Log in

Sneeuwval teistert ons Vlaanderenland en plots kunnen enkele clubs niet meer de weg op! Zij beslissen dan maar naar eigen goeddunken om wedstrijden uit te stellen en dit dan nog zonder gevolgen van een Forfait op te lopen. In zaal is het al zo moeilijk om wedstrijden te verschuiven wegens de beperkte beschikbaarheid tijdens de zaalcompetitie. Hoe lossen de mensen van wedstrijdzaken het deze keer op?

Rijko kern :

Rijko 1 – Verde 1 : 17-18  Rijko 1 kon zaterdag in eigen huis revanche nemen voor de blamage, vorige week opgelopen op Neerlandia. Soms krijgt je het meest als je het minst verwacht en zo werd de leuke affiche tegen Verde een heuse topper met een verrassend Rijko aan zet. Het werd ei zo na bijna een stuntzege ware het niet dat we in de slotfase onze overmoed moesten bezuren met een onverdiende nipte nederlaag. We onthouden het positieve uit de partij : We toonden terug de goede mentaliteit!                                                    
Rijko reserve : Rijko res – Verde res : 15-15    
Rijko C : Rijko C – Verde C : 20-9                              

Gewestelijke :

Rijko 3 – Voorwaarts 6 : 13-7                                                                                         

Jeugd :

U19 A : Rijko – Scaldis : 13-5  Met een 3 op 4 blijven onze U19 mede in de top van het klassement hun plaats bevestigen.                   
U19 B : Rijko B – Hoboken/Mercurius : 5-0 FF            
U16 A : Rijko – Scaldis : 7-8                                                                                                                          
U14 A : Putse A – Rijko A : 13-6                         
U14 B : Rijko B – Vobako C : 6-9                              
U12 A : Rijko A – Verde : 12-5                            
U12 B : Vrij                                                                       
U12 C : Rijko C – Ekerse/Limes : 3-7                  
U12 D : Vrij                                                                           

U8 en U10 speelden zaterdag in de Kuiperij aardige wedstrijdjes bij mekaar, waarbij soms vlot werd gewonnen en ook eens nipt verloren. Het voornaamste is dat deze rakkers veel spelgelegenheid krijgen om zich verder te vervolmaken. Misschien krijgen we van deze spelvorm ooit nog eens een volwaardig verslag te lezen!                                                    

Eugeen

Rijko kreeg leider Verde op bezoek, meteen een loodzware opdracht want zij zijn nog steeds in het bezit van het maximum van de punten. Trainer/coach T1 staat voor een lastige keuze omdat door tal van niet beschikbare kernspelers, gevolg van kwetsuren, hij zeer beperkt is in het schuiven van zijn pionnen. Maar Rijko is soms zo onberekenbaar met ups en downs, dat ze in eigen zaal altijd een tandje kunnen bijsteken. Gerust in een goede afloop is men nooit, maar als het team zijn mentale weerbaarheid weer kan tonen en vast beraden aan de afgooi verschijnt dan kan Rijko altijd iets forceren en staat de suppo’s een top kijkstuk te wachten. Men vliegt er met karakter dadelijk in, Jenthe Herthogs krijgt onmiddellijk een stip mee die Ruud Willemse omzet. Nick Michielsen korft de 2-1, waarna we de suprematie van Verde moeten ondergaan dat uitloopt naar 2-4.

Kern :

Neerlandia 1 – Rijko 1 : 16-12 Een verlies dat we niet zagen aankomen! Want Rijko’s  verwachtingen waren gans anders ingecalculeerd. Vorige week scoorden we riant nog een mooie twintiger bij elkaar, vandaag amper twaalf korven en dan weet je dat het te weinig is om de wedstrijd naar je hand te zetten. Er lijkt precies iets te blokkeren bij onze fanions wanneer zij de korf voor zich hebben om af te ronden. We kunnen alleen maar met een beter gevoel de volgende partij tegemoet zien. Achteroverleunen is er niet meer bij, de rollen zijn nu omgekeerd en met een zege kan mogelijk de opmars ingezet. De competitie duurt nog lang en er kan nog zoveel gebeuren, laten we maar beginnen met de broodnodige punten deze keer thuis te houden!                                                                                                       
Reserve : Neerlandia res – Rijko res : 11-15  derde zege op rij en we moeten zorgen dat deze reeks niet wordt onderbroken. Aldus gaan we volgende week tegen Verde de kroon op ons werk zetten, nietwaar?                        
Rijko’s C ploeg : vrij                                                           

Gewestelijke :

Beveren Waas – Rijko 3 : 3-24  Vorige week waren een aantal afwezig door omstandigheden, vandaag kunnen we spreken : Daar zijn de schutters weer! Riante zege in het Waasland bijeen gekorfd.

