Log in

Zaterdag stond de verplaatsing naar Retie op het programma voor de U12C. Ondanks de ontgoocheling van vorig weekend trachtte RIJKO het positieve gevoel van de laatste minuten tegen Leuven mee te nemen in deze wedstrijd. Met deze positieve boodschap stuurde Floor onze jongens en meisjes het veld op.

RIJKO toonde inzet, lef en speelde een versnelling hoger dan de thuisploeg. Na enkele gemiste pogingen wist Noena na 5 minuten de score te openen. Een verdiende voorsprong en het vertrouwen nam enkel toe na deze openingstreffer. Het tempo bleef hoog en na 8 minuten wist Bo de score te verdubbelen. Ook verdedigend stond alles op punt en zo werden er zeer weinig kansen weggegeven aan RKC, dat desondanks toch kon tegenscoren. Dit belette RIJKO echter niet om op de ingeslagen weg verder te gaan en nog voor de pauze achtte Yunah haar moment gekomen en wist ze tweemaal te scoren op enkele minuten tijd. Een strafworp van RKC net voor de pauze werd, door een op dat moment iets te ijverige scheidsrechter, afgekeurd. 1-4 bij de pauze en Floor moest enkel vragen om zo verder te blijven doen.

Net na de pauze sloop RKC weer iets dichter en werd het 2-4. Het betere veldspel bleef voor RIJKO en met een score van Noena werd het verschil opnieuw 3. RKC wist onmiddellijk tegen te scoren en met een marge van 2 doelpunten was de zege dus nog niet binnen. In de laatste 10 minuten ging het zeer snel met 2 korven van Yunah en ook Mette wist haar korf mee te pikken. Alle meisjes aan de macht bij RIJKO U12, dus wou Fonne de jongens ook even op het scorebord zetten. De scheids kende echter een tweede overijverig momentje en keurde deze treffer af. Een late score van RKC bracht de zeer verdiende zege niet meer in gevaar.

Puntjes mee terug naar Rijkevorsel en een winning mood die we over het vrije weekend meenemen naar onze volgende wedstrijd tegen Joki.

Een vrijwillige reporter

Kern :

Rijko – Verde : 20-15    
Rijko res – Verde res : 13-11      
Rijko C – Verde C : 15-8    

Gewestelijke : Rijko 2 –

Lubko : 13-9             

Jeugd :

