Rijko 1 – Ganda 1 : 17-12

Aanval : Jesse (4) – Axelle (1) – Ben (-) – Nathan (1)                                  
Defensie : Kato (7) – Janne S (-) – Nick (1) – Cedric (1+1stip)                                                     
Wissels : Lennert (1) – Dorien (-) – Tim (-)                                                                                                           

We willen al te graag niks meer van de voorbije zaalperiode horen, weliswaar daar uitgeteld doch we speelden meermaals verdienstelijk mee. Spijtig, maar we hebben toch in de Promo League gestaan en daar mag de Rijko kern terecht fier op zijn. Na een lange tussenperiode,  de overgang van zaal naar veld verwerkend, kijken we ernaar uit om op ons vertrouwde veld aan te treden en de sfeer in kantine te herbeleven. Bovendien hebben we op veld nog enkele troeven achter de hand met de 1ste plaats in de ranking binnen handbereik. Voor de opmaak naar de eerste confrontatie met Ganda, werkte Rijko kern een oefenwedstrijd af op en tegen Verde. Hier werd schitterend gepresteerd, beklonken met een zege van 14-17 voor Rijko A en 3-15 voor het B-team. Bevestiging dat het geloof in eigen kunnen is onaangetast. Vandaag, slechts één optie : de beuk erin! Geen punten onderweg laten liggen, de focus vol op de onderlinge confrontatie met leider Blauw-Wit.  Ganda op bezoek, blijft steeds een te duchten tegenstrever, verwachting is dat we Gentenaars puntenloos huiswaarts laten keren. De 1ste helft is gelijk opgaand met geruime tijd een lichte voorsprong voor Rijko, op slag van rust zien we stand keren naar 6-7 voor Ganda. De opstekende wind was hier de spelbreker zodat men steeds de goede zijde moest kiezen om doelgevaar te scheppen, dat pleit meestal in het voordeel van het defensieve compartiment. Onze dametjes lieten zich niet onbetuigd gedurende deze eerste periode, Jesse 2x, Kato 2x, Nathan en Nick zorgden voor deze ietwat ondermaatse ruststand.


Een geconcentreerd Rijko team na de pauze gaf nog weinig weg, de sportwetten bleven alzo gerespecteerd zodat een doeltreffender Rijko beter uit de hoek kon komen. Het resulteerde naar een met zes treffers op rij stand van 12-8. Onze girls waren nu met glans de meerdere van de Ganda dametjes, Axelle, Kato 3x, Jesse en Cedric maakten het verschil door hun afwerking. Even een tegenscore maar Jesse, Kato en Cedric met stip zetten Rijko op rozen, 15-9. Nog wat tegengespartel vanwege Ganda, het wordt 15-12 vooraleer Kato en wissel Lennert de eindstand vastleggen,17-12. Iedereen best tevreden met de einduitslag, dit gaat beslist bevrijdend werken naar de volgende confrontaties toe. Door het aankomend Paasverlof beleven we weerom een competitie stilstand van twee weken, het wordt even koffiedik kijken vooraleer we naar de eerstvolgende partij tegen een niet te onderschatten Catba gaan ballen.  Nu deze positieve trend verder zetten is de boodschap.    

Rijko reserve – Ganda reserve : 20-4  Rijko B startte verschroeiend en ontneemt Ganda meteen de illusie een bevredigend resultaat neer te zetten. We beperken onze tegenstrever tot slechts twee omgezette stippen in de 1ste helft. Ruststand : 12-2. Een vlot combinerend Rijko zette onmiddellijk de toon door de Gentenaars geen schijn van kans te geven. De afwerkers waren ditmaal wel op het appél en zorgden voor dit klasse verschil. Caine 3x, Luna3x, Dorien 2x, Jarne B 2x, Lennert en Tim mochten juichen. Na de pauze éénzelfde spelbeeld waar een zwak Ganda zich reeds had neergelegd bij de opgelopen achterstand. Rijko ging op zijn elan verder, Tim 2x, Jarne B 2x, wissel Joppe met stip, Caine en Lennert 2x, knalden de eindstand 20-4 op het scorebord.                                                                                  

Edegem C – Rijko C : 13-13              Gewestelijke : Rijko 2 – Putse 2 : 10-9              

Eugeen