Log in

Het was een droge winderige dag.

We begonnen de wedstijd met Aanval: Nathasja, Heidi, Tom, Stefaan Verdediging; Loes Tinne Jeroen, Kris.

De wind speelde met de bal waar door dat we niet altijd de volle controle had over de bal.

De eerst korf was voor VOSKO met shot 0-1.

Daarna wast aan ons, met een doorloper maakt Tinne er 1-1 van.

Beide ploegen kregen best veel kansen waarbij VOSKO de korf beter wist te vinden.

Net voor rust krijgen we twee schots binnen 1-3 .

Na de rust liep VOSKO nog verder uit met een schot . 1-4

Maar we gingen er voor, Tinne scoorde met een doorloper.2-4

Ondanks we ze goed op afstand houden lukte het bij VOSKO om met een ver shot te scoren.2-5

Enkele minuten laten wordt de inzet beloond met een 3e korf van Stefan. 3-5

We kregen nog een stip maar werd helaas gemist door Dirk waardoor de 4-5 uit bleef.

En VOSKO er met een korte kans 3-6 van maakte.

 

Op naar de volgende wedstrijd.

Bedankt aan Johan om te komen fluiten.

Catba A – Rijko A : 24-19


We waren gewaarschuwd het uitje naar Catba, een uiterst moeilijke klip die we naar best vermogen moesten ronden om onze positie in het klassement te consolideren. Mits winst zette Rijko een reuzenstap voorwaarts richting de verhoopte titel. Echter het verliep anders, een gedrevener Catba zette meteen Rijko onder druk waar we nauwelijks onderuit kwamen. De ganse wedstrijd waren onze fanions op achtervolgen aangewezen. Na de leuke partij tegen Ganda droomden onze wit-blauwen dat we hier ook wel een gunstig resultaat zouden behalen. Een Paas-competitieonderbreking van twee weken werkte nefast op ons vormpeil. Bij aanvang van de 1 ste helft was het meteen duidelijk, de scherpte in afwerking ontbrak en men morste met de geboden kansen. Met een kwalijk gevolg, dit kon niet uitblijven zonder verdere averij op te lopen, Catba trof wel raak en diepte de kloof stelselmatig uit zodat Rijko aan de rust de 16-10 achterstand moest wegslikken. Nadat Catba de 2-0 aantekende rechten we toch de rug na al die gemiste doelpogingen, Tim en Sander scoren de 2-2. Er was terug wedstrijd en dit ging zo nog even verder met Nick en Tim als afwerkers, 4-4. Het moment dat Jiska French het vermogen uit haar glorietijd bovenhaalde en gedurende het verder verloop van de partij een gesel zou blijken voor haar tegenstrevers, zowel in het aanvallend dan verdedigend compartiment. Zo liep Rijko zich vast op een moeilijk te slopen muur, waar Catba van profiteerde om een 11-7 te plaatsen. Sander en Jesse waren diegene die 2x tegen scoorden en enigszins het leed ietwat verzachten. NIck, Axelle en Cedric gaven Rijko nieuwe zuurstof door de stand naar 12-9 te brengen. Doch we hadden verdedigend te veel schrik van hun vloeiend aanvalsspel om er opnieuw ééntje binnen te krijgen, enkele vermijdbare foutjes leiden zo tot een
6-9, waarna Jesse net voor de rust nog even tegen prikte, 16-10.

 

De weergoden voorspelde regen, gelukkig konden we droog aan de wedstrijd starten. En bleef het ook bijna.

De scheids van dienst is Jarco waarvoor al onze dank, ondanks zijn examen heeft hij de wedstrijd in goede banen geleid.

Aanval: Heidi, Griet H, Stefan en Kris Verdediging: Tin, Loes, Tom en Kristof bank: Mark en Caily

Na een 5tal minuten kwamen we snel op voorsprong tegen een toch sterke tegenstander via een schot van Griet H. assist van Stefan.

Temse liet zich niet kennen en snel volgende de gelijkmaker, aan onze kant creëerde we el enkele kansen maar de wind (gedurende de hele wedstrijd) speelde ons parten.

Temse leek geen probleem te hebben met deze wind en scoorde al snel de 1-2 iets later gevolgd door een snelle actie onder de korf 1-3. Rijko probeerde wel met enkele shots en krachtinspanningen door enkele doorlopers te forceren, maar Temse hield ons uit de wedstrijd door voor rust nog de 1-4 te scoren.

Dat Temse sterk was dat wisten we al, we deden allemaal ons best om toch iets terug te kunnen doen waardoor we op 2-4 kwamen, Temse stak een tandje bij en snel werd het 2-6.

Met een paar wissels konden we op 3-6 geraken, Temse had ook nog een wissel doorgevoerd die snel wist te scoren 3-7. Het verdere verloop van de match was Temse te sterk en het stond 3-9. Op 10 min van het einde scoorde we nog een 4de een laatste korf aan onze zijde. Temse kreeg er nog 1 tje extra in 4-10, naast de lijn kreeg Stefan van een tegenstander een tipje om zijn heer op een dwaalspoor te brengen en via een snelle doorloper zo een strafworp bemachtigen die helaas door een plotse windvlaag net naast ging, Temse kreeg nog via een shot de 4-11 op het score bord.

