Log in

Met het oog op de nakende wedstrijden tegen ASKC en Ganda, is deze oefenpartij een uitstekende gelegenheid om bepaalde zaken nog eens uit te proberen qua vak stelling, de pionnen in de juiste linie zetten of het geheel nog beter te automatiseren. Want de twee volgende missies zouden best met puntensprokkel in Rijko’s voordeel worden afgerond. Kwik U19 die in nationale de leiding delen met Boeckenberg is ook vandaag geen makkelijke klus. We spelen 3x20 min en bij aanvang zet Kwik fors door, zodat Rijko even naar adem moet happen alvorens weerwerk te bieden. Ben en Nick brengen de stand in evenwicht 2-2, vervolgens is het Kwik dat het spel naar zich toetrekt en uitloopt naar 7-4. Enkel Dorthe en Pieter met stip op Jenthe kunnen tegenprikken. Rijko speelt slordig op gebied van passing, neemt niet de nodige tijd van de 25sec shotklok en laat zich menigmaal uit verband spelen. We maakten het onszelf onnodig moeilijk. Zo wordt de 1ste periode afgefloten met een 10-6. Pieter en Sander scoorden bij voor Rijko. Na de peptalk zien we een ander Rijko dat deze partij niet zomaar beschouwt als een oefenmatchke. We sluiten de 2de periode glansrijk af met een 5 tegen 3 score, zodat de stand er plots rooskleuriger uitziet, 13-11. Kwamen tot scoren Sander 3x, Stef met stip op Ruth en Ruth zelf. In de 3de periode probeert Kwik de partij te forceren en komen niet meer tot het samenspel van de 1ste periode, doch onze defensie geeft geen krimp meer en onderschept talrijke ballen. Onze aanval werd hierdoor goed bedient, maar hadden we beter bij de les geweest inzake afwerking dan had er nog meer ingezeten dan de einduitslag laat vermoeden, 16-17 winst. Hiervoor zorgden Nick 2x, Nona 2x, Ben 1x en Stef die de stip op Ruth omzet. Enige zorg is en blijft de afwerking van onze vele kansen, voornamelijk op doorlopers, vrijeworpen en korte kansen. Maar we kunnen dit wel relativeren indien we het volgende zondag beslist beter doen.     

Eugeen     

                                                                            

Het initiatief van het jeugdcomité, namelijk de Jeugdsupporterdag was nogmaals een schot in de roos. Massaal zorgde en bevolkte onze Rijko jeugd samen met hun ouders voor een nokvolle tribune. En deze steun konden onze fanions beregoed gebruiken om Spartacus een voetje te lichten. Het besef, dat alleen winst goed genoeg is om eindelijk terug tussen de mensen te staan liet praktisch niemand onbewogen. Rijko zette de partij in met een valse noot, want in deze spannende partij domineerde Spartacus de aanvangsfase compleet door uit te lopen naar 0-3. Rijko onderging, kon niet meteen een vuist maken maar was niet in paniek en reageerde via een doorloper van Jenthe Herthogs en korte kans van Loes Rönne.

 

Kern :

Rijko 1 – Spartacus 1 : 18-16 Knappe zege afgedwongen door geduldig en verstandig de partij naar zich toe te trekken. Met dit vertoonde spel en de mentale weerbaarheid gaan we ons zeker redden. Beaam dat ik het gezegd heb!                                                                       
Rijko res – Spartacus res : 26-18                     
Rijko C – Spartacus C : 8-12                                       

Gewestelijke :

Vos Reinaert – Rijko 3 :  3-11

Jeugd :

U19 A : Rijko A – ASKC A : 15-8  Ons zwarte beest, waar we het steeds moeilijk tegen hebben, werd vandaag keurig onder de duimen gehouden met ruim verschil.     
U19 B : Vrij  
U16 A : Rijko – Vobako C : 10-1                                                                                                           
U14 A : Rijko A – Ago Aalst : 10-7                           
U14 B : Hoevenen – Rijko B : 9-3                       
U12 A : Rijko A – Ago Aalst A : 11 -5                      
U12 B : Rijko B – ASKC : 7-1   
Hierbij hoort enige commentaar. Onze A’s lukten een scoorvolle zege, volgens de scheids een ietwat overdreven, je moet het toch maar doen qua afwerking. De manier waarop heeft minder belang, doch dit is een ferme opsteker om op deze wijze verder te ballen. Onze Rijko’ers B behaalden hun eerste overwinning in de zaal. Een gedreven U12B bewees al gauw dat een onmondig ASKC hun prooi was vandaag. Een overgelukkige coach Els kon het nauwelijks verzwijgen en verkondigde het aan iedereen die het hoorde wilde. Dat deze zege een stimulans betekend om op de ingeslagen weg verder te blijven doen is jullie aangeraden.   
U12C : Hoevenen B – Rijko C : 11-2                        
U12 D : Rijko D – Spartacus : 5 – 5    

Eugeen                                

Beste leden, ouders, supporters,........

