Log in

De start van de nieuwe competitie, altijd spannend…..
Onder een stralend zonnetje vertrokken de U12 B met vele enthousiaste supporters richting Gent
waar ze Neerlandia partij gingen geven. Zelfs 2 supporters maakten deze verre verplaatsing met de
FIETS, jawel!!!!!
Na een uurtje in de auto kwam de ploeg er gemotiveerd en een tikkeltje zenuwachtig aan, klaar voor
de eerste competiewedstrijd!!!
Eens de opwarming begon, gingen de zenuwen wat weg en konden ze niet wachten om eraan te
beginnen. De 9 meisjes !! waren klaar om eraan te beginnen, en hoe…..
Vanaf het eerste fluitsignaal was deze wedstrijd een genot om naar te kijken: snel spel,mooie passen,
veel beweging en veel kansen afdwingen… de coaches en supporters waren onder de indruk!!!!
Na enkele mooie aanvallen was het dan raak: mooi samenspel leidde tot een shotkans voor Fien
Vervoort en zij werkte knap af : 0-1.
Neerlandia speelde aardig mee, maar kwam maar moeilijk door de sterke verdediging van Rijko.
Na enkele kansjes aan beide kanten werd het 0-2: een snelle aanval werd netjes afgewerkt met een
korte kans door Fien Vervoort.
Neerlandia, met 6 jongens op het veld, kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en dit leidde tot de 1-2.
Rijko was niet aangeslagen en bleef het mooie spel volhouden wat resulteerde in de 1-3 na een mooi
shot van Fien Verhoeven. Tijdens de wedstrijd werd er duchtig gewisseld zodat iedereen veel speelgelegenheid kreeg, maar dat
viel niet op in het spel: de dames vonden elkaar uitstekend en het spel bleef aantrekkelijk om naar te kijken!!
De thuisploeg bleef ook mooi de combinaties zoeken en de aansluitingstreffer was een feit: mooie doorloper van de thuisploeg.
Rijko bleef erin geloven en de 2-4 door een shot van Fien Verhoeven was een feit . Fien Vervoort
scoorde de 2-5 en bracht zekerheid in de overwinning!! Na de 3-5 van de thuisploeg was het genoeg
volgens de scheids: de eerste overwinning van onze hoofdzakelijk eerstejaarmeisjes was een feit!!!
Hopelijk is dit het begin van een mooi korfbaljaar waar deze meiden nog een serieuze
progressiemarge hebben!!!!!

Een vrijwillige reporter ��

Kern :
KCBJ – Rijko : 13-12     
KCBJ res – Rijko res : 11-12        
Rijko C : vrij                                      

Gewestelijke :
Hoevenen 2 – Rijko 2 : 16-6                                                                                          

Jeugd : U19 :
Joki – Rijko : 9-11  Knappe partij van onze U19 die werden aangevuld met U16 spelers die deze zondag vrij waren. Aanvankelijk leek het erop dat Rijko op Joki een partij ging neerzetten die in ons voordeel zou uitvallen. Tiemen zorgde voor de 0-2, gevolgd door Janne met omdraai en Lise 2-4. Maar we lieten iets te veel ruimte in defensie om Joki te verhinderen hun talrijke shots af te ronden, zo konden zij de rust ingaan met een 5-4 voorsprong. Doch na de pauze zette men orde op zaken door eerst de 5-5 te korven via Tiemen opgevolgd door Janne, Katrijn en nogmaals Tiemen, 6-8. Een stip op Janne die ze zelf omzet, Jo die wordt beloont voor zijn harde werk, korft de 7-10 waarna Tiemen de 7-11 binnen legt. Nog een 7tal minuten te spelen, opdrachten vanaf de lijn door coach Joris worden niet opgevolgd, iedereen oordeelt dat de zege binnen is en ons niet meer kan ontglippen. Doch dat is een misrekening want Joki doet ons nog even zweten door snel twee maal af te ronden, 9-11 meteen ook de eindstand. Conclusie : er dient beter geluisterd naar de richtlijnen door de coach toegeroepen en deze ook uit te voeren. Indien iedereen denkt voor zichzelf en eigen gewin te gaan spelen is de cohesie zoek in het team. En jullie hebben bewezen het als collectief zeer verdienstelijk te doen, gevolg de mooie zege.                                U16 : A : vrij                            
U16 B : Putse B – Rijko B : 13-4                                                                    
U14 A : Rijko A – Ago Aalst : 10-1  
U14 B : Rijko B – Sikopi A : 3-8                                              
U14 C : Rijko C - KCBJ : 3-4                                                                                                                             
U12 A : Putse A – Rijko A : 2-1        
U12 B : Neerlandia B – Rijko B : 3-5                                               
U12C : Minerva – Rijko C : 2-4                                                                                                  

