Log in

Met een perfect rapport in de zaalcompetitie kwam KCBJ op bezoek. Gezien de huidige ranking was
Rijko de torenhoge favoriet in dit duel. Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisploeg de
bezoekers waardoor de 2-0 score snel op het bord stond. Nore met een korte kans en een shot van
Ward waren de afwerkers van dienst. De in gestalte veel kleinere bezoekers kwamen stelselmatig
beter in de wedstrijd waardoor Rijko wat meer weerstand kreeg. De vinnigheid van de bezoekers
leidde tot de 2-1 aansluitingstreffer. Rijko was echter niet onder de indruk en drukte het gaspedaal
weer wat in. Sander met een shot en Nore met alweer een korte kans zetten de 4-1 ruststand op het
bord.
Na de pauze startte Rijko snedig met druk op de tegenstander en met snelle aanvallen wat al snel
leidde tot de 6-1 voorsprong na een shot van Jins en een doorloper van Noor.
Buit binnen? Niks was minder waar: Rijko dacht dat het al binnen was maar dat was buiten het
doorzettingsvermogen van de bezoekers gerekend. Na een ferme tussenspurt met enkele snelle
aanvallen gaf het scorebord plots de 6-4 aan. Rijko veerde echter snel weer op en bewees dat men
vandaag duidelijk de betere was. Met de overtuiging en de wil om te winnen schakelde het 2
versnellingen hoger waardoor de bezoekers het even niet meer wisten. De 11-4 eindstand kon men
niet eens overdreven noemen achteraf. Schutters van dienst waren : Jelte 2x , Eline , Jins en Noa.
Al bij al een gemakkelijke en verdiende overwinning waardoor we volgende week een topaffiche
krijgen.
Rijko trekt zondag naar het verre Neerlandia dat slechts 1 puntje minder heeft. Een echte topper
dus!!!
Supporters op post.

Een vrijwillige reporter

 

Na de uitschuiver van vorige week op Hoevenen waren we aan onszelf en de schaarse opgekomen suppo’s verplicht uit aan ander vaatje te tappen. Een uitstapje naar Vobako, waar je middenin de “Hel van de Kempen” belandt, is nooit een plezierreisje te noemen. Zij zorgen er steeds voor door een vuurtje dat ze stoken je er steeds warme voeten van krijgt.  Doch vandaag heeft Rijko duidelijk een statement gemaakt en laten zien dat we wel degelijk een goede ploeg hebben. De zin om hier minstens één punt te pakken was er gedurende de ganse partij echt aanwezig. Ikzelf was ronduit verbaasd dat het zo vlot liep aan Rijko zijde. Het beginpatroon was geniaal te noemen, naar 1-3 via Nick Michielsen en 2x Loes Rönne, daar moest Vobako even van bekomen en doorslikken. Hun dametjes plooien zich dubbel en gaan in één ruk door naar 7-5. Cedric Eelen op stip en Nick Michielsen in z’en beste doen zijn diegene die kunnen milderen. Om Rijko enigszins af te stoppen begaat Vobako foutenlast, die worden gesanctioneerd met vrije worpen. Door misverstane positionering halen die niks uit en in plaats van een gelijke stand, die voor het grijpen lag, wordt het 10-8 aan de overzijde. Intussen hadden Axelle Fransen, Stijn Vander Auwera en Nick Michielsen de aan sluittreffers gescoord. Na de pauze laat Sander Marijnissen zich gelden (hij verving reeds vroegtijdig de gekwetste Glenn Ruts), gevolgd door Stijn Vander Auwera, 10-10. Volgt dan een zeer pijnlijk moment, slechts 45 seconden laksheid in de verdediging kosten Rijko drie damestreffers tegen, 13-10. Even is er een periode van stilstand, Vobako voelt zich voldaan door de bijeengesprokkelde voorsprong, Rijko is wel even van slag en aan het bekomen. Intussen leveren de toegestane vrije worpen weerom niets op, daar moeten we beslist op gaan oefenen om er meer uit te halen. Een stip op Stijn Vander Auwera die hij zelf omzet brengt ons ietsje dichterbij. Doch telkens als we terug de goede cadans hebben gevonden, leggen de Oranjehemden er ééntje in onze korf, 15-11. Zijn we nu uitgeteld? Welnee, want Rijko’s slotoffensief is er ééntje om in te kaderen. We prikken er vier op rij binnen vooraleer Vobako een openingetje kan vinden. Hiervoor zorgden 2x Stijn Vander Auwera, Loes Rönne 2x, 17-15. Onder wiens voeten werd het nu echt warm, zal je denken? Nick Michielsen zet het orgelpunt, met een 17-16 eindstand moeten we berusten.  Helaas blijven de begeerde klassementspunten op de Tielenheide steken, zodat Vobako met de hakken over de sloot, deze naar zich kan toe eigenen. Geen stunt, dan maar naar de eerstvolgende afspraak uit kijken, thuis tegen KCBJ, nu wordt het tijd om te oogsten, geen teleurstellingen meer voor de jaarwisseling a.u.b.