U19 : Meeuwen – Rijko : 18-4                                                                                                     
U16 A : Rijko A – Borgerhout/GroenWit A : 19-18 Willem Soontjens loodst de U16’ers naar de zege. Met zijn 3 treffers voor de rust en 5 nadien lag hij mede aan de basis van de eerste winstpunten in de Topleague U16. Hoe we dit huzarenstukje klaarspeelden lees je hierna volgend. Via een afgesnoepte bal korft Jo de 1-0, de 2-0 van Willem wordt afgekeurd in de zoemer, ja dan niet terecht? Even ontreddering in onze gelederen, het komt B/GW goed uit zodat zij de partij onder controle krijgen en uitlopen naar 1-3. Onze drie vrije worpen door foutenlast van B/GW leveren niets op. Nu trekt Willem ons naderbij en de stip op Luna die Lobke omzet brengt terug gelijk, 3-3. Vervolgens Jonas en weer Willem scoren de 5-5 gelijk. B/GW neemt terug over naar 5-7, waarop de scheids een terecht doelpunt van Willem afkeurt wegens verdedigd, zeer discutabel zou ik stellen. Hij blaast even stoom af en herstelt samen met Kaat Verdyck de orde, 7-8, meteen ook de ruststand. Wat Thomas de gasten tijdens de pauze in het oor heeft gefluisterd weet ik niet, in ieder geval zij komen monter, goedgeluimd, met opgeheven hoofd uit de kleedkamer en gaan furieus van start. De breuklijn viel na de rust waar we gedurende een 15 tal minuten B/GW volledig overtroefden. Via Tiemen 2x, Willem 2x en Jinte werd er een 12-9 op het scorebord getoverd. We bleven hongerig verder ballen zodat Rijko verder aandikte via Willem en Kaat Verdyck, 14-9, de maximale voorsprong. Waren we nu voldaan en dachten de wedstrijd gespeeld? Mispoes…. omdat we gingen zondigen tegen een basisregel in defensie, namelijk niet instappen op een aanvalsbeweging van de tegenpartij! Dit koste ons meteen 2 korven die te vermijden waren. Stijn pookt het vuur weer op en zet zijn stip zelf om, 15-11. Tiemen en Willem blijven vlot afwerken, 17-13. Doch in onze defensie hebben ze hun lesje nog niet geleerd en gaan in de fout op hoger vernoemde basisregels. Willem korft tegen op het gepaste moment, 18-15, maar we gaan met klamme handjes de slotfase in. Deze wordt compleet beheerst door B/GW dat ons tot het eindsignaal stevig doet bibberen. Jinte beseft het gevaar, met inloop beslecht zij de illusie van de Rood-Witte terugkeer, 19-17. De laatste korf doet niets meer ter zake, eindstand 19-18. Er zal op training aardig wat nagekaart en bijgestuurd worden, over het zenuwachtig gedoe met dito foutenlast in defensie, waardoor we praktisch kopje onder gingen en dat mag zich in de volgende confrontaties niet meer kan herhalen.                                                                      
U16 B : Rijko B – Ganda B : 7-2                                                                                                                           
U14 A :Rijko A – Temse A : 8-11 Wat een gemiste kans, hier liet U14 A een unieke kans liggen om een 1ste  thuisoverwinning te boeken. Ze hadden tijdens het verloop van de wedstrijd genoeg kansen bijeen gebald om Temse te overbluffen, maar faalden bijzonder in de korte kansen afwerking. We hadden kunnen blinken, doch het werd een dramatisch scenario in de 2de helft. Rudi moest het met lede ogen aanschouwen, baalde en vloekte binnensmonds aan de lijn gelijktijdig, maar kon ze spijtig genoeg er niet zelf inleggen. Want wat we in de 1ste helft lieten aanschouwen, die werd afgesloten met een quasi perfect rapport, kreeg geen vervolg in de 2de helft.  Kaat V., Stien en Loris doen de suppo’s juichen na een knappe start, 3-1. Temse voelt nattigheid, schakelt een versnelling hoger en we moeten even ondergaan tot 3-4. Lenne, Kaat V. en Marthe zetten Rijko terug op voorsprong, 6-5. Op slag van rust geven we deze knap opgebouwde voorsprong prijs door slecht uitwerken en een ongeconcentreerde opvang in verdediging, rust 6-7. Na het water zien we beide achttallen gedurende een bepaalde periode compleet stilvallen. Langs Rijko zijde voornamelijk door de talrijke korte kansen onmondig te benutten want hier hadden we het verschil kunnen maken om Temse over de knie te leggen. Loris korft de aansluitingstreffer van de hoop, echter een aanvallende fout wordt door een matig leidende scheids verkeerd beoordeeld en keurt onze terechte korf af, in de plaats van een eventueel gelijk gaat de bal naar de overzijde dat Temse toelaat de 7-9 aan tekenen. Het aangeslagen Rijko laat betijen zodat Temse de eindstand kan vastleggen op 8-11. Enkel de ingekomen Mathijs kon alsnog tegenprikken. Jammer, het anders kunnen lopen. Het neemt niet weg dat we in de 2de helft het deksel op de neus kregen door slechts 2 korven te markeren en dat is op dit niveau waarlijk te weinig.                                                                                   
U14 B : Rijko B – Leuven B : 12-1  Een onmondig Leuven B was geen partij voor onze B’s. Met een hoge balrecuperatie uit de verdediging maakten we de weg vrij naar de aanval om ruime kansen te creëren die dan ook werden afgerond. De 5-0 aan de rust was niet overdreven te noemen. Hiervoor zorgden Bo, Jarco, Dieter, Dean en Chiel. Na de pauze ging het festival van éénzijdig spelvertoon, langs Rijko zijde, gewoonweg verder. Rijko dikte de knap verworven voorsprong  aan via Lisse, Dean 2x, Kaat 2x, Bo en Jasper tot een fatsoenlijke eindstand 12-1.  
U14 C : Rijko C – Sikopi B : 4-7                                   
U14 D : St. Gilles Waas – Rijko D : 5-2         
U12 A : Rijko A – Leuven A : 19-3                                                                                                              
U12 B : Rijko B- Temse B : 3-4                                    
U12 C : Rijko C – Leuven B : 0-6       

Eugeen       

                                          

Na de mindere prestaties in het veld wou deze groep laten zien dat men toch wel een aardig potje kon korfballen.

