Log in

Beste leden, supporters, sympatisanten,....

De korfbalvakantie zit er weer op, vanaf augustus starten de verschillende teams weer met hun trainingen :

Trainingsdata en oefenwedstrijden kan je steeds terugvinden via de ploegenpagina (www.rijko-korfbal.be), indien dit nog niet is aangevuld, gebeurt dit weldra.

Onderstaande data kan je reeds noteren :

START veldtrainingen: seizoen 2018-2019

U6: vrijdag 17 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op vrijdag, aanvang 18:15

U8: vrijdag 17 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks vrijdag, aanvang 18:15

U10: woensdag 15 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op woensdag en vrijdag, aanvang 18:15

U12: vrijdag 1 augustus, aanvang 18:15
Daarna wekelijks op woensdag, aanvang 18:15 en vrijdag aanvang 18:15

U14: dinsdag 31 juli aanvang 18:15
Daarna wekelijks op dinsdag, aanvang 18:15 en donderdag of vrijdag aanvang 18:15
Planning kan soms licht afwijken, zie teampagina


U16: maandag 6 augustus aanvang 19:00, andere data augustus zie teampagina
Daarna wekelijks op dinsdag, aanvang 19:00 en donderdag aanvang 19:00

U19: woensdag 1 augustus, aanvang 19:15
Andere data augustus, zie teampagina

Kern: wens je te korfballen op hoog niveau met minimaal 2 trainingen en 1 wedstrijd per week? Stuur een mail naar rijko@korfbal.be!

Gewestelijke: donderdag 16 augustus, wens je wekelijks te trainen en een wedstrijd te spelen? Altijd welkom, aanvang 20:00, wekelijks op donderdag!

Recreanten: donderdag 16 augustus, heb je nog nooit gekorfbald of heb je zin om wekelijks op een recreatieve manier aan sport te doen? Altijd welkom, aanvang 20:00, wekelijks op donderdag!

Zin om ook te korfballen stuur een mail naar rijko@korfbal.be of vul het webformulier in via Lid Worden? IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Uren zijn onder voorbehoud van wijziging, check zeker regelmatig de desbetreffende teampagina

Rijko's bewegingsschool voor 2de en 3de kleuters gaat voor een 11de jaar en staat dit jaar onder leiding van Ole Lagatie!
We starten op zaterdag 15 september en de bewegingslesjes gaan
door in turnzaal 'De Wegwijzer' Leopoldstraat te Rijkevorsel. Dit steeds van 10 tot 11uur.
Er zijn 10 lessen voorzien, alle data kan je terugvinden via volgende link http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=2068

Tijdens de bewegingslessen worden kinderen in bewegingssituaties geplaatst waarin de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod komen.
Dit zijn bewegingsvaardigheden die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu – en later als volwassene – zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd.
De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Inschrijven kan via mail op bewegingsschool@hotmail.com

Een 2de sessie is voorzien in het voorjaar 2019!

Een lessenreeks kost 30€ inclusief verzekering bij de KBKB, inschrijvingsgeld kan je overmaken op rekening BE88 8600 1034 6141 met vermelding 'bewegingsschool + naam kind'

Let op! Er kunnen MAXIMAAL 30 KINDEREN MEEDOEN, dus snel inschrijven en betalen is de boodschap.

Samen maken we er weer een spetterend bewegingsjaar van.

Tot in september

Team bewegingsschool Rijko

 

Beste ouders en sympatisanten van Rijko,

 
Als vaste supporter van Rijko bent U wekelijk langs de lijn te vinden om iw kind, kleinkind, man/vrouw,.... aan te moedigen!

Weet dat Rijko heden ook een Club van 50 heeft waar U kan tot toetreden!

De afgelopen jaren investeerden we dankzij de Club van 50 in extra sportmateriaal voor de jeugd, diepvries en werktafel inox voor de keuken, bijdrage voor het kunstgrasveld, extra schabben voor de sportzakken
in de kleedkamers, sfeerverlichting in de kantine,....... Deze zaken werden door de leden van de CLUB 50 zelf gekozen!

Als lid van de club van 50 ontvangt U ook tal van extra's :

Extra’s voor deze leden :

  • ontvangst van nieuwsbrief per e-mail.
  • ontvangst van 1 zaalabonnement , gratis toegang tot alle thuiswedstrijden in de zaal, waarde €30
  • steeds de ledenprijs betalen bij activiteiten.

