Log in

Op het Gala korfbalevenement van Vlaanderen zaterdag 9/11 en zondag 10/11, weerom schitterend georganiseerd door Ganda KC, waren de talentteams van België, Duitsland, Nederland en Engeland in de leeftijd categorieën U13, U15 en U17 aan de slag. Ook hier was Rijko rijkelijk in vertegenwoordigt, o.a. bij U13 maakten Lies Verhoeven, Chiel Willemse, Ward Van Dael en Daan Pallemaerts deel uit van het geheel. Kaat Verhoeven, Kaat Verdyck en Willem Soontjens verdedigden de Rijko kleuren bij U15 en U17 mocht Tiemen Bruyns verwelkomen. Het vernieuwde concept met team Rood dat staat voor de vorige benaming Kempen-Antwerpen (tevoren in Groene shirts), stelde geenszins teleur. U15 moest enkel tegen Engeland een gelijkspel toestaan en sloot de overige partijen met winst af.
U13 die werden éénmaal geklopt door team Geel (= Oost Vlaanderen)  en wonnen eveneens al hun andere confrontaties. Proficiat aan al onze getalenteerde geselecteerden.    

Praktisch alle Rijko teams waren dit vrije weekend in voorbereiding op de nakende zaal pot. 


Kern : KCOV 1 – Rijko 1 : 10-28                
                                                                                       
Jeugd :

U12 C : Rijko C – Catba B : 2-8                
                        
                                                                
U12 B : Rijko B – Boeckenberg B : 8-2 Verrassend in die mate dat in dit team zeer vinnige korfbalsters schuil gaan. Vele sterke spelmomenten mochten we aanschouwen. Toekomst wellicht verzekert en dat kwam tot uiting in de eindscore. Korfbal op zijn best!       
                                                    
U12 A : Rijko A – Vobako A : 6-6 Even slikken nadat onze buur in de beginfase ons direct op een 0-3 achterstand plaatste. Echter we slaan terug via Ines en Jelte, ruststand 2-5. Wat ik praktisch nog nooit mocht aanschouwen bij Vobako was hun enorme terugval na de pauze.  Vobako was afwerkend nergens meer aan zet. Tot aan het eindsignaal was het Rijko dat de lakens uitdeelde, Eline op inloop, Jelte inloop en een knap shot er bovenop, plus nogmaals Eline brachten de ommekeer naar een 6-5 voorsprong. Helaas net voor tijd werd er slordig van verdediging naar aanval uitgespeeld, bal recuperatie door Vobako en de 6-6, die we echt niet hadden mogen toestaan, is een feit.             
                                                                                  
U14 A : Kwik A – Rijko A : 6-14                  
U14 A : Rijko A – Vobako A : 7-8                                                    
Van deze partij een kort verslag. Een fenomenale start van Rijko plaatste Vobako meteen op een 3-0 achterstand. Hiervoor zorgden Mathijs, Kaat en Marthe alle op shot. Simon en nog eens Mathijs legden de ruststand vast. Na de peptalk van coach Rudi ging men gezwind verder via Pam op doorloper en Mathijs naar 7-3. Is de KO ingezet zou men allicht denken, wel nee, omdat plots Vobako agressiever begint te spelen, meer druk op onze aanvalslinie zet en daardoor raken we het noorden kwijt. Slordigheden stapelen zich op in de passing, moeten onderbrekend zoeken om elkaar te vinden en waar we zo doeltreffende waren voor de pauze, zo triest is het verder spelverloop. Vobako sluipt minuut bij minuut naderbij en na het 7-7 gelijk versieren zij zelfs nog de winning goal in de slotminuut. Een les die best niet voor herhaling vatbaar is.                                                    

 U14 B : Rijko B – Vobako B : 6-10 Een degelijke 1ste helft van Rijko dat via Jasper en Dieter een 2-0 op het bord plaatst. Echter voor de rust effenen de Orangehemden tot 2-2. Van dan af begint het lengtevoordeel langs Vobako zijde een enorme rol van belang te spelen. Dean en Dieter kunnen nog even de meubelen redden, maar dan is het  Vobako dat het laken naar zich toetrekt. Zij trakteren ons via hun girls op een 4 op een rij, de stand evolueert naar 4-9. Dean en Jasper korven beide nog éénmaal en leggen de eindscore vast op 6-10.   