Eugeen

Het trainingsprogramma van de voorbije weken werd goed verwerkt en nu was het dus tijd voor het serieuze werk. De eerste competitiewedstrijd werd dan ook met succes afgerond tegen een onmondig Aalst. Het werd een vlotte overwinning waarbij Ago Aalst met overmacht werd overtroefd.

Het eerste aanvalsvak van Rijko ging als een raket van start en op de 10” gooide Loris de openingstreffer al binnen met een doorloper, 1 - 0. Ago Aalst besefte nog niet goed wat er gebeurde of ze kregen er nog een tweede aan hun broek genaaid met een schot van Stien 2 - 0. Na de vakwissel was het beurt aan het tweede aanvalsvak om het voorbeeld te volgen. Simon had dit dan ook begrepen en hij scoorde in de 8ste minuut met een schot, 3-0. Ondanks een knap staaltje verdedigingswerk begon de motor in aanval toch een beetje te pruttelen. Na een nieuwe aanvalskracht, Daan ipv Matthijs, keerde het tij en wist Simon in de 20ste minuut de 4-0 op de bordjes te zetten. Na de vakwissel werd er direct uitgelopen met een doorloper van Loris 5-0 en op stip door Stien na een fout op doorloper van Lenne, 6-0. Net voor het einde van de eerste helft legde Daan de ruststand vast, 7-0.

Het was duidelijk dat de wedstrijd al beslist was en dat de tweede helft met iets meer zekerheid kon gestart worden. Het gaf Rudy dan ook de gelegenheid om meerdere wissels uit te voeren. In de 3’ werd in aanval Marie vervangen door Lies. In verdediging werd er niet meer zo kort aangesloten en hierdoor profiteerde  Aalst  door een ver schot binnen te gooien, 7-1. Beide ploegen konden nadien dan ook niet profiteren van een verkregen strafworp. Na 15’ dacht Loris nu is het genoeg geweest en net voor hij gewisseld werd door Matthijs wist hij nog te scoren met een doorloper, 8-1. De ondertussen ingevallen Pam deed eveneens haar duit in het bakje door te scoren met een doorloper, 9-1. In de laatste 5’ volgenden er nog drie wissels en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een doelpunt van Daan met een korte kans, eindstand 10-1.

Onze U14A heeft duidelijk de competitiestart niet gemist en we onthouden dat we een schitterende eerste helft zagen met fris dynamisch korfbal dat zowel aanvallend als verdedigend rendeerde. De tweede helft vonden we mekaar iets moeilijker omdat dan ook iedereen voldoende spelgelegenheid kreeg. Dikke proficiat iedereen en hopelijk zijn we vertrokken voor een lange reeks.