Vobako res – Rijko res : 17-6 Een duidelijk maatje te klein tegen het veel sterkere Vobako.  Aanvankelijk liep het eventjes vlot, door Tim Baeten en Nathan Herthogs die Rijko op een 1-2 korfden. Ons liedje was even vlug uitgezongen omdat de tegenpartij aan de rust reeds leidde met een 8-2. De 2de helft was een éénrichtingswedstrijd met af en toe wat aandikking langs Vobako zijde. De tegenkorven schreven we op naam van Nathan Herthogs 3x en Sandra De Prins (knappe invalsbeurt). Achter de feiten aanlopend moesten we berusten met 17-6 op het scorebord.                                                                                                                                       

Vobako C – Rijko C : 16-7 Met een noodploeg een sterke tegenstrever bekampen dan weet je vooraf dat hier niet veel te rapen zou vallen. Aan de rust viel reeds een 9-4 achterstand te noteren. Tom De Bruyn, Senne Rönne 2x en Lisse Brosens zorgden voor enig weerwerk.                       
Na de pauze ging Vobako op zijn elan verder, dat leidde naar een 16-7 verlies voor Rijko C.  Aan onze sympathieke invallers(sters) een welgemeende dank, doch zij stonden erbij en keken ernaar, konden weinig inbrengen tegen het burengeweld. Toch brachten we nu en dan een opflakkering teweeg, dit via : Janne Soontjens, Lisse Brosens en good old Pieter Swaegers.                                                                                                                   

Eugeen

Kern :

Vobako 1 – Rijko 1 : 17-16  
Vobako res – Rijko res : 17-6 
Vobako C – Rijko C : 16-7        

Gewestelijke :

Boechout res – Rijko 2 : 7-13 Ingedeeld in Hoofdklasse 3B samen met de reserve teams uit de reeks 3A prijken onze Old-Stars met een 3 op 3 op de 1ste plaats. Wie gaat hen van deze troon stoten?, geen enkele ploeg is daarvoor momenteel bekwaam! Wel hoeven ze daarvoor serieuze verplaatsingen te maken, maar zo komen ze eens in andere zalen terecht waar men anders nooit zou aantreden.

Jeugd :

U19 : Vrij                                                                                                                                       
U16 A : Kwik A – Rijko A : 25-9                          
U16 B : Appels – Rijko B : 4-14                               
U14 A : ASKC A – Rijko A : 6-8                            
U14 B : Vobako B – Rijko B : 8-7                                    
U14 C : Vobako C – Rijko C : 14-1                      
U14 D : Rijko D – Leuven C : 11-5                                    
U12 A : Scaldis A – Rijko A : 4-7 In deze Promoleague reeks etaleren onze U12’ers het beste van het beste. Met sprankelend korfbal bezetten zij na 3 knappe 3 wedstrijden op rij een welverdiende 1ste plaats in de ranking.         
U12 B en U12 C : Vrij                           

Eugeen

Door de ogen van de coach!
 