 U14 D : Rijko D – Vobako C : Tegen deze furieuze overmacht van onze buur viel weinig in te brengen. Een beter ingespeeld Vobako geheel had geen compassie met onze blauwtjes. Aan de rust keken we reeds op naar een 3-9 achterstand. Tegenprikken deden Xander, Dieuwke en Hanne. Na de pauze deden zij er nog een slok, 8 korven, bovenop. Groot hiaat bij Rijko het verdedigend compartiment, daar moet men lessen uittrekken om de positionering tussen en man en paal zuiverder op te volgen. Vooraleer het eindsignaal klonk korfden Senne, Chiene 2x en Astrid voor Rijko,
eindstand 7 - 18.       

U16 A : Temse A – Rijko A : 16-12                       
U16 A : Rijko A – Putse A : 9-19   
Het 1ste zaalseizoen dat de U16 zijn wedstrijden zal afwerken met shotklok en real time. Men kon zich plaatsen bij de beste acht en komen bijgevolg uit in de hoogste Topreeks. Dat vergt uiteraard een danige aanpassing en hiervoor was men eerder op bezoek gegaan bij Temse. Daar speelde Rijko een oerdegelijke partij, weliswaar met verlies, doch dat liet veel positief verhopen vandaag tegen Putse. Wellicht zijn we wat overmoedig en te veeleisend geweest, in die mate dat Rijko een zeer zwakke partij afhaspelde. Soms lijkt het dat we willen meespelen met de grote jongens, doch onze sterke momenten kon men op één hand  tellen. Jinte zorgde wel voor de opener en vanaf dan was Putse veel doeltreffender dan Rijko Voornamelijk hun heren wisten de korf goed hangen, 1-4. Tiemen prikte tegen en Jonas zet zijn stip zelf om, 3-5. Terug Putse aan zet naar 3-10 waarop Tiemen de score verzacht 4-10. De 2de helft geeft weer moed doordat Lotte en Kaat Verdyck even bijbenen, 6-11. Putse, zonder groots korfbalvertoon, toont zich meer meester in het shotpercentage en rond af naar 8-15. Jonas en Tiemen zorgden voor de twee tegenkorven. Het leed is nog niet volledig geleden omdat na de stip op Xander die Jonas omzet, Putse er nog een viertal bij korft, eind score 9-19. Wat we zekers moeten onthouden uit deze voorbereiding is dat het hoegenaamd geen gezondheidswandelingetje wordt in deze hoogste Topreeks. Hieraan werken om week na week tot beterschap te komen is de boodschap!                                                       

Eugeen

 

Een overtuigende zege op het juiste moment. Rijko levert een sterke prestatie af in deze voorbereidingswedstrijd op en tegen KCOV en bevestigd hiermede dat we in zaal steeds een rijker en hoogstaander korfbal tonen dan tijdens een veldcompetitie. Het geheel vandaag stak schril af tegenover onze lastige periode op het veld, dat geeft een voldoening vooraleer we aan het serieuze werk gaan beginnen. Zo klimmen we uit het dal en bevestigen dat we in een opwaartse spiraal zitten. Het geloof in eigen kunnen is dus niet plots weg, met een aanhoudende dominantie zagen we het “New Rijko” weer opstaan, KCOV moest nederig het hoofd buigen voor het 10-28 eindresultaat. We hadden er zin in en men straalde dat ook onmiddellijk uit, geen studieronde, meteen pats boem de beuk erin. In één ruk van de 1-0 KCOV opener naar 1-7, bijeen gekorfd door Glenn, Dorthe 2x, Glenn 2x op vrije worp, Eef en Tim. Er volgt een kleine periode van stilstand in Rijko’s afwerking, de tegenpartij trekt even bij naar 3-7, waarna weer vlotjes de bovenhand halen. Eef 2x en Kato zorgen voor de 3-10 tussenstand na de eerste 25 minuten. Wissels werden doorgevoerd bij aanvang van de tweede periodehelft. Nick en Ben ronden na de hervatting meteen secuur af naar 3-12. Gedurende het vervolg wordt er iets moeizamer en stroever gebald, het is even zoeken om elkaar met de juiste passing aan te spelen en in stelling te brengen. KCOV profiteert hiervan door er drie in onze korf te leggen, 6-12. Onze cadans is hiermee niet gebroken, Jesse 2x, Ben 2x, Nick en Eef plaatsen de 7-18 op het bord. Eveneens noemenswaardig er wordt slechts éénmaal gezondigd tegen de 25 sec. regel. Een derde periode bevestigd dat we ook verdedigend ons mannetje kunnen staan. Door de defensieve druk zo te verhogen dringen we KCOV knoeiwerk in hun passing op zodat we een ruimer balbezit creëren dat leidt tot vlotte combinaties die men zonder pardon afwerkt. Sander, Nick 3x, Tim, Maud, Kato, Ben, Axelle en Cedric op stip, leggen de eindstand vast, 10-28. Prima resultaat dat met grootse waardering wordt aangevinkt. Is het scoreprobleem nu opgelost? Men zou het kunnen
zeggen van JA, want iedereen kon zich vandaag weer verheugen aan hun spelvreugde zodat we een schitterende partij hebben afgerond dat perspectieven opent naar de confrontatie tegen Verde. Benieuwd hoe men gaat reageren op deze nieuwe uitdaging.

