Log in

Mijn eerste match langs de lijn en meteen een snikhete dag, wat het toch een heel klein beetje minder erg maakt om niet tussen de lijnen te staan. 
Op het mooie kunstgrasveld van Ago start de match iets of wat moeizaam. We komen al goed weg met een gemiste strafworp door Ago Aalst. De opener van de match komt er dan door een knappe doorloper van Loes, gevolgd door een afstandsschot van Nick. Door het jammere achter verdedigen van Aalst ballen we vrij moeizaam rond en krijgen we een vrij stereotiep en traag verloop van de match. Het wordt even spannend als Ago Aalst terugkomt tot 6-6, er werd nog gescoord door Ruud (afstandsschot), Stijn (strafworp) en een shotje door Dorthe en Loes. Gelukkig lopen we opnieuw uit via Nick, Loes en Dorthe zodat we kunnen gaan rusten met 6-9. We krijgen ons eigen spel niet gespeeld en in de eerste helft heeft Rijko nog niet echt kunnen overtuigen. Tijd om even uit te blazen…
Dat de rust bij iedereen deugd heeft gedaan was duidelijk te zien aan de tweede helft waarin onze dames, geholpen door puik steun- en reboundwerk van de heren, duidelijk hebben laten voelen dat ze beter zijn dan hun tegenstander. Er werd zorgelozer gebald en er werd vooral veel rustiger en aandachtiger gespeeld. Geduld en kijken wat er gebeurt en zo de bal tot bij de juiste personen krijgen. Nona start met een knap schot, gevolgd door een doorloper en korte kans van Jesse. Dorthe weet haar vrijworp perfect af te werken waardoor we mooi uitlopen tot 6-13. Dan start Ago Aalst met een klein inhaalmanoeuvre (gesteund door een tweetal onterecht toegekende strafworpen en een aantal andere betwistingen) en brengt de score zo naar 10-14, enkel Jesse kon nog tegen scoren met een knap schot. Het is opnieuw Jesse die de laatste goal van de match voor haar rekening neemt met een korte kans.
Een moeilijke eerste helft die gelukkig werd gevolgd door een stabielere en rustigere tweede helft. Er werd volwassen gespeeld en uiteindelijk nemen we de punten verdiend mee terug naar Rijkevorsel!
Door het verlies van KCBJ vandaag tegen ATBS kunnen we volgende week op Hoevenen reeds kampioen spelen. Niet enkel met A, maar met alle drie onze ploegen! Supporters.. we hebben jullie nodig, om te supporteren en om mee te vieren achteraf! Be there…!!
Jullie kapitein Ruth

Op zaterdag 19 mei worden de laatste thuiswedstrijden veld afgewerkt (zie affiche). Onze 3 kernploegen zijn allen in poleposition om de titel in de wacht slepen.
Buiten de wedstrijden zullen volgende activiteiten gepland worden :

- Gans de dag gigantisch korfbalspringkasteel
- Vanaf 18uur, WalkingDinner@Rijko, inschrijven via http://www.rijko-korfbal.be/?eid=4330455
- U6/U8 en U10 mogen mee oplopen met de 3 de kernploegen, uitnodigingen zullen via de trainers volgen

- We willen ook onze jeugdkampioenen nog even in de snoepjes zetten :), Dit vlak voor de wedstrijd van onze 1ste ploeg : afspraak 20:15uur
om onze toekomstige kernspelers te huldigen!
- Afterparty met DJ Volctrack tot in de vroege uurtjes

Dus supporters op post!!! #togetherforrijkokorfbal#sportersbelevenmeer2310

 

Beste leden, ouders, supporters, vrijwilligers, inwoners van Rijkevorsel en korfballiefhebbers,

Woensdag jongslede hebben we de officiële mededeling verkregen van de schepen van Sport Stef Maes en sportfunctionaris Stijn Van Gestel
dat we het project kunstgrasvelden kunnen realiseren op de gronden die ons via recht van opstal werden toegekend door de gemeente Rijkevorsel.
We zullen dit project volkomen realiseren met eigen middelen maar is noodzakelijk voor de verdere groei van onze vereniging!
De komende maanden zullen we dus onze tijd goed kunnen gebruiken met het aanvragen van de nodige vergunningen,
het heronderhandelen van de prijzen, het inventariseren van de nodige werken die we zelf gaan uitvoeren,.... zodoende we uiterlijk 06/2019
kunnen starten met de aanleg en we het seizoen 2019-2020 kunnen aanvatten op onze nieuwe kunstgrasvelden.