Guy   

  

Na het eindsignaal moest Rijko 1 zondagnamiddag door een heel zure appel bijten. Na een zeer sterke comeback in de 2de helft hebben we het niet kunnen voltooien om een verdiend punt mee huiswaarts te nemen. Oorzaak de onrechtvaardige beslissingen van de scheids van dienst. Eens Rijko terug uit een weliswaar verloren positie, rust 10-6 naar een 11-11 stand evolueerde speelde de scheids bijgestaan door een linesman, die nog veel zal moeten oefenen om kundig fouten aan te vlaggen, een rol van betekenis ten gunste van KCBJ. Vooral omdat er tot in de slotminuten niks aan de hand was! De buit van minstens één punt hier te halen leek binnen. Dan plots een stip ten voordele van KCBJ, een cadeau met een grote strik rond! Want de conclusie van T1 Bjorn na afloop was dat hij tevreden en trots kon zijn op de prestatie die we leverden gedurende de 2de helft. Het enige wat Rijko zich kan verwijten is dat we het samen in de 1ste helft ietwat hebben weggegeven en mogelijk in die knappe 2de helft hebben nagelaten op de tegenpartij op een onoverbrugbare achterstand te ballen.   Niet te diep gaan bezinnen over het waarom, eerder de positieve zaken mee naar de toekomst meepakken, want we hebben korfballend toch iets laten zien die 2de helft en daar kunnen we ons aan optrekken. Nu verder doorgroeien naar een iets hogere vorm die afwerkend en spelbepalend zal zijn vanaf zondag aanstaande. Het overzicht van de wedstrijd leert ons dat we te makkelijk korven toestaan, het gevolg dat KCBJ uitloopt tot 2-0, nadien zelfs naar 4-1. Enkel Ben kon tegenprikken. De overhaasting in onze passing biedt KCBJ de gelegenheid de 5-2 te scoren. Tim B. zet de stip op Nick om en bij een Time-Out wordt aangegeven beter te bouwen naar goede kansen toe. Daarop scoren  Ben en Kato op inloop de aansluitingstreffers 5-4. Echter er staat een dametje met de naam Floor die vlot de korf weet hangen en zo eventjes viermaal scoort in die 1ste periode. Doch we laten ons niet volledig kisten, bewijzen geen vogel voor de kat te zijn, via Jesse en een stip op Kato die Tim B. omzet benen we weer bij tot 8-6, maar moeten kort voor de pauze de 10-6 incasseren.        De ommekeer beleven we na de rust, Dorthe korft snel 2x, Jesse doe haar dat na en Stijn zet de stip op Jesse om, gevolg de 10-10 prijkt op het scorebord. Tweemaal een stip op Glenn waarvan Kato er ééntje van benut, 11-11. KCBJ voelt nattigheid en gaat het zoeken in bitsig korfbal, gevolg stip op Stijn die hij zelf omzet 12-12. De valkuil op de laatst toegekende stip bepaald de einduitslag, 13-12 en een zuur verlies voor Rijko.                                                             

Reserve : KCBJ (Betekom) – Rijko : Mooi spektakel van onze noodploeg, die werd bijgestaan door U19’ers die meer dan hun duit in het resultaat konden opeisen. Tom DB en Eef met inloop brengen ons voor, 0-2. Daarop terug de aansluiting naar 2-2, waarna Lien de 2-3 korft.       Even nog de 3-3 toestaan maar van dan af houden we steeds de koord, Senne 2x, Tom DB 2x Glenn en Eef leggen de ruststand vast op 8-9. Na het water krijgt de partij een verwatering te verwerken. Het knappe spel van tevoren glijdt langzaam neerwaarts tot Cedric er 8-10 van maakt. Doch we gaan zwetend de slotfase tegemoet nadat de 10-10 is toegestaan. Stip op Sander die hij omzet en Senne korven de eindstand in de juiste richting 11-12.            Eugeen