Wenst U ook lid te worden, klik op volgende link en U wordt doorverwezen naar het inschrijvingsformulier.
http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Wat is de ‘Club van 50’ ?

De ‘Club van 50’ bestaat uit vijftig deelnemers die jaarlijks € 50,-- ter beschikking stellen van de club. 

De leden van deze club kiezen jaarlijks zelf een doel waarbij er voor de leden van korfbalvereniging Rijko iets verwezenlijkt wordt (bijv. nieuw meubilair, extra ballen, elektronisch scorebord, speeltuig…).
Verwezenlijkingen van de afgelopen jaren : extra sportmateriaal, ballen, inox tafel voor de keuken, sfeerverlichting, barkrukken,......
 

Het bedrag van € 50,-- wordt op een aparte rekening geboekt en zal buiten de begroting van de club blijven. Rekeningnummer IBAN BE42 8637 0163 3954, BIC SPAABE22, deze rekening zal echter wel onder toezicht van de penningmeester beheerd worden.


Wie kan er lid worden van de ‘Club van 50’ ?
Iedereen die de leeftijd van 18 jaar (of ouder) heeft.

Het is mogelijk om individueel of als koppel deel te nemen. 

Bij meer dan 50 inschrijvingen zal er worden bekeken of de club uitgebreid zal worden en/of  er een tweede ‘Club van 50’ inschrijvers wordt opgericht.


Hoe word ik lid van de ‘Club van 50’ ?

Inschrijven kan via volgende link waar je een deelnemingsformulier kan invullen : http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Vervolgens schrijf je € 50,-- over op volgend rekeningnummer IBAN BE42 8637 0163 3954, BIC SPAABE22, met vermelding van Club van 50 + naam van het lid.

Duur van het lidmaatschap van de ‘Club van 50’ ?

Het lidmaatschap duurt 1 jaar, telkens van 1 juli t/m 30 juni.
Inschrijven kan GEDURENDE HET GANSE JAAR!

Betalen voor 1 juli.
Lidmaatschap beëindigen voor 31 mei.

Hoe worden de leden van de ‘Club van 50’ geïnformeerd ?

De leden worden via e-mail en/of de website (nieuwsbrief) op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Diegenen die geen e-mail hebben zullen schriftelijk op de hoogte worden gehouden.

Hoe wordt het bestedingsdoel bepaald ?
Jaarlijks zal er in juni een bijeenkomst georganiseerd worden waar alle deelnemers van de ‘Club van 50’ voor uitgenodigd zullen worden.
Ruim voor deze bijeenkomst zal er aan alle deelnemers gevraagd worden om een bestedingsdoel aan te geven. Vervolgens zal er een rangschikking opgemaakt worden van de 3 meest voorkomende doelen.
Op de bijeenkomst in september zal dan door de leden gestemd  worden op deze 3 doelen, om zo te bepalen welk doel dat jaar uitgevoerd gaat worden.
Mocht er echter een jaar zijn dat men geen doel kan aangeven, dan zal het jaarbedrag blijven staan voor het volgende jaar. 

Extra’s voor deze leden :

  • maandelijks ontvangst van nieuwsbrief per e-mail.
  • ontvangst van 1 zaalabonnement , gratis toegang tot alle wedstrijden.
  • steeds de ledenprijs betalen bij activiteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de organisatoren; 