De eerste wedstrijd in zaal werd vol enthousiasme aangevat en Leuven moest het kind van de rekening worden….

Na een superstart was de lokale reporter 3 minuten te laat en het scorebord had al zijn werk gedaan : 4-0….. Rijko ging op het elan verder en Leuven zag sterretjes. Het klasseverschil uitte zich dan ook duidelijk op het scorebord met een 11-1 ruststand !!!! Veel variatie in het aanvalsvak , vele uitgespeelde kansen en een afwerking om U tegen te zeggen,  dit was het echte Rijko wat men verwachtte. Verdedigend overheerste de thuisploeg waardoor men slechts 1 tegentreffer moest incasseren. Het dominante Rijko had er duidelijk zin in en bleef er op los scoren de tweede helft. Dit resulteerde uiteindelijk in een klinkende 19-3 overwinning!!! Een dikke proficiat voor het geleverde teamspel waarbij iedereen mooi met elkaar bleef samenspelen tot het einde.

Scherpschutters van dienst waren :

Ward 5x

Eline 4x

Noor 4x

Jelte 3x

Noa, Jins en Wouter Broos 1x.

Zondag de bevestiging met een verplaatsing naar Kwik.

Supporters op post!!!

Een vrijwillige reporter

We duiken de zaal in !! Na enkele trainingen indoor is het nog effe wennen om in zaal te spelen: het spelletje blijft hetzelfde maar alles is net iets anders…..

De eerste test voor onze jonkies werd meteen al een serieuze : Temse.

Na een mooie start met snel spel en mooie passing kwam de terechte 1-0 op het bord door een shot van Fien Verhoeven. De thuisploeg bleef dit concept aanhouden, iets wat coaches en supporters wel smaakten.

Temse kwam echter langszij maar Katrijn ( shot) en Fien Vervoort ( shot) diepten de kloof weer wat uit. Temse begon wat sneller te spelen en de thuisploeg kreeg een dipje. Dit werd uitgebuit door Temse met de 3-2 en net voor rust zelfs de 3-3. Een kleine domper voor Rijko maar niet getreurd: we zijn pas halfweg!!

Na de pauze ging het spel mooi op en af al waren kansen aan beide kanten schaars. Het tempo ging langzaam aan langs beide kanten naar beneden en de passing werd wat slordiger waardoor er weinig gevaar kwam.

Een moedig Rijko werkte echter tot het laatste fluitsignaal om het puntje veilig te stellen…tot 25 seconden voor het einde Temse het genadeschot gaf: 3-4 en tevens de eindstand….Jammer jammer jammer.

De verdiende beloning kwam er helaas niet maar men kan zich wel optrekken aan het feit dat de eerste helft er eentje was om in te kaderen.

Volgende week de korte trip naar Technico, supporters op post !!!

 