Op vrijdagavond onder het gesternte van de KKA (Kempische Korfbal Academie) beleefden we op Rijko een 1 ste Topavond. Niet minder dan 44 jeugdteams uit de regio Kempen stonden paraat om onze kunstgrasvelden in te spelen. Het werd een wervelende bedoening waar menig jeugdig talent hun korfbalgaven lieten bewonderen. Knap programma ingeleid door preses Karel Bastiaensen met vooreerst een aantal ingekorte wedstrijden en nadien twee galapartijen van U16 en U19.
Zaterdag 31 augustus, dat moest de knaller worden van dit driedaagse evenement. Vooraf
aan de officiële inhuldiging kon men zich vergapen aan een shoot-tornooi ofte een duo
tornooi tussen 2 palen. De 73 ingeschreven duo’s maakten er een nooit geziene bedoening van, weerom prachtig georganiseerd en geleidt door Rudi, Pieter en Ruud. De winnaars in de verscheidene categorieën mochten achteraf fier prijken met hun behaalde trofee. Een BBQ met 190 aanwezige smulpapen leidde de officiële inhuldiging in. Eindelijk was het zover, een zucht van verlichting werd er geslaakt. Achter de schermen werd er voorafgaand nog duchtig gearbeid om alles in orde te krijgen, het mag gezegd en geroemd men verzette inderdaad nog bergen werk rond de terreinen en op enkele schoonheidsfoutjes na, die zo snel mogelijk zullen worden weggewerkt, mag het resultaat meer dan gezien worden. Het resultaat zorgt er voor dat we nu een accommodatie hebben waar iedereen binnenst Rijko fier en trots mag op zijn. Drie kunstgrasvelden om U tegen te zeggen geven voortaan een heerlijk gevoel om op te lopen en onze korfbalsport te beoefenen. Nu nog de fantastische veldverlichting plaatsen en het plaatje is volledig ingekleurd. Volgt dan een verrassing van formaat door de bekendmaking dat de terreinen voortaan de naam “Evert Ten Apel” zullen dragen. Een saga die voortleeft in de schuilnaam van de rubriekschrijver “Man langs de lijn”, waarvoor mijn oprechte dank. De enorme investering danken we aan de hulp van vele die Rijko een warm hart toedragen. De samenwerking, gemeente, Zwarte Leeuw en in grote mate onze Rijko korfbalclub zelve, alles samen opgeteld, heeft ons geen windeieren gelegd. Eveneens een pluim voor het huidig bestuur dat een zeer economisch beleid voerde en nog steeds het evenwicht houdt tussen in en uitgaven. De Galawedstrijd tussen de kern van Rijko en DSC
(Eindhoven) moest deze zeer geanimeerde dag afronden. Het reserveteam mocht de opener voor zich nemen gevolg door onze Rijko fanions. We zijn weliswaar nog steeds zoekende naar de juiste samenstelling van het 1 ste team. We zagen enorme vooruitgang en lichtpunten tijden de 1 ste helft, waar we gretig meegingen met DSC en zelfs enkele keren op voorsprong kwamen. Echter in de 2 de helft raken we de controle kwijt, we vonden de juiste momenten
en de juiste vrijgespeelde mensen niet meer. Daarvan profiteerde DSC optimaal om het tij te doen keren in hun voordeel, eindstand 16-24. Het oogt reeds beter en beter, doch de zon breekt nog niet volledig door!
Zondag sluiten we deze evenementen driedaagse af met een jolige fun-shooting, gebaseerd op een spel met pijl en boog, waar men zoals bij het kleiduifschieten afgeschoten vliegende schijven tracht te raken. Zeer plezierig, helaas met iets minder gegadigde deelnemers aan de start. Slotconclusie : het doet mij en de gehele Rijko club enorme deugd dat we op deze drie dagen mochten rekenen op een geweldige opkomst van onze supporters en familieaanhang.
We werken verder onder het motto : Make en Keep Rijko Great.