Eugeen

 

Heeft deze veertien dagen rust ons goed gedaan of net niet? Na een aantal bizarre partijen in de heenronde veld is deze pauze welgekomen voor de nodige tijd tot bezinning. Even de riem afleggen, andere oorden opzoeken of grootse leute beleven tijdens de jeugdstage, kortom een deugddoend intermezzo voor elke kernspeler(ster). Tijd voor de opmaak richting zaalcompetitie, want tot hiertoe etaleren we slechts een schim van de wervelwind die we vorig seizoen waren. Zijn we het scoren verleerd?, is de hamvraag. Een waarheid als een koe, als je niet scoort kan je niet winnen! Ooit waren we aan het toppen, nu zijn we waarlijk aan het  floppen. Ik vind het enorm spijtig dit te moeten neerschrijven maar kan helaas na onze nul in de ranking van het veld enkel beamen dat onze voornaamste doelstelling daar niet werd bereikt. We hebben inderdaad gemorst met kostbare punten. Nu reeds de handdoek gooien dat mag Rijko niet doen, verre van, of wordt het toch een “Mission Impossible”, heeft iemand hier de exacte verklaring voor? Blijven stilstaan en nadenken over het verleden, wat voorbij is, helpt ons niets vooruit. Dus met vernieuwde ambitie de zaal in, geprikkeld te laten zien voor wat we waard zijn, je moet dan wel met het nodige zelfvertrouwen de eerste partijen naar je hand trachten te zetten. Het thuisvoordeel maximaal benutten is al een eerste vereiste, attractief meer rendabel en efficiënt zijn is de tweede. Aan onze spitsen afwerkers, die momenteel wel degelijk met zichzelf worstelen, om tegen die tijd klaar te staan en af te rekenen met hun doeltreffende vormcrisis. We jagen niemand nog de echte schrik van weleer aan, dus komen onze tegenstrevers meermaals met een hautain gevoel naar Rijko afgezakt. Een zege op het juiste moment kan wonderen doen om ons de juiste drive te geven voor een hoopvolle zaalcompetitie. Betalen Verde en Hoevenen als eerste tegenstrevers reeds het gelag? We kijken er vol verwachting naar uit! Benieuwd hoe onze fanions zullen reageren op deze nieuwe uitdaging.                                                         

Eugeen

Het zaalseizoen staat weer voor de deur. Ben je geen RIJKO-lid maar wel frequent bezoeker van de wedstrijden van de senioren en de diverse jeugdteams? Schaf je abonnement aan bij uw eerste wedstrijd die je als supporter komt bijwonen! Gelieve CASH te betalen! 

Abonnementen

Ook dit jaar is het RIJKO abonnement weer verkrijgbaar. Deze kaart geeft je toegang tot alle thuiswedstrijden van Rijko (jeugd en senioren).

