Blauw-Wit A – Rijko A : 12-13 

Aanval : Cedric (-) – Nick (1) – Dorthe (2) – Kato (4)                                 
Defensie : Lennert (1) – Ben (4) – Jesse (1) – Axelle (-) Wissels : Tim (-) – Nathan (-)                                 

Rijko 1 begon aan het stevig drie luik op de volgende 14 dagen. Deze belangrijke twee weken zouden wel eens cruciaal kunnen zijn voor het verdere verloop en de eindafrekening van de competitie. Vandaag is Blauw-Wit, koploper in Hoofdklasse 1, de tegenstander van dienst. Met de laatste partij op Catba in gedachte waren we er niet helemaal gerust in. Na de uitschuiver van vorige zondag, moest er revanche genomen worden om zekers de rol niet te lossen en mogelijk de 1ste plaats in te palmen. Blauw-Wit zou het kind van de rekening kost wat kost moeten worden. Na de nederlaag van Blauw-Wit op KCBJ wisten we dat we een heel goede kans zouden maken om deze wedstrijd van de waarheid binnen te halen. De weersomstandigheden waren de ganse dag van dien aard dat het geen gewone wedstrijd zou worden. Later bleek dat het dus nog meeviel, de hemelsluizen bleven dicht en konden we starten in een normaal spelverloop. Toch kwamen we niet goed uit de startblokken, de thuisploeg trof met één van zijn eerste pogingen meteen raak, enkel Ben kon tegenprikken en voor weerwerk zorgen, 1-1. Het verdere antwoord vanwege Rijko bleef voorlopig uit. De doelkansen zijn goed en prima uitgespeeld, echter de scherpte ontbreekt nogmaals om gepast af te ronden. In het tweede aanvalsvak had men nood aan een dirigent die het vak draaiende hield en dan ging mijn gedachte uit naar de “missing link” Sander. Ondertussen had Blauw-Wit al een ruime voorsprong naar 5-1 opgebouwd. Rijko raakte moeizaam uit de omknelling door de stevige aanpak van onze opponent. De partij kabbelde verder tot men bij Rijko alsnog de juiste richting vond en naar de rust toe kon bijbenen. Hiervoor konden we rekenen op Dorthe met omgezette stip, Nick en een vrije worp via Jesse, 5-4. Toch moesten we nog een zesde treffer incasseren net voor de pauze, 6-4. Zat de wedstrijd voor de rust nog op slot, de tweede helft begon spetterend.


Dorthe na recup van bal in defensie, Kato en Ben zorgden voor een gelijke stand 7-7. Inmiddels kon de prima leidende scheids, Steve De Jongh, het bitsiger gedoe enkel inperken met een festival aan vrije worpen, iets meer toegestaan aan de thuisploeg. Blauw-Wit schudde via hun heren nog twee treffers uit de mouw, 9-7, maar een schitterend afwerkende Ben scoorde gepast tegen naar terug gelijk, 9-9. De wissels werden ondertussen nuttig gebruikt en dat gaf ook meer vuur. Een stip wordt omgezet door een dame van de tegenpartij, 10-9. Alarmfase rood, maar Kato die haar shot had teruggevonden knalde er navolgend, samen met Lennert nog een drietal binnen, 11-13. De ultieme stip die de eindstand bepaalde, 12-13, leidde nog tot hectische taferelen in het slot van de wedstrijd. De scheids hield het hoofd koel en floot op het juiste moment af. Deze moeilijke klip was hiermede omzeilt, bepaalde spelers(sters) konden zich net op tijd in de juiste “flow” zetten om mooie dingen te laten zien, zodat de winst een feit was. Indien we de “forme” van vandaag kunnen bestendigen dan hebben we nog heel wat achter de hand en kunnen met veel vertrouwen de volgende confrontaties tegemoet zien. We doen onze status als veldploeg weer alle eer aan en na een vrij zwak zaalseizoen is Rijko weer opgestaan, wijzen alle neuzen in dezelfde richting en zullen er samen voor gaan, één voor allen allen voor één! Onnodig te zeggen dat we zaterdag 29 april iedereen verwachten om onze Rijko’ers te komen aanmoedigen in hun “Rush” naar de titel is duidelijk en een must! Geen enkele reden is goed genoeg op er op zaterdag aanstaande niet bij te zijn. Mits winst tegen Edegemse verzekeren we jullie dat de ontlading formidabel zal zijn en maken we er tesaam een denderende feestavond van!  

Blauw-Wit reserve – Rijko reserve : 8-14 Een onuitgegeven team stond te trappelen om de wedstrijd te starten. Allemaal jonge veulens, op uitzondering van Tim, die hun kans ruiken om de entree naar de kern te bevestigen. De aanvulling van enige U19-ers bleek achteraf een schot in de roos te zijn, met dank aan Lobke, Willem en Lenne. Het was Blauw-Wit dat iets furieuzer opende dan Rijko, zij zetten een 3-2 op het bord, Jarne B en Nathan waren de spelers die tegen scoorden. Rijko hervond zijn goede balans en ritme zodat de partij kantelde in het voordeel van ons team. Tim, Nathan, stip op Willem, Tim, Luna, Nathan en Willem plaatsten na knappe combinaties en dito afwerking een 3-9 op het scorebord, meteen de ruststand. Na het water bleef het ietwat stiller aan Rijko zijde, er was nu heel wat aarzeling in de onderlinge combinatie vast te stellen. Zo moesten we toezien hoe Blauw-Wit terug in de wedstrijd kwam tot 7-10. Enkel Willem had nummer 10 in het mandje gelegd. We lieten ons verder niet onbetuigd en verzetten de bakens in de juiste richting, Tim, Nathan, Dorien met mooie inlegger en Luna bepaalden de eindstand van 8-14. Duim opwaarts voor de aantrekkelijke partij die we mochten aanschouwen.                                            

Eugeen