Eugeen

Laatste oefenmatch vooraleer aan het echt serieuze werk van de competitie te beginnen. Op en tegen Catba werden we van meet af aan meteen met onze neus op de feiten gedrukt. Het dartel korfbal van eind vorig seizoen is nog steeds zoek. Voorlopig zet Rijko in zijn gehele oefencampagne een grijs resultaat neer waarmee het liever vandaag dan morgen komaf zou maken. We moesten in de 1 ste helft goed zoeken om de ruimte te vinden en elkaar aan te
spelen, wat moeilijk lukte. Catba liep uit tot 7-0, pas op de 21 ste min. toonden we afwerking. Het liep van dan af toch nog los, blij dat iedereen de focus behield om enig weerwerk te bieden en niet zomaar de wedstrijd uit te spelen na de opdoffer. Aan de rust werd er een 9-5 opgetekend, door Sander 1x + 1 stip, Jesse 2x en Ben. Een closer resultaat bereikten we niet meer omdat na het water Catba ons terug op een 12-5 achterstand plaatste. Ben 1x en een groeiende Sander inzake afwerking 3x + 1 stip, legden het kopje er niet bij neer en trekken bij tot 16-11. Intussen prikte Loes via vrije worp haar goaltje mee, waarna Stijn 1x, Tim B 1x  stip en Axelle 1x de eindstand vastlegden op 19-13.

Uitslagen van vorige oefenpartijen :
Rijko – Minerva : 14-21 en Rijko – DSC (Eindhoven) 16-24. Het mag niet nadat we het behoud in Hoofdklasse 1 verzekerden onze spelers kunnen verzadigd zijn. Stabiliteit dat mist Rijko op dit moment, maar net omgekeerd heb je net stabiliteit nodig om resultaten te boeken. Onze kalmte bewaren, rustig blijven in een geduldige opbouw, duimen voor een flitsende aanpak tegen promovendus KCBJ zondag, dat is de boodschap!
Reserve : Na 2 prachtige zeges tegen Minerva 10-7 en DSC 5eindhoven) 14 – 8 (rust 6-2) heeft het Rijko team zijn meerdere moeten erkennen in Catba. Rust 4-2, na tegenkorven van Lennert 2x, was alles nog mogelijk. De schietoefeningen van hun heren werden ons fataal voornamelijk bij aanvang van de 2 de helft. Hiertegenover konden Eef 1x, Axelle 2x en Elise 1x hun goaltje meepikken zodat de eindscore op 9-6 werd bepaald. Eugeen

Rijko Kern A en B betwisten zondag 18/8 een try-out tornooi op onze thuisterreinen.        
KCOV (Vorselaar) en Neerlandia waren op onze uitnodiging ingegaan. Rijko liet zich meteen gelden en zij wonnen al hun wedstrijden respectievelijk tegen KCOV reserve met 11-7 en  eveneens tegen het A team, 9-7. Neerlandia zou van een ander kaliber wezen, de Gentse A’s lieten zich niet onbetuigd, klampten tot het laatste moment aan maar Rijko haalde het nipt met 15-14. De Neerlandia reserve moesten wel hun meerdere erkennen in het voortreffelijk afwerkende Rijko, eindstand 18-6. Een geslaagde oefensessie zo mag het genoemd omdat de coachen nog vol moeten schuiven en roteren om het A team competitiewaardig te vormen. We mogen ter herinnering nogmaals herhalen dat we langs dameszijde nog steeds inboeten. Eef Peeters is na revalidatie terug tussen de lijnen waar te nemen. Jenthe Herthogs en Nona Luyckx zijn daar nog niet aan toe, deze hebben nog een lange weg, na kwetsuur, af te leggen. Een andere opdoffer is dat onze Marie Van Den Langenbergh haar shoe’s aan de haak hangt en voor haar beroepscarrière opteert. Gelukkig kloppen enkele talentrijke U19’ers aan de deur van het 1ste team en kunnen mogelijk deze hun rol geleidelijk overnemen.            
Dinsdag brachten we een bezoek aan ATBS dat eveneens hun nieuwe kunstgrasveld wenste in te spelen. We konden enkel met ons 1ste team aan de slag wegens niet beschikbaarheid van de nodige verlichting. Je merkt het, niet Rijko alleen is het slachtoffer van mal afspraken met de gemeente en installateurs. De uitslag is me niet bekend, gelieve deze in te vullen : 9 - 17