De budgetten voor de aanleg van de kunstgrasvelden zijn zo goed als rond maar iedereen kan zijn of haar stukje kunstgrasveld nog steeds bijdragen.

Hoe minimaler de inspanning is die de club zelf moet leveren, des te meer kan er de komende jaren ingezet worden op verdere ontplooiing van onze
sportieve activiteiten.

Klik even op volgende link en bekijk de verschillende mogelijkheden http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=21946 !

Doen jullie mee! Ik in ieder geval wel! Uitkijkende naar jullie steun, alle beetjes helpen en vele kleintjes maken groot!

We danken de gemeente Rijkevorsel om onze club mee te doen bloeien en groeien. #togetherforrijkokorfbal#sportersbelevenmeer2310

Sportieve korfbalgroeten

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

 

Voor de derde maal op rij in evenveel jaaredities stonden onze Rijko’s U10 in de finale. Zij hadden de voorrondes succesvol afgesloten en dat legde de loper uit naar de finale. Die gasten zijn talentvolle jongeren die op schitterende wijze gevormd en bijgestaan worden door een gans team trainers/begeleiders. Het lijkt dat wel iedereen die weet heeft hoe het spelletje “korfbal genaamd” gespeeld wordt wenst deel uit te maken van deze trainersgild.  Goed volk trekt altijd goed volk aan. Belangrijk voor de trouwe lezers van de Rijko Website citeer ik even hun namen : Hoofverantwoordelijke Elke Van Looveren, zij wordt bijgestaan door Suzanne Van Oosterwyck, Lore en Kato Brosens, Joke Weyns, Jarne Daeleman en Lennert Herthogs. Met hun Kempische nuchterheid knutselen zij een team in en bij elkaar dat kan optornen tegen vele stadsploegen. Echter ditmaal was de finale een Kempisch buren onderonsje : Rijko versus Vobako. Beide verenigingen mogen trots en fier pronken met hun groot ledenaantal wat met zich meebrengt, als je mag vissen is een grotere, bredere vijver, er telkenmale talent uit gefilterd wordt. Het Rijko bestuur deed eveneens een duit in het zakje ter ondersteuning van dit uniek evenement. Men legde twee volle bussen in die de talrijke suppo’s richting de terreinen van Borgerhout brachten. Het halve terrein kleurde Blauw-Wit en dat motiveerde onze younsters in die mate dat ze hen met een zege wilden bedanken. Al snel korfe Jins de 1-0, maar we moesten ook een tegentreffer incasseren, 1-1. Jammer voor Jelte, hij miste een rijpe doelkans van een onderschepte bal. Niet getreurd, kort daarop scoorde Wouter en de stip op Ward wordt omgezet door Nore, 3-1. Via Noa en Nore bereiken we de rust met een riante 5-2 voorsprong. We kijken met z’en allen reeds richting de fonkelende beker. Jammer dat ook de stress bij die jongelingen zo’n rol spelen kan, zodat het verschil door schitterend korfbalwerk reeds bij de rust bekomen, na de pauze niet meer werd herhaald. Er werd wat geknoeid wat betreft het passenspel, overhaast willen besluiten en foute keuzes, zo gaven we het balvoordeel aan Vobako cadeau. Gelukkig wisten zij er geen profijt uit te puren en bedaarden de gemoederen. Een onterechte korf wegens verre van gesneden afgekeurd door Jins, had meteen de genadeslag voor Vobako betekent. Nu moesten we nog voluit aan de bak, gelukkig konden we rekenen op hen die het hoofd koel hielden, pientere Jelte in steun voor Jins en zij legde, een captain volwaardig, de eindstand vast op 6-4. Een overgelukkige bende Rijko’ers sierde het podium en ik meen dat het feestje in de Rijko kantine nog een extraatje opleverde. Proficiat aan iedereen. 