Een vrijwillige reporter

Is de 20-15 zege van Rijko tegen Verde het begin van de ommekeer? Het is natuurlijk nog vroeg om conclusies te trekken, maar onze kern fanions hadden zaterdagavond heel wat positieve zaken in hun tas steken. Rijko miste de afspraak niet om de eerste zaal wedstrijd met een verdiende zege te bekronen. Voorafgaand in de aanloop naar het duel met Verde werd er op de trainingsstonden nogmaals op het belang van deze wedstrijd gehamerd. Dit gegeven is geenszins in dovemans oren terecht gekomen. Toch moest ik even de ogen uit wrijven bij aanvang wat betreft de verrassende en gedurfde basisopstelling, voornamelijk langs dameszijde. Het is toch wat wennen gedurende de eerste 10 minuten aan de nieuwe opstelling en vak maten, zodat we door enkele zoemfouten (25 sec regel) teruggefloten worden. Verde opent en Sander Marijnissen zet de stip op Cedric om, 1-1. Weerom Verde maar Loes Rönne ziet het gevaar en tikt de 2-2 binnen. Na een aantal airballs vanwege Rijko zijde is het Jesse Peeters die ons op voorsprong zet 3-2. Even de 3-3 toestaan waarop Nick Michielsen de 4-3 binnen legt en Eef Peeters plots uit het niets opduikt en een knappe inloper versiert, 5-3. Terwijl wij kunnen bogen op onze efficiënte dametjes, komt het Verde afwerkingsgevaar meestal via hun heren, die dan ook de 5-5 op het bord plaatsen. Zij gaan op hun elan door en nemen Rijko even te grazen, de stand evolueert naar 7-9. Intussen scoorden Eef Peeters op inloop en Axelle Fransen met vrije worp tegen. Op slag van rust trekt Sander Marijnissen ons wederom bij, 8-9. De pauze peptalk heeft zijn invloed gehad, komen fris en monter uit de kleedkamer, zodat we onmiddellijk een drie op rij plaatsen via Axelle Fransen, Eef Peeters en Nick Michielsen en de stand in Rijko’s voordeel doen kantelen naar 11-9. We krijgen een verdedigende korf te slikken waarop Verde de 11-11 gelijk maakt.  Glenn Ruts doet ook zijn duit in het zakje, 12-11, nog even de 12-12 toestaan, maar dit is de laatste keer dat Verde kan aanklampen. Rijko laat zijn prooi niet meer los, zet van dan af de puntjes op de “i” en effent de weg door een vlotter spelverloop naar de eerste zaal winst. Afwerkers van dienst die zich doen gelden zijn vervolgens, Axelle Fransen, Ben Van Looveren stip van Loes Rönne en Sander Marijnissen, 16-13. Als Nick Michielsen er twee binnen knalt,  Sander Marijnissen de stip op Ben Van Looveren omzet, 19-14, lijkt de wedstrijd gespeeld. Het orgelpunt is voor Nick Michielsen, 20-15, de stip op Loes Rönne wordt niet meer benut. Weliswaar “Bevrijd en Fier” mogen we terugblikken op deze prestatie, het opkikkertje graag meegenomen, dat zal het gevoel aan korfbalmeerwaarde in het team versterken. Met deze sterke partij hebben we eveneens onze supporters echt verwend, maar het kan mijn inziens nog beter.                                                                                                                            

Reserve : Rijko res – Verde res : 13-11  Van meet af aan laten aanvoelen dat deze reserve lichting uit het goede hout is gesneden. Men loopt uit tot 5-2, via Ben Van Looveren, Dorthe Neefs, Tim Baetens, Maud Peeters en stip op Kato Brosens die Tim Baetens omzet. Doch Verde klauwt terug en korft gelijk, 5-5. Het moment om de bakens te verzetten en Rijko terug op voorsprong te schieten. Hiervoor zorgen Dorthe Neefs, Tim Baetens, Tom Vande Kerckhoven en Kato Brosens, 9-6. We ballen vervolgens niet meer zo blitz als te voren, zodat op slag van rust de voorsprong wordt geminimaliseerd tot 10-9. Enkel een tegenprik op stip van Tom Vande Kerckhoven wordt benut. De verwachtingen na de pauze werden niet meer ingelost, een eerder rommelige 2de helft kan niet meer bekoren. Slechts drie korven langs Rijko zijde gaan nog binnen, dat geeft slechts een matige tevredenheid. Onze afwerkers die de 13-11 eindstand korfden waren Kato Brosens, Nathan Herthogs en Dorthe Neefs.                     