Bruyns Joris 
bruyns.joris@gmail.com 

Of stuur een e-mail naar rijko@korfbal.be

Met de komst van KCBJ stond er als afsluiter een speciale wedstrijd op het programma voor Rijko kern. De nummer twee uit de ranking zou zich sowieso willen tonen tegenover onze Kempenaars, doch doordat de titel reeds vorige week was binnengehaald, verloor deze match aan zuivere spankracht. Rijko stond de hele veldcompetitie aan de leiding en wilde nog eens uitpakken en bevestigen. Nochtans vond ik dit één van de belangrijkste matchen van het seizoen, dit moest de galamatch worden van het jaar! Een verlies stond absoluut niet op de planning. Bekijk het eindresultaat, met de 22-17 zege is deze doelstelling bereikt. Het is heden zaak dit goed gevoel te behouden om volgend seizoen het vereiste weerwerk te bieden in Hoofdklasse 1, de chemie moet blijvend zijn. Nu de promotie een feit is hebben we de neiging om terug naar boven te kijken. De riem eraf, een beetje rust na het feestgedruis kan absoluut geen kwaad. Een grote opkomst van onze Blauwe Witte aanhang kleurde deze gala avond superieur en stuwden door hun luidkeelse aanmoedigingen onze fanions vooruit. Rijko haalde van bij de start meteen verschroeiend uit. Dat gaf de aanval een waterval aan kansen die pijnlijk niet werden omgezet. Mogelijk een beetje malconcentratie bij de finishing-touch lag aan de basis, een andere verklaring heeft niemand ervoor. Ook deze aanpassingsproblemen waren de coachen niet ontgaan en pardoes werd er reeds na een 5 tal minuten een time-out gevraagd. De even negatieve spiraal werd in een mum van tijd doorbroken, de bordjes op gelijk geplaatst 1-1 en 2-2,door Nick Michielsen en Ruud Willemse. De bemerking dat zelfs als leider het niet evident is zomaar over de tegenstander heen te walsen indien we de vele uitgespeelde kansen de nek omwringen. De voorsprong naar 4-2 door Loes Rönne gekorfd, gaf meteen een mentale boost, spelpeil ging opwaarts de hoogte in, zodat we de wedstrijd vanaf dit sleutelmoment niet meer uit handen gaven.   Twee terechte stippen werden hierop jammerlijk gemist om nu al de score zo op te drijven dat de partij al in een definitieve plooi lag. Echter daaropvolgend moeten nog even de 4-4 toestaan. Loes Rönne prikte gepast tegen, Dorthe Neefs 2x op shot en vrijeworp deed het haar na. Voor de pauze namen Nick Michielsen, Stijn Vander Auwera en Jesse Peeters het afwerkingsinitiatief over om tot een enigszins gevleide ruststand van 10-9 te komen. Na de pauze werd KCBJ op zijn waarde geklopt doordat we eindelijk een vierpuntenkloof op het bord toverden, aangebracht via Pieter Swaegers, Jesse Peeters, Dorthe Neefs en Pieter Swaegers die de stip op Nona Luyckx omzet, 14-10. Plots zit er veel geloof in eigen rangen en de afwerking blijft niet achterwege, Nona Luyckx 2x, Stijn Vander Auwera 2x, Ruud Willemse 1x + 1stip op Jesse omgezet, Nick Michielsen 1x en Loes Rönne 1x zorgden voor deze fantastische eindstand 22-17, een mooie opsteker als afsluiter voor de ploeg.                                  

Nadien werd er uitbundig gefeest en iedereen die met het team begaan was werd met een gepast cadeautje beloond door de teamleden. Het zijn momenten die men nooit meer vergeet, emotie en passie kwamen uitgebreid aan bod, kortom het relaas van een onvergetelijk avondje korfbal in stijl. Een keerzijde aan de gouden medaille is dan weer dat Ruth Bevers, Anthe Heylen, Ruud Willemse en Pieter Swaegers hebben besloten met het korfballen te stoppen. Het is leuk voor deze gevestigde waarden om deze promotie prijs te pakken en alzo hun carrière eervol en in schoonheid te kunnen afsluiten. Volmondig verklaren ze door diverse redenen : “Het is tijd dat ik er mee ophoud!”  Zij mogen alle met tevredenheid terugblikken op de voorbije jaren dat zij attractief korfbal brachten in het 1ste team van Rijko. Het ga jullie verder goed voor de wind maar we zullen jullie oprecht missen van nu af aan. En nu OPNIEUW VOORUIT!                                                                            