Uitslagen week 28 en 20 april

Kern :

Rijko 1 – ATBS 1 : 16-16  Zeer bedenkelijke uitslag, gewoonweg aan ons zelf te wijten.  
Rijko res – ATBS res : 21-6                              
St. Gilles Waas – Rijko C : 4-25                                        

Gewestelijke :

Rijko 3 – Verde 3 : 13-22  De koploper in de ranking wou geen enkel risico lopen, me dunkt. Men stelde een team tussen de lijnen waarvan men met zekerheid wist dat de zege voorhanden was. Toch gaf Rijko goede repliek maar moest de scherpte van Verde’s shotsterkte ondergaan.

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Catba A : 16-6                  
U19 B : Verde A – Rijko B : 19-5                                  
U 14 A : Vobako A – Rijko A : 7-8   De voorafgaande oefenwedstrijden hebben hun invloed gehad op het behaalde resultaat. Rijko U14 A oefende tegen Kwik B en behaalde een 14-8 winst. Op Technico werd er met U14 B een halve time gespeeld, rust 7-8. Nadien mocht de A kern aantreden tegen hetzelfde Technico team. Dat werd in die mate overklast zodat de score opliep naar 9-21, meteen ook de eindstand.                                                                              
U14 B : Sikopi A – Rijko B : 10-5                                                                                                                      
U12 A : Floriant A – Rijko A : 4-7                                  
U12 B :  Neerlandia A – Rijko B : 6-4               
U12 C : Sikopi C – Rijko C : 0-6                                       
U12 D : Riviera/Deurne – Rijko D : 15-23                     

Eugeen     

Een kloek voor de dag komend ATBS zette Rijko een hak zodat het eerste puntenverlies, gelukkig beperkt tot één punt, een feit werd. Toch zijn we niet echt kwaad omdat ATBS het onze fanions niet cadeau heeft gedaan. Wel zijn we mogelijk serieus wakker geschud om gedurende de resterende wedstrijden eerst te winnen, dan pas te rekenen. Ook pijnlijk voor een Ruth Bevers, die haar laatste wedstrijd speelde voor Rijko 1 wegens gezinsuitbreiding. Zij had het liefst in schoonheid afscheid willen nemen, de zege als kers op de taart was haar vandaag niet gegund. De manier waarop ze het deed, nog een laatste maal knallen, met zes treffers en één stip is nog belangrijker dan het resultaat. Hoe we deze klasbak gaan kunnen vervangen is een dilemma dat zich stelt voor onze T1 en T2. De partij was kortstondig oud toen Ruth Bevers reeds de 1-0 korfde. Daar bleef het geruime tijd bij, het opkikkertje kwam het Rivierenhof team toe door plots een 1-3 op het scorebord te toveren. Aangeslagen waren we niet, kwamen wel niet onmiddellijk naderbij omdat we te weinig op elkaar ingespeeld raakten en onze veelvoud van kansen niet hebben afgemaakt. Een stip op Loes Rönne, omgezet door Ruth, bracht de kentering en Nick Michielsen maakte daarop gelijk 3-3. Het resulteerde tot aan de rust dat Rijko nu het spel dicteerde aan ATBS en constant het voortouw nam. Met scores via Pieter Swaegers 2x omzetten van stippen op hemzelf en Nona Luyckx, Loes Rönne met 2 fraaie inleggers, Dorthe Neefs 1x, Ruud Willemse 1x en onze Ruth Bevers 2x legden de ruststand vast op 11-8. Na de pauze lopen we nog even verder uit naar 13-9 door toedoen van Ruth Bevers en Stijn Vander Auwera. Vanaf dan werd het een turbulente partij, waarbij de scheids niet altijd consequent was in zijn beoordeling, stippen i.p.v. vrije worpen toekennen had een andere wending in het voordeel van Rijko genomen. Echter de schermutselingen bleven zich opstapelen en voornamelijk onze heren raakten hierdoor zo geprikkeld dat ze in de intimidatieval trapten van ATBS. De ernst van de situatie werd slecht ingeschat en daar profiteerde ATBS van om beetje bij beetje naderbij ter sluipen tot 14-13, enkel gepareerd door Nick Michielsen 1x. Door het missen van een stip van de tegenpartij kropen we reeds een eerste maal door het oog van de naald. We konden hierop onze voorsprong terug uitbouwen naar 15-13 en 16-15 via Ruth Bevers 2x. Nagelbijten werd het tot het eindsignaal waar we lijdzaam moesten toezien hoe de tegenstrever het ultieme gelijkspel uit de brand sleepte, 16-16. Dit is best niet voor herhaling vatbaar! Eigenlijk is er weinig op niets gebeurd bovenaan het klassement, we moeten alles op de wedstrijd tegen KCBJ zetten. Kampioen spelen op de laatste speeldag is het mooist.                                                  

