EINDELIJK…..we kunnen weer korfballen na CORONA!!!!

Voor onze U 16 A stonden de zenuwen lichtjes gespannen, niet verwonderlijk na een inactiviteit van zowat een half jaar. Met de korte verplaatsing naar Kwik werd er een haalbare kaart voorgeschoteld, temeer omdat dit om Kwik B ging. Maar, elke wedstrijd moet gespeeld worden alvorens de winnaar te kennen…

Coach Rudi opteert dit seizoen voor 7 dames en 5 heren te selecteren waardoor er elke training sportief wordt gestreden om een plekje bij de eerste 8. Deze groep, die overigens van dag 1 door een vuur wil gaan voor elkaar , weet dus waar ze voor kunnen staan…

Het nazomerse zonnetje was net zoals de talrijke uitsupporters (allen MET mondmasker) aanwezig voor deze partij. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen  onze helden er tegenaan om een mooi resultaat te bekomen .Het was wel wat wennen en aftasten de eerste minuten alvorens de toerenteller begon te draaien. De thuisploeg zorgde verrassend voor de openingstreffer op vrijworp. Vrijwel direct na de eerste korf counterde Jonas deze vrijworp met een benutte stip. Rijko begon met een snellere balcirculatie wat resulteerde in enkele mooie aanvallen helaas zonder succes. Het was echter de thuisploeg die op voorsprong kwam na alweer een benutte vrijworp.  Geen paniek bij de bezoekers die het opgelegde spel van coach Rudi steeds beter en beter begonnen uit te voeren. Lenne bracht de bordjes in evenwicht en na een mooie snelle aanval benutte de sterk spelende Sita de 2-3 voorsprong.De thuisploeg deed wat het kon maar had moeite met het tempo en de variatie dat de bezoekers op de mat brachten. Met veel druk op hun aanvalsvak kwamen er zelden gevaar langs Kwikse kant. Jonas liet even later wel zien hoe het moest: met een shot zorgde hij voor de 2-4 voorsprong. Het tempo ging plots naar beneden , de afwerking liet het eventjes afweten en de schwung was effe weg. Ondanks dat bleef Rijko duidelijk de bovenhand hebben in de wedstrijd. Kaat V kreeg via een stip de kans om de score uit te diepen en faalde niet. Met een mooi shot zorgde ze binnen enkele minuten voor een grotere kloof.Stijn achtte zijn moment ook gekomen en rondde kort daarop een snedige aanval af met een mooie doorloper waardoor de bordjes op 2-7 hingen tijdens de rust. Een deugddoende verfrissing en wat schaduw verdienden deze korfballers wel na een toch wel knappe eerste helft. Coach Rudi , met een brede maar zeer gelijkwaardige kern wisselde enkele pionnen waardoor de druk en de gretigheid groot bleven. Lobke lukte mooi de 2-8 maar toch was Rijko niet tevreden: met hoge druk en veel spelvariatie dicteerden de bezoekers deze partij volledig waardoor de thuisploeg geen ademruimte kreeg. Kwik korfde nog eenmaal maar dit bleek niet meer dan een voetnoot. Marie, steeds vaker aanwezig, maakte met een mooi shot de 3-9 . Ook Stien , net als de andere invallers zeer scherp , liet tevens van zich horen en zette de dubbele cijfers op het bord!! Stijn en Loris bekroonden de resem aanvallen nog met 2 korven waardoor men huiswaarts kon keren met een klinkende 3-12 overwinning.

Terecht lovende woorden van coach Rudi naar gans het team: ONE TEAM was hier volledig op zijn plaats, proficiat aan allen. Voila, de kop is er af, hopelijk kunnen we deze competitie op een fatsoenlijke manier afwerken zodat deze groep kan laten zien waartoe het in staat is. Volgende week al een weekje rust alvorens er terug in te vliegen….