Een felle start belooft ons een pracht van een wedstrijd,  onze kleppers waren van in het begin meteen gefocust! Na enkele kansen bij een eerste aanval en een mooie onderschepping in het verdedigend vak, spelen we het balletje netjes rond en komen we via Dean aan onze 0-1. Meteen een onderschepping door Jarco (die op het eind van de wedstrijd mss wel de beste van zijn seizoen gespeeld zal hebben). De bal wordt naar aanval gespeeld en door een mooie pas van Nore opnieuw afgewerkt door Dean...0-2!
Wanneer Lis dan de bal weet te onderscheppen na een aanval of 2 en in één keer naar de aanval weet te werken is Jarco zeer dankbaar en werkt af! 0-3 ... een hele fraaie!
Wat dan volgt is misschien het gevolg van de wissels die ik zonder meer doorvoer en dat ook zal blijven doen tot tenminste de terugronde OF door het ongeloof..."staan wij hier nu 0-3 voor?!" 
In ieder geval even de focus kwijt en Vobako mag op slag van rust nota bene de 3-3 binnen werken (wat trouwens wel een mooie goal was). Ik ben zeker niet te mooi dat toe te geven,  'Wauw!'
2de helft:
Onmiddellijk 5-3 achter en dan even de boze reactie van mezelf...DIT KAN EN MOET BETER (als ze verliezen en hun best doen, geen probleem MAAR dat laatste mankeerde die eerste 10 minuten)
Jasper neemt het heft in handen en werkt ook netjes en onder zware druk de 5-4 door het mandje. Jarco volgt zijn voorbeeld en kletst er na een mooie inloopbal van de tegenpartij de 6-5 in.
Lies moet gedacht hebben, ik kan niet achterblijven en jawel 6-6... Lekker toch, maar dan volgt die tegengoal die de koppen naar beneden brengt en meteen ook nog de 8-6.
De aanval verliep wel stukken beter, maar het was even wachten voor Dean er de 8-7 in legt.
2 minuten 38 seconden op de teller....na één enkele aanval van ons heeft vobako daar netjes de tijd vol gemaakt (ik zou het zelf ook doen) en de scheids vond het allemaal oké...
Jammer als we de uitslag bekijken, maar geen man over boord!
We gaan voor nr 1 en het is nog steeds mogelijk!
We leren, we vechten voor elkaar en maken steeds minder fouten!
Een tevreden coach en publiek bedankt jullie alvast voor jullie inzet!
#together4rijko 
#trusttheprocess
 

Door de ogen van de vrijwillige reporter

Na een perfecte start met 2 overwinningen op rij trokken we naar de buren van Vobako..

Deze ploeg komt uit een nevenreeks wat wil zeggen dat het met tijden redelijk verwarrend kon worden: 9 meisjes en 1 jongen , het werd effe aanpassen. Zeker gezien hun enorm lengtevoordeel….

Rijko  startte echter flitsend met heel knap samenspel wat leidde tot mooie kansen en een terechte 0-2 voorsprong na 2 verre schoten van Dean. Vokabo wist niet waar ze het hadden en was volledig van slag. Nadat Jarco zelfs de 0-3 op het bord zette na een prachtige aanval over vele stations begonnen we in een stunt te geloven. Aanvallend en verdedigend werden de taken perfect ingevuld . Dit team liet duidelijk zien wat ze in hun mars hadden!!

Het tempo ging wat naar beneden waardoor Vobako zich meer in hun sas voelde: hun lengtevoordeel kwam nu meer en meer op de voorgrond en Rijko was wat van hun melk. Na de 1-3 en 2-3  had de thuisploeg nog 1 aanval met nog 10 seconden te gaan . Met een ultieme korf ‘ at the buzzer’ stond het scorebord onverwachts terug in evenwicht.

Even de kopkes bij elkaar steken en wat bemoedigende woorden van coach Mike en dan er weer vol voor gaan!!!

Het was echter de thuisploeg die het commando overnam door het tempo te breken .

Dit leidde tot de 4-3 en zelfs de 5-3. Was het over and out voor Rijko??