Abonnement 19 jaar en ouder : € 30,00
Abonnement 65+ : € 15,00

Bij je eerste bezoek bij een thuiswedstrijd kan je bij de kassa je abonnement io laten maken.

CLUB 50

Als lid van CLUB50 heb je volgende voordelen :

- GRATIS toegang tot alle thuiswedstrijden van RIJKO

- Prijs leden bij deelname aan activiteiten

- Ontvangst van de digitale doorloper

- U kan zelf mee bepalen wat er met uw bijdrage van €50 gebeurd binnen de werking van de club

Hoe zat het ook alweer voor de leden en supporters zonder abonnement?

Vrije toegang: voor alle Rijko leden en ereleden van Rijko geldt dat ze vrij toegang hebben tot al de thuiswedstrijden. Voor sponsoren en CLUB 50 geldt hetzelfde, op vertoon van hun sponsorpas.

Losse toegangskaarten: bij iedere thuiswedstrijd zijn er kaartjes te koop aan de kassa voor de mensen die geen lid zijn van RIJKO.


Deze prijzen zijn :

Hoofdklasse 1 (A+B+C) : €6,00 (65+ €4,00)

Jeugd U16A : €5,00 (65+ €2,50)

Overige jeugd : €2,50 (65+ €2,50)
Jeugd <U10, gewestelijke en recreanten : GRATIS

Combitickets per dag : hoogste ticketwaarde +1,50€

Prijzen zijn van toepassing voor volwassenen en senioren +19jaar, kinderen <19jaar hebben ook steeds GRATIS TOEGANG!

We wensen alle supporters leuke en sportieve korfbalwedstrijden toe, maar denk tijdens het supporteren ook aan RESPECT en FAIR PLAY naar de eigen spelers, tegenstander en scheidsrechters toe!

BEDANKT!!!!!!!

Op weg naar een digitaal scorebord?

 

De Club van 50 stelt zich ten doel om tegen het komende seizoen 2020/2021 het kunstgrasterrein van Rijko KC te voorzien van een mooi digitaal scorebord al dan niet met extra bedrijfssponsoring! Maar om dit te realiseren zijn extra leden maar dan welkom!!! Vandaar deze zeer warme oproep om aan te sluiten bij dit prachtige initiatief.
Uw bijdrage is slechts €50 per jaar en daarmee geeft u Rijko een behoorlijke financiële injectie om dit mogelijk te maken!
De opbrengsten worden jaarlijks gebruikt om talrijke zaken aan te kopen ten gunste van Rijko en zijn leden.
Een deel van het budget zal dit jaar gebruikt worden voor buiten meubilair, een deel gaat in de spaarpot voor het electronische scorebord! 

Wat krijgt u hier voor terug ?

- 1 abonnement voor gratis toegang van alle thuiswedstrijden van RIJKO gedurende het zaalseizoen, prijs normaal €30

- deelname aan ledenprijs bij Rijko activiteiten

- ontvangst van de digitale nieuwsbrieven van Rijko

Heeft u al eerder met de gedachte gespeeld om lid te worden, aarzel dan niet langer en wordt lid van de Club van 50.
Klik op volgende link en laat je gegevens achter : http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Hartelijk dank namens de Club van 50
 
Onze realisatie 2019/2020 (5 picknickbanken) en onze droom voor 2020/2021
 
 
 
 

De laatste wedstrijd van de veldcompetitie en dit tegen de leiders uit Dendermonde, da wordt ne lastige….

Onze thuisspeelsters begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd waardoor er niet te zien was wie hier eerst in de reeks stond. Veel druk op de bal in het verdedigend vak, mooie en snelle passing in het aanvallend vak: deze ploeg heeft duidelijk stappen vooruit gemaakt!

Gedurende gans de eerste helft ging het spel golvend op en neer maar beide verdedigende vakken stonden sterk te spelen. Enkele kansen werden niet benut, enkel de bezoekers scoorden na een betwistbare stip. Trainster Vanessa had uiteraard niets dan lof voor deze knappe prestatie en de supporters zagen ook dat het goed was: het applaus tijdens de rust was meer dan verdiend!! Volhouden was de boodschap: misschien zat er wel een stunt in…

De bezoekende coach was minder tevreden met het getoonde spel en begon meer op de voorgrond te treden met zijn luide ‘ aanmoedigingen ‘ voor zijn team. Was de thuisploeg hierdoor onder de indruk of waren de bezoekers ineens wakker geworden? Wie zal het zeggen…..