C-ploeg : Rijko C – Verde C : 15-8  Verde komt Rijko’s Blitzstart nooit te boven. Een efficiënte Nathan Herthogs zorgde mede voor dit exploot. Met zijn 5 treffers en 3 omgezette stippen, was hij de held in het geheel dat Rijko gezwind over de meet trok. Onze C’tjes walsten over het fletse Verde team, met als gevolg dat er reeds een 8-0 op het scorebord prijkte alvorens de tegenpartij éénmaal kon tegenkorven. Hiervoor zorgden Nathan Herthogs 4x, Joppe Brosens 1x, Tom De Bruyn 2x + 1 stip. Nog voor de rust dikten we aan naar 11-3, via Jarne Daelemans, Lien Rönne en Nathan Herthogs de stip op Jarne binnen legt. Het vuur is wat getemperd gedurende de 2de helft, Verde kan nu gelijke tred houden en korft er evenveel als Rijko, ieder vijf stuks. Tom De Bruyn op vrije worp, Elise versiert daarop 2 stippen die beide door Nathan Herthogs worden omgezet, diezelfde Nathan rond zijn succesvolle match af met een heuse knaller, 15-8.                                                                                          

Eugeen

Op het Gala korfbalevenement van Vlaanderen zaterdag 9/11 en zondag 10/11, weerom schitterend georganiseerd door Ganda KC, waren de talentteams van België, Duitsland, Nederland en Engeland in de leeftijd categorieën U13, U15 en U17 aan de slag. Ook hier was Rijko rijkelijk in vertegenwoordigt, o.a. bij U13 maakten Lies Verhoeven, Chiel Willemse, Ward Van Dael en Daan Pallemaerts deel uit van het geheel. Kaat Verhoeven, Kaat Verdyck en Willem Soontjens verdedigden de Rijko kleuren bij U15 en U17 mocht Tiemen Bruyns verwelkomen. Het vernieuwde concept met team Rood dat staat voor de vorige benaming Kempen-Antwerpen (tevoren in Groene shirts), stelde geenszins teleur. U15 moest enkel tegen Engeland een gelijkspel toestaan en sloot de overige partijen met winst af.
U13 die werden éénmaal geklopt door team Geel (= Oost Vlaanderen)  en wonnen eveneens al hun andere confrontaties. Proficiat aan al onze getalenteerde geselecteerden.    

Praktisch alle Rijko teams waren dit vrije weekend in voorbereiding op de nakende zaal pot. 


Kern : KCOV 1 – Rijko 1 : 10-28                
                                                                                       
Jeugd :

U12 C : Rijko C – Catba B : 2-8                
                        
                                                                
U12 B : Rijko B – Boeckenberg B : 8-2 Verrassend in die mate dat in dit team zeer vinnige korfbalsters schuil gaan. Vele sterke spelmomenten mochten we aanschouwen. Toekomst wellicht verzekert en dat kwam tot uiting in de eindscore. Korfbal op zijn best!       
                                                    
U12 A : Rijko A – Vobako A : 6-6 Even slikken nadat onze buur in de beginfase ons direct op een 0-3 achterstand plaatste. Echter we slaan terug via Ines en Jelte, ruststand 2-5. Wat ik praktisch nog nooit mocht aanschouwen bij Vobako was hun enorme terugval na de pauze.  Vobako was afwerkend nergens meer aan zet. Tot aan het eindsignaal was het Rijko dat de lakens uitdeelde, Eline op inloop, Jelte inloop en een knap shot er bovenop, plus nogmaals Eline brachten de ommekeer naar een 6-5 voorsprong. Helaas net voor tijd werd er slordig van verdediging naar aanval uitgespeeld, bal recuperatie door Vobako en de 6-6, die we echt niet hadden mogen toestaan, is een feit.             
                                                                                  
U14 A : Kwik A – Rijko A : 6-14                  
U14 A : Rijko A – Vobako A : 7-8                                                    
Van deze partij een kort verslag. Een fenomenale start van Rijko plaatste Vobako meteen op een 3-0 achterstand. Hiervoor zorgden Mathijs, Kaat en Marthe alle op shot. Simon en nog eens Mathijs legden de ruststand vast. Na de peptalk van coach Rudi ging men gezwind verder via Pam op doorloper en Mathijs naar 7-3. Is de KO ingezet zou men allicht denken, wel nee, omdat plots Vobako agressiever begint te spelen, meer druk op onze aanvalslinie zet en daardoor raken we het noorden kwijt. Slordigheden stapelen zich op in de passing, moeten onderbrekend zoeken om elkaar te vinden en waar we zo doeltreffende waren voor de pauze, zo triest is het verder spelverloop. Vobako sluipt minuut bij minuut naderbij en na het 7-7 gelijk versieren zij zelfs nog de winning goal in de slotminuut. Een les die best niet voor herhaling vatbaar is.                                                    

