luidt : de sfeer van het huidige optimisme voorzetten! We gaan geen spelletje : Boter, Kaas en Eieren spelen maar resoluut gaan voor zoveel mogelijk punten oogst. Uitdagingen te over, me dunkt! Gelukkig blijft er één constante in het zaalwerk van Rijko, het gegeven dat korfballend Rijko voor eigen volk een moeilijk te kloppen formatie is. Om die noodzakelijke thuiszege binnen te rijven, liep het geenszins van een leien dakje. Ook Ganda had zich goed voorbereid en ging vrank en vrij van start. Het beloofde een pittige, spectaculaire confrontatie te worden. Doch het duurde 12 min speeltijd in de 1 ste helft, vooraleer Jesse de Ganda opener ongedaan kon maken. Janne S korfde de 2-1, een stip bracht de bordjes terug in evenwicht. Het ging in één ruk naar 2-4, maar Janne S en Kaat V op vrije worp waren bij de zaak, 4-4. Wissel Ben toonde
zich eveneens voor de 5-5, het laatste wapenfeit uit de Rijko rangen. De Ganda druk bleef immens op onze heren zodat hun kansen geminimaliseerd werden. Hier sloeg Ganda een kloofje naar 5-7, enigszins rechtgezet door Jesse voor de rust, 6-7.

Doordat deze vrijwillige reporter bij tijden last minute als chinese vrijwilliger werd aangeduid door onze voorzitter, moet ik het verslag van onzen B schuldig blijven. Alvast mijn excuses.

Deze wedstrijd werd door kenners binnen de club als zeer moeilijk beschouwd en de kenners hadden het juist….

Vanaf het begin begon de thuisploeg al een sneltrein waardoor onze helden reeds vroeg 2-0 in het krijt stonden. Willem werd foutief afgestopt en benutte de stip, maar direct aan de overkant scoorde de thuisploeg haast onmiddellijk op doorloper na een duidelijk blok op onze dames . De thuisploeg had duidelijk hun huiswerk gemaakt na vorige wedstrijd en stelde met hun 2 torens in 1 vak waardoor het een strijd werd onder de korf met Lennert en Tim als ’slachtoffers’ . Kaat was echter goed bij shot en scoorde 2x op korte tijd met een vrijworp waardoor de bordjes weer gelijk hingen (3-3). Willem liet  zijn schotkunst even etaleren en warempel , we stonden voor… 3-4. De duels waren stevig en de fouten werden veelal toegekend. Verde liep uit met een stip , een vrijworp en een dubieuze stip(6-4) . Werner ging even uitleg vragen waarom maar hij werd resoluut naar de bank verwezen met een groene kaart. Axelle vond het welletjes en scoorde met een mooi schot en een slimme korte kans ( 6-6 ).De thuisploeg zocht het randje echt wel op en beloonde zich met een voorsprong naar een doorloper (snijden???) en een shot.(8-6)

De kwaliteit en intensiteit van Verde , daar hadden we het zeer moeilijk mee waardoor er van een ander vaatje getapt moest worden….Axelle ( alweer) zorgde voor de aansluiter en uitblinker Lenne (na een slapeloze week op school heer en meester in het vak)zorgde met een korte kans voor de 8-8. 8-8 werd 9-8 , Tim op stip 9-9 en hun reusachtige heer scoorde de 10-9. Lennert scoorde ook maar zeer uitzonderlijk in eigen korf na een duel met de reus van Verde, zelden gezien!! Kaat verkleinde de achterstand na een mooie korte kans na een vrijworp. Een thuisdame en Axelle zorgde voor de 12-11 ruststand.

We duikelen nog een keer in de kelder van het klassement om Spartacus partij te geven. Zulke wedstrijden zijn niet altijd de makkelijkste om naar je hand te zetten. Elk gewonnen punt voor de tegenstrever is van goudwaarde in deze competitiefase om een degradatie te ontlopen, zodus klampen ze aan met al middelen die in hun bereik liggen. Doch op mirakels hoeft de Rood-Groene brigade ook vandaag niet te rekenen. Rijko heeft daarvoor meer kwaliteit in zijn rangen die het verschil kunnen maken qua pure afwerking. Wat hebben die nieuwkomers zich inmiddels keurig ingepast en ontwikkeld tot vaste waarden die je ruim in Hkl1 niet meer kunt wegdenken. Men speelt ludiek voor elkaar, met elkaar naar het vereiste doel, zeges binnenhalen en mogelijk zelfs alsnog de titel. De weken van de waarheid volgen elkaar razendsnel op, moneytime voor Rijko dat best dringend nood heeft aan een reeksje om zijn jacht op de titel te vrijwaren. Zoals we nu week na week superieur aan het ballen zijn zit dat er in alle opzichten wel in, het worden nog enkele bewogen maanden. En dus moet Rijko zijn doelstellingen bijstellen naar die ultieme eindspurt.                                                                  

Rijko 1 – Spartacus 1 : 24-12 

We nemen een swingende start met een voorsprong naar 6-1, die we gans de wedstrijd aanhouden. Kaat Verh. opent gezwind, een stip aan de overzijde, maar Axelle duwt verder door naar 3-1. Cedric, Lennert met knappe indraai en Willem zetten ons reeds op rozen. Een indommelmomentje geeft Spartacus de gelegenheid wat weerwerk te bieden, 6-4. Tijdig wakker worden, het tempo de hoogte in drijven zodat de tegenstrever naar adem hapt en mede hierdoor de ruststand moet ondergaan, 11-6.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com