Niets was minder waar: Jasper en Jarco  veerden op en Lies scoorde zelfs de 5-6 voorsprong. Wat een knotsgek scoreverloop was dit??!! Rijko vechtte voor wat het waard was en deed er alles aan om dit vast te houden. Vobako begon echter meer en meer te drukken en Rijko kwam niet meer onder deze druk uit. Na 3 korven op rij voor de thuisploeg leek het alweer ‘ over and out ‘ voor Rijko. Dean korfde de aansluitingstreffer nog waardoor er nog een slotoffensief van Rijko kwam. Jammer genoeg wou de bal niet meer in het gele mandje waardoor het eerste verlies werd genoteerd.

Jammer, jammer, jammer, maar een dikke vette pluim voor deze ploeg : het weerwerk dat zij boden tegen de torens van Vobako is hoopgevend en bijzonder knap voor de toekomst.

Ook een kleine vermelding voor coach Mike: de positieve aanpak naar de spelers toe werpt zijn vruchten af. Dit is een echt TEAM , knap!!!!

Afspraak zondag tegen Joki: supporters op post.

Een vrijwillige reporter

Na een perfecte 4 op 4 werd de start in de zaalcompetitie niet gemist door deze jonkies.

3 op een rij ? We trokken ditmaal vroeg naar Scaldis om een 3 op 3 te bemachtigen…

Rijko startte overtuigend en dominant aan deze wedstrijd met snel spel en veel variatie. Al snel kwam de 0-1 op het bord na een mooi shot van Noor. De thuisploeg , met enkele vinnige dames en pittige heren in hun rangen herpakte zich en dit leidde in de 1-1. Een hapklare brok ging het vandaag niet worden, dat werd al snel duidelijk. Rijko bleef variëren en werken voor elke kans waarbij Ward de 1-2 op het scorebord plaatste. De thuisploeg klampte aan tot 2-2 maar Rijko diepte de kloof toch uit naar een 2-4 voorsprong na 2 korven van Jins.

Een leuke en aangename eerste helft werd afgesloten waarbij we toch wel aangenaam werden verrast door het niveau van de thuis-en uitploeg. Knap werk!!!

Ging Rijko verder uitlopen of was het de thuisploeg die de bezoekers het vuur aan de schenen bleef leggen?

Na een blitzstart van Scaldis gaf het scorebord verrassend de 4-4 aan. Ondanks het verschil in kwaliteit begon de thuisploeg in een stunt te geloven maar dit was buiten Wouter Broos gerekend: na een ver shot korfde hij de verdiende 4-5 binnen. Rijko controleerde vanaf dan de wedstrijd : verdedigend heel secuur en aanvallend veel kansen afdwingen, wat uiteindelijk leidde in de bevrijdende 4-6 van Noor. Met een shot ‘ at the buzzer’ plaatste Noa de knappe 4-7 overwinning op het scorebord.

Conclusie: Rijko had het niet gemakkelijk vandaag tegen een moedig Scaldis, maar heeft wel bewezen dat dit ploegje stappen vooruit blijft maken. De durf en wil om te winnen komt steeds meer boven, verdedigend staan ze meer dan hun mannetje en het scorend vermogen gaat de hoogte in.

Keep on the good work!!!!

Volgende week zondag afspraak om 12.00 uur tegen KCBJ, supporters op post!!!

Na 2 nederlagen tegen topteams moest ASKC voor de bijl!!

Met de veldwedstrijd nog vers in het achterhoofd beloofde dit een pittig duel te worden….

Echter, daar was niets van te merken… na een matige start zonder tempo en veel verkeerde beslissingen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Alles wat maar kon foutlopen liep op dat moment fout:geen tempowisselingen, weinig variatie in het spel , slechte shotkeuzes, geen rebounds, foute passing… Waar was het Rijko van de afgelopen weken naartoe??

Stien scoorde de1-1 maar Rijko had hun lesje niet geleerd en de thuisploeg scoorde zelfs de 2-1.

