Log in
DocitConsult our website sponsor

We waren te gast in Yerseke, eigenlijk het mekka van de Zeelandse mossel- en oesterteelt, maar ook de thuisbasis van Korfbalvereniging Volharding. Sikopi had daar zijn driedaagse oefenstage gepland en Rijko was een welgekomen sparring-partner. De plaatselijke korfbal club is reeds een “oldie”, opgericht in 1910 staan zij in de top 10 van oudste Nederlandse korfbalverenigingen. Hun ledenaantal bedraagt heden slechts een 100 tal leden verdeeld over twee seniorenteams en vijf jeugdachttallen. Ooit waren zij meer toonaangevend in de regio, nu halen ze iets hoger dan een doorsnee breedtekorfbalniveau. Wel beschikt men wel over een kunstgrasterrein met onaangepaste nieuwe afmetingen, een sfeervolle kantine met prima terras naast het terrein maakt vandaag veel goed.        

Tijdens de voormiddag werd er een aangepaste boeiende training gegeven voor alle partijen. Die werd afgewerkt over een twaalf tal korven en gesmaakt door alle deelnemers, TOF. Na het gezamenlijk middagmaal was het stilaan tijd om een eerste wedstrijd te betwisten. Deze ging tegen de thuisploeg Volharding met als tegenstrever een halve Sikopi C ploeg en een andere vak helft van Rijko C. Al gauw bleek dit geen match te worden waar het thuisteam enige aanspraak kon maken op de zege. Gelukkig voor hen bleven vele van onze kansen onbenut zodat na affluiten er een 4-10 op het bord stond. Sikopi scoorde 6x, Rijko 4x via Andries, Jarne D en 2x Lotte.  

                         

 

Blauw-Wit A – Rijko A : 3x 25 min eindstand 20-16                                                                        

Na een drietal trainingen en een onderling partijtje begint onze stageperiode op zoek naar de juiste samenstelling /opstelling vandaag tegen opponent Blauw-Wit. We starten schitterend en lopen snel uit naar 1-5 onder impuls van Stijn 3x, Lenne en Luna. De thuisploeg moet hiervan even bekomen, echter onze furieuze start ebt stelselmatig weg naarmate zij zich defensief beter organiseren. Aanvallend zijn hun dames een gesel voor de onzen, zo sluipen ze dichterbij tot 4-5. Lenne korft de 4-6 en Jesse de 6-7, echter bij de eerste ruststand prijkt de 7-7 op het bord. Voor de 2de periode stellen we een andere vak formatie tussen de lijnen. We ondergaan meer en meer de ervaring qua samenspel van de tegenpartij. We zitten nu in een fase waarin we elkaar nog moeten leren kennen om fraaie korfbalacties te creëren. Op het eind van de tweede periode is de stand naar 13-12 verlegt. Ook nu weer scoren hun dametjes 5 van de 6 treffers. Hiertegenover prikken Janne S, Kaat Verdijck, Lobke, Lenne en Ben eveneens mooie korven binnen.

Al verschillende jaren is er een mooie samenwerking tussen de 7 Kempense korfbalclubs (Rijko, Vobako, RKC, Technico, KCOV, Vosko en Geelse) via de Kempense korfbalacademie (KKA) in samenwerking met Sportregio Zuiderkempen.
Zo organiseerden we met de Kempense clubs al een aantal jaren een avondtornooi in de voorbereiding, onder de noemer “Dag van de samenwerking”. In oktober werd er in het kader van de Europese week van de sport ook een avondtornooi georganiseerd met de Kempense clubs vanuit België en Nederland.

Deze acties worden vanaf dit jaar gebundeld op 1 dag vol korfbalplezier; de Kempencup! Een dag waar de verschillende Kempense clubs elkaar ontmoeten op sportief én bestuurlijk vlak!
De eerste editie van de Kempencup zal plaatsvinden op Vobako op zaterdag 26 augustus.

