Log in

Zaterdag 10/07 de wekkers gaan al vroeg in ‘Veussel’ en omstreken. De U87 van Rijko gaan naar het beachkorfbaltornooi in Blankenberge. Helaas was onze kersverse ploegverantwoordelijke Andries er niet bij, die moest last-minute afzeggen. 

Terwijl we Vlaanderen doorkruisen, lacht het zonnetje ons toe. Als we onze eerste hindernis daar ter plaatse - het trotseren van de duinen - hebben overwonnen, denken we allemaal stil in ons eigen “dat belooft een zware dag te worden”. 

Onze Rijko-helden (Heidi, Leen, Lien, Liesbeth, Tinne, Kris, Robbe, Thomas en Tom) begonnen aan de eerste wedstrijd tegen Temse. Dankzij een scherp duo Thomas en Tom wonnen we ruimschoots met 5-1. Ondertussen dobberde op de grote blauwe plas, een bootje voorbij, onze topper Brenda kwam ons aanmoedigen vanop zee. 

Vol goede moed begonnen we onze tweede wedstrijd tegen het funteam van ASKC. De eerste helft kende een vlot scoren verloop, met heel wat doelpunten over en weer. Hierbij ontdekte Rijko de tweepunters en draaiden we van helft met een 7-4 voorsprong. De tweede helft beten we in het zand en verloren we uiteindelijk met 7-9 tegen een nooit opgevend ASKC. Ondertussen werd onze klepper Marc tenniskampioen, dat wordt trakteren op pizza’s! 

Na de tweede wedstrijd, hadden we even pauze. De zusjes Liesbeth en Tinne gingen pootje baden, Thomas maakte een zandengel en Lien deed het nodige dutje. 

De derde wedstrijd kondigde zich aan als de moeilijkste van de drie. De TBG wonnen hun eerste twee wedstrijden, de U87 van Rijko liet zich niet van zijn stuk brengen. Robbe speelde enkele mooie kansen vrij, maar volledig onterecht wou de bal niet in de korf. Indien Robbe binnenkort recreant wordt, wacht hem nog een mooie toekomst in deze plezante ploeg. We gingen rusten met een 3-1 achterstand. Kris vond zijn weg in het zand en scoorde de belangrijke 3-2. 

Ietsje later volgde met een schot de gelijkmaker. Erop en erover dacht iedereen?! Helaas, maar de scheidsrechter floot voor ons te snel af. 

Na drie wedstrijden maakten we ons klaar voor de halve finales, maar eerst de shoot-outs! Heidi en Thomas gingen strijden voor de U87 van Rijko, de anderen maakten zich al klaar om de drankprijs in ontvangst te nemen. Beide met een schitterend schot, maar we gaven de eer aan de dorstige studenten van Voorwaarts. 

Helemaal klaar voor de halve finales moedigde Leen iedereen aan. Jan en Martine waren net afgezakt naar de beachclub om te komen supporteren. 

Helaas had de buienradar slecht nieuws en was dit het einde van het tornooi. 

Helemaal nat, onze voeten vol met zand, maar op onze gezichten een grote glimlach trokken we zelf dan maar richting de beachbar. Hier werd het feestcomité geboren, we zijn al klaar voor volgend jaar. We maken er dan ineens een echt Rijko U87 weekend van. 

Na wat opgewarmd te zijn en allemaal in normale kleren (Oh, zie jij er zo uit?) trokken we richting de dijk. Ons Heidi ging het beste eetplekje kiezen.  Jammer voor Lien werden het geen mosselen, maar nu weten we wel dat een echte korfballer zijn spaghetti niet eet met een lepel. 

Voldaan reden we terug naar ons geliefde ‘Veussel’ en dromen we al van volgend jaar.  Dus trainster/baas Griet, zorg maar dat je er volgend jaar bij bent, zodat je spaghetti kan maken voor al je Recreantjes. 

Nog een speciale dank aan onze grootste superheld van Rijko, de altijd enthousiaste en vrolijke Natashja die ons met veel enthousiasme heeft aangemoedigd elke wedstrijd. We kijken er naar uit om je snel weer op het veld te zien! 