Jeugd :

U19 : Minerva – Rijko A : 10-11 Nipte overwinning, doch de punten werden op het bilan van Rijko gezet. Nu moedig verder strijden en niet verslappen op gebied van scherpte.   
U19 B : Technico – Rijko B : uitgesteld naar woensdag 20 december.                                                                              
U16 : Neerlandia – Rijko : 9-6                                                                                                              
U14 A : Rijko A – AKC/Luma A : 5-8  Moedig verweer tegen een klasrijke ploeg.                                
U14 B : Ago Aalst B – Rijko B : 11-14                                                                                                             
U12 A :  vrij                  
U12 B : Verde A – Rijko B : 5-3         
U12 C : vrij                              
U12 D K4A : Neerlandia – Rijko D : 5-15                                                                            

Eugeen

Beste Korfbalfans,

De inschrijvingen voor vakantiekorfbal kerst 17-18, bedoeld voor korfballers geboren in 2006, 2007, 2008 en 2009,  van donderdag 4 januari 2018 zijn open.

In de bijlage vind je de flyer met alle nodige info, klik hier : flyer vakantiekorfbal Technico 4 januari

 

Ook deze keer heeft het team van Elien Noyens weer een sterk sportief en leerrijk programma (met trainingen, omnisport en een tornooi korfbal) in elkaar gebokst.

Bijzondere activiteit dit jaar is zwemmen !

En van zwemmen krijg je honger, … dus zorgen we weer voor een lekkere en gezonde warme maaltijd.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat alle deelnemers een superleuke dag zullen beleven !    

 

Gelieve deze info door te geven aan iedereen voor wie dit interessant kan zijn !

Via mail, via de website, via  social media, via doorvertellen  … iedereen mag het weten …

  

 

 

Gelieve deze info door te geven aan iedereen voor wie dit interessant kan zijn !

Via mail, via de website, via  social media, via doorvertellen  … iedereen mag het weten …

 

High 5 

 

Jan Cuypers

Coördinator Jeugdsportnet Kasterlee*Dessel*Retie

0479/58.25.62

info@jeugdsportnetkdr.be

www.jeugdsportnetkdr.be

Wat de overwinning van de hoop had moeten zijn werd een droevig sloteinde. We slaagden er niet in om de geruststellende twee punten thuis te oogsten. Als we de eerste helft even nader overlopen, dan zou men gerust kunnen stellen, de trein is hopelijk nu echt vertrokken. Met efficiënt en geduldig uitgespeelde mogelijkheden lukten we via hoogstaand korfbal een ruststand op het scorebord te plaatsen van 15-9.

 

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Vobako B : 17-19. Oh, sorry, we hebben wat moeten schuiven van A naar B om onze ploeg volledig tussen de lijnen te krijgen. Dat was de binnenkomst van onze buur Vobako en je mag er best wat op verwedden dat als het er op aan komt, zij geen cadeaus aan Rijko schenken. Of kunnen we het revanche noemen van een eerder opgelopen verlies? Onze U19’ers openden sterk na een shot van Nathan. Vobako ging erop en erover naar 6-7. Tot dan kon Rijko steeds bijbenen en gepast een gelijk op de scorebord plaatsen. Elise, Amber, Pieter op vrije worp, Axelle en Kato waren de afwerkers van dienst. Een forse tussenspurt van Vobako bracht hen een comfortabele ruststand op 7-10, enkel gepareerd door Pieter met één treffer. Na het water en de peptalk van de coach, die ons inpeperde dat we meer lef moesten tonen, waren niet alle neuzen in dezelfde richting gezet. Een aantal spelers ging er wel voor, doch een ander gedeelte liet verstek gaan inzake samenspel en gretigheid. Bijgevolg Rijko werd met de neus op de feiten gedrukt en was gedurende de 2de helft steeds op achtervolgen aangewezen. Vobako korft een 9-14 tussenstand, enkel door Pieter 2x die er zich niet bij neerlegt, aangedikt. Vervolgens tekenen ook Lennert 2x stip, Nathan 2x en nogmaals Pieter 2x voor een nog hoopvolle aansluiting, 15-18. In het slot van de wedstrijd komen we alsnog serieus opzetten via Elise en Lennert op vrije worp, die de eindstand vastleggen op 17-19. Jammer, maar het bleek niet voldoende om de zege thuis te houden. Indien onze meiden in de 2de helft niet waren weggedeemsterd, dan waren zij wellicht de redders van één dag geweest!                                                                                 
U19 B : Rijko B – Vos Reinaert : 5-0 ff.                            