Rijko res. – ATBS res : 21-6  Hier was Rijko duidelijk de sterkste en legde zijn overmacht vast in een riante overwinningsscore. Bij rust stond het 9-3, na het water ging men op zijn elan verder met het korven langs Ben Van Looveren 2x, Tom Van Kerckhoven 2x, Stef Neefs 2x, Bo Debonnaire 1x, Jesse Peeters 2x en Anthe Heylen 3x. Gewoonweg schitterende partij afgeleverd.                                                                                                                                

Eugeen

Kern :

Joki – Rijko : 4-24 We hebben het reeds wekenlang uitmuntend gedaan en dit is een verlengde weergave van de geleverde arbeid. Effe uitblazen is ons niet gegund omdat zaterdag een forsere tegenstrever Rijko komt bekampen. Ook deze bedreiging op papier zullen we nogmaals weerstaan en omzetten in een riante zege. De juiste focus en intentie blijven aanhouden zoals voorheen luidt hier de opdracht.                                                           
Joki res. – Rijko res : 5-21                                        
Vosko – Rijko C : 13-13                                                       

Gewestelijke :

Ganda 3 – Rijko 3 : 7-7                                                                                                         

Jeugd :

U19 : Rijko A – Boeckenberg B : 5-17     
U19 B : Joki – Rijko B : 11-3                                               
U16 : Rijko – Technico : 7-10                                                                                                                           
U14 A : Boeckenberg A – Rijko A : 6-8                  
U14 B : Vikings – Rijko B : 6-5                                  
U12 A : Rijko A - Hoboken2000/Mercurius A  : 11-2                                                                                      
U12 B : Rijko B – Verde : 6-2                                       
U12 C : Rijko C – ATBS/Meeuwen : 1-5                
U12 D : Rijko D – Bornem : 24-2                          Drie schitterende zeges van onze U12’ers

Halve finales beker van België U10 :

Hoevenen – Rijko : 2-10 en Putse – Vobako : 4-6.     
Pracht resultaat dat hen voor de derde maal op rij een finaleplaats oplevert. Eénmaal ging de beker reeds richting Rijkevorsel, voor een bisnummertje daar moeten jullie voor zorgen. Toch nog even de trainers/begeleiders loven, door de intensieve doorgevoerde trainingen hebben deze youngsters zich compleet kunnen ontwikkelen en dat heeft zonder twijfel een gunstige weerslag in de eindafrekening.                                                                                 