 U14 B : Rijko B – Vobako B : 6-10 Een degelijke 1ste helft van Rijko dat via Jasper en Dieter een 2-0 op het bord plaatst. Echter voor de rust effenen de Orangehemden tot 2-2. Van dan af begint het lengtevoordeel langs Vobako zijde een enorme rol van belang te spelen. Dean en Dieter kunnen nog even de meubelen redden, maar dan is het  Vobako dat het laken naar zich toetrekt. Zij trakteren ons via hun girls op een 4 op een rij, de stand evolueert naar 4-9. Dean en Jasper korven beide nog éénmaal en leggen de eindscore vast op 6-10.   

 U14 D : Rijko D – Vobako C : Tegen deze furieuze overmacht van onze buur viel weinig in te brengen. Een beter ingespeeld Vobako geheel had geen compassie met onze blauwtjes. Aan de rust keken we reeds op naar een 3-9 achterstand. Tegenprikken deden Xander, Dieuwke en Hanne. Na de pauze deden zij er nog een slok, 8 korven, bovenop. Groot hiaat bij Rijko het verdedigend compartiment, daar moet men lessen uittrekken om de positionering tussen en man en paal zuiverder op te volgen. Vooraleer het eindsignaal klonk korfden Senne, Chiene 2x en Astrid voor Rijko,
eindstand 7 - 18.       

U16 A : Temse A – Rijko A : 16-12                       
U16 A : Rijko A – Putse A : 9-19   
Het 1ste zaalseizoen dat de U16 zijn wedstrijden zal afwerken met shotklok en real time. Men kon zich plaatsen bij de beste acht en komen bijgevolg uit in de hoogste Topreeks. Dat vergt uiteraard een danige aanpassing en hiervoor was men eerder op bezoek gegaan bij Temse. Daar speelde Rijko een oerdegelijke partij, weliswaar met verlies, doch dat liet veel positief verhopen vandaag tegen Putse. Wellicht zijn we wat overmoedig en te veeleisend geweest, in die mate dat Rijko een zeer zwakke partij afhaspelde. Soms lijkt het dat we willen meespelen met de grote jongens, doch onze sterke momenten kon men op één hand  tellen. Jinte zorgde wel voor de opener en vanaf dan was Putse veel doeltreffender dan Rijko Voornamelijk hun heren wisten de korf goed hangen, 1-4. Tiemen prikte tegen en Jonas zet zijn stip zelf om, 3-5. Terug Putse aan zet naar 3-10 waarop Tiemen de score verzacht 4-10. De 2de helft geeft weer moed doordat Lotte en Kaat Verdyck even bijbenen, 6-11. Putse, zonder groots korfbalvertoon, toont zich meer meester in het shotpercentage en rond af naar 8-15. Jonas en Tiemen zorgden voor de twee tegenkorven. Het leed is nog niet volledig geleden omdat na de stip op Xander die Jonas omzet, Putse er nog een viertal bij korft, eind score 9-19. Wat we zekers moeten onthouden uit deze voorbereiding is dat het hoegenaamd geen gezondheidswandelingetje wordt in deze hoogste Topreeks. Hieraan werken om week na week tot beterschap te komen is de boodschap!                                                       

Eugeen

 