U16 A : Vrij                                                     

U14 A : Temse A – Rijko A : 15-2. Na deze nieuwe off-day inzake tegenscores, best eens naar de oorzaken zoeken om deze kwalijke situatie weg te werken. Dit is na twee speeldagen echt met de billen bloot!                                                           

U14 B : Rijko B – Bornem : 8-2                      

U12 A : Rijko A – Rijko B : 9-2  De speling van het lot, qua indeling, geeft aan dat beide teams in éénzelfde poule zijn terecht gekomen. Leuk is dit echt niet te noemen, maar we gaan er het beste van maken. Na de pandoering die de A’s ASKC verkochten, was de schrik bij de B’s niet ver te zoeken. En toch waren alle B’s vandaag echte STREBERS om hun kunde en waarde te bewijzen tegenover de A’s. Deze namen het veel te makkelijk op, van het zal wel vanzelf los lopen. Gevolg slechte passing, krasselen bij positiespel en niet tot doelgericht korfbalspel komend. Na een hele tijd over weer spel brengt een vermijdbare stip redding voor de vak wissel, 2-0. De B’s bijten verder van zich af en komen opzetten naar de rust toe 3-1. Na de pauze heeft Suzanne de A’s eens duchtig de levieten gelezen en dat brengt soelaas. We zien nu eindelijk een beter afwerkende A ploeg die de gevlijde eindstand op 9-2 vastlegt.              

U12 C : Rijko C – Meeuwen/ATBS : 8-0  Mooie zege behaald door gepast en collectief korfbal te brengen tegen een redelijk zwakke tegenstrever.     

U12 D : Rijko D – Bornem : 5-13                    

U 8 en U10 : Technico was ditmaal de gastheer voor Rijko, Geelse, RKC en Vobako. Rijko gaf met 2 ploegjes U10 present, die samen een 10 tal wedstrijdjes afwerkten. Rijko won ze alle tien en keerde uiterst tevreden huiswaarts. Van de U8 resultaten heb geen weet.                           

Kern : Rijko 1 – Ganda 1 : 21-21     
Rijko res – Ganda res : 18-12    
Rijko C – Ganda C : 12-12     

Gewestelijke : Rijko 3 – Hoboken/Mercurius 4 : 12-14  Een samengesteld teamomwille van blessures en weekend gangers, moest ditmaal genoegen nemen met een niet voorziene nederlaag. Jammer voor hun plaats in het klassement.                                                      

Eugeen                     

Rijko keek er vol verwachtingen naar uit, men stond te popelen om de nieuwe zaalcompetitie op gang te werpen. Met een terugblik in het achterhoofd hoe schitterend het vorige editie verliep, was men van mening dat Rijko dit nogmaals zou kunnen herhalen. Doch het snellere spel en de shotklok vraagt toch telkens opnieuw de nodige tijd om zich daarin aan te passen. Was men voldoende voorbereidt? Wie zal het zeggen! Benieuwd hoe we zullen omgaan met de tijdsdruk, de intense verdedigende druk en de factor beslissende afwerking van het zaalkorfbal. Dat laatste punt, de afwerking is en lijkt een heikel probleem. Met slechts 13 korven zijn we het laagst scorende team uit reeks Hoofdklasse 1.

Jeugd

U19 : Rijko – Riviera/Deurne : 17-9 (rust 5-3) Na affluiten kon men terugblikken op een knappe prestatie, voornamelijk teweeg gebracht in de 2de helft. Snedig was het zekers niet voor de pauze, we kregen hier nog af te rekenen met een karakterploeg als tegenstrever. Dat leidde moeizaam naar een 5-3 bij de rust. Doch in de 2de helft zagen we onze U19 in een gans ander gedaante acteren. Een zeer dominant spelend Rijko verstikte de Rivierenhofploeg volkomen en ronde af met een knappe 17-9 zege.                                                                                

U16 : Rijko – ASKC : 6-5  Kleren maken de man is een vaak voorkomend gezegde. In hun nieuwe outfit wilden men zich dan ook tonen en aan de sponsor en hem een genoeg doende zege aanbieden.                                                             

U14 A : Rijko – Vobako : 3-12 Vorige week tijdens de Beker van Antwerpen zette Rijko nog een knap resultaat neer tegen Vobako. Vandaag, was ons zwart beest beter bij de zaak wat betreft de afwerking. Zo moest men onderdoen met een iets overdreven 3-12 verlies.             
U14 B : Putse B – Rijko B : 7-5                                                                                                                

U12 A : Rijko A – ASKC A : 18-4 Wat onze fanions gisteren niet konden waarmaken, namelijk veelvuldig de binnenkant van de korf aaien, dat deden onze A’s wel. Knap resultaat dat een ware opsteker is voor verdere openingen.                                                                                         
U12  B : Rijko – Ago Aalst A : 1-3   
U12 C : Sparta Ranst – Rijko C : 2-2                                       
U12 D : Rijko K4D – Leuven C : 6-9                                                                                                        

Kern :

Rijko 1 - ASKC 1 : 13-21  
Rijko res – ASKC res : 14-10  
Rijko C – ASKC C : 7-13    

Gewestelijke :

AKC/Luma 4 – Rijko 3 : 5-12 Deze overwinning verdween in het niets door de ernstige kwetsuur die Chris De Gruyter opliep tijdens de wedstrijd. Haar achillespees knakte af en zij is met een zeer pijnlijk gevoel huiswaarts gekeerd. Na de operatie wacht nog een lange weg op gebied van revalidatie. Hopelijk komt alles goed en veel sterkte toegewenst.         