Eugeen               

Rijko reserve – KCBJ reserve : 22-4  Als voorsmaakje op de wedstrijd van onze fanions gaven onze doublures nog eens het beste van zichzelf dat uitmondde in een deugddoende zege. Ook een bevestiging dat de titel ook voor hen een pronkstuk is afgesloten zonder nederlaag.  Terecht mag worden geopperd : Door deze titel smaken al onze zeges nog zoeter. De partij zelve werd aan de rust reeds beklonken met een 14-2 tussenstand. Schutters en afwerkers van dienst waren Stef Neefs 3x omzetten van stippen, Sander Marijnissen 3x, Ben Van Looveren 3x, Cedric Eelen 2x, Marie Van Den Langenbergh 2x en Kato Brosens 1x. De voorsprong was zo opgelopen en de match geconsolideerd dat de 2de helft een iets makker kijkstuk werd. Toch konden Blauw-Witte korfballers de stand omhoog krikken door via Stef Neefs 2x, Ben Van Looveren 1x, Anthe Heylen 1x, Marie Van Den Langenbergh 1x, Kato Brosens 1x, Dorien Eelen 1x en de ingekomen Tom Van De Kerckhoven1x de eindstand op 22-4 te brengen. En zo konden ook zij welgezind naar huis na het toffe kantinefeestje.

Rijko C – Olympia Anderlecht : 5-0 Forfait. Doordat de Brusselaars niet wensten aan te treden en eveneens Minerva 3 thuis bleef, werkten de C ploeg tegen de gewestelijke van Rijko 3 een onderlinge partij af. Zij hadden het tegen Rijko 3 niet zo lastig verwacht en moesten een eerste nederlaag van het seizoen incasseren tegen deze Old-Timers, 8-9.

Uitslagen weekend 19 en 20mei

Kern :

Rijko 1 – KCBJ 1 : 22-17    
Rijko res – KCBJ res : 22-4  
Rijko C – O.Anderlecht : 5-0 FF     

Gewestelijke :

Rijko 3 – Minerva 3 : 5-0 FF

Jeugd :

U19 A : Catba – Rijko A : 10-13                                                                                                    
U12 A : Rijko A – Floriant : 5-4                   
U12 B : Rijko B – Neerlandia : 3-6                                      
U12 C : ATBS/Meeuwen – Rijko C : 2-2    
Rijko C – Sikopi C : 5-0 FF                                                   
U12 D : Rijko D – Riviera/Deurne : 15-4               

Uitslagen midweek 16 en 17 mei

Jeugd :

U19 A : Rijko A – Voorwaarts B : 12-8  Het vastleggen van de 2de plaats is een feit en kan Rijko A niet meer ontglippen. Mooie afsluiter van deze campagne.                                          
U19 B : Rijko A – Verde : 1-11                                                                                                                    
U16 : Sparta Ranst – Rijko : 6-4                                                                                                               
U14 A : Rijko A – Vobako A : 4-7                        
U14B : Rijko B – Sikopi A : 2-7                                    
U12A : Hoboken2000/Mercurius – Rijko A : 7-6

Uitslagen week 12 en 13 mei

Kern :

Hoevenen 1 – Rijko 1 : 12-22  
Hoevenen res – Rijko res : 12-24                                             
Hoevenen C – Rijko C : 7-18    De opdracht op Hoevenen voor Rijko’s drie seniorenteams luidde met een aaneenschakeling van zeges triomfantelijk huiswaarts keren. Dat werd goed begrepen en succesvol afgewerkt. Zo is Rijko de logische kampioen van Hoofdklasse 2 en keren we na één jaartje terug naar waar we thuishoren, namelijk Hoofdklasse 1. Over het ganse veldseizoen bekeken speelde Rijko wel het beste korfbal. En vandaag was het er nog eens best van te genieten, gevolg van de schitterende 2de helft die onze fanions afwerkten. Aldus was de verhoopte titel een feit. De zotte taferelen die zich nadien afspeelden in ons clubhuis laten we nu bezinken en kijken uit naar de laatste wedstrijd van de veldcompetitie tegen KCBJ, waar we mits winst onze titel een superglans kunnen geven.

Gewestelijke :

Rijko 3 – Putse 3 : 18-10                                                                                                       

Jeugd :

U19 A : Boeckenberg B – Rijko A : 14-7                                                                                            
U19 B : Rijko B – Putse B : 7-10 (inhaal)    
U19 B : Rijko B – Joki : 0-25                                                
U16 A : Technico – Rijko : 8-8                                                                                                                        
U14 A : Rijko A – Boeckenberg A : 11-7                                                                                                             
U14 B : Appels A – Rijko B : 8-10 (inhaal)  
U14 B : Rijko B – Vikings : 9-3                                                     
U12 A : Vrij                                                      
U12 B : Verde – Rijko B : 7-10                                                 
U12 C : Leuven B – Rijko C : 4-3 (vorige week)                                                                                         
U12 D : Spartacus/Deurne – Rijko C : 16-6   
U12 D : Bornem – Rijko D : 12-9           

Eugeen

                  

                                                                   

Volgende jeugdtrainers zullen in het seizoen 2018-2019 hun beste beentje voorzetten om de Rijko jeugd in optimale condities van de korfbalsport
te doen genieten. We gaan voor plezier beleven met 20% meer scoren in jeugd korfbal.