Een overtuigende zege op het juiste moment. Rijko levert een sterke prestatie af in deze voorbereidingswedstrijd op en tegen KCOV en bevestigd hiermede dat we in zaal steeds een rijker en hoogstaander korfbal tonen dan tijdens een veldcompetitie. Het geheel vandaag stak schril af tegenover onze lastige periode op het veld, dat geeft een voldoening vooraleer we aan het serieuze werk gaan beginnen. Zo klimmen we uit het dal en bevestigen dat we in een opwaartse spiraal zitten. Het geloof in eigen kunnen is dus niet plots weg, met een aanhoudende dominantie zagen we het “New Rijko” weer opstaan, KCOV moest nederig het hoofd buigen voor het 10-28 eindresultaat. We hadden er zin in en men straalde dat ook onmiddellijk uit, geen studieronde, meteen pats boem de beuk erin. In één ruk van de 1-0 KCOV opener naar 1-7, bijeen gekorfd door Glenn, Dorthe 2x, Glenn 2x op vrije worp, Eef en Tim. Er volgt een kleine periode van stilstand in Rijko’s afwerking, de tegenpartij trekt even bij naar 3-7, waarna weer vlotjes de bovenhand halen. Eef 2x en Kato zorgen voor de 3-10 tussenstand na de eerste 25 minuten. Wissels werden doorgevoerd bij aanvang van de tweede periodehelft. Nick en Ben ronden na de hervatting meteen secuur af naar 3-12. Gedurende het vervolg wordt er iets moeizamer en stroever gebald, het is even zoeken om elkaar met de juiste passing aan te spelen en in stelling te brengen. KCOV profiteert hiervan door er drie in onze korf te leggen, 6-12. Onze cadans is hiermee niet gebroken, Jesse 2x, Ben 2x, Nick en Eef plaatsen de 7-18 op het bord. Eveneens noemenswaardig er wordt slechts éénmaal gezondigd tegen de 25 sec. regel. Een derde periode bevestigd dat we ook verdedigend ons mannetje kunnen staan. Door de defensieve druk zo te verhogen dringen we KCOV knoeiwerk in hun passing op zodat we een ruimer balbezit creëren dat leidt tot vlotte combinaties die men zonder pardon afwerkt. Sander, Nick 3x, Tim, Maud, Kato, Ben, Axelle en Cedric op stip, leggen de eindstand vast, 10-28. Prima resultaat dat met grootse waardering wordt aangevinkt. Is het scoreprobleem nu opgelost? Men zou het kunnen
zeggen van JA, want iedereen kon zich vandaag weer verheugen aan hun spelvreugde zodat we een schitterende partij hebben afgerond dat perspectieven opent naar de confrontatie tegen Verde. Benieuwd hoe men gaat reageren op deze nieuwe uitdaging.

Eugeen

 

Heeft deze veertien dagen rust ons goed gedaan of net niet? Na een aantal bizarre partijen in de heenronde veld is deze pauze welgekomen voor de nodige tijd tot bezinning. Even de riem afleggen, andere oorden opzoeken of grootse leute beleven tijdens de jeugdstage, kortom een deugddoend intermezzo voor elke kernspeler(ster). Tijd voor de opmaak richting zaalcompetitie, want tot hiertoe etaleren we slechts een schim van de wervelwind die we vorig seizoen waren. Zijn we het scoren verleerd?, is de hamvraag. Een waarheid als een koe, als je niet scoort kan je niet winnen! Ooit waren we aan het toppen, nu zijn we waarlijk aan het  floppen. Ik vind het enorm spijtig dit te moeten neerschrijven maar kan helaas na onze nul in de ranking van het veld enkel beamen dat onze voornaamste doelstelling daar niet werd bereikt. We hebben inderdaad gemorst met kostbare punten. Nu reeds de handdoek gooien dat mag Rijko niet doen, verre van, of wordt het toch een “Mission Impossible”, heeft iemand hier de exacte verklaring voor? Blijven stilstaan en nadenken over het verleden, wat voorbij is, helpt ons niets vooruit. Dus met vernieuwde ambitie de zaal in, geprikkeld te laten zien voor wat we waard zijn, je moet dan wel met het nodige zelfvertrouwen de eerste partijen naar je hand trachten te zetten. Het thuisvoordeel maximaal benutten is al een eerste vereiste, attractief meer rendabel en efficiënt zijn is de tweede. Aan onze spitsen afwerkers, die momenteel wel degelijk met zichzelf worstelen, om tegen die tijd klaar te staan en af te rekenen met hun doeltreffende vormcrisis. We jagen niemand nog de echte schrik van weleer aan, dus komen onze tegenstrevers meermaals met een hautain gevoel naar Rijko afgezakt. Een zege op het juiste moment kan wonderen doen om ons de juiste drive te geven voor een hoopvolle zaalcompetitie. Betalen Verde en Hoevenen als eerste tegenstrevers reeds het gelag? We kijken er vol verwachting naar uit! Benieuwd hoe onze fanions zullen reageren op deze nieuwe uitdaging.                                                         

Eugeen

Het zaalseizoen staat weer voor de deur. Ben je geen RIJKO-lid maar wel frequent bezoeker van de wedstrijden van de senioren en de diverse jeugdteams? Schaf je abonnement aan bij uw eerste wedstrijd die je als supporter komt bijwonen! Gelieve CASH te betalen! 