Het al trage tempo werd dan nog eens bewust door coaches en spelers naar beneden gehaald waardoor dit een draak van een wedstrijd werd om naar de kijken. Kaat benutte uiteindelijk een doorloper , Loris op shot en nogmaals een doorloper van Marthe bezorgde Rijko de 2-4 voorsprong. Was Rijko eindelijk uit de greep van de stugge thuisploeg?  Niet dus…na een stip en een ver shot hingen de bordjes weer gelijk tot frustratie van coach Rudi.

Snel tijdens de rust de kopkes bij elkaar en elkaar oppeppen was de boodschap.

Het tempo bij de bezoekers ging de hoogte in en steeds meer werd duidelijk dat de wil om te winnen groter was bij Rijko dan de thuisploeg. Marthe op vrijworp en een korte kans benut door Lenne zorgden voor ademruimte. Na een onoplettendheid in de verdediging klampte de thuisploeg nog eventjes aan tot 5-6 maar dit bleek slechts een stuiptrekking. Kaat en Marthe met beiden een ver shot bezorgden Rijko de winst. ASKC scoorde nog 1x en zo konden we huiswaarts keren met een 6-8 overwinning.

Dit was veruit de zwakste wedstrijd dat deze ploeg tot nu toe heeft laten zien.Het vertragende spel van de thuisploeg zat er ook wel voor een groot deel tussen mijns inziens…

Ondanks dit alles werd ook wel duidelijk dat Rijko kwalitatief veel beter is dan dit ASKC. De eerste 2 punten zijn het belangrijkste. Deze week er weer keihard tegenaangaan en dan komt alles goed!!!

Volgende week de derby tegen Vobako , supporters op post!!

 

Een vrijwillige reporter

Het oogde vooraf zo immens mooi, de overwinning vorige week tegen Verde, het zaal programma bij aanvang een beetje op het lijf van Rijko geschreven, dit moest ons leiden naar een 2 op 2, want we hadden vooraf nochtans het gevoel dat ook hier op Hoevenen iets te rapen viel. De realiteit is vaak anders dan het gewenste.  Afgaande op de uitslag van hen verleden week tegen Spartacus (28-27 winst) waren we wel een beetje gewaarschuwd dat zij vrij snel scoren en veel. Toch trekt Rijko de positieve lijn van tegen Verde door tijdens 1ste  helft. Een sublieme prestatie zonder weerga de eerste 15 minuten, dat leidt ons naar een 2-7 voorsprong, bijeen gekorfd door Jesse Peeters, Ben Van Looveren 2x, Loes Rönne 2x, Axelle Fransen en Glenn Ruts.  Hoevenen creëert tot dan weinig of niks waar we echt van zullen zweten. Echter hun schutters, voornamelijk de heren, vinden onze korf zo aantrekkelijk dat ze hem aan de binnenkant ook willen aaien, gevolg een 5-7 tussenstand. Axelle Fransen, Ben Van Looveren en Loes Rönne leggen daaropvolgend een droge drieling in hun mandje. De scheids tot dan bijna onberispelijk keurt een gedekte korf goed en de gele kanaries fluiten hun liedje verder, zonder valse toon met er nog 2 bovenop, 9-10. Op slag van rust kan Glenn Rust nog even verder aandikken, 9-11.  Na de peptalk is het hopen dat onze fanions er goed uitkomen en een knap vervolg aan kunnen breien. Vlammen en het verschil maken is nu de boodschap. Ben Van Looveren kan gepast scoren naar 9-12, maar dan neemt Hoevenen plots het voortouw, met 5 knallers wordt onze gele korf doorboort en kleurt ineens fel rood, het alarmsignaal!, 14-12. De laatste korf wordt door alleen spel goedgekeurd in de plaats van afgefloten. Van dan af wordt er geen aantrekkelijk korfbal meer gespeeld, men gaat keihard bikkelen voor de knikkers die voor het rapen liggen. De scheids kiest en geeft menigmaal het voordeel aan Hoevenen, daar kunnen wij weinig of niets tegenover stellen. Toch is onze winning-mood  nog steeds aanwezig en dat laten we blijken door tot een 16-16 fel aan te klampen. Glenn Rust, Axelle Fransen en Eef Peeters kozen het goed moment uit om bij te trekken. Oef, een geruststelling zou men zeggen, de druk op hun aanvallers mindert zien der ogen zodat er meer ruimte komt om aan te leggen. Hier dankbaar gebruik van  maken, scoren hun heren het verschil dat ons een grote teleurstelling bezorgt, eindstand 21-17. Enkel Jesse Peeters kon tegenprikken, maar deze treffer doet niets meer te zake. Hopelijk laat deze opdoffer geen te diepe sporen na zodat we er volgende week op Vobako weer vol voor gaan.