Na deze faire plezante wedstrijd, konden we met zijn allen een boterhammetje eten die Griet voorzien had en onze kater doorspoelen.

Plezier en lachen dat heb ik mogen ondervinden onder douche ( men haar schuimt nog altijd).

Nr 17 Stefan

Rijko 1 – Ganda 1 : 17-12

Aanval : Jesse (4) – Axelle (1) – Ben (-) – Nathan (1)                                  
Defensie : Kato (7) – Janne S (-) – Nick (1) – Cedric (1+1stip)                                                     
Wissels : Lennert (1) – Dorien (-) – Tim (-)                                                                                                           

We willen al te graag niks meer van de voorbije zaalperiode horen, weliswaar daar uitgeteld doch we speelden meermaals verdienstelijk mee. Spijtig, maar we hebben toch in de Promo League gestaan en daar mag de Rijko kern terecht fier op zijn. Na een lange tussenperiode,  de overgang van zaal naar veld verwerkend, kijken we ernaar uit om op ons vertrouwde veld aan te treden en de sfeer in kantine te herbeleven. Bovendien hebben we op veld nog enkele troeven achter de hand met de 1ste plaats in de ranking binnen handbereik. Voor de opmaak naar de eerste confrontatie met Ganda, werkte Rijko kern een oefenwedstrijd af op en tegen Verde. Hier werd schitterend gepresteerd, beklonken met een zege van 14-17 voor Rijko A en 3-15 voor het B-team. Bevestiging dat het geloof in eigen kunnen is onaangetast. Vandaag, slechts één optie : de beuk erin! Geen punten onderweg laten liggen, de focus vol op de onderlinge confrontatie met leider Blauw-Wit.  Ganda op bezoek, blijft steeds een te duchten tegenstrever, verwachting is dat we Gentenaars puntenloos huiswaarts laten keren. De 1ste helft is gelijk opgaand met geruime tijd een lichte voorsprong voor Rijko, op slag van rust zien we stand keren naar 6-7 voor Ganda. De opstekende wind was hier de spelbreker zodat men steeds de goede zijde moest kiezen om doelgevaar te scheppen, dat pleit meestal in het voordeel van het defensieve compartiment. Onze dametjes lieten zich niet onbetuigd gedurende deze eerste periode, Jesse 2x, Kato 2x, Nathan en Nick zorgden voor deze ietwat ondermaatse ruststand.

Laatste wedstrijd in de zaal. We tekenden present met 10 spelers: 6 heren en 4 dames. Er stond heel wat op het spel, de tribunes waren namelijk gevuld met oud-recreanten die graag wilden zien hoe hun voormalige ploeggenoten het er tegenwoordig vanaf brachten. Uiteraard een hele eer om voor hen te mogen spelen. Als geen ander weten zij hoe een wedstrijd er bij de recreanten aan toe gaat. Voor ons hét moment om te tonen dat de recreanten-ploeg van Rijko er nog steeds staat!

Heidi, Natasja, Kris en Marc startten als aanval. In de verdediging hadden we Liesbeth, Griet, Tom en Kristof. Dirk en Jeroen hielden zich klaar om halfweg de eerste helft over te nemen. Al snel stonden we 2 punten achter, hoog tijd dus om ons te herpakken. Met een korte kans bracht Griet ons in de wedstrijd: 1-2. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, keer op keer slaagde Sikopi erin om door onze verdediging te breken. Gelukkig wisten zowel Kris als Tom met een korte kans te scoren en scoorde ook Liesbeth met een ver – echt heel ver – shot. Hierdoor stond de stand vlak voor de rust op 4-6. In de laatste seconden van de eerste helft kreeg Griet een strafworp toegekend, waarna we met 5-6 de rust in gingen.

In de tweede helft was het even zoeken, maar toen namen we zelf de wedstrijd in handen. Tom brengt de gelijkmaker met een korte kans van achter de korf: 6-6. Vervolgens zorgde Dirk voor een voorsprong met een shot, ook van achter de korf: 7-6. Marc scoorde daarna met een ver shot: 8-6. Jeroen maakte het feest compleet en bracht ons op een mooie voorsprong van 9-6. Sommigen dachten dat de winst al binnen was, maar Sikopi kwam terug in de wedstrijd en slaagde erin om het verschil weg te werken. Vanaf nu was het vechten voor elke kans. De laatste seconden tikten weg wanneer de bal opnieuw in het aanvalsvak kwam en Jeroen nog een verdienstelijke poging deed van aan de middellijn. De korf stond helaas toch nog net iets te dichtbij. Eindstand: 9-9, een resultaat waar we zeker tevreden mee zijn!

We willen onze tegenstanders van Sikopi bedanken voor een leuke en sportieve wedstrijd. Ook willen we onze supporters bedanken voor hun talrijke opkomst en de steun die ze ons hebben gegeven. Tot slot willen we scheidsrechter Johan bedanken voor het fluiten van deze wedstrijd en het in goede banen leiden van het spel.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com