Eugeen   

Rijko haalt ondanks de hitte nogmaals zwaar uit. Het vermoeden vooraf dat we ook deze klus zonder kleerscheuren moesten klaren is met de einduitslag 4-24 bevestigd. Als je in dergelijke matchen zorgt dat je geen steken laat vallen en nog vlot scoort is eigenlijk alles gezegd. De defensieve druk op het schamele aanvalswerk van Joki leverde meteen op zodat Rijko alle aanvallende registers opentrekt en uitloopt tot aan de rust 0-9. We keken toe op knap ineen geknutselde aanvallen die soms een manco vertoonden qua absolute scherpere afwerking. Die verzuiming bleek ons niet in weg te staan omdat Joki weinig tot geen grip op de wedstrijd kreeg. De nul houden was dan weer het knappe verdedigend werk van onze defensie. Onze doelpuntermakers voor de pauze waren ditmaal Ruth Bevers 2x, Loes Rönne 2x, Dorthe Neefs 2x, Nona Luyckx 1x, Nick Michielsen en Sander Marijnissen elk 1x. Kortom onze goed aangespeelde gazelles in een glansrol. Na het water legden we Joki verder over de knie en konden onze heren zich laten gelden door niet minder dan 11 trefzekere korven te scoren. Nick Michielsen ontpopte zich met 4 doelpunten tot de klasse afwerker, Sander Marijnissen wou niet onderdoen met 3, Pieter mocht 2x de stippen omzetten, lukte er ook nog ééntje extra en Ruud Willemse sloot zich erbij aan. Dorthe Neefs 2x en Loes Rönne 2x mochten de 15 van de 2de helft rond maken. Wat vandaag me het meest opviel is de manier van spelen en reageren. Deze mentaliteit in de goede zin geeft stellig de indruk dat er binnen de lijnen spelers(sters) staan die het spelletje met graagte spelen. Zo hebben we reeds velen de mond gesnoerd en het beoogde doel begint van langs hoe meer vorm te krijgen.                     
Joki reserve – Rijko reserve : 5-21  Ook hier bleek Joki niet opgewassen tegen een klasrijk en gemotiveerd Rijko reserve team. De rust werd ingegaan met een 2-12 score aangebracht door Stijn Vander Auwera 1x, Stef Neefs 2x, Ben Van Looveren 3x en via onze dametjes Jesse Peeters 2x, Kato Brosens 1x, Lore Brosens 2x, Dorien Eelen 1x. We dicteren verder de korfbal wet aan Joki met Jesse Peeters 2x+1stip, Dorien Eelen 2x, Kato Brosens 1 en zus Lore Brosens 1x. Stef Neefs 1x en Stijn Vander Auwera 1stip vervolledigen de totaalscore.                            
Vosko – Rijko C : 13-13  Een moedig Rijko C, dat slechts met 7 spelers moest optornen tegen een 8 man sterk Vosko, heeft de kaas van zijn brood niet laten eten. Rijko sleepte alsnog een gelijkspel uit de brand en beperkte het puntenverlies slechts tot één eenheid.                         

De knaller en de trofee van deze week gaat naar Rijko U10 !                
De finaleplaats, wel van gedroomd maar niet onmiddellijk aan verwacht dat het zo’n afgetekende zege zou worden tegen het in het voordeel gestalterijke Hoevenen. Het geeft vorm en kleur aan dit ploegje jongelingen die nu al weet hebben hoe het korfbalspelletje dient gespeeld. De cijfers 2-10 spreken voor zichzelf en dat geeft sowieso een boost om het tegen onze buren Vobako evengoed te doen. Echter dat is een goed teken en dat zal zonder twijfel een gunstige weerslag hebben om zaterdag aanstaande de fel begeerde trofee weer naar Rijkevorsel mee te brengen. We duimen met zijn allen voor een succesvolle afloop.      

Eugeen

Onze U10 bereiken voor de 3de maal op rij de finale van de Beker van België.
In de halve finale werd Hoevenen met een knappe 10-2 op zij gezet.

De finale wordt aanstaande zaterdag 28 april vermoedelijk 9:30uur (zelfde uur vorig jaar) gespeeld op de velden van Borgerhout korfbal.
Tegenstander zijn onze Kempische buren uit Vobako.

We leggen een bus in vanuit Rijkevorsel, inschrijven via de website (klik rechts op het even Beker van België U10).
Alle U10 spelers en trainers maken de reis gratis mee (wel inschrijven natuurlijk), 
supporters betalen 6€ (cash betalen, graag contant geld meebrengen). Afspraak 7:30uur parking Zwarte Leeuw, vertrek 7:45uur stipt!
Bij voldoende interesse kan een 2de bus worden ingelegd, spelers en trainers U10 hebben voorrang!

Adres Borgerhout : Borsbeeksesteenweg 65a, 2100 Antwerpen

Alle supporters op post!!!!!!

