Log in

Voor het tweede weekend op rij spelen we tegen Vosko. Deze keer een heel ander weertje dan vorige week, wat minder wind, maar wel natter. Dat laten we niet aan ons hart komen. We hopen allemaal dat vorige week vooral de wind ons parten heeft gespeeld. Tijd voor revanche dus.

We beginnen de match goed met een shot van Jeroen in de 1e minuut. Nu die voorsprong maar vasthouden. Maar doordat er een heer als dame speelt, vergist Kris zich bij het verdedigen, penalty tegen en die kans laat Vosko niet liggen. Ze lijken hierdoor meteen op kruissnelheid te komen, want redelijk snel gaat van het 1-1 naar 1-5. We maken daar niet te veel woorden aan vuil. We onthouden de positieve kanten en die komen er ook, een shot van Loes maakt er 2-5 van. We moeten nog een goaltje incasseren, maar dat wordt gevolgd door een mooi shot van Heidi. 3-6 ondertussen. Vosko laat zien dat ze niet enkel shotjes scoren, maar dat ze ook de doorlopers machtig zijn. We gaan rusten bij 3-7. We merken op dat dit een heel andere match is dan vorige week. Meer kansen, meer doelpunten, maar we genieten van de pittige wedstrijd.

De tweede helft begint zoals de eerste geëindigd is, met een doelpunt voor Vosko. Wij trachten ondertussen de schade te beperken en Griet laat zien dat je haar geen kans op een dooloper moet geven. Netjes wordt de bal over het randje van de korf gelegd, 4-8. Vosko is nog niet tevreden met de dubbele voorsprong en schakelt weer een versnelling hoger, waardoor ze verder uitlopen tot 4-11. Maar Griet heeft nog een pareltje van een doorloper en doet er nog eentje voor ons bij. Vosko kan nog een keertje tegenscoren. We vinden het nu wel welletjes. Tijd voor wat acties. Heidi staat op de juiste plaats bij de rebound en kan een korte kans goed afmaken, 6-12 ondertussen. We hebben nog meer in petto, of toch vooral Jeroen en Marc. Zij hebben nog een mooi shot in de vingers. Heidi denkt bij haar zelf, kom waarom niet nog een 3e doelpunt. Ze kan een tweede shot in de mand doen landen. Ondertussen hebben we onze achterstand verminderd tot 9-13. Vosko wil vandaag het laatste woord en maakt en nog 9-14 van.

Een miezerige dag heeft wel gezorgd voor een leuke match, veel doelpunten, veel vakwissels, veel afwisseling…

Dikke merci aan Vosko voor deze match en aan Marc om de gegevens van de matchen bij te houden. 

Op naar een volgende match, in een volgend weekend!

Uitgerekend op supporters dag 29/4 hebben de U19-ers van de Rijko toekomst het beste van zichzelf gegeven en wonnen verdiend van een hoger geplaatst Borgerhout-Groen/Wit. Iedereen was na afloop onder de indruk van deze uitmuntende collectieve prestatie. Simon, die zijn laatste wedstrijden bij Rijko afwerkt, opent gezwind, 1-0. Doch de tegenpartij was hiermede niet uit zijn lood geslagen en zette ons prompt op een 2-5 achterstand. Lenne had inmiddels tegen gescoord. Echter we laten niet betijen en plaatsen daarop een 5-6 stand op het bord. Hiervoor zorgden Kaat Verdyck, Jonas en Lenne. Gestadig halen we de bovenhand in de partij en zetten de bezoekers een ferme hak. Vanaf dit moment speelde BGW niet meer als ploeggeheel, door hun nukkigheid individueel strafte ze zichzelf af en verloren de greep op het verdere wedstrijdverloop. Hiervan profiteerde Willem, Jonas, Marie (na eerder een afgekeurde korf?) optimaal om Rijko op voorsprong te schieten, 8-6. We kennen een kleine periode van minder ballen, de stand gaat naar 9-8, nadat Lenne op prachtassist van Willem zijn vrije worp afrond. Nog even de 9-9 toestaan alvorens Willem en Lobke de 11-9 aanbrengen. De wedstrijd kabbelt richting pauze met een grotere intensiteit vanwege Rijko dat zich omzet in een 12-10 ruststand.

Prettig weerziens met deze meidengroep die met inzet en voor de gezellige samenhorigheid blijven korfballen in het Rijko plunje. Dat de meeste Nederlandse teams stevige opponenten is reeds meermaals bewezen in eerdere confrontaties. Veelal door hun intensere gretigheid halen zij meestal de zege binnen. Ook nu weer, nadat Nora de openingstreffer scoorde, moeten we ondergaan omdat we ons te vaak in luren laten leggen in defensief weerwerk. De stand gaat even snel de richting van 1-5 uit, ook de ruststand. Wat zijn de heikele punten in tekortkomingen die dienen weggewerkt. Vooreerst de passing moet zuiverder, meer werken op schot in de plaats van doorloper te willen forceren (worden meestal overgenomen), raken moeizaam vrij door ééntonig tempo in aanval en we staan teveel op één lijn te ballen waarop men makkelijk kan tussenspringen. Verdedigend laten we ons te makkelijk opzij zetten met het gekende gevolg. Na de rust korfballen we in een leuk tempo verder en versieren zelfs heel wat kansen die jammerlijk onbenut blijven. De 1-7 moeten we toestaan, de 2-7 wordt met inlegger gekorfd. Dikwijls een te late reactie op een verdedigend fase moment doet ons nogmaals de das om, 2-9. Lore VH legt de 3-9 binnen, Nora en Nina bepalen de eindstand 5-10. Toch een opmerkelijke prestatie van onze girls, die mooi vijf doelpunten kunnen aantekenen. Nu nog wat dipjes onderbouwen en de score hogerop brengen dan is jullie missie geslaagd te noemen.                                               

