Kern :

Ago Aalst 1 - Rijko 1 : 10-15        
ATBS 1 – KCBJ 1 : 14-13 !!!                                                     
De dag na het verrassend gelijkspel in onze thuishaven, ontmoette ik een aantal spelers van ATBS op Anderlecht waar ze hun jeugd begeleiden. Ze beloofden dit huzarenstukje dit week- end nog eens over te doen in hun Rivierenhof. Ik glimlachte deze uitspraak even weg, maar ze hebben woord gehouden en met dank aan ATBS  is Rijko praktisch zeker dat de 1ste plaats in het klassement ons niet meer ontglipt. Ditmaal duim omhoog voor coach Robke!!                  Onze Rijko’ers hadden een hele trip voor de boeg om hun partij op het kunstgrasveld van Ago Aalst af te werken. Ikzelf heb de wedstrijd niet bijgewoond maar aan de uitslag te zien is dit geen overtuigende zege geworden tegen de voorlaatste in de ranking. Er resten ons nog twee karweien die best foutloos dienen afgewerkt. Motivatie van en door elkeen is nu van het grootste belang. Met het talent, dat we in onze rangen hebben, win je wel wedstrijden. Maar met teamwork en intelligentie win je overtuigend kampioenschappen.                              
Ago Aalst res. - Rijko res : 5-18 Weerom een glansrijke zege en weer een stap dichter bij de titel in Hoofdklasse 2.                                                                                                                              
Boutersem – Rijko C : 6-38  De schutters van onze C-ploeg kwamen even langs bij deze Brabanders en lieten daar hun handelsmerk van sublieme afwerkers even achter.                            

Gewestelijke : ATBS 2 – Rijko 3 : 8-13            

Jeugd :

U19 A en 19 B speelden niet. Hun wedstrijden werden verplaatst naar latere datum.             
U16 : Rijko – Sparta Ranst : 6-13                      
Rijko – Boechout/Vremde : FF 5-0                            
U14 A : Kwik A – Rijko A : 11-9  Zeer genietbare partij waar Rijko zich niet zomaar bij de feiten neerlegde en meer weerwerk bood dan Kwik hen lief was.                                                       
U12 A : Rijko A – ASKC A : 4-2  Hier aanwezig heb ik meermaals een ontgoocheling moeten doorslikken. Het spel dat jullie brachten was verre van het aantrekkelijke dat jullie reeds verscheidene keren brachten. Einde seizoenwedstrijd of konden jullie echt niet beter? Chiel bracht Rijko wel voor maar nadien was het een saai, beneden zijn waarde kijkstuk. En de scheids van dienst was ook het noorden kwijt zodat hij een pracht korf van Mathijs afkeurt en vervolgens een opendoelkans van dezelfde Mathijs, die scoort, afpakt en omzet in een stip. Jammer dat we de twee toegekende stippen voor de rust beide niet konden omzetten.  Na de pauze incasseren we direct een tegenkorf, maar Kaat scoort onmiddellijk tegen, 2-1.   De stip op Daan wordt ook door hem omgezet en het slotakkoord is voor Mathijs die een knappe pas van Chiel in de ASKC korf legt, 4-1. De boeken gaan dicht nadat we nog een tegenprik moeten toestaan, eindscore 4-2.                                                                                              
U12 B : Rijko B – Ago Aalst : 5-2  Een team waarin een aantal spelers(sters) nog niet zo lang samen spelen bracht een stukje korfbal op het terrein dat leuk oogde. En daar mogen coach/ begeleiders van de U12'ers fier en trots op zijn. Hun werktijd en arbeid dat ze in deze ploeg steken werpt nu ook zijn vruchten af. Ago Aalst werpt het eerste doelpunt binnen, waarna Lene de 1-1 ruststand vastlegt. Dezelfde scheids van de A’s is nu beter bij de les en leidt voortreffelijker. Doch vergeet hij een klaar en duidelijke stip niet te fluiten. Even de groep bijpraten over de plus en minpunten en dat heeft zijn effect. Lene zet het scoreapparaat op scherp, waarop Marie, Simon en Lenne het haar nadoen zodat er een prachtige 5-2 stand op het scorebord prijkt. Schitterende partij die naar navolging vraagt.                                                    
Ook onze U10 ‘ers en U8’ers kleurden de Rijko velden blauw. Zij mochten een aantal  wedstrijdjes spelen tegen o.a. RKC – Loenhout – Vobako. De twee ploegjes van U10 wonnen ze allemaal. En ik geloof dat eveneens de U8 zegevierend besloten.                            

Eugeen