Vanaf afgelopen maandag is sporthal De Valk eigendom van de gemeente Rijkevorsel, voor de club een belangrijke stap voorwaarts. Vanuit de gemeente zullen de nodige inspanningen geleverd worden om het sporten en omkleden/douchen een stuk aangenamer te maken. Wij als club hebben het engagement genomen om te zorgen dat alles proper en net blijft en daarom zijn afspraken natuurlijk belangrijk!

- toegang supporters doorheen de 1ste deur, dus niet langs de gang kleedkamers!
- sporters betreden de sportvloer enkel met zaalschoenen die geen strepen afleveren, de sportvloer betreden met gewone schoenen of sportschoenen die buiten gedragen zijn, is uit den boze!
- verdeling kleedkamers hangt steeds vooraan aan! Gelieve de verdeling te respecteren!
- supporters blijven op de zwarte matten en betreden geenszins de sportvloer, kinderen die een balletje willen werpen of wensen te spelen doen hun schoenen uit!  Extra matten ed zullen nog aangeschaft worden!
- zaalverantwoordelijken, trainers, ploegbegeleiders,.... die toch de zaalvloer dienen te betreden en geen propere sportschoenen voorhanden hebben trekken plastic overschoenen aan! Deze zijn voorhanden!
- drank(uitgezonderd water voor de sporters) en eten nemen we niet mee in de sportzaal!
- aan de reservebanken wordt er enkel water genuttigd dus geen suikerhoudende dranken en eten!
- we deponeren al het afval in de juiste afvalbakken die door de gemeente worden voorzien!
- na het verlaten van de kleedkamer nemen we al het afval en achtergelaten kledij mee!
- materialen worden steeds terug op de correcte wijze opgeborgen, afbeeldingen zijn voorhanden!

De verantwoordelijke van Rijko kunnen personen aanspreken die zich niet houden aan deze regels, heb hiervoor RESPECT en pas je houding per direct aan! Zien jullie zelf personen die zich niet aan de regels houden, spreek een verantwoordelijke aan of herinner de persoon zelf even aan te de volgen regels.

SAMEN dragen we zorg voor Sporthal De Valk.

Alvast bedankt voor jullie medewerking

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

Het nieuwe jaar is net begonnen, terwijl Rijko zich volop opmaakt voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Appels. Verliezen is ditmaal geen optie, zo luidt het motto van de coaches. We zijn reeds verscheidene keren moedig strijdend onderuit gegaan, eerlijk gezegd soms een tikkeltje onverdiend. Echter de punten werden Rijko op zulke cruciale momenten dan ook niet toegekend. We stellen een jonge ploeg tussen de lijnen, doch die lijken me ervaren genoeg om succesvol te zijn.

We openen ditmaal met onze Rijko Jeugd.                                                                                                     

U19 A : Rijko A – Kwik B : 14-9  Ik was getuige van een wedstrijd die ik kan betitelen als een periodiekske. Juist omdat Rijko er van meet af aan een vliegende start van maakte en uitliep naar     6-1, via Eline, Dorien, Pieter, Lennert stip op Kato omgezet elk 1x en Axelle 2x. Gelaste men dan een rustpauze in of wat had dat met korfbal spel te maken? Een periode van saai gedoe liet Kwik toe om terug in de wedstrijd te raken, ruststand 6-4. Na de pauze weer een heropflakkering van Rijko zijde en zo stond in een no-time een 10-4 op het scorebord. Hiervoor zorgden Nathan 2x, Pieter en Lennert die een stip omzet op Pieter. Vervolgens nogmaals onze rustpauze in de partij aangebroken om Kwik toe  te laten enige korven te scoren tot 10-7. Vraag is, hoeft dit nu?, waarom niet volle gas doorstomen en Kwik meteen een genadeslag toe te dienen. Maar we hervonden onze elan en telden Kwik uiteindelijk uit met een  14-9 eindstand. Amber, Nathan, Lennert en Axelle tekenden voor deze geenszins vol van hoerageroepte zege.                                                                                                                                              
U19 B : Rijko B – Appels : 6-7  Door onachtzaamheid in het slot van de partij geven we een voor de hand liggend gelijkspel zo maar in geschenkverpakking weg.                                                                   
U16 : Rijko – Appels : 3-8                                                                                                                                    
U14 A : Rijko A – Kwik A : 5-12                          
U14 B : Rijko B – RKC : 22-5 !!!                                             
U12 A : Rijko A – Floriant A : 14 -3                   
U12 B : Rijko B – Hoboken2000/Mercurius     : 3-6                           
U12 C : Rijko C – Sikopi B : 5-0                          
U12 D : Rijko C – Minerva : 5-0 forfait                                                 

Kern :

Rijko A – Appels A : 23 – 20                   
Rijko res – Appels res : 19-16      
Rijko C : Vrij                                 

Gewestelijke :

Rijko 3 – ATBS 3 : 16-10                                                                                              

Eugeen

Een gezegde dat klopt al een bus voor Rijko. Want Rijko geeft zege weer uit handen in de slotfase. Op bezoek in zaal Sorghvliedt, waar nummer twee Hoboken2000/Mercurius, uit de huidige ranking zijn thuiswedstrijden afwerkt liet Rijko zich, niet voor eerst tijdens deze zaalcompetitie, koud pakken op het einde van de wedstrijd. Eén van de redenen waarom Rijko 1 zichzelf buitenspel lijkt te zetten om aanspraak te maken voor een mid-motor plaats.

