Log in

Kern :

Spartacus-Rijko : 17-24  
Spartacus res-Rijko res : 11-20 
Spartacus C-Rijko C : 14-14            
Overtuigende zege van onze Fanions. We hebben uiteindelijk gekregen waar we recht op hadden. Nu de favorietenrol op het veld waar maken en dit jaarseizoen mag voor Rijko als geslaagd worden genoemd. Helaas slechts nieuws voor Jenthe Herthogs (kniekwetsuur) en minder ernstig Jesse Peeters. Blijft over een ander zorgenkind aan het eind van deze korfbal campagne : Ruth Bevers en Ruud Willemse wensen een punt te plaatsen achter hun korfbal carrière. Wordt dit problematisch of kan het door onze goed gestoffeerde bank worden opgevangen? De toekomst zal het uitwijzen, maar nu nog alle hens aan dek om de veldtitel binnen te halen, verbijster ons want we hebben nog altijd honger. We rekenen op jullie zonder twijfel!                                                                                                                              

Gewestelijke :

Rijko 3 – Vos Reinaert : geen opkomst van de Voskens, bijgevolg 5-0 FF

Jeugd :

U19 A : ASKC – Rijko A : 5-10 Mooie afsluiter en 2de plaats vastgelegd.  
U19 B : Vrij       
U16 : Vobako C – Rijko A : 5-6  Een match met twee gezichten waarin Rijko de 1ste helft het voortouw nam door Vobako aan de rust op een 2-4 achterstand te plaatsen. Lisse 1x + 1 inloper, Inne en Laura zorgden voor deze tussenstand. Maar een ondermaatse 2de helft werd Rijko bijna fataal. Inne bracht nog wel de 2-5 aan, maar vanaf dan begonnen we compleet in de kaart van Vobako te spelen, zodat ze terugkwamen tot 5-5. Janne op vrijeworp bracht verlossing en legde de eindstand vast.                                                                                                      
U14 A : Ago Aalst – Rijko A : 9-10  Knappe uitzege die deze zaalcompetitie eervol afsluiten.    
U14 B : Rijko B – Hoevenen : 11-4  De Rijko power van bij start overklaste Hoevenen in die mate dat zij het klasrijke en fraaie korfbal van Rijko moesten ondergaan. Naarmate de match vorderde kregen ze helemaal geen vat op de teamspirit van onze jongelingen. Het resultaat was een afgetekende zege waar men weinig kon op aanmerken.                                                         
U12 A: Ago Aalst – Rijko A : 8-4  Een revanche van de ajuinen die kan tellen. Iedereen die dacht dat U12 A deze zaalcompetitie zonder puntenverlies zou afsluiten, die hadden het mis. Het is veel makkelijker om een goede afloop te voorspellen dan achteraf op zoek te gaan naar de oorzaken waarom ge er glad naast zat. Dus kon Rijko zijn overtuigende favorietenrol niet waarmaken zodat het toetje alsnog ontbrak.                                                                                  U12 B : ASKC - Rijko B : 2-2       
U12 C : Rijko C – Hoevenen : 2-10     
Spartacus – Rijko D : 5-6  

Eugeen

Het is godgeklaagd wanneer je de laatste twee wedstrijden mag afwerken tegen ploegen die in puntennood verkeren om een barrage partij en eventuele degradatie te vermijden. Vorige week op Appels brachten we te weinig in de 2de helft, zodat Appels de broodnodige punten thuis hield. Echter cijfers zeggen vaak niet alles en soms wordt er eens serieus gevloekt na zo’n catastrofale match. Vandaag op Spartacus hebben we hard gewerkt en geknokt tot het laatste fluitsignaal om niet opnieuw de boot in te gaan. Dat doet deugd en hiermede is nog eens bewezen :  de essentie van het korfbal is en blijft scoren. Nochtans kende Spartacus een veel belovende start door Rijko al snel op een 5-1 te zetten.