De partij die onze fanions moesten afwerken leek zich simpel aan te kondigen. We zouden onze kwaliteiten deze keer nogmaals laten zien aan de opgekomen supporters, doch het verliep gans anders! De eerste 10 minuten waren we duidelijk baas en walsten we over de Klein Brabanders heen, maar deze veelbelovende start leverde geen doelpunten op. Indien men de aaneenschakeling van kansen secuurder en scherper had afgewerkt dan had Rijko dit Bornem algauw aan de kant gezet. Zo slordig en naïef spelen op gebied van afwerking is vaak synoniem met zwaar bekopen. Zo gebeurde dat Bornem plots uit het niets en tegen de gang van het spel in de openingstreffer op het scorebord plaatste. De herrijzenis van het verregaand gebrek aan afwerking werd daarop steevast ingezet. De defensie van Bornem werd op alle manieren gepakt zodat Rijko aan de rust een 11-2 kon voorleggen. Onze doelpuntenmakers 1ste helft, Ruud Willemse 2x, Sander Marijnissen 3x, Nick Michielsen 2x, Pieter Swaegers 1 stip op Dorthe Neefs, Nona Luyckx 1x en Ruth Bevers 2x. Na de pauze dachten we, dat kan alleen maar beter en zullen onze Rijko’ers nu wel gaan bevestigen. Na zoveel rebound en zoveel schoten werden hieruit nu wel voldoende korven gescoord wat de effectieve stand naar 22-2 bracht. Loes Rönne 1x, Ruth Bevers 3x, Nona Luyckx 4x, Marie Vanden Langenbergh 1x en Pieter Swaegers 1x + 1stip op Sander vonden gepast de opening in de korf. Bornem was niet meer bij machte om serieus weerwerk te bieden maar werd bijgestaan door een stortvloed aan regen dat met bakken uit de hemel viel. Het vervolg liet zich raden, van het fraaie korfbalspel dat Rijko de 2de helft opdiste was nauwelijks nog iets merkbaar. Het werd zelfs gedurende de resterende 15 minuten nog een ietwat lachwekkende vertoning om de wedstrijd vol te maken. De kroon op het werk zetten bleef door al die nattigheid achterwege en enkel Ruth Bevers kon op stip de eindstand vastleggen, 23-2. Doordrenkt en verkleumd snakte iedereen naar het laatste fluitsignaal en een warme douche.                                                                                          

Eugeen 

Kern : Rijko 1 – Bornem : 23-2  De aaneenrijging van successen wennen zo snel dat motivatie tegen een vreselijk zwakke tegenstander het wel eens laat afweten. Het hoeft niet altijd even mooi te zijn, wel efficiënt! Rijko is door zijn status van nummer 1 in Hoofdklasse 2, voluit verplicht het korfbalspel van meet af aan, aan de tegenstrever te dicteren. Slechts door dit aspect van het spel de volle 70 minuten te hanteren kunnen jullie je favorietenrol waarmaken. Volgende week op Joki brengen we liefst terug en meer attractief korfbal!            
Rijko reserve en Rijko C waren vrij omdat Bornem slechts over één eerste ploeg beschikt.    

Gewestelijke :

Voor Rijko 3 stonden er 2 partijen op hetzelfde tijdstip geprogrammeerd. Het waarom hierover, één inhaalwedstrijd op en tegen Putse 3 en ééntje op het thuisveld tegen Hoboken2000/Mercurius 3. Omwille dat de C ploeg vrij was kon Rijko dit huzarenstukje afwerken. Rijko 3 moest in Putse 3 zijn meerdere erkennen, 14-10. Rijko 3/C daarentegen deed de koploper de das om en zegevierde met 15-12.

Jeugd :

U19 : Voorwaarts B – Rijko A : 9-22  Glansrijke zege tegen de U19 van Voorwaarts. Die bleken een ietwat te zacht om onze A’s te verontrusten.   
U19B : Putse B –Rijko B 10-5            
U16 : Boechout/Vremde – Rijko : 6-16  Onze U16’ers hadden de eer om de nieuwe terreinen van Boechout/Vremde te mogen inspelen. Trouwens een zeer mooi ogende accommodatie waar Boechout mogelijk nieuwe wind in de zeilen heeft.                                                                      
U14 A : Rijko A – Kwik A : 7-12                       
U14 B : Rijko B – Appels : 7-3                                    
U12 A : ASKC A – Rijko A : 9-9                        
U12 B : Ago Aalst – Rijko B : 8-7                                           
U12 C : Rijko C – Leuven B : 1-2                     
U12 D : Rijko D – Spartacus : 2-7                

Eugeen 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com