U6 :  Floor Wens ,Fien Rönne en Loes Verbraeken

U8 : Eef Peeters, Charlotte Willmssen, Marline Janssen, Kurt Adriaensen, Chris De Gruyter, Griet Verbraeken

U10 : Elke Van Looveren, Kato Brosens,Lennert Herthogs, Joke Weyns en Jarne Daeleman

U12 : Suzan Goetschalckx,  Vanessa Martens en Nathan Herhogs 

U14 : Guy Pallemaerts, Thomas Verboven, Tim Michielsen, Tim Baetens en Loes Rönne 

U16 : Joris Bruyns 

U19  : Rudi Robaye en Tom De Bruyn

Ook nog interesse om de Rijko jeugd mee te begeleiden, stuur asap een mail naar bruyns.joris@gmail.com
Helpende trainershanden hebben we nooit genoeg!

Sportieve Cel Rijko

Het mocht niet langer duren dan één seizoen vooraleer we terug onze plaats gingen opeisen in Hoofdklasse 1. De enige prioriteit op het veld was voor de groep duidelijk gesteld om via de titel rechtstreeks de promotie af te dwingen. Doordat KCBJ punten liet liggen op ATBS en Rijko zelf won op Hoevenen werden onze Rijko’ers reeds kampioen één wedstrijd voor het einde van deze veldcompetitie. We hebben tot op vandaag een perfect veldseizoen afgewerkt en dat wilden we op Hoevenen nog meer glans geven door te laten merken dat  we echt de beste van de reeks Hoofdklasse 2 zijn. Ondanks de weerstand op het veld minder was dan in de zaal, was dit op alle gebied toch een mooi kampioenschap. We bleven ook niet altijd gespaard van tegenslagen, onder andere door blessures van Jenthe Herthogs, Eef Peeters, Jesse Peeters, Cedric Eelen, die hebben we glansrijk kunnen verwerken. Nu ook Ruth Bevers het einde niet meer haalt heeft het reserveteam ofte de bank van Rijko mensen moeten afstaan. Zij hebben het geweldig ingevuld en laten zien dat ze terecht in het 1ste team staan. Zij zijn uiteindelijk enorm belangrijk geweest in het teamproces op het moment dat door allerlei blessures, we die klappen moesten incasseren . Maar zie, het resultaat, dat kwamen we niet zomaar te boven. T1 en T2 hebben eveneens hun bijdrage geleverd door een vernieuwende aanpak over de groep uit te stralen, dat hebben ze uitstekend gebracht en dat heeft het geheel ook enorm geholpen om het vooropgestelde doel te bereiken. Deze totale opofferingen voor het team en van het team werpen alzo hun vruchten af. Omdat iedereen zich bewust was dat de titel enkel Rijko een vrijgeleide verschafte naar Hoofdklasse 1, heeft iedereen zich daar ook achter gezet en de opdrachten prima uitgevoerd. Nu heb ik enkel de loftrompet over onze fanions laten schallen maar eveneens onze Rijko reserve en de Rijko C ploeg dienen in de bloemetjes gezet. Zij maken met drie titels op rij, Rijko 1, Rijko reserve en Rijko C, de promotie nog meer kleur, gewoonweg indrukwekkend. Laten we toch even terugblikken naar de wedstrijd op Hoevenen, die met een zege diende beklonken te worden om titelzekerheid te hebben. Stijn Vander Auwera bracht op stip de 0-1 op het bord, waarna Loes Rönne en Ruud Willemse Rijko een voorsprong bezorgden 1-3. De zenuwen begonnen ook hun rol te spelen in deze partij, Rijko kreeg een terugval te verwerken zodat Hoevenen kon tegenprikken tot 4-4. Enkel Loes Rönne op vrijeworp was op de afspraak. Het moment om het gaspedaal even serieus in te drukken, Stijn Vander Auwera had het als geen ander begrepen, eerst op stip, nadien met een korte kans zette hij ons terug op voorsprong 4-6. Ook Dorthe Neefs was op het appèl om de 4-7 te scoren. Bij een tweede inzinking van Rijko was het even slikken, ’t zal toch niet waar zijn zeker! Ja, de 7-7 stond in geen mum van tijd op het scorebord. Er werd gevloekt, maar doorgezet naar een hoger korfbalpeil dat ons een riante ruststand opleverde, 8-11. Ruud Willemse, Jesse Peeters en Dorthe Neefs 2x waren de fouriers van het ogenblik. De 2de helft, speelde Rijko rustiger volwassen, kansen werden nu wel beter afgewerkt, kortom we voelden het kantelmoment als geen ander aan. We gingen op ons elan verder via Pieter Swaegers 3x, Stijn Vander Auwera 3x, Dorthe Neefs 1x, Ruud Willemse 1x, Jesse op doorloper 1x en het slotakkoord was voor Nona Luyckx die 2x korfde, 10-22. Door het betere korfbalspel dat we gans de 2de helft demonstreerden was het liedje van Hoevenen al vlug uitgezongen. Ze mochten nog even tegenscoren en de eindstand op 12-22 vastleggen. Volgende zaterdag gaan we ons trouw publiek nog een leuke wedstrijd aanbieden, thuis tegen KCBJ de nummer twee uit het klassement om dan de kers op de taart plaatsen door ongeslagen deze titel onbesproken te vieren.                                                                                                                                   
Hoevenen res - Rijko res : 12-24 Een zeer sterk afwerkend Rijko res was geen partij voor de gele kanaries. Zij mochten na afloop eveneens pronken met hun titel en dat was dan ook een zeer tof verjaardagsgeschenk voor coach Rudi Robaye.  Dikke proficiat!!                                                                     
Hoevenen C – Rijko C : 7-18  Voor de titel in de reeks had Rijko reeds vorige week een optie genomen. Vandaag lieten we zonder weerga, nog even merken wie de nummer één is. Dat hebben onze C’tjes succesvol afgesloten, waarvoor eveneens onze gelukwensen.       