   

Knappe organisatie die jammer genoeg weer met enkele laattijdige afmeldingen kreeg af te rekenen waarop het programma van voornamelijk de U12 totaal moest worden herzien. Ik meen dat het voor Rijko  als een geslaagd experiment mocht gelden in hoeverre men op onze jeugd kan afgaan qua sterkte en korfbalcapaciteit. U12 mocht de opener voor zich nemen tegen Leuven. Niet meer het Leuven van vorig seizoen dat de zeges aaneen rijgde maar een matig team waar Rijko A wel weg mee wist. Aan de rust reeds een 5-1 bijeen gekorfd door Noor 3x, Jins 1x en Eline 1x. Na de pauze dikte Jins nog 2x aan zodat een 7-2 eindstand op het scorebord prijkte. De U12B’s verging het een pak moeilijker. 1ste jaarsen tegen een volledig A team van Ganda, daar was geen verweer aan. Ondanks alle inzet van onze jongelingen werd het een 12-0 verlies. Vervolgens door de herprogrammatie besloot men bij Rijko een mix A/B voor de daaropvolgende wedstrijden tussen de lijnen te plaatsen. Dit was een prima beslissing want nu speelden de B’s gesteund door de A’s wel behoorlijk mee. Spartacus werd bekampt met wisselend succes, aan de rust een 3-3 door Fien, Wouter, Fien Verh. op 3-0 voorsprong gebracht, waarna de scheids onnoemelijk zijn duit in het zakje van de Spartanen deed, gevolg de 3-3 aan de rust. De eindscore 4-4 via Elien op strafworp en een inlegger vanwege de tegenpartij bepaalden de eindscore. De laatste partij tegen Scaldis, eveneens met een A/B mix gespeeld, daarin bewees Rijko dat men de goed swung had te pakken, het werd zowaar een verdiende zege, 2-3 voor Rijko.                                                      

U16 hadden hun trainingsprogramma van de voorbije week goed verteert en begonnen happig aan hun confrontatie met Scaldis. Het werd een vlotte walk-over waar Rijko met overmacht Scaldis overtroefde. Jonas scoorde meteen 2x telkens op mooie assist van Willem en Luca. Stijn wou niet onderdoen en nogmaals Jonas die weerom knap werd bedient door Willem korfde de 4-1. Dame Kaat liet zich nu ook gelden 5-1, de ruststand. Enkele wissels langs jongenszijde werden doorgevoerd, Tiemen kon de strafworp op Sita omzetten, die zelfde Tiemen en Willem op shot scoorden de 8-1. Kaat plaatste het orgelpunt door de eindstand op 9-1 te brengen. De volgende tegenstrever Ganda was van een ander garnituur. Aanvankelijk leken we de partij naar onze kant toe te trekken tot een 3-2 voorsprong. Hiervoor scoorden Tiemen, Jonas en Sita. Echter Ganda liet niet over zich heen walsen en zette Rijko zodanig onder druk dat ze plots een 5-7 lieten optekenen. Tiemen met een omgezette stip en Lopke scoorden tegen. We knokten ons hierop terug in de match door de aansluiting te bewerkstelligen via 2x Tiemen, 7-7. In een prangend slot was het Rijko dat het laken naar zich toetrok, Willem en Jo beide op shot legden de eindstand vast op 9-7. De partij tegen Kwik B was qua beleving en bezieling een minder kijkstuk, zo getuigden onze suppo’s langs de lijn. Lopke met een doorloper en Xander en Willem met een korte kans brachten desondanks Rijko voorop, 3-2. Van dan af moesten we even onze meerdere erkennen qua afwerking langs Kwik zijde, 3-4. Doch het gepast signaal om terug te slaan via Xander shot, vrije worp van Willem en een korte kans van Sita, zo werd de achterstand om gebogen naar een 6-4 voorsprong. Nog even spartelde Kwik tegen naar 6-6 maar Willem besliste er anders over, een knap shot een de 7-6 eindstand was een feit.                                    Nu naar de laatste wedstrijd van de dag, deze tegen AKC/Luma dat ondanks een pak leden verlies bij hun U16 toch nog een duchtig team mag worden genoemd. Het wedstrijd begin is compleet voor Rijko. De aandrang om de partij naar zich toe te trekken was hier optimaal aanwezig. Nadat we enigszins met pech in de afwerking hadden af te rekenen zette Willem en Kaat ons op voorsprong, 2-0. Verdedigend laten we ons even ringeloren 1-2, waarop Tiemen een open kans mist die hij anders sowieso altijd omzet en daaropvolgend wordt het 2-2. Xander brengt terug soelaas, 3-2. Nu lopen 2 heren verdedigers naar dezelfde heer zodat de vrije kans door de andere niet onbenut wordt gelaten, 3-3. Onoplettendheid aan de lijn in het aanval vak kost Rijko een tegenkorf en door de daaropvolgende stip staat het 3-5.  AKC bewijst nu dat het leper en uitgekookter is om Rijko pijn te doen. We lijden veel bal verlies in de rebound onder de korf, mede door onze niet altijd correcte positionering. Xander kan een stip versieren die hij zelf omzet en Jonas legt de eindstand vast op 6-5. Dit ultieme verlies is mede een gevolg dat de vermoeidheid na 4 wedstrijden zich liet gelden. Toch mogen we terugblikken op een zeer geslaagde oefensessie die veel goed doet verhopen naarmate het seizoen vordert. Een pluim voor onze meisjes die ditmaal van zich lieten spreken, zowel speltechnisch als afwerkend en dat is zeker een pluspunt te noemen.    Eugeen

