Hoevenen - Rijko 4-1 (1-1)

A: Leen, Greet (Anja), Kris (Jeroen), Thomas (Dirk)
V: Nathasja (Griet), Heidi (Ilke), Andries (Tom), Jan (Marc)
We starten voor 2x15min korfbal plezier tegen Hoevenen. Hoevenen komt bij hun eerste aanval
direct 1-0 voor op doorloper. Bij onze eerste aanval kunnen we direct tegenscoren op schot van
Thomas, 1-1. Daarna creëerde Rijko 3, tot 4x meer kansen dan hun geel-blauwe vrienden,
maar scoren lukte maar niet in het vak van Heidi. Iedereen werkte hard, rebounds werden
gewonnen, steunen gezet,.. Maar de bal door de korf krijgen ontbrak spijtig genoeg. Zo gingen
we rusten bij 1-1 en was alles zeker mogelijk voor een sterk spelend Rijko.
Na de rust een bijna heel nieuw Rijko tussen de lijnen, alleen Leen mocht een volledige
wedstrijd spelen van ons nieuw? trainerstrio (Griet, Johan & Caine). Vol goede moed begonnen
we aan de tweede helft want we voelden dat een eerste overwinning zeker kon. Kris gaf vanop
de bank aan dat niemand “ne meter” mocht lossen en dat probeerden we zo goed mogelijk te
doen. Maar toch kregen we snel een doorloopbal en schot tegen voor 2-1 en 3-1. Vol goede
moed gaf het vak van Jeroen niet op, maar de bal rolde verschillende keren uit de korf. Dirk
verdeelde het spel vanuit de korfzone maar ook onze dames konden niet scoren. Jammer!
Uiteindelijk verloren we 4-1, maar iedereen was ervan overtuigd dat er toch iets meer in zat. Vol
goede moed keken we uit naar de volgende wedstrijd! Maar eerst toch maar “ne meter” gaan
bestellen in de kantine.. ;)

Rijko - HMKC 4-2 (3-0)

A: Leen (Griet), Greet (Anja), Kris (Jeroen), Thomas (Dirk)
V: Nathasja, Heidi (Ilke), Andries (Tom), Jan (Marc)
Voor de tweede wedstrijd spelen we in dezelfde vakken als tegen Hoevenen. Ook nu starten we
goed en komen we snel 2-0 voor, via 2 shots van Thomas mede dankzij goed rebound werk in
het vak. Jan duwt na de vakwissel door op shot voor 3-0. Is de eerste overwinning in de maak?
Daartoe krijgt Rijko nog enkele goede kansen via Andries en Nathasja maar scoren lukt helaas
niet meer. Zo gaan we met een goed gevoel de rust in zonder tegendoelpunten. Knap!
De tweede helft start net als tegen Hoevenen met een goal tegen. Ditmaal scoort HMKC hun
eerste op strafworp 3-1. Daarna zijn er veel kansen te zien bij beide ploegen maar scoren lukt
even niet. HMKC voelt dat het nog niet gedaan is en komt even later bij op shot. 3-2. Met nog
een enkele minuten te spelen. De volgende aanval krijgt Rijko een strafworp, Griet mist, en de
wedstrijd is nog niet gedaan. Uit een verwarrende fase vol korte kansen, waarbij de
scheidsrechter soms vergeet de fluiten voor verdedigd, scoort Griet toch de 4-2 en is de eerste
overwinning een feit! Knap gespeeld iedereen en die beloofd voor jullie volgende wedstrijden in