Leen

Langzaam maar zeker komt het normale leven terug op gang. Het einde in zicht van een extreem bizar seizoen (2020/2021).  Weinig activiteiten in clubverband hebben doorgang kunnen vinden, zodat de samenhang, sfeer en de onvermijdelijke babbel tijdens het wekelijkse treffen, hierdoor fel onder hebben geleden. De vaccinatie draait op volle toeren en vele mensen hopen binnen de korst voorziene termijn terug te kunnen overschakelen naar het guitige leven van voor maart 2020. Twee competities hebben we door de corona ellende aan ons voorbij zien gaan, dan maar duimen dat het korfbalseizoen 2021/2022, veld en zaal, terug zijn verloop en afwerking zal krijgen.                                                                          
Toch was niet alles kommer en kwel voor onze Rijko korfballers. Zowel de jeugd als bepaalde kernleden zijn blijven doortrainen, zij het op een laag pitje. Want enkel trainen en geen wedstrijden mogen spelen is als deeg dat men blijft kneden zonder het af te bakken!  Om terug het vormpeil van weleer tegen eind augustus te halen, is er een serieuze inspanning en inzet vereist vanaf 6 augustus, bij middel van opgevoerde trainingen en oefenwedstrijden.   We zullen de goede hoop en afloop bij aanvang blijven koesteren. Alhoewel op de pas gehouden JAV bleek dat er opnieuw enkele kernspeelsters afhaken. Nadat we in een vorige editie reeds Marie Vanden Langenbergh en Loes Rönne zagen afzwaaien, moesten we nu het stoppen van Nona Luyckx en Eef Peeters even doorslikken. Ikzelf heb wat tijd nodig om ervan te bekomen. We beleefden in de jeugdjarencategorieën samen toch zalige hoogdagen, me dunkt!  Jammer, maar helaas, bedenktijd en goesting zijn een mogelijke remedie voor een onverwachte terugkeer, wie weet? De krachtige woorden van Joris, dixit Rijko’s ambitie om ooit in de Promo League uit te komen, krijgen hierdoor weerom een deukje. Vele aanknooppunten zijn er momenteel niet, maar we kijken positief vooruit richting onze jeugd om met sprankelend vertoon in de jeugdreeksen de aflossing op termijn te verzorgen. Het is de mooiste manier om het verwachtingspatroon niet in duigen te laten vallen.                

E.V.                     

Als afsluit van het duotornooi op zondag 15 augustus kan iedereen, deelnemers en niet-deelnemers, genieten van een frit + snack naar keuze voor de prijs van €5. Inschrijven voor het duotornooi als de frit + snack via www.rijko-korfbal.be! Let op, apart inschrijvingsformulier.

Fritkraam Den Eetwagon uit Rijkevorsel zal vanaf 17.30uur paraat staan!

Noteer alvast de datum in jullie agenda en schrijf tijdig in!

Tot dan

Rudi en Pieter

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Rijko vzw.

Datum: zaterdag 26 juni 2021 om 18.30 uur stipt.
Plaats: kantine van Rijko KC.
Ieder lid, ouder dan 16 jaar, wordt op deze vergadering uitgenodigd en heeft stemrecht.

Elk lid-16/ouder/supporter wordt ook op deze vergadering uitgenodigd, doch heeft geen stemrecht.

Indien U die avond niet aanwezig kan zijn, is het zeer belangrijk dat u gebruik maakt van uw volmacht. Deze is U doorgestuurd via Twizzit!

Om rechtsgeldig te zijn, moet 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

Agenda:

 • Woord van de voorzitter
 • Financieel verslag van 2020 en begroting van 2021
 • 2 vrijwilligers om het financieel verslag van 2021 te controleren
 • Lidgelden
 • Uitloten leningsbonnen 
  Rijko 2.0 (toelichting)
 • Interpellaties door de leden:
  deze moeten op het secretariaat worden bezorgd voor vrijdag 25 juni 2021
 • Verkiezing van de leden van de raad van bestuur  

Wil je ook de kar mee trekken, nieuwe kandidaten voor de raad van bestuur moeten zich kenbaar maken op het secretariaat, ten laatste op maandag 21 juni 2021.


Namens de Raad van Bestuur
Leen Adriaensen

Secretaris
Tulpstraat 11
2310 Rijkevorsel
E-mail: rijko@korfbal.be

De afgelopen maanden hebben jullie het verhaal van KurtVerhoeven 500km tvv Rijko kunnen volgen. Wat startte als een zot idee onder vrienden werd een verhaal, het verhaal leidde tot een event, het event was een prachtige sportprestatie en een leuke 2daagse! En wat het nog mooier maakte, de opbrengsten waren voor een sportief goed doel RIJKO korfbal. Zoals bij vele verengingen werden door corona activiteiten afgelast, kantines gesloten en bleven de daaraan gekoppelde inkomsten uit.

En met trots kunnen we meegeven dat Kurt de prachtige netto som van €2.928 bij elkaar fietste. Bestaande uit sponsorgelden van bedrijven en particulieren, verkoop van bierpakketten en natuurlijk de tapinkomsten tijdens de 2daagse zelf! Ook bij deze iedereen bedankt voor de steun maar zonder doel geen....

En daarom als slot nog een keer BEDANKT KURT voor dit alles.

#togetherforrijkokorfbal

Sportieve korfbalgroeten

Joris Bruyns
Voorzitter Rijko

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com