Zaterdag speelde onze kern de topper tegen Verde. Bij winst komen we helemaal
bovenaan te staan en rest ons enkel nog de wedstrijd tegen ASKC om de heenronde
met een zeer mooi resultaat af te kunnen sluiten. Kunnen we de punten thuis houden en
Verde groen laten lachen?
De wedstrijd begint en de weersomstandigheden zijn duidelijk een bepalende factor. De
regen en wind zorgen ervoor dat korfballen met verre shots en lange ballen haast niet
mogelijk is. Korte kansen zoeken en slim en geduldig korfballen, dat is de boodschap die
coach Glenn meegeeft.
En dat hebben we snel onder de knie lijkt het wel. Sander scoort een omdraaibal, Nick
legt een strafworp binnen en Kato volgt met een doorloper. Maar Verde volgt ook met
shots en een strafworp. 3-3
Gedisciplineerd blijven korfballen en de juiste kansen zoeken zorgen er voor dat we een
kloofje kunnen slaan en naar 8-5 gaan. Dorthe en Axelle met een shot, Sander met zijn
tweede omdraaibal, een stip van Cedric en Axelle nog op vrijworp. Nu zijn we vertrokken
denk je dan... Maar met de leeuwen van Verde ben je nooit klaar natuurlijk. Ze zetten
hun klauwen in de match en maken het terug spannend. Al moeten we vooral kritisch
naar onszelf kijken en toegeven dat we de discipline wat verliezen en vooral in
verdediging te gemakkelijk kansen weg geven. Focus on the job, coach Glenn zet zijn
troepen terug op scherp met de rust in zicht. Het wordt 10-8 via een korte kans van
Jesse en één van Stijn, die de geblesseerde Lennert vervangt. Maar net voor rust scoort
Verde ook nog 2 x. 10-10

Snel naar binnen zodat we niet afkoelen en de opdrachten voor de tweede helft kunnen bespreken. Wij gaan laten zien dat we ook geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken. De match blijft gelijk op gaan en een kwartier en nog eens enkele (hoe gaan we het noemen) 'creatieve' en 'onvoorspelbare' beslissingen van de scheidsrechter later, staat het 14-14. Sander met een stip, Cedric met een shot, Dorthe met een korte kans en Nick met zijn tweede strafworp van de avond. Het is niet gemakkelijk korfballen en hier en daar liepen de gemoederen hoog op. Als daar niet meteen korte metten mee gemaakt wordt, kan dat een probleem worden natuurlijk. Soit, blijven korfballen, blijven spelen, blijven ballen... Voor het eerst komen we op achterstand. Jesse maakt terug gelijk met een shot. 15-15

We komen een tweede keer achter, maar dat laat Kato niet zomaar gebeuren. Met een stip zet ze de bordjes terug gelijk. 16-16.

De laatste 2 minuten gaan in. Wie wordt de winnaar? Verde trekt het laken naar zich toe en maakt er 17-16 van. Hoeveel tijd hebben we nog? Hooguit een half minuutje denken we (de laatste 2 minuten telt de klok niet meer af en is de scheidsrechter timer van dienst, dus het is altijd wat gokken dan), maar meer tijd heeft Jesse niet nodig om een strafworp uit de brand te kunnen slepen. Durft iedereen nog te kijken? Ze houdt het hoofd koel (of kwam dat door de regen?) en maakt er 17-17 van.  En meteen daarna klinkt ook het eindsignaal.

We delen de punten met Verde en kunnen met opgeheven hoofd van het veld stappen. Zeker een verdienstelijke wedstrijd. De leeuwen van Verde zijn moeilijk te temmen, maar we zijn zeker op de goede weg. Die terugmatch gaat sowieso voor spektakel zorgen.

Momenteel staat Rijko gedeeld eerst, samen met Verde. Verde heeft nog wel een wedstrijd in te halen tegen Spartacus.

Bedankt aan alle supporters die regen en wind hebben getrotseerd om onze ploeg aan te moedigen!

Rijko B – Verde B

Onze B-ploeg verdedigde zaterdag de eerste plek in de rangschikking en was niet van plan om punten weg te geven. Kunnen we zorgen voor een schitterende 12 op 12?

Het begin van de match belooft alvast veel goeds, want we lopen vlot uit naar 5-1. Tim met een shot en korte kans, Luna met een korte kans en 2 x Janne S. met doorloper en shot. Maar Verde schiet ook wakker en komt terug opzetten.  Het wordt 5-3, maar Janne S. vergroot de kloof terug met een strafworp. 6-3
Het gaat naar 6-5, maar we kunnen steeds de voorsprong houden. In de tweede helft diepen we de voorsprong uit naar 3 korven. Het wordt 9-6 via Ben met een shot, Tim met een doorloper en Anne met een shot.

Is de winst veilig gesteld nu? Als het aan Verde ligt niet. Ze blijven zoeken naar aansluitingstreffers en komen terug tot 9-8. Jarne zorgt met een doorloper voor de 10-8, maar de wedstrijd duurt net iets te lang om het gelijkspel te vermijden. Het wordt 10-10.

Er is geen ramp gebeurd in de rangschikking, we blijven bovenaan staan met 3 punten voorsprong, maar dit gelijkspel heeft toch een wrange nasmaak na de voorsprong gedurende heel de wedstrijd.

Op naar de laatste match van de heenronde, volgende week tegen ASKC.