Reserve : Hoevenen B – Rijko B : 16-15 We beginnen eerder slap aan de wedstrijd en krijgen algauw het deksel op de neus, 4-1. Langs Rijko zijde kon men pas tegenscoren na 9 minuten spel, via Stijn Vander Auwera. Na 12 minuten legt Kato Brosens er ééntje binnen en Dorien Eelen doet haar dat na, 4-3. De thuisarbitrage keurt een geldige korf af wegens verdedigd, daaropvolgend een normale stip past hij aan tijdens de aangevraagde Time-Out (na lange bedenktijd) en geeft een vrije worp i.p.v. een stip. Aan de overzijde wel een makkelijke stip, dat de stand op 5-3 zet. We klauwen terug naar de rust toe via Tim Baetens die er gauw 2 binnen prikt. Na het water is mijn mening dat de Hoevense dametjes meermaals de hakbijl mochten bovenhalen zonder daarop gesanctioneerd te worden. Die strijdvaardigheid levert hen ook het gewin op en plots staat er een 11-9 score te knipperen. Rijko’s korven werden aangetekend door Stijn Vander Auwera 1x + 1 vrije worp, Tim Baetens 2x en Tokke Van de Kerckhoven. We hoeven zelfs een 15-13 toe te staan, waarop Maud Peeters, Tim Baetens en Stijn Vander Auwera een antwoord op konden geven. Kato Brosens en Stijn Vander Auwera trekken bij tot 16-15. Een stip op Kato wordt door de vingers gezien en niet toegekend. Helaas moeten we ook hier berusten, want deze partij had Rijko nooit of te nimmer mogen verliezen. 

Hoevenen C – Rijko C : 7-11 Dan toch met één zege huiswaarts, proficiat. Deze heb ik niet meer bijgewoond, ik had namelijk mijn buik vol van ontgoocheling en kon dat best in mijn ééntje verwerken.                                                                                                        

Eugeen     

Kern :

Hoevenen 1 – Rijko 1 : 21-17                      
Hoevenen res – Rijko res : 16-15                       
Hoevenen C –Rijko C : 7-11          

Gewestelijke :

RKC B – Rijko 2 : 7-11

Jeugd :

U19 : Rijko – Vobako C : 7-12                                                                                                        
U16 A : ASKC A – Rijko A : 19-15                            
U16 B : Technico – Rijko B : 18-8                             
U14 A : Rijko A – Borgerhout/GWit : 8-13           
U14 B : Hoevenen A – Rijko B : 10-12                 
U14 C : Hoevenen B – Rijko C : 7-6                        
U14 D : Ago Aalst B – Rijko D : 4-5                     
U12 A : Kwik A – Rijko A : 4-8                                   
U12 B : Technico – Rijko B : 8-3                           
U12 C : RKC B – Rijko C : 4-8                                                                                     

Eugeen

Met de komst van de titelkandidaat beloofde dit vooraf een moeilijke zondag te worden.

Rijko was echter niet onder de indruk en startte dominant tegen BGW.  De bezoekers wisten niet wat hen overkwam en Rijko kwam terecht 1-0 voor na een shot van Simon. De drive en de wil om te tonen wat deze ploeg wel kan was zeker aanwezig en uitte zich in het snelle en mooie spel.

Het was echter BGW dat uit het niets voorkwam , een kleine domper voor de thuisploeg.