Eugeen

Rijko A – Edegem A : 20-19

Aanval : Nick (1) – Cedric (1) – Dorthe (1) – Kato (1+4stippen)
Verdediging : Sander (-) -Tim (3) – Axelle (3) – Jesse (3+1stip)
Wissels : Nathan (1stip) – Lennert (1) – Janne S (-)


Deze match moest ons moment worden van bevestiging. Aangemoedigd door een grote opkomst Rijko fanaten waren onze fanions verplicht een groots nummer op te voeren. Het werd een wedstrijd kantje-boordje, maar we haalden de zege binnen op de valreep. De wedstrijdverhalen van de laatste weken lijken op elkaar, we zijn een team geworden van net ééntje meer! Uiteraard weegt de druk om prestaties op niveau af te leveren, toch proberen
we zo een normaal mogelijk korfbalspel te brengen. Dat dit niet altijd lukt is een ander heikel gegeven, doch als we als collectief nogmaals de bakens kunnen verzetten smaakt zo’n een nieuwe krachttoer eerder zoet. De ontlading en voldoening achteraf is er niet minder om. Al zag het er lange tijd slecht uit, na een puike prestatie tijdens de eerste 20 min namen de Edegemse korfballers het spelbeeld over en dicteerden het tempo en de score, nadien in een beresterke tweede helft kwam Rijko terug in de match door meer grinta en engagement te tonen. De zege werd over de meet getrokken met horten en stoten, toch beter dan gisteren konden ze hun massa fans op supporters dag niet terug betalen. Zo behoudt Rijko uitzicht op de titel, al moet het daarvoor nog twee maal stunten op HMKC (Hoboken) en Spartacus, maar zoals Rijko gisteren zijn onverzettelijkheid toonde is dit niet onmogelijk. Laten we even het spelverloop onder de loep nemen : Kato zorgt voor de opener met een stip, snelle tegen prikken en het staat 1-2. Tim (2x), Dorthe, Jesse en Kato ruiken onraad en zetten zich schrap, de stand evolueert naar 6-4. Ook Axelle en Nick laten zich gelden na knap combinatiespel, 8-6. Bij een intussen meer weerwerk biedend Edegem zijn zij sluipend naderbij gekomen, 8-7, waarop Sander zijn stip mist, Axelle scoort nog wel maar we geven vanaf nu de tegenstrever de kans de wedstrijd te doen kantelen. Eerst brengen zij de score op gelijk alvorens erop en
erover te gaan naar 11-13, meteen de ruststand. Enkel Jesse en Tim hebben tussentijd tegen gescoord.

 

Blauw-Wit A – Rijko A : 12-13 

Aanval : Cedric (-) – Nick (1) – Dorthe (2) – Kato (4)                                 
Defensie : Lennert (1) – Ben (4) – Jesse (1) – Axelle (-) Wissels : Tim (-) – Nathan (-)                                 

Rijko 1 begon aan het stevig drie luik op de volgende 14 dagen. Deze belangrijke twee weken zouden wel eens cruciaal kunnen zijn voor het verdere verloop en de eindafrekening van de competitie. Vandaag is Blauw-Wit, koploper in Hoofdklasse 1, de tegenstander van dienst. Met de laatste partij op Catba in gedachte waren we er niet helemaal gerust in. Na de uitschuiver van vorige zondag, moest er revanche genomen worden om zekers de rol niet te lossen en mogelijk de 1ste plaats in te palmen. Blauw-Wit zou het kind van de rekening kost wat kost moeten worden. Na de nederlaag van Blauw-Wit op KCBJ wisten we dat we een heel goede kans zouden maken om deze wedstrijd van de waarheid binnen te halen. De weersomstandigheden waren de ganse dag van dien aard dat het geen gewone wedstrijd zou worden. Later bleek dat het dus nog meeviel, de hemelsluizen bleven dicht en konden we starten in een normaal spelverloop. Toch kwamen we niet goed uit de startblokken, de thuisploeg trof met één van zijn eerste pogingen meteen raak, enkel Ben kon tegenprikken en voor weerwerk zorgen, 1-1. Het verdere antwoord vanwege Rijko bleef voorlopig uit. De doelkansen zijn goed en prima uitgespeeld, echter de scherpte ontbreekt nogmaals om gepast af te ronden. In het tweede aanvalsvak had men nood aan een dirigent die het vak draaiende hield en dan ging mijn gedachte uit naar de “missing link” Sander. Ondertussen had Blauw-Wit al een ruime voorsprong naar 5-1 opgebouwd. Rijko raakte moeizaam uit de omknelling door de stevige aanpak van onze opponent. De partij kabbelde verder tot men bij Rijko alsnog de juiste richting vond en naar de rust toe kon bijbenen. Hiervoor konden we rekenen op Dorthe met omgezette stip, Nick en een vrije worp via Jesse, 5-4. Toch moesten we nog een zesde treffer incasseren net voor de pauze, 6-4. Zat de wedstrijd voor de rust nog op slot, de tweede helft begon spetterend.

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com