Eugeen

Beste korfballers, trainers, ouders en bestuursleden,

Samen met de Kempische Korfbalacademie en de KBKB organiseren we zondag 3 juni een open clinic met Leon Simons.

Leon Simons is heden nationaal trainer U19 Nederland en speelde 94 interlands voor het Nederlandse Nationaal Team!

Het belooft een boeiende voormiddag te worden rond het thema :

Plezier beleven met 20 % meer scoren in modern jeugdkorfbal

een integrale aanpak  voor korfballers, coaches, ouders en bestuur

Wij hopen op een grote opkomst gezien de belangrijkheid van het onderwerp.

Vanaf nu kan je inschrijven via www.jeugdsportnetkdr.be (inschrijven) !!!

In de bijlage vind je alle info : info open clinic zondag 3 juni

Alle info ook bij de clinic-website : http://kkaclinic.wixsite.com/kkaclinic

We rekenen op een massale belangstelling, samen gaan we voor een sterk Rijko!

Plaats : Kuiperij, Kerkdreef 61 Sint-Jozef Rijkevorsel

Aanvang : 9:00uur

Einde : 13:00uur

#togetherforrijkokorfbal

 

Sportieve korfbalgroeten

Sportieve cel
Rijko KC

 

Beste leden, supporters, inwoners van Veussel,.....

Onze 3 kernploegen staan met nog 2 wedstrijden te spelen 3 en 4 punten voor op de 2de. Aanstaande zondag kunnen ze alle 3 kampioen spelen. Suppo's op post.

Programma :

12:40uur : Hoevenen C - Rijko C
14:00uur : Hoevenen A - Rijko A
15:30uur : Hoevenen B - Rijko B

Supporters op post, we rekenen op jullie!!!!!

