Log in
DocitConsult our website sponsor

Blauw-Wit A – Rijko A : 21-19

Aanval : Lennert(-)-Willem(5)-Jesse(1)-Axelle(1)
Verdediging : Lenne(3+1stip)-Cedric(3)-Kaat Verh.(1)-Janne S(1)
Wissels : Ben(3)


Rijko A kreeg van Ganda een stevige tik te verwerken, we hadden het toen beter moeten uitspelen, eigenlijk hebben we hier onze kwaliteiten te weinig getoond. Vandaag was Rijko zo voorbereid en gemotiveerd om de knop snel om te draaien. Mits een zege op de koploper van het klassement kwam onze doelstelling, tweede plaats en een extra partij in Herentals weer in zicht. Goede voornemens te over, toch zullen we een over-mijn-lijk mentaliteit nodig hebben! De thuisploeg nam een gretige start en zette ons na een vijftal minuten spel reeds op een 3-0 achterstand. Nadien ontbrak het geenszins bij Rijko aan de nodige overtuigings-kracht om de scheve situatie recht te trekken. Via vrije worp van Jesse en Lenne (assist Cedric) knabbelen we de vroege achterstand stelselmatig weg, 3-2. De scheids grijpt navolgend reeds een eerste maal onvoldoende in, verdedigend doelpunt tegen Jesse goedgekeurd. Blauw-Wit trekt zich eraan op, 6-3. Willem heeft zijn afwerkingsvorm terug te pakken en zorgde voor de derde korf. Inmiddels is een wissel doorgevoerd, Ben i.p.v. Cedric die naar het andere vak wordt overgeheveld, die op zijn beurt Lennert vervangt. Deze wissel rendeert onmiddellijk met Ben aan het kanon, 6-4. Willem met twee treffers naar 6-6 en Ben scoren de 7-7. Na onze eerste 10 min van de partij had men zich aan zulke terugkeer niet verwacht. Lenne, Cedric, Willem en Ben, het mag onderstreept, speelden een berenmatch. Onze Rijko girls daarentegen zaten in de greep van een stevig verdedigend damesblok. Cedric op inloop stelt terug gelijk en Ben knalt onze fanions een eerste maal op voorsprong,
8-9. Na het missen van hun 2 de toegekende stip, mogen ze zich van de scheids meer roeren dan Rijko en zo is de 10-9 ruststand een feit.

Beste Rijko-supporters,

Onze A-ploeg speelt nog 2 zaalwedstrijden. Deze zullen allebei thuis gespeeld worden in de Valk. Onze spelers zullen er alles aan doen om jullie, de supporters, nog 2 fantastische wedstrijden te bezorgen met een karrevracht aan doelpunten.

Daarom wil ik langs deze weg een oproep doen aan jullie allen, om komende zondag en de week nadien zondag, op post te zijn en jullie te laten horen en hen te ondersteunen.

Supporters en speler, het werkt in 2 richtingen, de supporters kunnen niet zonder de spelers, maar ook de spelers kunnen niet zonder de supporters.  

We maken nog steeds een kleine kans om naar Herentals te gaan voor de    runner-up-wedstrijd en daarom is alle steun welkom.

Werner de Vogelaere, kerntrainer

 

Deze thuismatch tegen Sikopi konden we met een mooie voltallige ploeg starten, 7 dames en 6 heren. De match was nog maar anderhalve minuut bezig toen een dame van Sikopi zich blesseerde aan haar knie. Ons Liesbeth was zo groothartig om bij de tegenpartij in te vallen, aangezien zij slechts met 8 spelers waren en dus geen reservespelers op de bank hadden.

We startten de match goed en kwamen vrij snel 3-0 op voorsprong met een doorloper van Tom en Stefan en een ver shot van Kris. Na een tegendoelpunt kon Loes met een ver shot de score op 4-1 brengen. Daarna kon Sikopi dichterbij komen tot 4-3. Sien kon een korte kans benutten waardoor we 5-3 voorstonden bij de rust. Het was Sien haar eerste goal als recreant, ze mocht de traditie in ere houden en daarom dus trakteren na de match. Schol Sien, op nog veel goals bij de recreanten van Rijko!

Na de rust lukte het ons helaas niet meer om te scoren, waar dit bij Sikopi wel nog een aantal keer lukte. Het bleef lange tijd 5-5 maar uiteindelijk moesten we ons helaas gewonnen geven met 5-7 achterstand.