Recreatie : Rijko recrea – Temse recrea : 6-7                                                                      

 Eugeen

Leerzame oefenpartij omdat Vobako met een gelijkwaardig team, qua sterkte, Rijko partij gaf. Rijko neemt de ingooi en zet meteen Vobako onder druk door zich een stevig balbezit toe te eigenen. Rijko komt zo aan meerdere kansen, maar als je ze niet ziet of benut wordt het moeilijk om dit tot score in je voordeel om te zetten. Positiespel is in het korfbal een zeer voornaam en spelbepalend punt, hier dient nog aan gewerkt. We lopen nog teveel door elkaar, waar we op dat moment eigenlijk niet hoeven te zijn. Hoe meer je deze foutjes kunt corrigeren door vele wedstrijdjes te spelen, hoe vlugger je deze tekortkoming kan wegwerken. Nu even het scoreverloop van de wedstrijd overlopen,  de opener is voor Vobako, Lies en Kaat knallen Rijko op een 2-1. Vobako neemt direct terug de leiding waartegen Simon de 3-3 aantekent. Nu is Vobako even aan bod en prikt de 3-5 op het bord. Voor de pauze kan Lene nog milderen tot 4-5. Na de peptalk van de coach en de uitroep van One Team, die door de Kuiperij galmt, laten we Vobako ter plaatse. Deze lukken geen enkele korf meer en zo kan Rijko via Lene 1x en Lenne 1x+1stip de eindscore vastleggen in hun voordeel 7-5, knappe prestatie.                                                                                 

Eugeen

Zaterdag aanstaande start voor Rijko de zaalcompetitie met de topper tegen ASKC. Vandaag werkte Rijko één van de oefensessies af tegen Technico. Vooraf hadden de trainers/coachen voor een gezellig en smaakvol ontbijt gezorgd, waarvoor dank. Nadien werd er ruim de tijd uitgetrokken voor een heuse brainstorming betreffende de ambities die we 14 weken lang wensen waar te maken. De beloftes daar rondom de tafel gedaan, waren verre van terug te vinden in de aanhef van de partij tegen Technico. Op papier een eerder makkelijke opdracht, maar we weten al langer dan vandaag dat onderschatting taboe is.

Respect
Wedstrijden
25/01/2018 18:00-19:30
Kwik B - U14A
26/01/2018 19:15-19:15
SPARTA RANST - U16
27/01/2018 12:00-16:00
U10 - HOEVENEN - LEUVEN - TEMSE1&2
27/01/2018 16:45-16:45
VOBAKO B-U19A
28/01/2018 10:00-10:00
U12B-U12A
28/01/2018 10:30-10:30
MEEUWEN/ATBS-U12C
28/01/2018 11:00-11:00
VOS REINAERT-U19B
28/01/2018 11:00-11:00
U14A-TEMSE A
28/01/2018 11:15-11:15
BORNEM-U12D
28/01/2018 11:30-11:30
HOBOKEN/MERCURIUS 5-RIJKO 3
28/01/2018 12:30-12:30
BORNEM-U14B
28/01/2018 13:55-13:55
GANDA C-RIJKO 2
28/01/2018 15:40-15:40
GANDA A-RIJKO
28/01/2018 17:10-17:10
GANDA B-RIJKO RES
03/02/2018 10:00-12:00
U8 - KDR
Twitter

Foto's
Volg ons op Facebook
Volgende evenementen
04/02/2018 09:00-14:00
ontbijt - lunchbuffet
10/03/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U19 en kern
17/03/2018 19:00-21:00
Spaghettifeest met playbackshow
13/04/2018 20:30-23:30
Jaarlijks Algemene Vergadering
05/05/2018 19:00-23:00
Quiz
26/05/2018
26ste aardbeientornooi
02/06/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U14 en Rijko 3
Verjaardagen

Volgende leden verjaren binnenkort. Vanwege gans RIJKO alvast van harte gefeliciteerd.

22/01
SANDRA DE PRINS
23/01
VICTOR HEYLEN
25/01
MILAZ HAJ MOUSA
25/01
LOBKE OOMS
25/01
ROOS VAN DAEL
26/01
WOUT HUYBRECHTS
27/01
JOPPE BROSENS
27/01
NICK MICHIELSEN
01/02
LIEN TILBURGS
03/02
HEIDI SIMONS

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com