Na amper een kort weekje training stond reeds een oefenwedstrijd geprogrammeerd. U16 mocht als eerste Rijko team het heilige kunstgrasterrein met een ware wedstrijd inspelen. Door de eindscore 10-9 was iedereen opgelucht met deze zege. Zelfs de coach Thomas was best tevreden over het vertoonde korfbal. Rijko bracht een oerdegelijke partij op de grasmat met een sterk collectief dat Boeckenberg meerdere keren overblufte. Doch de organisatie in de aanval moet nog veel beter en scherper gesteld. We bouwen voort op de fundamenten die men reeds bezat. Ik loof de instelling van het team, ze tonen wel inzet en dat is belangrijk voor een groep die mekaar hoeft te steunen om de mogelijke zeges over de meet te trekken. Er staat nu wel iets degelijks tussen de lijnen maar er is toch nog veel bijsturend werk te verrichten. Voornamelijk langs dameszijde. Als je de eindscore overloopt stelt men vast dat de 10 korven alle werden gescoord via onze heren. De knappe Rijko meiden lieten zich niet onbetuigd want zij speelden vrank en vrij hun korfbal zoals we dat van hen gewend zijn. Het hiaat schuilt hem in het afwerkingssegment, waar ze te weinig gebruik van maken. Alzo zijn ze wel ondersteunend voor de scorende heren, maar ik zou toch liefst een 7-3 verhouding zien tegenover de 10 tegen niks.                                                                                                               
De afwerkers langs Rijko zijde : 1ste 20 minuten : Vrije worp Tiemen 1-1, Omdraai van Willem 2-2 en Shot van Tiemen 3-2.     
2de  20 minuten : Shot Willem 4-3, Doorloper Tiemen 5-4 echter we laten ons ringeloren in het slot van deze
time naar 5-6. 3de 20 minuten : Korte kans Tiemen 6-6, Stijn zet ook met brio zijn korte kans om 7-6, Strafworp die Tiemen omzet 8-8, nogmaals een Korte kans ditmaal is Jonas bij de pinken 9-9, het orgelpunt plaatst Willem 10-9.                                                                              

Eugeen

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com