Conclusie: We hebben dat goed gedaan, het was een tof en fair, maar toch pittig matchke.

Dank aan scheidsrechter Johan om alles weer in goede banen te willen leiden!

We vertrokken met 11 spelers richting Heist op den Berg , voor het nationaal indoor tornooi voor recreanten.

Onze eerst match van de dag was tegen Akc Lima

Kris, Mark, Heidi en Tin startte in de aanval met Stefan als reserve.

Kristof, Tom, Nathasja en Stefanie namen de Verdedeging op zich en bjorn nam de wissel op zich.

We starten de wedstrijd met volle moed , maar deze verloren we met 4-3

Onze korven werden gemaakt door Mark met een kort shot , Heidi nam de 2°korf op zich met een shot en dit op haar verjaardag, als afsluiter scoorde Kristof nog met een ver schot. Na een pauze van iets meer dan  1 uurtje was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Temse. We begonnen sterk aan de 2°wedstrijd maar deze verloren we met 2-5;De korven werden gemaakt door Heidi en Mark.

Na een rustpauze was het tijd voor onze derde en laatste wedstrijd van de dag tegen Leuven. We begonnen sterk maar konden niet verhinderen dat Leuven op voorsprong kwam. Stefanie opende de score met een strafworp  en kort daarna scoorde Leuven weer. Nathasja scoorde met een doorloper. Leuven maakte er 3-2 van en Stefan scoorde weer met een strafworp, Leuven legde de eindscore vast met een 4°korf. Eindstand  4-3

Tussen onze wedstrijden door vulden we andere ploegen nog aan omdat ze dames en heren tekort kwamen .

Al bij al was het een geslaagd tornooi voor ons team. We hebben mooie wedstrijden gespeeld en kunnen trots zijn op onze prestaties. Daarnaast was er ook veel teamspirit en hebben we veel plezier gehad. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie tornooi!.

Als slot willen we alle teams nog van harte bedanken dat we met de fairplay beker naar huis konden gaan. Dit was de kers op de taart van onze dag en denk ik wel de mooiste trofee die je mag ontvangen als Team !!!! Dikke merci

Rijko 1 – Ganda 1 : 14-17
Aanval : Willem (-) – Lenne (3) – Jesse (3) – Axelle (1)
Verdediging : Cedric (-) – Lennert (-) – Kaat Verhoeven (3) – Janne S (3)
Wissels : Ben (1) – Tim (-)

Inderdaad vanavond is de wil en het geloof aanwezig om de volle buit mee te graaien. Een zege tegen Ganda zou het zure verlies van één punt op Verde, vorige wedstrijd, wat kunnen goedmaken. Al kan het resultaat van vanavond mogelijk richtinggevend zijn voor de kansen van onze fanions om mede te debatteren in de titelstrijd. De opdracht luidt : de sfeer van het huidige optimisme voorzetten! We gaan geen spelletje : Boter, Kaas en Eieren spelen maar resoluut gaan voor zoveel mogelijk punten oogst. Uitdagingen te over, me dunkt! Gelukkig blijft er één constante in het zaalwerk van Rijko, het gegeven dat korfballend Rijko voor eigen volk een moeilijk te kloppen formatie is. Om die noodzakelijke thuiszege binnen te rijven, liep het geenszins van een leien dakje. Ook Ganda had zich goed voorbereid en ging vrank en vrij van start. Het beloofde een pittige, spectaculaire confrontatie te worden. Doch het duurde 12 min speeltijd in de 1 ste helft, vooraleer Jesse de Ganda opener ongedaan kon maken. Janne S korfde de 2-1, een stip bracht de bordjes terug in evenwicht. Het ging in één ruk naar 2-4, maar Janne S en Kaat V op vrije worp waren bij de zaak, 4-4. Wissel Ben toonde
zich eveneens voor de 5-5, het laatste wapenfeit uit de Rijko rangen. De Ganda druk bleef immens op onze heren zodat hun kansen geminimaliseerd werden. Hier sloeg Ganda een kloofje naar 5-7, enigszins rechtgezet door Jesse voor de rust, 6-7.

Respect
Wedstrijden
Foto's
RIJKO'S ideeënbus
Volgende evenementen
Rijko is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Korfbalbond

Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com