Appels begon een versnelling hoger te spelen en Rijko kreeg het moeilijker en moeilijker. De 0-2 op doorloper werd eerst nog knap gecounterd door een shot van Imke, maar daarna geraakten de bezoekers onder stoom: ze liepen uit 1-6 , telkens op doorloper!! Ines liet de supporters nog eens luid applaudisseren met de 2-6, tevens de eindstand…

Een dikke proficiat aan beide ploegen: Appels met de eerste plaats (hoofdzakelijk aanvallend op doorlopers ) en Rijko waar het enthousiasme en plezier er telkens van afspat.

Deze youngsters hebben laten zien dat Rijko goed bezig is op alle gebied: plezier gekoppeld met durf en progressie: chapeau aan de trainers en speelsters!!! Nu enkele weekjes verdiende rust voor we de zaalcompetitie aanvangen. 

WE ARE RIJKO!!!!!!

 

Een vrijwillige reporter

We hebben hoogdringend een overwinning nodig! Spartacus zal opnieuw een belangrijke confrontatie worden. Het is een wedstrijd die bij iedereen net zo leeft als vorige week tegen Ganda, met het volle geloof in eerherstel. Het wordt inmiddels tijd dat weer eens een zege gaan bijschrijven, de 0 op zes is voor Rijko ietwat beschamend en nooit gezien. Toch mag deze positieve noot weerklinken, dat Rijko tot hiertoe in al zijn voorgaande partijen slechts enkele keren ondermaats speelde. Echter bepaalde details in een wedstrijd bepalen winst of verlies.  We hebben het succes al in verschillende wedstrijden de hand gereikt, maar we gaven het ook al enkele keren uit handen op beslissende momenten. In de wetenschap dat het vandaag wel zou lukken, de twee punten mee te graaien dan doen we optimaal een goede zaak om aansluiting te verkrijgen met onze voorgangers in de ranking. Helaas niet,  het was trouwens niet de eerste keer dat we niet kregen wat we verdienden, het zit al wel een heel seizoen echt tegen. Opbeurend voor elkeen, vandaag kon men voor de 1ste maal spelen “au grand complet”, dus we beschikten over al onze kern pionnen die onze hoop wegdroegen. Onze start hebben vandaag zekers niet gemist, van meet af aan legden we Spartacus het vuur aan de schenen. Ben Van Looveren opende de score, Axelle Fransen deed hem dat na en Stijn Vander Auwera legde de stip op Jesse Peeters keurig in de korf, 2-3. Nick Michielsen laat zich eveneens opmerken, Ben Looveren zet een hoopvolle 4-5 op het bord.  Defensief laten we weerom enkele steken vallen zodat Spartacus bijbeent en de leiding neemt, 6-5. Een Time Out is aan de orde, Rijko trekt de partij terug in balans, we creëerden daarop driemaal uitmuntende shotkansen die er alle uitdraaien, wat een pech kun je toch hebben? We hoeven nog een aantal minuutjes te wachten alvorens Stijn Vander Auwera kan milderen tot 8-6. Nu is het onze beurt om Spartacus te overtuigen van ons korfbalkunnen, Dorthe Neefs, Ben Van Looveren, Loes Rönne en Sander Marijnissen trakteren de Spartanen op een salvo dat leidt naar een gelijk van 10-10. Echter net voor de rust ingaat moeten we de 11-10 toestaan. Conclusie na de 1ste helft, iets te weinig  druk gezet en zodoende iets teveel doelpunten tegen geïncasseerd. Deze defensieve opdrachten vanuit de coaching werden in de 2de helft nauwkeuriger uitgevoerd zodat Spartacus slechts 5 maal kon scoren. Eerst zette Stijn Vander Auwera de stip op Jesse Peeters en ook Sander Marijnissen kon de stip op Nick Michielsen omzetten, 12-12. Tot op dit moment kon men gewagen van een vurige partij, soms op het randje, maar wat Spartacus nadien opdiste aan foutenlast om ons geolied spel te kraken, dat was over de schreef! Gelukkig hield een goed leidende scheids het hoofd koel, bestrafte veelvuldig de opzettelijk uitgelokte fouten met vrije worpen, 7 in totaal, doch wij konden er slechts ééntje van benutten via Axelle Fransen., waarvan er eigenlijk wel meer dan ééntje binnen mocht zijn. Onze solide organisatie, kreeg een forse deuk te verwerken dat leidde tot gekrakeel langs beide zijde. We halen niet meer het acceptabel niveau dat we tot hiertoe op de mat legden, tot groot jolijt van Spartacus. In een zeer rumoerig slot konden Axelle Fransen en Loes Rönne nog gelijk stellen, 15-15, waarna een heer alsnog de 16-15 binnen prikte. Helaas, konden we het weerom niet in winst omzetten, er had inderdaad meer ingezeten! Voor de nabije toekomst zullen we er wekelijks voor moeten zorgen een zo optimaal grootse prestatie te leveren om aan een eerste gewin te raken. Iedereen weet sowieso dat voor het vertrouwen in de groep we op korte termijn een overwinning nodig hebben om opwaarts te schuiven in het klassement, te beginnen met de zaal. Toch moeten we ons stilaan ongerust beginnen maken. De frustratie bij onze fanios is enorm.  Anderzijds blijf ik er wel van overtuigd dat we met één zege echt vertrokken zijn. Het geloof in het eigen kunnen en eerherstel moet bij iedereen sterk blijven leven. Pas dan komt terug goed!