Loris beende de bezoekers bij met een shot maar de bezoekers toonden hun efficientie alweer door de 2-3 te korven. Na een benutte stip door Kaat begonnen de bezoekers met hun sterke heren het tempo op te voeren en de 3-5 ruststand was een feit. Deze eerste helft was veruit het beste wat dit team tot nu toe al heeft laten zien!!!

Wat ging de tweede helft geven? Kon Rijko de evenknie blijven van de titelkandidaat of ging men kopje onder?

Na een vrijworp benut door Kaat was de hoop er terug.  De bezoekers counterden dit alweer door 2 korven voorsprong te nemen. Loris klampte nog een laatste keer aan met een doorloper maar vanaf toen was het gedaan met de hoop op een stunt. De bezoekers schakelden een versnelling hoger en Rijko kon dit tempo niet meer aan . Het ging strijdend ten onder tegen een dynamisch en fel BGW. Jasper, Daan en Stien konden nog tegenscoren waardoor men uitkwam op de iets overdreven 8- 13 eindstand. Een dikke pluim voor het geleverde spel en de vechtlust voor dit team. Uitslagen zeggen veel, maar vaak niet alles.

Conclusie: tegen een tegenstrever van dit kaliber heeft Rijko laten zien dat men met deze knappe partij niet moet onderdoen voor welke ploeg dan ook. Efficientie was vandaag samen met het ‘ over mijn lijk mentaliteit’ het enige verschil tussen deze teams.

Een extra vermelding vandaag naar Marie Govaerts: deze dame speelde een ijzersterke partij .

Met slechts 2 jaar korfbalervaring dit presteren, het mag al eens vermeld worden…..

Hoopvol kijken we uit naar wat nog komen zal: 2 zware wedstrijden jammer genoeg verloren , maar geen man overboord:  Als dit Rijko het niveau kan handhaven zoals vandaag, dan kan puntengewin niet uitblijven!!

Volgende wedstrijd zondag 17.30 uur op ASKC : altijd een beladen wedstrijd…

Supporters op post!!!

 

Een vrijwillige reporter

 

De korte maar vroege verplaatsing naar Technico: na het jammerlijke verlies van vorige week leek dit de kans om de eerste puntjes te behalen…..

Was het dat de thuisploeg furieus startte of dat Rijko nog niet wakker was, wie zal het zeggen…..

Technico domineerde gans de eerste helft wat zich uitte in een 2-0 voorsprong tijdens de rust.

Was Rijko onder de indruk van de grote heren of was het wat te vroeg voor onze kids?

Dit was jammer genoeg niet het Rijko dat coach Vanessa en de suppo’s hadden verwacht te zien . Herpakken was de boodschap: niet onder de indruk zijn van het gestalte of geslacht. Neen , gewoon laten zien wat jullie wel kunnen: korfballen!!!!

De knop bij deze speelsters werd wat omgedraaid en het niveau ging wat omhoog.

De aanval kreeg stelselmatig iets meer doelpogingen en verdediging ging wat feller spelen.

Fien Verhoeven lukte de 3-1 waardoor de thuisploeg een discutabele korf kreeg toegewezen.

Fien Vervoort lukte de 4-2…was dit de kentering in deze wedstrijd???,

Helaas niet: de thuisploeg drukte het gaspedaal in en liep uit tot 7-2 alvorens Ines de 7-3 tegenprikte.

Techinco  klokte af met een 8-3 verdiende overwinning.

Dit werd een wedstrijd om snel te vergeten , dit Rijko kan beter maar dat beseffen coach en speelsters wel.

Niet getreurd, volgende week een weekje rust en daarna er weer vol voor gaan om progressie te maken en een nieuwe kans op eerste puntengewin.

Never give up!!!

 

Een vrijwillige reporter

Respect
Wedstrijden
Twitter

Foto's
Volgende evenementen
Volg ons op Facebook

KC Rijko    |    Kruispad 4   |   2310 Rijkevorsel   |   rijko@korfbal.be

© 2019, website powered by Twizzit.com