Kern :

Appels 1 – Rijko 1 : 16-9 Na de euforie een uitschuiver die kan tellen. Dit is een pijnlijke nederlaag die onze Rijko’ers niet zagen aankomen. Nochtans waren we uitstekend begonnen, waren van bij de start bij de les en uiterst geconcentreerd. Dat een uitmatch naar Appels geen gezondheidswandelingetje is, en dat ze nooit opgeven bewezen ze reeds meerdere malen in vorige ontmoetingen. Ook deze zaal ligt Rijko niet, precies of er een vloek in één of andere hoek schuilt. Na een ietwat moeizaam begin inzake afwerking langs beide zijde werd de binnenkant van de korf toch gevonden, het resulteerde in een 7-7 aan de rust. Men zag bijwijlen een Rijko acteren, ontspannen, dat niet meer onder druk speelde en een teveel met de gedachte in het hoofd dat het wel vanzelf zou gaan. Na de pauze bleef Appels het gaspedaal indrukken tot aan het laatste fluitsignaal. Een onfortuinlijke Jenthe Herthogs liep een kniekwetsuur op aan de ligamenten, waardoor het ganse team danig van slag was. De motor sputterde enorm, gevolg geen goede flow meer te bekennen. Zo kwam Rijko een volle 20 tal minuten niet meer tot scoren, het sein voor Appels, nog steeds in puntennood om een barragewedstrijd te ontlopen, brengt Rijko de genadeslag toe. In het slot korfde Rijko alsnog 2 doelpunten, maar veel soelaas bracht dat niet meer op. Eindstand : 16-9.            
Appels res - Rijko res : 14-20  Onze Blauw-Witte kleuren werden optimaal verdedigd door het reserve team. De 2de plaats blijft hierdoor gegarandeerd en nu is het afwachten wat de partij Hoboken2000/Mercurius – Verde op de laatste speeldag gaat geven. Waterkans dat de titel toch nog in onze schoot valt?                                     
Rijko C : Vrij                                                  

Gewestelijke : ATBS 3 – Rijko 3 : 5-0 FF

Jeugd :

U19A : Kwik B – Rijko A : 8-17 Na de opdoffer van vorige week, hebben onze Rijko jongelingen zich herpakt en terug de goede pedalen gevonden. Prachtig resultaat met de ganse toffe groep behaald. Blijven bestendigen tot aan het gaatje!!                                                                            
U19 B : Appels – Rijko B : 11 – 4                                         
U16 : Appels – Rijko : 13-8                         
U14 A : Kwik – Rijko : 10-6                                                  
U14 B : RKC – Rijko B : 8-13                                
U12 A : Floriant A – Rijko A : 2-5  Door deze zege hebben de U12A zich reeds tot kampioen in hun reeks gekroond. Een tot hiertoe ongeslagen U12 A team heeft hun reeksgenoten met brio het nakijken gegeven. Proficiat aan alle spelers(sters) en de prima begeleiding van Suzan Goetschalckx en Co.                                                                      
U12 B : Vrij                                                       
U12 C : Sikopi C – Rijko C : 4 -5                                         
U12 D : Minerva – Rijko D : 3-7                            

Eugeen

Kern :

Rijko 1 – Hoboken2000/Mercurius 1 : 17-14                                                                                   
Rijko res – Hoboken 2000/Mercurius res : 17-15  
Rijko C – Hoboken2000/Mercurius : 13-11    

Jammer dat we in de aanvang van deze zaalcompetitie zoveel pech hebben gekend, anders had Rijko mogelijk kunnen meedingen voor titel of tweede plaats. Het is nu zo en we zijn meer dan  tevreden met de resultaten na de jaarwisseling. Hier doet Rijko wel de beste zaak!   
Ook het reserveteam heeft zijn 2de plaats veilig gesteld. Nu afwachten of Verde nog een uitschuiver doet in hun rush naar de nummer 1 plaats.                                                                              

Gewestelijke :

Rijko 3 – Lubko : 22-11 Met een aangevulde noodploeg van start lukt men alsnog een hoge score af te dwingen. De jeugdige overmoed van Lubko werd gesmoord door de korfbal ervaring van onzen 3 en een afwerking om U tegen te zeggen.                                                                                