Abonnementen

Ook dit jaar is het RIJKO abonnement weer verkrijgbaar. Deze kaart geeft je toegang tot alle thuiswedstrijden van Rijko (jeugd en senioren).

Abonnement 19 jaar en ouder : € 30,00
Abonnement 65+ : € 15,00

Bij je eerste bezoek bij een thuiswedstrijd kan je bij de kassa je abonnement io laten maken.

CLUB 50

Als lid van CLUB50 heb je volgende voordelen :

- GRATIS toegang tot alle thuiswedstrijden van RIJKO

- Prijs leden bij deelname aan activiteiten

- Ontvangst van de digitale doorloper

- U kan zelf mee bepalen wat er met uw bijdrage van €50 gebeurd binnen de werking van de club

Hoe zat het ook alweer voor de leden en supporters zonder abonnement?

Vrije toegang: voor alle Rijko leden en ereleden van Rijko geldt dat ze vrij toegang hebben tot al de thuiswedstrijden. Voor sponsoren en CLUB 50 geldt hetzelfde, op vertoon van hun sponsorpas.

Losse toegangskaarten: bij iedere thuiswedstrijd zijn er kaartjes te koop aan de kassa voor de mensen die geen lid zijn van RIJKO.


Deze prijzen zijn :

Hoofdklasse 1 (A+B+C) : €6,00 (65+ €4,00)

Jeugd U16A : €5,00 (65+ €2,50)

Overige jeugd : €2,50 (65+ €2,50)
Jeugd <U10, gewestelijke en recreanten : GRATIS

Combitickets per dag : hoogste ticketwaarde +1,50€

Prijzen zijn van toepassing voor volwassenen en senioren +19jaar, kinderen <19jaar hebben ook steeds GRATIS TOEGANG!

We wensen alle supporters leuke en sportieve korfbalwedstrijden toe, maar denk tijdens het supporteren ook aan RESPECT en FAIR PLAY naar de eigen spelers, tegenstander en scheidsrechters toe!

BEDANKT!!!!!!!

Op weg naar een digitaal scorebord?

 

De Club van 50 stelt zich ten doel om tegen het komende seizoen 2020/2021 het kunstgrasterrein van Rijko KC te voorzien van een mooi digitaal scorebord al dan niet met extra bedrijfssponsoring! Maar om dit te realiseren zijn extra leden maar dan welkom!!! Vandaar deze zeer warme oproep om aan te sluiten bij dit prachtige initiatief.
Uw bijdrage is slechts €50 per jaar en daarmee geeft u Rijko een behoorlijke financiële injectie om dit mogelijk te maken!
De opbrengsten worden jaarlijks gebruikt om talrijke zaken aan te kopen ten gunste van Rijko en zijn leden.
Een deel van het budget zal dit jaar gebruikt worden voor buiten meubilair, een deel gaat in de spaarpot voor het electronische scorebord! 

Wat krijgt u hier voor terug ?

- 1 abonnement voor gratis toegang van alle thuiswedstrijden van RIJKO gedurende het zaalseizoen, prijs normaal €30

- deelname aan ledenprijs bij Rijko activiteiten

- ontvangst van de digitale nieuwsbrieven van Rijko

Heeft u al eerder met de gedachte gespeeld om lid te worden, aarzel dan niet langer en wordt lid van de Club van 50.
Klik op volgende link en laat je gegevens achter : http://www.rijko-korfbal.be/?oid=217&pid=1215

Hartelijk dank namens de Club van 50
 
Onze realisatie 2019/2020 (5 picknickbanken) en onze droom voor 2020/2021
 
 
 
 
Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com