Log in
DocitConsult our website sponsor

Al verschillende jaren is er een mooie samenwerking tussen de 7 Kempense korfbalclubs (Rijko, Vobako, RKC, Technico, KCOV, Vosko en Geelse) via de Kempense korfbalacademie (KKA) in samenwerking met Sportregio Zuiderkempen.
Zo organiseerden we met de Kempense clubs al een aantal jaren een avondtornooi in de voorbereiding, onder de noemer “Dag van de samenwerking”. In oktober werd er in het kader van de Europese week van de sport ook een avondtornooi georganiseerd met de Kempense clubs vanuit België en Nederland.

Deze acties worden vanaf dit jaar gebundeld op 1 dag vol korfbalplezier; de Kempencup! Een dag waar de verschillende Kempense clubs elkaar ontmoeten op sportief én bestuurlijk vlak!
De eerste editie van de Kempencup zal plaatsvinden op Vobako op zaterdag 26 augustus.

Alle Rijko-jeugdploegen vanaf U9 zijn al ingeschreven voor het korfbaltornooi (2 ploegen per leeftijdscategorie)! De bedoeling is om een drietal korte wedstrijdjes te spelen binnen een tweetal uurtjes, een mooie voorbereiding op het komende korfbalseizoen.
U9 tot en met U15 komen aan bod vanaf 10u00. U17, U19 en recreanten in de namiddag vanaf 14u50.

Maar verder zijn er die dag nog heel wat nieuwe zaken te ontdekken.

Zo kunnen trainers ook een beachkorfbalveld reserveren om voor of na de oefenwedstrijdjes nog een extra oefenmoment in te plannen. Het is een leuke, zomerse en intensieve aanvulling op gewone je gewone korfbaltraining.
Reserveren kan via deze link: Reserveren beachkorfbalterrein

Er is Unified-korfbal voorzien van 13u45 tot 14u45. Dat is een mooi en waardevol samenspel tussen G-korfballers en valide korfballers. De G-korfbalteams van Geelse en Tilburg spelen onderling een Unified wedstrijd, maar we zijn nog op zoek naar valide korfballers om hier mee te spelen. Iedereen is welkom om deel te nemen! Heb je interesse, dan kan je je inschrijven via deze link (individueel) : Inschrijven deelname Unified Korfbal

Verder is er het eerste E-sport tournament Mario Kart waar je samen met een vriend(in) aan kan deelnemen. Er is een sessie voorzien om 12u30 en om 14u00 voor alle spelers onder 15 jaar. Voor de oudere jeugd is er een sessie om 17u00 en om 18u30.
Wil je deelnemen (per 2) kan je je inschrijven via deze link: Inschrijven Mario E-Kart

Korfbal4friends: breng je die dag je broertje/zusje/vriendje … mee? Zij kunnen daar een leuk en gevarieerd bewegingsparcours gaan ontdekken. Er zullen ook springkastelen staan voor iedereen.

Wil je graag een keer ontdekken hoe het voelt om als scheidsrechter een wedstrijd te leiden, ook dat kan op die dag! Check even bij je coach wanneer jij precies zelf een wedstrijd moet spelen en dan kan je je opgeven bij Tom De Bruyn om op een ander moment assistent-scheidsrechter te zijn. Dit kan best via een berichtje in Twizzit.

Maar zelfs als je artistieke ambities hebt als DJ of als fotograaf kan je die dag aan bod komen. Interesse? Stuur een berichtje naar bruyns.joris@gmail.com

Jullie merken het; dit is een dag die je niet wil missen!

#TOGETHERFORKORFBAL

 

 

 

Zin om met je vrienden te gamen na het korfbaltornooi?
Maak dan een team van 2 spelers en schrijf je in voor het 1ste E-sport Tornooi Mario Kart op 26/08. Deelname is gratis.
Iedereen kan deelnemen, ook wie niet aangesloten is bij een korfbalclub.

 

Beste korfbalvrienden,
 
Zaterdag 26 augustus gaat de 1ste Kempencup korfbal door. Tijdens de Kempencup spelen we ook Unified Korfbal. Wat is Unified Korfbal?
Unified Korfbal brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde team. Het werd geïnspireerd door een eenvoudig principe: samen trainen en samen spelen is een snelle weg naar vriendschap en begrip. Bij Unified Sports bestaan ??teams uit mensen van vergelijkbare leeftijd en capaciteiten!
De G-korfballers van Geelse en Tilburg zullen aanwezig zijn met telkens 2 teams, om deze teams aan te vullen zijn we op zoek naar 16 korfballers of niet-korfballers die mee willen spelen.
De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 13:45 en 14:45 op de velden van Vobako, Molenstraat Lichtaart.
Sportieve korfbalgroeten
Joris Bruyns
Vanwege de 7 Kempische Korfbalclubs verenigd in de Kempense Korfbalacademie
Whoehoe! Onze BEWEGINGSSCHOOL start in september opnieuw met 10 lesjes voor kindjes van de 2e en 3e kleuterklas (2019 en 2018)!
 
Wanneer? Zaterdag om 10u in turnzaal 'De Wegwijzer’ of bij goed weer op de terreinen van korfbalclub Rijko (naast sporthal De Valk)
Lesjes op 9sept/16sept/23sept/30sept/7okt/14okt/21okt/11nov/18nov/25nov
 
Inschrijven, info en betaling (30€)?
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068
, helemaal onderaan de pagina.
 
Nog vragen? Bel of stuur een whatsapp naar 0472/57.01.66 (Ruth) of stuur een mailtje naar bewegingsschool@hotmail.com
 

Vooraleer we de overgang naar het nieuwe seizoen gaan bewerkstelligen en de trainingen opstarten is er nog een heleboel te melden. Zo gaat de formatie die eind vorig korfbaljaar de veldtitel mocht vieren in Hoofdklasse 1 en alzo de promotie naar Promo League afdwong, een gans ander gezicht vertonen. Helaas hebben we een aantal vaste waarden moeten uitwuiven door stopzetting en transfer. Dat maakt dat jongelingen uit de U19 lichting zullen doorstromen richting de kern. Een opdracht die op het eerste zicht moeilijk wordt, maar voor hen breken de volgende weken en maanden van de waarheid aan. Onder leiding van T1 Werner De Vogelaere en Thomas Verboven die de rol van T2 op zich zal opnemen, is dit een uitdaging als geen ander.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com