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Hoboken2000/Mercurius : 18-21 Ik moest het tweemaal nakijken of deze uitslag niet verkeerdelijk stond vermeldt. Verkeerde onze U19 in een off-day om zo een korf vol doelpunten te incasseren?                  
U19 B : Rijko B – Floriant : 4-20                                          
U16 : Rijko – Catba : 6-12                                                                                                                            
U14 A : Rijko A – Boeckenberg A : 6-12           
U14 B : Rijko B – Neerlandia : 8-10                              
U12 A : Rijko A –Hoboken 2000/Mercurius : 6-4    U12 B : Rijko-Floriant : 5-4                                        
U12 C : Rijko C-VobakoC : 3-2                                    
U12 D : Vrij                                                                   
Knappe prestaties van onze U12 spelers(sters), die de kleuren van Rijko weerom met bravoure verdedigden.                                                                                                            

Eugeen 

Deze hindernis op de weg naar de titel had H&M met bravoure willen nemen. Maar Rijko toonde vandaag weer dat we altijd kunnen verrassen. Onze fanions lijken de wind in de zeilen te hebben, na het vel van de tweede vorige week nu ook de scalp van de leider! Waren we nog aarzelend aan het seizoen begonnen, dan pakte het in zijn laatste zes wedstrijden 10 op 12. Voor ons kwam de wedstrijd op het goede moment omdat we de smaak hebben te pakken en gewoon willen doorgaan op ons elan. Doch Rijko kende een zwakke start en we maakten het onszelf moeilijk door geen gevatte oplossing te vinden tegen het felle spel dat H&M van meet af aan ontwikkelde. Enkel door foutenlast, 5 stippen tegen in 1ste helft, kon Rijko hun aanvalsdrift beperken. Algauw keken we tegen een 1-4 achterstand aan, een stip op Nick Michielsen die Ruud Willemse omzet, meer kon men er niet tegenover plaatsen. We leken op een catastrofe af te gaan maar beetje bij beetje herstelde Rijko zich van deze furieuze blits start. Dorthe Neefs, Ruud Willemse met stip, Ben Van Looveren en Loes Rönne brengen ons terug in de wedstrijd, 5-7. We herpakten ons puik door het evenwicht 8-8 op het scorebord te plaatsen. Ben Van Looveren, Ruud Willemse op stip en Jesse Peeters loodsten Rijko naar dit gelijk. Vooraleer de rust te bereiken moeten we nog 2 korven toestaan, waarop Nick Michielsen van antwoord dient, 9-10.

We maken als ploeg een gunstige evolutie door en dat merk je aan dit soort wedstrijden. We zijn als ploeg verstandiger geworden en proberen met prima combinatiekorfbal in de zone van de waarheid te geraken. Het panikeren blijft nu zo goed als achterwege, zelfs wanneer de tegenpartij alsnog een remonte inzet. Ooit moest het dubbeltje eens naar onze kant vallen, temeer omdat we thuis tegen Verde op een zucht van de zege stranden met slechts één korf verschil (17-18). Dit keer graaide Rijko op karakter de punten voor de neus van Verde weg. Die lijn moeten we komende weken alvast doortrekken nu het behoud quasi  verzekert is en men bevrijdend kan spelen tegen die andere topper Hoboken2000/Mercurius. Mogelijk kan men voor deze laatste thuiswedstrijd nog een keer voor een verrassing zorgen. Supporters laat het niet afweten en nu op volle sterkte de tribune bezet.

Kern :

Verde 1 – Rijko 1 : 16-20  
Verde res – Rijko res : 19-15  
Verde C – Rijko C : 10-10       
Een pluspunt voor onze fanions die Verde (2de plaats in het klassement) lik op stuk gaven. Zo werd de onverdiende thuisnederlaag uitgegomd en maakt Rijko weer een sprong opwaarts. Minpunt, het jammerlijk verlies van ons reserveteam dat het met ongelijke wapens moest opnemen tegen opponent Verde, met als inzet de 1ste plaats, na een lange zij aan zij tijdens de aan gang zijnde zaalcompetitie. De C ploeg verdedigde onze kleuren voortreffelijk en sleepten een gelijkspel uit de brand.                                                                                                                 

Gewestelijke :

Voorwaarts 6 – Rijko 3 : 11-7 
Door dit verlies nadert VW tot op één punt in de rangschikking. We zullen nog een tandje moeten bijsteken om onze huidige 2de plaats veilig te stellen.                                                                                                                                                         