 

Kern :

Hoboken2000/Mercurius 1 – Rijko 1 : 25-24 Eerlijk is eerlijk een gelijkspel was terecht geweest. Deze onverdiende nederlaag is niet verantwoord omdat een gemotiveerd Rijko ditmaal zijn kwaliteiten uitspeelde met een organisatie die op punt stond. Helaas bleven we niet koelbloedig genoeg in de pay-time! We gaan niet met een gerust hart de winterstop in. Want op 6 januari staat de degradatieclash op het programma tegen een nog puntenloos Appels. We mogen ze in eigen zaal De Valk bekampen en dat geeft Rijko steeds een streepje voor. Geen onderschatting is hier op zijn plaats, ditmaal iedereen fit en wel tussen de lijnen, na de vele bubbels tijdens de feestdagen. Het is zaak dat het er nu op moet zijn!                       
Reserve : Hoboken2000/Mercurius res – Rijko res : 15-24  Met de 1ste plaats als inzet speelde Rijko in de aanvangsfase ietwat onzeker zodat onze opponent al ras een 7-3 opbouwde. Doch onze reserve vonden gepast een korfballende oplossing en overklasten gedurende het verder verloop van de partij hun tegenstrever met knappe staaltjes van korfbalcombinaties. Eens Rijko gelijk trok naar 7-7, was de kous af voor Hoboken die aan de rust reeds aankeken op een 8-12 achterstand. De mooie reeks balcombinaties werden verder gezet in de 2de helft wat uitmondde in een schitterende 15-24 zege.                                                                                  
C ploeg : Hoboken2000/Mercurius C – Rijko C : 8-15                                                                              

Gewestelijke :

Lubko (Lubeek Korfbalclub) – Rijko 3 :  6-10                                                                         

Jeugd :

U19 A : Hoboken2000/Mercurius A – Rijko A : 7-12  Knappe zege weerom en zo blijven we in het zog van de leider Vobako die ons de enige nederlaag toediende.                     
U19 B : speelt op 20/12 zijn uitgestelde wedstrijd in Turnhout tegen Technico                                   
U16 A: Catba – Rijko A : 13-8                                                                                                                                 
U14 A : Boeckenberg A – Rijko A : 12-7                  
U14 B : Vrij                                                                    
U12 A : Hoboken2000/Mercurius A – Rijko A : 3-11     
U12 B : Floriant – Rijko B : 6-5                      
U12 C : Vobako C – Rijko C : 11-4                                     
U12 D : Vrij                              

Via deze weg wens ik alle leden en sympathisanten van Rijko korfbalclub zeer prettige feestdagen toe. Een zalige of vrolijke Kerst en een hoopvolle start in het nieuwe jaar 2018.                                                                                      

Eugeen 

Respect
Wedstrijden
25/01/2018 18:00-19:30
Kwik B - U14A
26/01/2018 19:15-19:15
SPARTA RANST - U16
27/01/2018 12:00-16:00
U10 - HOEVENEN - LEUVEN - TEMSE1&2
27/01/2018 16:45-16:45
VOBAKO B-U19A
28/01/2018 10:00-10:00
U12B-U12A
28/01/2018 10:30-10:30
MEEUWEN/ATBS-U12C
28/01/2018 11:00-11:00
VOS REINAERT-U19B
28/01/2018 11:00-11:00
U14A-TEMSE A
28/01/2018 11:15-11:15
BORNEM-U12D
28/01/2018 11:30-11:30
HOBOKEN/MERCURIUS 5-RIJKO 3
28/01/2018 12:30-12:30
BORNEM-U14B
28/01/2018 13:55-13:55
GANDA C-RIJKO 2
28/01/2018 15:40-15:40
GANDA A-RIJKO
28/01/2018 17:10-17:10
GANDA B-RIJKO RES
03/02/2018 10:00-12:00
U8 - KDR
Twitter

Foto's
Volg ons op Facebook
Volgende evenementen
04/02/2018 09:00-14:00
ontbijt - lunchbuffet
10/03/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U19 en kern
17/03/2018 19:00-21:00
Spaghettifeest met playbackshow
13/04/2018 20:30-23:30
Jaarlijks Algemene Vergadering
05/05/2018 19:00-23:00
Quiz
26/05/2018
26ste aardbeientornooi
02/06/2018 09:00-12:00
zwerfvuilophaling U14 en Rijko 3
Verjaardagen

Volgende leden verjaren binnenkort. Vanwege gans RIJKO alvast van harte gefeliciteerd.

22/01
SANDRA DE PRINS
23/01
VICTOR HEYLEN
25/01
LOBKE OOMS
25/01
MILAZ HAJ MOUSA
25/01
ROOS VAN DAEL
26/01
WOUT HUYBRECHTS
27/01
JOPPE BROSENS
27/01
NICK MICHIELSEN
01/02
LIEN TILBURGS
03/02
HEIDI SIMONS

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com