Kern :

Ago Aalst 1 - Rijko 1 : 10-15        
ATBS 1 – KCBJ 1 : 14-13 !!!                                                     
De dag na het verrassend gelijkspel in onze thuishaven, ontmoette ik een aantal spelers van ATBS op Anderlecht waar ze hun jeugd begeleiden. Ze beloofden dit huzarenstukje dit week- end nog eens over te doen in hun Rivierenhof. Ik glimlachte deze uitspraak even weg, maar ze hebben woord gehouden en met dank aan ATBS  is Rijko praktisch zeker dat de 1ste plaats in het klassement ons niet meer ontglipt. Ditmaal duim omhoog voor coach Robke!!                  Onze Rijko’ers hadden een hele trip voor de boeg om hun partij op het kunstgrasveld van Ago Aalst af te werken. Ikzelf heb de wedstrijd niet bijgewoond maar aan de uitslag te zien is dit geen overtuigende zege geworden tegen de voorlaatste in de ranking. Er resten ons nog twee karweien die best foutloos dienen afgewerkt. Motivatie van en door elkeen is nu van het grootste belang. Met het talent, dat we in onze rangen hebben, win je wel wedstrijden. Maar met teamwork en intelligentie win je overtuigend kampioenschappen.                              
Ago Aalst res. - Rijko res : 5-18 Weerom een glansrijke zege en weer een stap dichter bij de titel in Hoofdklasse 2.                                                                                                                              
Boutersem – Rijko C : 6-38  De schutters van onze C-ploeg kwamen even langs bij deze Brabanders en lieten daar hun handelsmerk van sublieme afwerkers even achter.                            

Gewestelijke : ATBS 2 – Rijko 3 : 8-13            

Jeugd :

U19 A en 19 B speelden niet. Hun wedstrijden werden verplaatst naar latere datum.             
U16 : Rijko – Sparta Ranst : 6-13                      
Rijko – Boechout/Vremde : FF 5-0                            
U14 A : Kwik A – Rijko A : 11-9  Zeer genietbare partij waar Rijko zich niet zomaar bij de feiten neerlegde en meer weerwerk bood dan Kwik hen lief was.                                                       
U12 A : Rijko A – ASKC A : 4-2  Hier aanwezig heb ik meermaals een ontgoocheling moeten doorslikken. Het spel dat jullie brachten was verre van het aantrekkelijke dat jullie reeds verscheidene keren brachten. Einde seizoenwedstrijd of konden jullie echt niet beter? Chiel bracht Rijko wel voor maar nadien was het een saai, beneden zijn waarde kijkstuk. En de scheids van dienst was ook het noorden kwijt zodat hij een pracht korf van Mathijs afkeurt en vervolgens een opendoelkans van dezelfde Mathijs, die scoort, afpakt en omzet in een stip. Jammer dat we de twee toegekende stippen voor de rust beide niet konden omzetten.  Na de pauze incasseren we direct een tegenkorf, maar Kaat scoort onmiddellijk tegen, 2-1.   De stip op Daan wordt ook door hem omgezet en het slotakkoord is voor Mathijs die een knappe pas van Chiel in de ASKC korf legt, 4-1. De boeken gaan dicht nadat we nog een tegenprik moeten toestaan, eindscore 4-2.                                                                                              
U12 B : Rijko B – Ago Aalst : 5-2  Een team waarin een aantal spelers(sters) nog niet zo lang samen spelen bracht een stukje korfbal op het terrein dat leuk oogde. En daar mogen coach/ begeleiders van de U12'ers fier en trots op zijn. Hun werktijd en arbeid dat ze in deze ploeg steken werpt nu ook zijn vruchten af. Ago Aalst werpt het eerste doelpunt binnen, waarna Lene de 1-1 ruststand vastlegt. Dezelfde scheids van de A’s is nu beter bij de les en leidt voortreffelijker. Doch vergeet hij een klaar en duidelijke stip niet te fluiten. Even de groep bijpraten over de plus en minpunten en dat heeft zijn effect. Lene zet het scoreapparaat op scherp, waarop Marie, Simon en Lenne het haar nadoen zodat er een prachtige 5-2 stand op het scorebord prijkt. Schitterende partij die naar navolging vraagt.                                                    
Ook onze U10 ‘ers en U8’ers kleurden de Rijko velden blauw. Zij mochten een aantal  wedstrijdjes spelen tegen o.a. RKC – Loenhout – Vobako. De twee ploegjes van U10 wonnen ze allemaal. En ik geloof dat eveneens de U8 zegevierend besloten.                            

Eugeen               

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2015, website powered by Twizzit.com