Gewestelijke : Rijko 2 –

Lubko : 13-9

Jeugd :

U19 : Meeuwen – Rijko : 18-4
U16 A : Rijko A – Borgerhout/GroenWit A : 19-18 Willem Soontjens loodst de U16’ers naar de zege. Met zijn 3 treffers voor de rust en 5 nadien lag hij mede aan de basis van de eerste winstpunten in de Topleague U16. Hoe we dit huzarenstukje klaarspeelden lees je hierna volgend. Via een afgesnoepte bal korft Jo de 1-0, de 2-0 van Willem wordt afgekeurd in de zoemer, ja dan niet terecht? Even ontreddering in onze gelederen, het komt B/GW goed uit zodat zij de partij onder controle krijgen en uitlopen naar 1-3. Onze drie vrije worpen door foutenlast van B/GW leveren niets op. Nu trekt Willem ons naderbij en de stip op Luna die Lobke omzet brengt terug gelijk, 3-3. Vervolgens Jonas en weer Willem scoren de 5-5 gelijk. B/GW neemt terug over naar 5-7, waarop de scheids een terecht doelpunt van Willem afkeurt wegens verdedigd, zeer discutabel zou ik stellen. Hij blaast even stoom af en herstelt samen met Kaat Verdyck de orde, 7-8, meteen ook de ruststand. Wat Thomas de gasten tijdens de pauze in het oor heeft gefluisterd weet ik niet, in ieder geval zij komen monter, goedgeluimd, met opgeheven hoofd uit de kleedkamer en gaan furieus van start. De breuklijn viel na de rust waar we gedurende een 15 tal minuten B/GW volledig overtroefden. Via Tiemen 2x, Willem 2x en Jinte werd er een 12-9 op het scorebord getoverd. We bleven hongerig verder ballen zodat Rijko verder aandikte via Willem en Kaat Verdyck, 14-9, de maximale voorsprong. Waren we nu voldaan en dachten de wedstrijd gespeeld? Mispoes…. omdat we gingen zondigen tegen een basisregel in defensie, namelijk niet instappen op een aanvalsbeweging van de tegenpartij! Dit koste ons meteen 2 korven die te vermijden waren. Stijn pookt het vuur weer op en zet zijn stip zelf om, 15-11. Tiemen en Willem blijven vlot afwerken, 17-13. Doch in onze defensie hebben ze hun lesje nog niet geleerd en gaan in de fout op hoger vernoemde basisregels. Willem korft tegen op het gepaste moment, 18-15, maar we gaan met klamme handjes de slotfase in. Deze wordt compleet beheerst door B/GW dat ons tot het eindsignaal stevig doet bibberen. Jinte beseft het gevaar, met inloop beslecht zij de illusie van de Rood-Witte terugkeer, 19-17. De laatste korf doet niets meer ter zake, eindstand 19-18. Er zal op training aardig wat nagekaart en bijgestuurd worden, over het zenuwachtig gedoe met dito foutenlast in defensie, waardoor we praktisch kopje onder gingen en dat mag zich in de volgende confrontaties niet meer kan herhalen.
U16 B : Rijko B – Ganda B : 7-2
U14 A :Rijko A – Temse A : 8-11 Wat een gemiste kans, hier liet U14 A een unieke kans liggen om een 1ste  thuisoverwinning te boeken. Ze hadden tijdens het verloop van de wedstrijd genoeg kansen bijeen gebald om Temse te overbluffen, maar faalden bijzonder in de korte kansen afwerking. We hadden kunnen blinken, doch het werd een dramatisch scenario in de 2de helft. Rudi moest het met lede ogen aanschouwen, baalde en vloekte binnensmonds aan de lijn gelijktijdig, maar kon ze spijtig genoeg er niet zelf inleggen. Want wat we in de 1ste helft lieten aanschouwen, die werd afgesloten met een quasi perfect rapport, kreeg geen vervolg in de 2de helft.  Kaat V., Stien en Loris doen de suppo’s juichen na een knappe start, 3-1. Temse voelt nattigheid, schakelt een versnelling hoger en we moeten even ondergaan tot 3-4. Lenne, Kaat V. en Marthe zetten Rijko terug op voorsprong, 6-5. Op slag van rust geven we deze knap opgebouwde voorsprong prijs door slecht uitwerken en een ongeconcentreerde opvang in verdediging, rust 6-7. Na het water zien we beide achttallen gedurende een bepaalde periode compleet stilvallen. Langs Rijko zijde voornamelijk door de talrijke korte kansen onmondig te benutten want hier hadden we het verschil kunnen maken om Temse over de knie te leggen. Loris korft de aansluitingstreffer van de hoop, echter een aanvallende fout wordt door een matig leidende scheids verkeerd beoordeeld en keurt onze terechte korf af, in de plaats van een eventueel gelijk gaat de bal naar de overzijde dat Temse toelaat de 7-9 aan tekenen. Het aangeslagen Rijko laat betijen zodat Temse de eindstand kan vastleggen op 8-11. Enkel de ingekomen Mathijs kon alsnog tegenprikken. Jammer, het anders kunnen lopen. Het neemt niet weg dat we in de 2de helft het deksel op de neus kregen door slechts 2 korven te markeren en dat is op dit niveau waarlijk te weinig.
U14 B : Rijko B – Leuven B : 12-1  Een onmondig Leuven B was geen partij voor onze B’s. Met een hoge balrecuperatie uit de verdediging maakten we de weg vrij naar de aanval om ruime kansen te creëren die dan ook werden afgerond. De 5-0 aan de rust was niet overdreven te noemen. Hiervoor zorgden Bo, Jarco, Dieter, Dean en Chiel. Na de pauze ging het festival van éénzijdig spelvertoon, langs Rijko zijde, gewoonweg verder. Rijko dikte de knap verworven voorsprong  aan via Lisse, Dean 2x, Kaat 2x, Bo en Jasper tot een fatsoenlijke eindstand 12-1.
U14 C : Rijko C – Sikopi B : 4-7
U14 D : St. Gilles Waas – Rijko D : 5-2
U12 A : Rijko A – Leuven A : 19-3
U12 B : Rijko B- Temse B : 3-4
U12 C : Rijko C – Leuven B : 0-6