Alle Rijko-jeugdploegen vanaf U9 zijn al ingeschreven voor het korfbaltornooi (2 ploegen per leeftijdscategorie)! De bedoeling is om een drietal korte wedstrijdjes te spelen binnen een tweetal uurtjes, een mooie voorbereiding op het komende korfbalseizoen.
U9 tot en met U15 komen aan bod vanaf 10u00. U17, U19 en recreanten in de namiddag vanaf 14u50.

Maar verder zijn er die dag nog heel wat nieuwe zaken te ontdekken.

Zo kunnen trainers ook een beachkorfbalveld reserveren om voor of na de oefenwedstrijdjes nog een extra oefenmoment in te plannen. Het is een leuke, zomerse en intensieve aanvulling op gewone je gewone korfbaltraining.
Reserveren kan via deze link: Reserveren beachkorfbalterrein

Er is Unified-korfbal voorzien van 13u45 tot 14u45. Dat is een mooi en waardevol samenspel tussen G-korfballers en valide korfballers. De G-korfbalteams van Geelse en Tilburg spelen onderling een Unified wedstrijd, maar we zijn nog op zoek naar valide korfballers om hier mee te spelen. Iedereen is welkom om deel te nemen! Heb je interesse, dan kan je je inschrijven via deze link (individueel) : Inschrijven deelname Unified Korfbal

Verder is er het eerste E-sport tournament Mario Kart waar je samen met een vriend(in) aan kan deelnemen. Er is een sessie voorzien om 12u30 en om 14u00 voor alle spelers onder 15 jaar. Voor de oudere jeugd is er een sessie om 17u00 en om 18u30.
Wil je deelnemen (per 2) kan je je inschrijven via deze link: Inschrijven Mario E-Kart

Korfbal4friends: breng je die dag je broertje/zusje/vriendje … mee? Zij kunnen daar een leuk en gevarieerd bewegingsparcours gaan ontdekken. Er zullen ook springkastelen staan voor iedereen.

Wil je graag een keer ontdekken hoe het voelt om als scheidsrechter een wedstrijd te leiden, ook dat kan op die dag! Check even bij je coach wanneer jij precies zelf een wedstrijd moet spelen en dan kan je je opgeven bij Tom De Bruyn om op een ander moment assistent-scheidsrechter te zijn. Dit kan best via een berichtje in Twizzit.

Maar zelfs als je artistieke ambities hebt als DJ of als fotograaf kan je die dag aan bod komen. Interesse? Stuur een berichtje naar bruyns.joris@gmail.com

Jullie merken het; dit is een dag die je niet wil missen!

#TOGETHERFORKORFBAL

 

 

 

Zin om met je vrienden te gamen na het korfbaltornooi?
Maak dan een team van 2 spelers en schrijf je in voor het 1ste E-sport Tornooi Mario Kart op 26/08. Deelname is gratis.
Iedereen kan deelnemen, ook wie niet aangesloten is bij een korfbalclub.

 

Beste korfbalvrienden,
 
Zaterdag 26 augustus gaat de 1ste Kempencup korfbal door. Tijdens de Kempencup spelen we ook Unified Korfbal. Wat is Unified Korfbal?
Unified Korfbal brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde team. Het werd geïnspireerd door een eenvoudig principe: samen trainen en samen spelen is een snelle weg naar vriendschap en begrip. Bij Unified Sports bestaan ??teams uit mensen van vergelijkbare leeftijd en capaciteiten!
De G-korfballers van Geelse en Tilburg zullen aanwezig zijn met telkens 2 teams, om deze teams aan te vullen zijn we op zoek naar 16 korfballers of niet-korfballers die mee willen spelen.
De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 13:45 en 14:45 op de velden van Vobako, Molenstraat Lichtaart.
Sportieve korfbalgroeten
Joris Bruyns
Vanwege de 7 Kempische Korfbalclubs verenigd in de Kempense Korfbalacademie
Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com