Reserve : Spartacus res – Rijko res :  7-18 Gans andere partij die onze reservisten leverden op het veld van Spartacus. De Spartanen werden de speelbal van onze Rijko’ers die tot aan de rust uitliepen naar 3-7. Eef Peeters en zus Maud Peeters 2x zorgen voor de 3-1. Even nog de 3-3 toestaan alvorens Glenn Ruts, Tokke Vande Kerckhoven, Cedric Jochems en Tim Baetens van de tegenpartij wegloopt, 3-7. De 2de helft laat Rijko zijn prooi niet meer los en walst verder over de tegenstander heen. Zeer bedrijvige Maud Peeters 2x, dikt verder aan, Tim Baetens, stippen op Eef Peeters en Glenn Rust worden omgezet door Cedric Eelen en Tokke Vande Kerckhoven, 3-12. Tim Baetens vervolgt, stip op Cedric Eelen zelf omgezet, Kato Brosens, nog eens Maud Peeters, Dorien Eelen en tot slot Tokke Vande Kerckhoven, 5-18. Door wissels laten we de teugels even vieren zodat Spartacus nog kan milderen, 7-18.                     

Spartacus C – Rijko C : 12-10 Een wedstrijd met twee gezichten. Groot gedeelte van 1ste helft solide en baas vanwege Rijko. Lore Brosens, Tom De Bruyn 2x, Senne Rönne, Anne Kums en Fien Rönne brachten ons 4-6 voor, maar opslag van rusten nam Spartacus over, leidde met 7-6. Na het water zakte de Rijko pudding totaal in elkaar, gevolg een 11-7 stand. Tegenprikken deden we via een stip op Lorre Brosens die Anne Kums omzet en Joppe Brosens, 11-8. Het slotoffensief van Rijko leverde nog 2 korven op via Fien Rönne en Tom De Bruyn, eindstand 12-10.                                                                                              Eugeen

Kern :

Spartacus 1 – Rijko 1 : 16-15                
Spartacus res - Rijko res : 7-18                                     
Spartacus C – Rijko C : 12-10 Eindelijk mocht onze C ploeg nog eens opdraven om een korfbalwedstrijd af te werken. Ze hebben lange tijd op hun honger moeten zitten doch vandaag konden ze zich nog eens uitleven, spijtig niet afgerond met een zege.                         