Jeugd : U19 A :

Scaldis – Rijko A : 16-16 
In deze partij stonden de nummers 2 en 3 tegenover elkaar. Na het gelijkspel blijft Rijko’s 2de plaats in de ranking gegarandeerd.                                     
U19 B : Hoboken 2000/Mercurius B – Rijko B : 6-5                                                                                  
U16: Scaldis – Rijko : 14-3                                                                                                                                   
U14 A : Rijko A – Putse A : 6-12                     
U14 B : Neerlandia – Rijko B : 12-2        Vobako C - Rijko B : 10-11                              
U12 A : Verde – Rijko A : 3-10  De A’s bouwen hun ongeslagen reeks verder uit, knap werk!                   
U12 B : Vrij                 
U12 C : Ekerse/Limes – Rijko C : 6-5             
U12 D : Vrij                

Eugeen                                   

Vandaag richten we de spot op een olijke, vrolijke groep Rijko’ers die steeds in de schaduw van de kern en jeugd hun recreatieve wedstrijdjes afwerken. Johan Kums mag zich sinds enkele jaren de “Godfather” van deze korfballers noemen, nadat hij de fakkel overnam van Vic Heylen. Samen met trainster Griet Heylen proberen zij de touwtjes in handen te houden en dragen er zorg voor dat er regelmatig kan worden gespeeld. De programmatie hiervoor geschiedt door hun beide, in overleg om andere recreantenploegen uit te nodigen.                                                           
Wie is nu Johan Kums? Geboren als volbloed Limburger in Hamont op 7/6/1960, nestelde hij zich in Rijkevorsel samen met zijn echtgenote Greet Uydens. De liefde die wederzijds tijdens een skivakantie in Italië ontsproot kende geen grenzen noch afstand en dus volgde hij vrouw lief richting  De Kempen. Hij is de vader van Raf en Anne Kums (nog spelend lid) en de opa van binnenkort vier kleinkinderen. Beroepshalve werkt Johan als Prefect-leerlingendirecteur op het VTST-Turnhout. Voor vele Rijko’ers van het eerste uur is hij geen onbekende, maar  voor de nieuwe generatie die recent de aansluiting maakten om de Blauw Witte kleuren te dragen toch een bepalende figuur in het Rijko verhaal.                                                                                             

Hoe ben je bij Rijko terecht gekomen?
Een goeie 25 jaar geleden was Greet gestopt met lesgeven als L.O. en zocht in de buurt een sportieve uitdaging die ze onmiddellijk vond bij het toenmalige Rijko dat amper 2 jaar bestond. Zij werd wonderwel prima opgevangen door het groepje recreanten en vond er meteen haar gading. Johan bekeek het liever nog langs de lijn alvorens zelf binnen de lijnen tekeer te gaan. Intussen waren de kinderen Raf en Anne ook  beginnen korfballen en dat was de aanzet, na een aantal jaar toekijken, dat hij het eveneens ging proberen.

Was jij een belangrijke figuur in Rijko’s historiek?
Nadat ik zelf als speler aansloot, werd ik jeugdcomitélid, waardoor ik de club en zijn leden beter van nabij leerde kennen. Nadien zetelde ik in het Bestuur en werd er tot secretaris gebombardeerd. Een taak die ik steeds met harte heb vervuld, omdat het de rode draad was die een prima geleide club op dat moment nodig had. Door mijn benoeming als Prefect werd het een ietsje te omslachtig en ten gevolge van de meer-werkdruk op het VTST moest deze overlaten aan Brigitte Herrijgers. Nu bekommer ik me nog enkel met de programmatie recreanten en tornooicomité.

Wat vind je zo leuk aan deze club?
Het familiale karakter om als gezin deel uit te maken van deze Rijko gemeenschap. Vroeger kende iedereen ook iedereen. Nu is de club gegroeid door de sterke toename van jeugdleden en is het moeilijker om de contacten closer te houden.