Gewestelijke :

Kwik 2 – Rijko 2 : 9-18  Knappe combinaties en de schutters waren weer in hun dagje en hun sas.                                                                                                                                   

Jeugd :

U19 : Rijko – KCBJ B : 5-0ff.                                                                                                    
U16 A : Bekerwedstrijd : Rijko A – Leuven A : 10-7 en geplaatst voor ½ finale                                                                                                         
U16 A : Rijko A – Vobako A : 5-13  Een 2de BINGO is er niet gekomen. Het doelsaldo van Vobako, opgebouwd in hun vorige partijen loog er niet om 93/26 terwijl Rijko er slechts een 47/23 tegenover kon plaatsen. Om deze confrontatie tot een goed eind te brengen zou men korfbal van de bovenste plank moeten opdissen. Doch reeds bij de start legden we voor onze buren de loper uit. Na een 10 minuten stond er reeds een 1-5 op het scorebord. Deze wurggreep kwamen we nooit meer te boven. Onze U16‘ers speelden verdienstelijk mee maar tegen hun afwerkingspercentage hadden we geen verhaal, zodat de eindstand 5-13 ten zeerste verdiend mocht worden genoemd.                                                                                             
U16 B : Rijko B – Vobako C : 5-16                                                                                                              
U14 A : Neerlandia A – Rijko A : 2-12 Een 1ste plaats in de voorronde wou men niet meer te grabbel gooien. Bijgevolg werd Neerlandia het kind van de rekening, de uitslag zegt meer dan voldoende, gewoonweg een klasse te sterk. Knappe prestatie van het collectief dat mogelijk even hoge ogen gooit in de sterke reeks van de zaalcompetitie.                                        
U14 B : Borgerhout/GW A – Rijko B : 17-2             
U14 C : Rijko C – Neerlandia B : 2-1                           
U12 A : Vobako B – Rijko A : 7-10 knappe hoopgevende zege met het zicht op de zaal.               
U12 B : Rijko B – Appels A : 2-6                                
U12 C : Rijko C – RKC : 4-4            

Eugeen    

Deze verre verplaatsing had nog wel wat belang: bij winst werd de eerste plaats gehaald in de veldcompetitie . Na een studieronde van enkele minuten begon de Rijko -trein op stoom te komen: Lenne op doorloper, Lies met een shot en Kaat met een shot zorgden voor een klasseverschil dat duidelijk werd op het veld en het scorebord. Neerlandia probeerde de bakens te verzetten met vooral verre schoten. Eentje van heel ver ging prachtig binnen….. Maar dit was slechts een voetnoot:  Rijko duwde het gaspedaal nogmaals in en liep uit tot een 1-6 stand na een onehander (handelsmerk van Lenne ) op doorloper, een ver shot van Stien en een korte kans van Marie. De thuisploeg lukte nog wel de 2-6 na alweer een ver shot van de talentvolle dame in hun rangen. Deze helft was niet van het allerbeste niveau maar ondanks dat spatte het talent en de klasse van deze groep er vanaf!! Na een iets rommeligere start van de tweede helft kwam Rijko ( alweer) onder stoom: Lies scoorde haar tweede en derde van deze wedstrijd ( knappe match) , Matthijs scoorde er ook 2 in een Matthijs-minuutje, Kaat op doorloper en tenslotte Loris   zorgden voor de 2-12 eindscore….Dit zorgde na de wedstrijd voor een vreugdedans bij coach en spelers: GE WEL DIG!!!!!

Hierdoor is de eerste plaats een feit : een dikke proficiat aan alle spelers en ook zeker aan coach Rudi: deze ploeg werkt voor elkaar, is onbaatzuchtig en het plezier is duidelijk te merken op en naast het veld.

Met talent alleen win je geen wedstrijden, het totale plaatje moet kloppen : als TEAM bereikt men veel meer en dit is duidelijk zichtbaar bij deze groep!!!

Om dit te vieren trakteerden Rudi en kapitein Lenne de spelers op een verdiende ‘ maaltijd ‘  bij de Burger King. De vele meegereisde supporters schoven eveneens aan zodat deze verre veplaatsing meer dan de moeite waard werd….

Rust, rust, rust: en dit voor enkele weken: het zal voor iedereen nodig zijn…

De zware zaalcompetitie komt er binnen enkele weken aan . Daar zal deze ploeg alles uit de kast moeten halen om een mooie klassering te kunnen halen.

Tot binnenkort!!!!!!

WE ARE RIJKO!!!

 

Een vrijwillige reporter 

 

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com