Naar wie kijk je op bij Rijko?
Namen noemen is gevaarlijk, en doe ik niet graag want  iedereen die een taak als vrijwilliger op zich neemt, daar kijk ik naar op. Er zijn mensen die in de spotlights staan, maar er zijn er misschien nog veel meer die op de achtergrond werken en deze mensen allemaal verdienen zeker een dikke pluim. Als ik dan toch iemand moet noemen dan wel Joris Bruyns, die met een gezonde visie de club leidt. Hoe hij zijn gezin, zijn werk en de uren voor het beleid van de club combineert, is me een raadsel. Eveneens Els Van den Eijnden, met wie ik heb samengewerkt in het jeugdcomité, is een dame met een hart voor Rijko. Als speler door de jaren heen, Kurt Van Dael, en dit voornamelijk door zijn gedrevenheid altijd in de winning-mood.

Wat zijn je mooiste herinneringen?
Dat zijn vanzelfsprekend de hilarische en geniale weekends die we samen met de recreatie beleefden. Het weekend in Oostrozebeke was fenomenaal! Jammer dat we daar een stop voor moesten inlassen, door leeftijd, kinderen en kleinkinderen bij onze recreanten.                                                                                                                                              

Wat zijn je sterke troeven en zwaktes als speler?
Indien ik in snelheid mijn tegenstrever te grazen neem, dan werk ik mijn doorlopers met prima resultaat af. Ook de stippen zet ik meestal feilloos om. Zwakker is het gesteld met de shots, de juiste techniek heb ik nooit onder de knie gekregen, wellicht omdat ik laattijdig ben beginnen korfballen.                                

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het huidige Rijko?
Vooreerst de bouw van de nieuwe kantine, die de verhuis mogelijk maakte van het oubollige exemplaar aan de Varenvelden. Door nu in de sportzone aanwezig te zijn kende de club een enorme Boost! Tevens de verjonging in het Bestuur en Comités. Deze bestuursleden weten van aanpakken en weten eveneens wat korfbal inhoudt.                                                                                               

Zie je nog bepaalde projecten te realiseren?
Zeer zeker moet er werk worden gemaakt van de kunstgrasterreinen. Een bijdrage om in alle weersomstandigheden normaal korfbal te spelen. Mogelijk een nieuwe kijk om korfbal in Rijkevorsel in de belangstelling te plaatsen  

Heb je nog een droom? Ik hoop dat de recreatie blijft bestaan. De huidige stand van zaken leert ons dat we nood hebben aan vers, jong bloed om de verdere gezelligheid in de groep en spelvreugde te garanderen. Zekers bij de heren wordt het krap door leeftijdsperikelen.          

Wat heeft de toekomst in petto voor Rijko?  
Men is bangelijk goed bezig op sportief vlak. Van gewone middenmoot naar subtop door gegroeid. Toekomstgericht mag het wel een stapje hoger. De jeugdploegen die doen het voortreffelijk en ontwikkelen zich vlot onder een begeleiding waar Rijko fier en trots mag op wezen.         

Johan, dank voor dit aangenaam interview en ik draag de hoop mee dat je nog lange tijd met je team mag blijven korfballen, alsook je verder nuttig werk in de vereniging blijft verrichten.

Voor diegenen die de samenstelling van het recreantenteam niet kennen, citeer ik de namen dames : Annemie Aerts – Anja De Koning – Martine Goris – Griet Heylen (trainster) – Annelies Janssens – Marleen Martens – Heidi Simons – Carolien Snoeys – Stephanie Snoeys – Greet Uydens – Loes Van Bavel                                                                                                                 
heren : Willy Willemse – Jeroen Sysmans – Jan Snoeys – Kris Smits – Vic Heylen – Johan Kums

Eugeen                                                                                                                                                                                                     

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook
Verjaardagen

Volgende leden verjaren binnenkort. Vanwege gans RIJKO alvast van harte gefeliciteerd.

19/04
LOUISE GOVAERTS
21/04
ULRYKE HENDRIKS
26/04
LUCA VERDONCK
27/04
ESTHER VAN TICHELT
30/04
TOM DE BRUYN
04/05
STEF NEEFS
04/05
ERIK PEETERS
08/05
TOM VAN KERCKHOVEN
08/05
BO VAN STEENBERGEN
08/05
PATRICIA DE SCHAEPMEESTER

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com